‘Ik dacht: niet weer Feyenoord, hoe kan je nou weer Feyenoord loten?’

Woensdag, 31 oktober 2018 om

ADO Den Haag hoopt dat driemaal scheepsrecht is tegen Feyenoord. Net als in de vorige twee seizoenen gaan de Hagenaars in de KNVB Beker op bezoek in De Kuip; de voorgaande duels eindigden in 5-1 en 2-0. "Het is een van de zwaarste, maar ook één van de mooiste lotingen", zegt trainer Alfons Groenendijk daags voor de wedstrijd tegen Omroep West.

Ondanks dat ADO de vorige twee keer onderuit ging, wanhoopt Groenendijk niet. "Er zijn weleens momenten dat je zegt: 'Dit is een goed moment.' In de competitie hebben zij een tik gekregen door de nederlaag tegen Ajax in de race om kampioen te worden", aldus de oefenmeester. Hij voegt eraan toe dat Feyenoord ook geen Europees voetbal speelt en dat het bekertoernooi daarom 'de laatste kans' is om nog iets van het seizoen te maken. Hij verwacht een fel Feyenoord voor eigen publiek.

"In het begin dacht ik: niet weer Feyenoord, hoe kan je nou weer Feyenoord loten?", geeft Groenendijk toe. "Er zijn zoveel andere clubs. Later werd dat gevoel anders." Hij spreekt op de persconferentie voorafgaand aan het duel niet alleen van een mooie loting, maar ziet ook perspectief. "Wij moeten maximaal zijn, om daar te presteren. Ik voel dat het kan." Bij ADO begint tweede keeper Robert Zwinkels onder de lat, terwijl Aaron Meijers terugkeert van een schorsing.


Poll

Wie bereikt de achtste finale van de KNVB Beker?


Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door zouterlande)

De KNVB moet de regels veranderen net als in Engeland.
Als je dit keer thuis speelt tegen een team dan speel je de volgende keer bij een loting tegen dezelfde club uit.
Je kan niet 3 keer achter elkaar thuis spelen tegen dezelfde club.

31 oktober 2018 om 14:26

Daarvoor heet het een loting. Een loting zou random moeten zijn en dus niet, zoals jij aangeeft, vooraf bepaald bij een herhaling van een wedstrijd van het voorgaande jaar. Het is geen competitie waar je een keer uit en thuis speelt. Amateurs hoor je toch ook niet klagen als zij naar De Kuip moeten of - zoals eigenlijk vaker gebeurt - naar de Arena, terwijl het spelen van zo’n wedstrijd op eigen terrein voordeliger is voor zo’n club (lees: mits afspraken met de profclub omtrent inkomsten).

31 oktober 2018 om 14:30

@roman De bekerfinale vindt toch in de kuip plaats. Daar is niets random aan. Daar is geen loting aan te pas gekomen.

31 oktober 2018 om 14:31

Ik vind dat eigenlijk wel een mooie regel. Hij heeft het over een herhaling van wedstrijden. Niet over die ene toevallige wedstrijd van amateurs tegen profs.

31 oktober 2018 om 14:54

@bombanera,

Nee we zitten te wachten op een finale in een stadion met 5 tot 10 duizend plaatsen. Je kan toch zelf ook wel bedenken dat je voor de finale 1 van de grootste neemt? De Kuip is meest iconisch en mooiste hiervoor.

En trouwens, de loting bepaald wel wie thuis speelt in de Kuip, dus er is wel een loting.

31 oktober 2018 om 15:08

@spijkenisser Ik zeg toch niet dat het niet zo hoort te zijn. Ik geef alleen aan dat er niet over de locatie van de finale wordt geloot dus is het helemaal niet zo random. Of Feyenoord op papier uit of thuis speelt in de kuip is natuurlijk misleidend. Als Feyenoord in de kuip speelt dan spelen ze thuis ook al staan ze op papier uit.

Ik zie het gewoon als domme pech. En na afgelopen zondag is de doelstelling van Feyenoord de beker geworden. Dus ik kan me de frustratie van Groenendijk wel voorstellen.

3 keer achter elkaar Feyenoord uit dat in de 2e speelronde 😂 achja die beker winnen doe je toch niet zo snel dan maar in de 2e ronde eruit getrapt worden zodat we ons volledig op de competitie kunnen richten

31 oktober 2018 om 16:17

Ben t eens met Jayden. Bovendien is t toch een bekerwedstrijd. Komen op een of andere manier andere krachten bij los. Ik vind t wel een mooie affiche. Hoop op een mooie!

31 oktober 2018 om 18:20

Je kan altijd hopen maar op basis van het verleden winnen wij vrijwel nooit in de kuip en Haagse bluf is laatste tijd ver te zoeken in het team

Ze zijn bij Feyenoord nog steeds die nederlaag aan het verwerken dus ik acht ADO niet kansloos.

31 oktober 2018 om 17:36

Die nederlaag zag 95% van ons al aankomen, dus zo hard is ie niet aangekomen, (helaas). Desalniettemin is ADO inderdaad zeker niet kansloos, zie ze eigenlijk wel winnen, zodat ons seizoen weer het zoveelste tussenseizoen kan worden

Net zoals tennis daviscup doen. Eerst loten en dan kijken wie er het langst niet thuis heeft gespeeld,die speelt dan thuis. Kan je nooit 10x achter elkaar thuis spelen. Veruit het eerlijkst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. ImmersMiddenvelder347
S. BeckerAanvaller337
T. NecidAanvaller269
T. GoppelAanvaller220
M. LorenzenAanvaller222
R. ZwinkelsDoelman220
T. BeugelsdijkVerdediger260
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

5 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 mei
Bayern München gaat een bod uitbrengen op Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren