‘Het is niet zo dat de FIFA zonder mij opeens in elkaar stort’

Zaterdag, 13 oktober 2018 om

Marco van Basten maakte vrijdag zijn vertrek als hoofd technische ontwikkeling bij de FIFA bekend. De voormalig aanvaller, die eind oktober afscheid neemt, vertelde meer tijd met zijn familie in Amsterdam te willen doorbrengen. Dat is ‘de kern’, benadrukt Van Basten in een interview met het Algemeen Dagblad.

“Deze baan was toch vaak: vliegtuig in, vliegtuig uit. Dat was twee jaar lang hartstikke interessant en uitdagend, maar het is mooi geweest zo”, aldus de 53-jarige Van Basten, die in september 2016 aan de slag ging op het hoofdkantoor in Zürich. Eerder was hij coach van AZ, sc Heerenveen, Ajax en het Nederlands elftal.

San Marco zegt het ‘leerzaam’ te hebben gevonden om deel uit te maken van ‘zo’n grote organisatie’ en durft zijn rol niet te overschatten. “Ach, het is niet zo dat de FIFA opeens in elkaar stort zonder mij hè. Ik was gewoon een radertje in het geheel, de bond draait morgen gewoon weer door zonder mij.”

“Wel heb ik getracht om het ‘voetbal’ steeds voorop te zetten wanneer ik me tegen zaken aan bemoeide, vanuit mijn perspectief als oud-voetballer. Het hele VAR-project was heel boeiend om van dichtbij mee te maken, en de invoering daarvan op het WK in Rusland. Ik zie de afgelopen twee jaar als heel waardevolle werkervaring.’’ Wat Van Basten in de toekomst gaat doen, daar moet hij naar eigen zeggen nog over nadenken.


Poll

Denk jij dat Marco van Basten later nog eens hoofdtrainer wordt?


11 reacties (laatste reactie door dewa)

Nou, het fabeltje dat hij mede heeft bijgedragen aan de introductie van de VAR kan dan ook de prullenbak in. Verder natuurlijk gewoon weg gebonjourd, was zijn rol ook zat...

13 oktober 2018 om 09:51

Hoezo? Hij heeft ook bijgedragen aan de VAR en zat zelfs in dat project. En hoezo weggebonjourd? Dat staat nergens maar jij gaat het even invullen net als Driessen gisteren. Dus het jan niet zijn dat hij zijn familie mist? Soort arrogantie van betweterigheid van VZ bezoekers.

13 oktober 2018 om 09:55

Zo, goedemorgen zuurpruim. Gaat het? Hoe kom jij op basis van dit artikel tot de conclusie dat hij niet(s) heeft bijgedragen aan de VAR. Ook knap dat je hierin leest dat Van Basten is “weggebonjourd”. De beste man geeft zelf nu juist heel duidelijk aan te stoppen met deze baan “vliegtuig in, vliegtuig uit”, omdat hij voor quality time met zijn gezin kiest. Dat is een begrijpelijke keuze toch?

13 oktober 2018 om 09:59

Ik vind de reacties hieronder prachtig geformuleerd als antwoord op je vraag.

13 oktober 2018 om 11:00

@maradungatje.
Zou jij me a.u.b. uit kunnen leggen waar jij deze info hebt opgedaan? Hoe goed ben jij met Marco of hoe goed ben jij bekend binnen de Fifa? Heb je iemand gesproken die werkelijk weet hoe Marco zich voelt? Indien je dit niet kan (en laat ik nou een sterk vermoeden hebben dat je gewoon een kortzichtige niet zelf nadenkende negatieveling bent die geen idee heeft wat zijn oren binnenkomt of wat zijn lippen verlaat) wil je dan a.u.b. niet meer reageren. Dit is zo irritant. Op deze manier komt er nooit een fatsoenlijke discussie van de grond.

Als er voor je functie geen opvolger nodig is dan weet je gewoon dat het een zelf verzonnen baantje is die niemand iets kan schelen. Of te wel, Marco was gewoon een meeloop stagiair waarbij hij door niemand in de organisatie serieus genomen werd.

De fifa is gewoon een foute organisatie. Het wordt tijd voor een nieuwe wereld voetbalbond. Heeft van Basten überhaupt iets kunnen veranderen in het voetbal de afgelopen 2 jaar?

Een grootheid en held die van Indonesisch eten houdt... Hij is zo bescheiden en altijd zeg dat zo goed was hij niet als ik zeg tegen hem dat hij is de grootste en de beste spits ooit die onsterfelijk is in Indonesië... 28 jaar gestopt, wat een jonge leeftijd voor een top voetballer ben je nog tot 31 jarige leeftijd jou hoogtepunt kan bereiken, zonde maar dat juist goed voor zijn onsterfelijkheid... Wat een legende... En nog ook door hem VAR word een werkelijkheid in het voetbal... Bedankt voor jou 2 jaar bij het FIFA Sint Marco...

Ik vind dit zo'n nare man. Eerst maakt hij Ziyech belachelijk omdat hij voor Marokko kiest. Komt vervolgens met allerlei kneusjes voorstellen( zuivere speeltijd, afschaffen buitenspel). Heerenveen had hij naar de afgrond gebracht. En dan verlaat hij de knvb voor de fifa? Ik ga nu poepen krijg spontaan last van mijn maag

13 oktober 2018 om 17:32

Dat dacht ik al aan je zure reactie te zien. Als van Basten iets niet is, vind ik dan, is dat het een nare man is. Ben hem een paar keer tegen gekomen op trainersbijeenkomsten en daar was hij juist heel open en normaal. Je komt daar nog wel eens van die verwaande gasten tegen maar dat was hij dus totaal niet. Je mag hem een slechte trainer vinden maar verder slaat je reactie helemaal nergens op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren