‘Mensen begonnen anders tegen me te doen en minder tegen me praten’

Woensdag, 6 juni 2018 om 07:49

FC Twente gaat niet verder met Michel Jansen na de degradatie naar de Jupiler League, zo werd dinsdag bekend. Jansen was hoofd opleidingen en eerder in meerdere rollen actief bij Twente. Hij was assistent en hoofdtrainer en daarna werd hij trainer van de beloften. Hij was ook al eerder hoofd opleidingen en keerde in in 2016 terug in die rol.

Jansen zag het nieuws dat er voor hem geen plek was in de nieuwe organisatie zeker aankomen. “Dit was geen donderslag bij heldere hemel", vertelt de sportbestuurder in gesprek met TC Tubantia. “Als er binnen de club al een tijdje wordt gesproken over een nieuwe organisatie en jij wordt niet in die gesprekken betrokken, dan weet je genoeg.”

“Als ze vinden dat je niet meer in de plannen voorkomt, is het ook logisch dat ze niets meer delen. Ik merkte dat er in de laatste weken op de werkvloer anders naar me werd gekeken, mensen begonnen anders tegen me te doen en minder tegen me praten.” Het contract van Jansen, die in 2013/14 hoofdtrainer van de Tukkers was, liep nog een jaar door.

Jansen is naar eigen zeggen ‘heel teleurgesteld’. “Maar ik weet ook dat dit kan gebeuren in de wereld waarin ik werk. Wat me het meeste steekt, is dat de organisatie wordt veranderd en dat er dan geen plek meer voor me is. En dat terwijl het aantoonbaar beter gaat met de opleiding.”Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door sirius)

Kom naar Emmen! Met de promotie zijn we verplicht om een 2e team in te schrijven. Dat betekent dat de organisatie groeit.

6 juni 2018 om 09:43

Jammer. De beste man zal gemist worden denk ik. Deed zijn werk niet verkeerd. Als hoofdtrainer vond ik het destijds ook niet heel slecht gaan. Maar door alle zaken eromheen leek het veel erger, vergelijkbaar met Hake. Mocht van mij ook blijven zitten toen.

6 juni 2018 om 09:46

De constructie die we destijds hadden mocht echter niet meer. De KNVB trapte er niet in dat Jansen de ‘hoofdcoach’ was, en de achterban schreeuwde om Schreuder (hoewel die later harder werd weggeschreeuwd). Helaas moet de organisatie inkrimpen, Jansen zal ongetwijfeld niet de kleinste verdiener zijn (anders zie ik geen reden hem de deur te wijzen).

6 juni 2018 om 09:43

Jammer. De beste man zal gemist worden denk ik. Deed zijn werk niet verkeerd. Als hoofdtrainer vond ik het destijds ook niet heel slecht gaan. Maar door alle zaken eromheen leek het veel erger, vergelijkbaar met Hake. Mocht van mij ook blijven zitten toen.

“Dat terwijl het aantoonbaar beter gaat met de opleiding” - Zo goed dat we 18-jarige spelers van Bochum moeten huren zonder enig ervaring in het eerste Hoe dan ook is het in mijn ogen jammer dat hij vertrekt, prima vent en wist zich ook in de media altijd netjes te houden. Ongetwijfeld bij een andere (en hopelijk stabielere) club wel terug te vinden de komende jaren. Succes Michel, ik wens je het beste!

Dan mag hij weleens aantonen waarom het beter gaat met de opleiding. De jeugdteams spelen voor het overgrote deel op een te laag niveau, de aanwas naar het eerste elftal is eigenlijk nihil en de betere talenten vertrekken tegenwoordig ook al erg snel. Ik had Michel Jansen wel graag zien blijven (in een andere functie), maar aantoonbaar beter met de jeugdopleiding gaat het zeker niet.

7 juni 2018 om 09:32

Waar komen die betere talenten dan vandaan?

7 juni 2018 om 10:18

Waar talenten altijd vandaan komen. Eigen opleiding, amateurclubs of andere profclubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
9 fans
Coach, 118 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Schalke 04 heeft zich met een bod van vijftien miljoen euro gemeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren