‘Niet huilen Engeland, jullie hebben verloren van de nieuwe wereldkampioen’

Donderdag, 12 juli 2018 om

Kroatië schreef woensdagavond geschiedenis door voor het eerst de finale van het WK te bereiken. Tot dusver was de beste prestatie van de Kroaten de derde plaats op het mondiale eindtoernooi van 1998. Robert Prosinecki was destijds van de partij en jubelt dat het huidige succes groter is.

“Dit is ons grootste sportsucces ooit, we hebben Engeland vermorzeld in de tweede helft! Deze generatie zal nóg beter meekrijgen wat dit losmaakt in Kroatië, wij hadden destijds geen social media”, zegt de oud-middenvelder van onder meer Dinamo Zagreb, Real Madrid, Sevilla en Barcelona tegenover HTV. Sinds januari staat de 58-voudig Kroatisch international aan het roer bij Bosnië-Herzegovina.

“Ik ben immens trots en blij. De Engelsen waren zó veel minder dan wij, dus ik snap niet zo goed waarom ze zo teleurgesteld zijn”, voegt oud-international Josko Jelicic, die gedurende zijn loopbaan speelde voor onder meer Hajduk Split, Dinamo Zagreb en Sevilla, toe. “Niet huilen Engeland, daar is geen reden voor: jullie hebben verloren van de nieuwe wereldkampioen. Frankrijk? Daar ben ik niet bang voor.”

Komende zondag neemt Kroatië het in de finale in Moskou op tegen Frankrijk. De Fransen bereikten de finale door België in de halve finale met 1-0 te verslaan. Kroatië plaatste zich voor de eindstrijd door na verlenging met 2-1 van Engeland te winnen. Het was de derde keer dit toernooi dat de Kroaten de verlenging nodig hadden, na eerder Denemarken en Rusland te hebben geëlimineerd na het nemen van strafschoppen.


Poll

Wie wint de WK-finale?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door sirius)

Eerst england afkraken op hun hoogmoed en nu hetzelfde doen.ik ben voor frankrijk

12 juli 2018 om 11:22

Ik ook. Arrogante Kroaten. Niet dat Frankrijk veel beter is maar een beetje nederigheid zou wel op zijn plaats zijn.

12 juli 2018 om 13:06

Laat ze ze zij trots go Kroatie

12 juli 2018 om 11:25

De arrogantie aan Engelse zijde was totaal niet gegrond. Ja, overwinningen op Tunesië en Panama. Kroatië was gisteren inderdaad heel veel beter dan Engeland, ik vond het bijna schokkend om te zien hoe diep de Engelsen wegzakten hoe meer te wedstrijd vorderde. Tevens is deze uitspraak het eerste beetje arrogantie dat ik überhaupt hoor van Kroatische zijde.

12 juli 2018 om 12:48

Volgens mij lag het er bij de Engelsen duimendik bovenop dat het "it's coming home" in eerste instantie vol zelfspot zat, juist omdat het om Tunesië en Panama ging. Ik had totaal niet het idee dat dat in het begin ook maar enigszins serieus bedoeld werd. Dan is het toch ook niet arrogant? Of moeten we al die WK-hitjes van Nederlandse volkszangers (als Nederland meedoet) dan ook afschilderen als Nederlandse arrogantie? In zo'n beetje ieder lied wordt namelijk wel een keer geroepen dat we wereldkampioen worden. Wolter Kroes nemen we toch ook niet serieus. Ja, de Engelsen zijn na de poulefase en zeker na Colombia gaan geloven in een stunt, maar is dat zo gek als je in de halve finale staat en een goed perspectief hebt op een finaleplaats?

12 juli 2018 om 13:48

Dit is inderdaad een opmerkelijke uitspraak van Dejan. Ik woon al 10 jaar in de UK, en behalve een hoop zelfspot en stiekeme hoop is er werkelijk 0,0 arrogantie te bespeuren hier. Kun je het toelichten? Snap namelijk echt helemaal niets van jouw opmerking (vertel me aub niet dat je je mening hebt gebasseerd op de media, in dat geval hoef je niet eens hierop te reageren, ik prefereer discussies met mensen die daadwerkelijk een eigen mening hebben, no offense).

12 juli 2018 om 19:04

Denk wel dat het door berichten uit de media komt dat n betreffende mening wordt gevormd. Wat ik op zich snap, want de (Engelse) media, voor zover ik het lees, kwamen wel arrogant over. Verder wel verfrissend te lezen dat t anders is dan de berichten doen denken, door een bron die er zelf bij is. Ook is was klaar met Engelse arrogantie, puur door de media. Misleidend als de pest.

12 juli 2018 om 12:06

laat die mensen daar lekker euforisch zijn na een historische prestatie voor hun, het zijn toch niet de Kroatie spelers zelf die het zeggen

12 juli 2018 om 13:01

Echt kinderachtig gedrag hier. Ow dat staat me niet aan dus ik doe dat lekker puh, grow up! En als je gaandeweg een Mbappe ziet rollen ben je zeker weer voor Kroatie.

Geen woord aan gelogen. Volim te Hrvatsko! 🇭🇷

12 juli 2018 om 12:01

Misschien een beetje te hoogmoedig, maar dat moet kunnen. Moja domovina!🇭🇷

12 juli 2018 om 12:22

Kroatië was inderdaad een stuk beter als je het mij vraagt. Maar dit soort uitspraken van Prosinecki helpen nu niet bepaald richting de finale. In een ander topic noemde ik het de oude Joegoslavische ziekte wanneer een groot succes gloort.

Kampioen van het rechterschema van het WK, ik zie ze niet van Frankrijk winnen. Ik snap ook niet zo goed dat die Engelsen zo trots zijn, als je een kans had de finale te bereiken zonder noemenswaardige weerstand, was het dit wk wel. Dat je er dan tegen Kroatie uitvliegt zou ik teleurstellend vinden....

Nu wel met beide benen op de grond blijven staan, want de zwaarste wedstrijd komt nog. Als Frankrijk een normale dag heeft, zie ik het al somber in voor Kroatie al hoop ik wel op een verrassing. Met jongens als Mbappe en Griezmann kun je achterin werkelijk niets weggeven en Lovren wil z'n hoofd dan nog wel eens verliezen. Kante, Matuidi en de verdediging spelen ook een prima WK. De enigste die me tegenvalt is Pogba, maar dat komt ook vooral door zijn rol. Kroatie zal de wedstrijd van de eeuw moeten spelen, willen ze ook maar een kans maken op een goed resultaat. Echte tegenstand hebben ze nou ook weer niet gehad tot nog toe. Ondanks dat ik het ze gun zegt het eigenlijk genoeg dat Kroatie in de finale staat.

12 juli 2018 om 11:43

Want je doet niet of Kroatië koekenbakkers zijn. Hebben gewoon individueel goede spelers met een geweldig collectief als geheel. Wat kan Kroatië eraan doen dat landen als Spanje blijkbaar verliezen van Rusland? Wordt beetje moe van dat gejank van iedereen hier over de route van sommige landen naar de finale. De beste landen staan gewoon in de ronde waar ze horen dit wk.

12 juli 2018 om 12:33

@haastrecht

Nou, laten we het anders zeggen. Op modric, raketic en manzukic (en echt alleen omdat ze maar Girou blijven opstellen) na heeft frankrijk wel echt op elke positie een betere speler. Minimaal net zoveel kracht, nog meer snelheid en verfijnder. Frankrijk heeft tot nu toe alle wedstrijden gewonnen met ff gas geven. Verlenging hebben ze nog niet gezien en de beentjes zijn gewoon frisser.

Kroatië is niet kansloos, maar het wordt wel een moeilijk verhaal.

12 juli 2018 om 12:46

Tuurlijk dat ben ik met je eens dat het een moeilijk verhaal wordt. Maar ging mij meer om het gegeven dat iedereen doet alsof kroatie er alleen staat door hun schema. Toch verwacht ik een spannende wedstrijd aangezien de Kroaten de Fransen zullen laten komen en proberen te counteren gok ik.

12 juli 2018 om 14:16

Vrsaljko zou basis staan en Perisic zou ook concurreren.

12 juli 2018 om 17:39

Zucht... Waar heb jij het over?! Ik heb nergens gezegd dat ze bij Kroatie koekenbakkers zijn. Het is gewoon een feit dat Kroatie aan de goede kant van het schema zat. Dat kun je helemaal niet ontkennen. Verder heb ik nooit gezegd dat Kroatie niet terecht in de finale staat.

Het zijn inderdaad geen koekenbakkers, maar kwalitatief wel gewoon een stuk minder dan Frankrijk en bovendien is Frankrijk fitter. Ik wordt moe van die gefrustreerde reacties zonder ook daadwerkelijk proberen te begrijpen wat de desbetreffende persoon bedoelt. Je legt woorden in m'n mond en kijkt niet naar de feiten zoals ze zijn.

Alleen hierom zou ik voor Frankrijk zijn arrogantie ten top dit.

12 juli 2018 om 11:29

De Fransen zijn natuurlijk ook altijd wel vrij arrogante mensen, valt me mee dat ze het nog niet uitspreken.

12 juli 2018 om 12:19

Haha voor frankrijk zijn omdat anderen (en niet de spelers trouwens) arrogant zijn. De ironie!

12 juli 2018 om 12:52

Nee joh de Fransen hebben die arrogantie niet toch? Hou toch op hey hahaha als er 1 land nog arroganter dan de Kroaten kunnen zijn dan zijn het de Fransen wel!

Erg mooi dit voor Kroatië, zeer verdiend gewonnen van een zeer zwak Engeland dat erg groot was gemaakt maar eigenlijk nog altijd kwalitatief een heel zwak team is. Maar dit soort uitspraken zijn wel gevaarlijk, kans is zeker aanwezig dat Frankrijk met speels gemak wint zondag. Hebben gewoon een veel beter team.

Pas encore! Eerst nog eventjes zondag die wedstrijd winnen he!

Ik ga geen voorspellingen doen. Twee jaar geleden zei ik ook dat Portugal niks te zoeken had in de finale. Kroatie wel de underdog, met meer minuten in de benen een dag minder rust dan de Fransen. Maar Frankrijk mag van mij wel een keer hun ware aard laten zien. Met de namen en voetbalkwaliteiten die ze hebben zouden ze veel beter moeten voetballen dan dat ze tot nu toe hebben laten zien. Is Zidane geen geschikte opvolger voor Deschamps? Een enorme peoplemanager en heeft bewezen een cupfighter te zijn.

12 juli 2018 om 12:14

Meer minuten, meer conditie

Ik hoop op een finale welke uitgevochten wordt op het middenveld.
Zie aan beide kanten daar spelers rondlopen die kunnen zorgen voor een fantastische eindstrijd.

Zou wel geweldig zijn als ze revanche kunnen nemen voor '98. Ook al hebben ze aanvallend wat beperkte backs, Kroatië is een van de weinige landen die in ieder geval wilde voetballen als het kon tijdens dit WK met beperkte middelen. Waar sommige andere landen met een groter wapenarsenaal aan spelers gewoonweg slap of laf voetbal lieten zien. Hopen in ieder geval op twee mooie potjes dit weekend, en van mij mogen de competities dan ook snel weer beginnen. Wordt ff een weekje afzien zo zonder voetbal

Het deelnemersveld was naar mijn mening in 98 wel iets sterker. Nog steeds een geweldige prestatie natuurlijk.

Ik zie een herhaling van Griekenland uit 2004 gebeuren! Niet dat Kroatie qua elftal met het Griekenland als toen te vergelijken is maar Kroatie is de underdog in de finale en we hebben het al zo vaak gezien dat de underdog uiteindelijk de finale wint. (euro 1992, Euro 2004, Euro 2016) op het WK kan ik mij de dat niet zo herinneren.

12 juli 2018 om 20:33

Hongarije - West-Duitsland, Brazilië - Uruguay. Lang geleden maar toch...

Zo wat een arrogantie. Ben niet voor Frankrijk maar eigenlijk moeten de Kroaten een pak slaag krijgen.
En wat van de Engelsen zeggen.

Nou Nou, " Kroatië was veel beter" vond ik eigenlijk wel meevallen. De eerste helft was Engeland gewoon beter. In de tweede helft sloeg het (echt duidelijk) om met een oppermachtig Kroatië. Een verdiende overwinning dat zonder meer.

Ik vrees dat de finale saai gaat worden en Kroatië aan puin gespeeld gaat worden door een Frankrijk wat energie erin gaat steken

Alsjeblieft zeg,3 keer verlengen waarvan 2 keer strafschoppen tegen middelmatige teams.zo fantastisch is het ook weer niet .alleen qua wilskracht steken ze er wel met kop en schouders bovenuit.

Prosi!
MAN wat was ik fan van hem in de midden/eind jaren '90.. geweldige techniek en ook bikkelen kon ie. Mooie generatie ook met spelers als Boban..Suker , Mihajlovic. Genoten van deze spelers.

Verders snap ik de euforie natuurlijk. Nog nooit zover gekomen als Kroatië. Laat ze lekker blij zijn man! Zie een hoop reacties voorbij komen met met woordje arrogant en weet ik t. Tegenwoordig moet je van vele je mond dichthouden of nederig zijn. Hou toch op, ieder zn ding. Zo makkelijk altijd. Wanneer je zegt wat je denkt, dat getuigd van zelfvertrouwen is t weer arrogantie.

Heb zelf geen voorkeur aan wie wint. Hoop gewoon op een mooie open pot en lekkere goals!

Arrogantie... halen jullie niet trots op je land en arrogantie door elkaar.. en laten we als Nederlanders eens zelf in de spiegel kijken als we sportief succes boeken. Ik gun het ze wel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 januari
Bayern München laat zich niet afschrikken door het voorstel dat Chelsea Callum Hudson-Odoi heeft gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren