‘Björn Kuipers, voorheen de beste scheidsrechter, is in de war’

Maandag, 8 oktober 2018 om

FC Utrecht boekte vrijdag een 2-1 zege op NAC Breda, mede dankzij een benutte strafschop van Simon Gustafson. Björn Kuipers kende de penalty toe na licht contact tussen Menno Koch en Gustafson en bleef na het bekijken van de beelden bij zijn beslissing. Pierre van Hooijdonk is kritisch op de scheidsrechter.

“Verschrikkelijk, de heer Kuipers gedraagt zich heel arrogant. Sommigen denken het toch beter te zien dan de VAR. Bas Nijhuis precies hetzelfde, gaat niet eens kijken bij de VAR”, aldus de oud-aanvaller bij Studio Voetbal.

Arno Vermeulen sloot zich bij Van Hooijdonk aan: “Björn Kuipers, voorheen de beste scheidsrechter, is in de war. Hij fluit niet goed en is arrogant. Als hij tv-beelden gaat bekijken en zijn verkeerde interpretatie niet terugdraait. Heel kwalijk. Hij vond deze VAR blijkbaar niet prominent genoeg.”

Koch reageerde na afloop van het duel met FC Utrecht al gebeten: “Kijk, als ik hem nou trek of echt duw… Maar we zijn toch geen mietjes, het is toch een contactsport? Je mag elkaar wel aanraken. Dit was gewoon breed maken”, vertelde de verdediger annex aanvoerder voor de camera van FOX Sports.


Poll

Is de kritiek op Björn Kuipers terecht?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door constant kante)

Onzinreactie over Nijhuis: de VAR heeft de overtreding van Gustafson beoordeeld, want dat doen ze met alle rode kaarten. Het feit dat Nijhuis niet gekeken heeft is omdat de VAR het er niet per se mee oneens wat.

8 oktober 2018 om 02:49

Dat is gewoon pertinent onwaar. De VAR heeft gezegd kom kijken. Hij zei dat hoeft niet.

8 oktober 2018 om 07:35

Eerder een onzinreactie van jou. De VAR heeft aangegeven dat hij twijfels bij de rode kaart had. Dat was voor de arrogante Nijhuis onvoldoende aansporing om te gaan kijken. Na afloop gaf Nijhuis de VAR nog de schuld omdat deze niet dominant genoeg zou zijn geweest. Je zou zeggen dat als de VAR met beelden aangeeft dat hij twijfelt over de rode kaart, dat je dan toch nog even zelf gaat kijken. Daar voelde Nijhuis zich echter te groot voor.

Het is een heel makkelijk gegeven penalty, er is wel erger gebeurd deze week en de afgelopen jaren. Krijg het gevoel dat hij het nog niet helemaal begrijpt in het geval met Nijhuis. Ik hoop echt dat ze niet om elk wisje of wasje naar de VAR stappen. Ik ben wel van mening dat met de komst van de VAR en er wat meer veranderingen moeten komen, zoals 90 minuten zuivere speeltijd en een harder optreden tegen opzichtige schwalbes.

8 oktober 2018 om 01:23

En direct geel geven bij opzichtig tijdrekken... zo triest tegenwoordig om bij een ingooi 2/3x de bal aan een andere ploeggenoot tegeven terwijl je een ingooi hebt op de middenlijn

8 oktober 2018 om 06:35

Tijdrekken kan niet meer als je gebruik zou maken van zuivere speeltijd

8 oktober 2018 om 01:24

Zo echt he! Als ik mij ergens aan erger is het wel dat gejank op de grond om maar een kaart aan te naaien. Ik speel zelf 2e klasse, maar daar jankt niemand zoals ze dat op tv doen. Ik zou hem dan het volgende duel echt laten janken...

8 oktober 2018 om 07:26

Met alle respect maar het gaat om meer geld dan de 2de klasse. Neemt niet weg dat ik me er ook ontzettend aan erger en met ons denk ik ieder voetbalminnend mens.

8 oktober 2018 om 12:04

lange frans

"als ik mij ergens aan erger is het wel dat gejank op de grond om maar een kaart aan te naaien."

Weet je waar ik me aan erger? Aan die zogenaamde moraalridders die eerst zelf iemand bijna doormidden trappen, maar dan boos worden als je ze aanspreekt op hun wangedrag en aan de scheidsrechter vraagt waarom er geen kaarten wordt gegeven voor zo'n doodschop en aanslag. Want dat is matennaaien, ....

Bullshit. De vent die mij of een ploeggenoot afzaagt of half dood schopt, die is geen maat van mij! En ten tweede, iemand in elkaar schoppen dat mág dus gewoon maar als je daar iets van zegt dan mag dat opeens niet??? Onzin. Túúrlijk mag je daar iets van zeggen!

8 oktober 2018 om 10:15

De VAR kan wel helpen tegen opzichtige schwalbes

Gelukkig heeft Kuipers de zielige poging tot een schwalbe van zijn kroost wel goed gezien!

Kuipers is in het verleden alleen vanwege een volkomen misplaatst chauvinisme op een voetstuk komen te staan. We hebben geen voetballers meer om trots op te zijn, dus laten we maar een scheidsrechter de hemel in prijzen. Het is gewoon een omhooggevallen flapdrol die zich te goed voor alles en iedereen in de eredivisie voelt.

Door de VAR wordt nog duidelijker hoe slecht veel scheidsrechters zijn, na het zien van beelden worden alsnog belachelijke beslissingen genomen...

Kuipers is helemaal nooit de beste scheidsrechter geweest. Het enige wat Kuipers in al die jaren al doet is héél lief en braaf in de pas van scheidsrechtersbazen Uilenberg en Van Egmond lopen, waar door hij door 'het lik en elleboog er diep in' lobby werk van Uilenberg grote wedstrijden mag fluiten. Hoe ongeschikt hij daar voor is hebben we op het WK kunnen zien bij de situatie waar hij als létterlijk énige op de hele wereld, staande op nog geen 2 meter afstand, een penalty voor de héél opzichtig duikelende Neymar zag.
Wat Nijhuis betreft, die heeft wat, op dat moment terechte complimenten gehad, maar hij gaat zich nu héél geforceerd dwars en tegenstrijdig gedragen in de scheidsrechter wereld, waardoor hij ook niet meer zichzelf is.

Wel een kleine correctie op Koch. Voetbal wordt wel een contactsport genoemd, maar volgens de regels mag je alleen contact hebben met een schouderduw bij een duel om de bal en bij een tackle, maar ook alleen als de bal wordt gespeeld. En het contact waar hij het nu over heeft valt daar niet onder (officieel).
Het is dus geen 'full' contact sport.
Het is natuurlijk wel lastig om de exacte grenzen te bepalen,
Vaak is nu ' duel om de bal' een criterium, zeker bij kopduels. Daar wordt toch vaak tegen iemand aangesprongen zonder echt de bal te kunnen spelen, maar om de kopper even uit het evenwicht te brengen.

Van mij hoeft er ook niet gefloten te worden bij elk licht duwtje, maar denk dat de dooddoener ' Voetbal is een contact sport' wel weer eens mag worden uitgelegd aan de voetballers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ4020
5.Vitesse336
8.VVV-Venlo29-10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Matthijs de Ligt is in beeld om bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren