FC Utrecht slaat toe bij PEC Zwolle: ‘Ik vertrek met pijn in het hart’

Dinsdag, 5 juni 2018 om

Joost Broerse vertrekt bij PEC Zwolle, zo laat de Eredivisionist dinsdagmiddag via de officiële kanalen weten. De commercieel directeur gaat vanaf 1 september dezelfde functie bekleden bij FC Utrecht, de club die hij als speler ook al vier jaar diende. “Ik vertrek met pijn in het hart”, zegt Broerse op de website van de Blauwvingers.

Broerse was drie jaar actief als commercieel directeur bij PEC. In 2015 werd hij na drie seizoenen als speler van de Zwolse club en na het vertrek van Edward van Wonderen een jaar eerder op de vacante functie gezet. “De afgelopen seizoenen heb ik met veel enthousiasme en energie bij PEC Zwolle gewerkt. Deze club heeft mij na mijn voetbalcarrière een unieke kans gegeven en daar ben ik met name Adriaan Visser (voorzitter, red.) en Gerard Nijkamp (technisch directeur, red.) dankbaar voor.”

“Nu komt er met FC Utrecht alleen een prachtige kans voorbij”, besluit Broerse. Visser baalt van het vertrek van Broerse: “In de afgelopen drie jaar heeft hij met zijn afdelingen grote stappen gezet. Ondanks dat wij Joost deze overgang van harte gunnen, is het gevoel wat dubbel want we waren graag nog met hem doorgegaan. Aan de andere kant is het een goed teken, dat naast voetballers ook directieleden en medewerkers van de club in de interesse staan van andere clubs.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door daanbrs)

Ben je lekker mee als PEC zijnde, bestuurder nummer twee die deze zomer de overstap maakt naar Utrecht. Jammer want hij heeft het prima gedaan in Zwolle.
Ik gun hem deze stap wel maar begin dan niet over ''met pijn in m'n hart'' want dat gaat natuurlijk nergens over, je kan gewoon meer gaan verdienen bij een club waar je eerder ook nog eens actief was, geniet ervan.

Die zag ik niet aankomen, zeer onaangenaam nieuws. Werd in het begin nog vaak aan getwijfeld omdat hij geen ervaring op dit vlak heeft, toch is het hem elk jaar gelukt om de inkomsten uit sponsoring toe te doen nemen. Zeer benieuwd naar zijn opvolger.

5 juni 2018 om 19:03

Heb nooit helemaal begrepen waarom/hoe hij op deze functie is gezet/gekomen. Sponsoring gelden zijn jaarlijks omhoog gegaan, maar ik verwacht dat dat ook niet heel lastig is geweest gezien waar ze vandaan komen. Van Polen op die functie?

wat een lulkoek met pijn in mijn hart dan,was je gewoon gebleven Broerse,,nouja toe maar hij heeft het goed gedaan bij Pec ,veel suc6 bij utrechtt

Atijd een beetje onzin dit soort uitspraken, kan natuurlijk gewoon meer verdienen bij Utrecht, en daar is helemaal niks mis mee. Ben wel benieuwd naar Pec volgend jaar, zijn volgens mij met Broerse meegerekend 2 belangrijke bestuurders kwijt geraakt nu, en ook een heleboel spelers zullen wel vertrekken, als die nog niet vertrokken zijn. Word denk ik een spannende zomer voor de mensen in Zwolle.

Ook gewoon lekker dicht bij huis in 10 minuten op 't fietsie op je werk

Gun het hem van harte. Maar pijn in zijn hart zal wel meevallen. Had totaal geen ervaring en heeft die bij Zwolle op kunnen doen op de achtergrond. Hij kan bij Utrecht ongetwijfeld meer verdienen dus gaat hij verder. Begrijpelijk natuurlijk maar wel zuur voor de club

Bijzonder nieuws.... Deze man die in het voetbal een bijrol speelde, en meer bekend was met het uitgaansleven in Groningen en zoals het iedere voetballes betaamd, die schaats best behoorlijk scheef onder de voeten had, verder weinig gepresteerd heeft! Bij Zwolle commercieel aan het roer, terwijl anderen het werk deden, en hij enkel een beetje kon voortborduren op zijn bijzonder lokale bekendheid in Groningen en Overijssel, zonder dat men hem ooit echt iets succesvol kon toeschrijven... Behalve arrogant zijn en over zichzelf praten!

Wat knap is, is het feit dat Utrecht oud spelers niet vergeet! Kijk naar Dijkhuizen, die bij Cambuur als grofvuil is geeindigd, maar in Utrecht hij wel in een bescheiden (succesvolle) functie mag invullen.
Wat Utrecht in Broerse ziet is mij volstrekt onduidelijk, behalve dat met een oud voetballer een gebaar maakt. Wat Utrecht streelt! Maar het zal de club niet ten goede komen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller165
P. JoostenAanvaller70
S. MakienokAanvaller31
T. NijhuisKeeper00
M. PaesKeeper160
L. GuwaraVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

Nederland
14 fans
Verdediger, 40 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren