NEC-doelman ontkent merkwaardig gerucht: ‘Heb nog een aantal jaren de tijd’

Vrijdag, 4 mei 2018 om 11:16Tim Siekman • Laatste update: 12:23

Joris Delle ontkent zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal te hebben gespeeld. De 28-jarige doelman werd donderdag door trainer Pepijn Lijnders uit de selectie van NEC gezet en hoeft volgens de Gelderlander niet meer terug te komen. De lokale krant meldde zelfs dat Delle overwoog om na dit seizoen definitief te stoppen, maar dat ontkent Delle.

De doelman kreeg van Lijnders te horen dat niet hij, maar reservedoelman Marco van Duin de wedstrijden in de play-offs gaat keepen. Delle werd uit de selectie gezet omdat hij zich 'niet meer op kon laden'. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de Fransman frictie heeft met de club. Delle zou bovendien slecht liggen in de spelersgroep. NEC speelt op 10 mei de eerste play-off-wedstrijd op bezoek bij FC Emmen.

Naast Delle is ook Suently Alberto uit de selectie gezet, omdat hij ‘niet voldoet aan de gestelde normen’. “Het is jammer dat het zo loopt met Joris en Suently, maar wij moeten de play-offs in met spelers die tot op het bot gemotiveerd zijn om deze tot een goed einde te brengen", liet technisch directeur Remco Oversier weten op de clubwebsite.

Delle stelt via Instagram begrip te hebben voor NEC: "We hebben er samen over gesproken en ik respecteer de beslissing van de technische staf", doelt de sluitpost op het besluit van NEC hem uit de selectie te houden. De Fransman ontkent dat hij zijn carrière wil beëindigen: "Ik denk dat ik nog een aantal jaren de tijd heb om daarover na te denken."


Poll

Verwacht jij dat Joris Delle in de toekomst nog in actie gaat komen voor NEC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door lom-atl 0-2)

Er gaan ook veel geruchten over prive problemen bij Delle en dat lijkt me niet zo heel erg onwaarschijnlijk. Vorig seizoen in de eredivisie was hij gewoon een prima keeper voor NEC en dit seizoen voor de winterstop ook. De laatste maanden straalt hij echter een en al onzekerheid uit en heeft hij NEC al heel wat punten gekost. Hij zal het keepen niet ineens verleerd zijn dus daar moet iets anders achterzitten.

In ieder geval een logische beslissing van Lijnders om hem te passeren, al had hij dat wat mij betreft ook een paar wedstrijden eerder mogen doen.

4 mei 2018 om 11:42

@nec77: fijn dat jij het enigszins relativeert. Wat vind jij van Lijnders? Je ontkomt op forums niet aan de fans van NEC die hem liever kwijt dan rijk zijn. Misschien dat jij er anders over denkt? De stukken over hem in bijvoorbeeld de VI Pro tonen aan dat Lijnders zich goed voorbereidt. Ben benieuwd of we hier eigenlijk niet met een gevalletje mismatch met de spelersgroep te maken hebben.

4 mei 2018 om 11:54

Ik vind dat Lijnders zich niet goed aanpast aan de spelersgroep. Hij wilt eigenlijk 11 mensen met een superconditie op het veld, maar die zijn er niet. Speelt heel riskant spel en we worden er vaak uit gecounterd. Ook vind ik zijn wissels zwak en past hij weinig aan. Hij ziet dat het niet werkt, maar verandert heel wenig.

4 mei 2018 om 11:55

'' Lijnders bereidt zich goed voor''

Het is profvoetbal. Natuurlijk bereidt Lijnders zich goed voor, dat doet elke trainer in het betaalde voetbal. Het is niet zo dat hij 1 uurtje voordat hij naar de club gaat de opstelling maakt en kijkt wie er aanwezig zijn en hoevaak iedereen heeft getraind afgelopen week. Daarna nog even de positie van de tegenstander op de ranglijst opzoeken en dan ben je er wel

4 mei 2018 om 12:02

@LOM-ATL 0-2: mijn excuses dat je me in dezen niet begrijpt. Met die zinsnede wil ik zeggen dat Lijnders veel zaken overpeinst en op meerdere wijzen benadert. Hij heeft zich al tijden voorbereid op een functie als hoofdtrainer, bedacht hoe hij het wil gaan aanpakken en welke ploeg daar het best bij past. In zekere zin kan je hem de Batman van de Jupiler League noemen. Omdat hij zich met zoveel scenario's bezig houdt, wat je jezelf af kunt vragen bij types zoals Bosz die maar 1 strijdplan hebben, wordt hij ook wel kleine Pep genoemd.

4 mei 2018 om 12:08

Hoeveel Europa League-finales heeft Lijnders al bereikt?

4 mei 2018 om 12:16

@LOM-ATL 0-2: en dat is relevant, omdat? Ik zeg namelijk nergens dat Bosz een slechte coach is. Ik duid alleen het verschil aan tussen de type coaches. Pep Guardiola heeft ongeveer dezelfde maniakale gedachtengang als Lijnders en hem kan je onmogelijk onsuccesvol noemen.

4 mei 2018 om 12:23

@LOM-ATL 0-2; geef Lijnders ook 11 jaar de tijd als hoofdtrainer in het profvoetbal en dan verwacht ik dat zijn prijzenkast minimaal net zo vol (lees: leeg) is als die van (een) Bosz.

4 mei 2018 om 12:29

Ik denk dat Lijnders in potentie een goede coach is, maar hij heeft tijd nodig om zijn visie en werkwijze te implementeren en bij voorkeur ook een spelersgroep die is samengesteld met zijn speelwijze in gedachten. Ik vind het een grote fout van de directie van NEC dat ze hem in de winterstop hebben aangesteld terwijl er zoveel druk lag om te promoveren en er geen tijd was om te experimenteren met een nieuwe speelwijze.

4 mei 2018 om 12:36

Bosz werd met Heracles Almelo (destijds een kleinere club dan NEC op dit moment) kampioen van de Eerste Divsie. Hierin heeft Lijnders al overduidelijk gefaald

4 mei 2018 om 13:25

@LOM-ATL 0-2: appels met peren vergelijken als je het mij vraagt. NEC speelde in datzelfde seizoen eredivisie. NEC is traditiegetrouw nog steeds een grotere club dan Heracles als je ziet hoeveel seizoenen beide teams in de Eredivisie hebben gespeeld. Daarnaast: NEC maakt nog steeds kans op promotie. Dan bereik je hetzelfde doel. In het begin van het seizoen verloor NEC nogal wat punten. Het helpt dan niet mee om een wisseling van de wacht in de winterstop te houden en te verwachten dat alles direct op rolletjes loopt. Ter vergelijking: Bosz zat al bij Heracles vanaf de zomer van 2004. Hij was in 2003 kansloos gedegradeerd uit de Eredivisie met de Superboeren.

4 mei 2018 om 13:36

Wanneer Klopp naar Bayern Munchen vertrekt, zal Lijnders hem wel opvolgen bij Liverpool, dus van een langetermijnplan is bij NEC sowieso geen sprake

4 mei 2018 om 12:19

Ik zal ook niet lekker in mijn doel staan met die klunzen op de backs. Maar Delle moet gewoon even normaal doen, voor dat salaris ga ik heerlijk op dat bankie zitten hoor. Jezelf niet meer kunnen opladen, lachwekkend. Nu gaat het ergens om en krijg je dit.

Lijnders is gek in zijn hoofd joh. Hij heeft er een grote puinhoop van gemaakt en het zal me niet verbazen als NEC er gelijk tegen FC Emmen uitvliegt in de play-offs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.NEC7-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. TavşanAanvaller30
O. RomenyAanvaller30
R. RoefsKeeper00
I. BronkhorstVerdediger20
S. El KarouaniVerdediger40
Rodrigo GuthVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

0 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren