Venezolaanse club breekt met tweetal na brute mishandeling van kat

Woensdag, 4 april 2018 om 16:16Tim Siekman • Laatste update: 16:49

David Barretto en Eduin Quero (foto) zijn in opspraak geraakt in Venezuela. De buitenspeler en vleugelverdediger zijn door hun club Zulia FC ontslagen, omdat ze een kat hebben mishandeld. De twee twintigjarigen hebben zelfs een filmpje gemaakt waarin te zien was hoe de kat werd mishandeld door de voetballers. Een video van het incident stond korte tijd online.

De twee, die een jaar geleden nog met Venezuela de finale van het WK Onder-20 behaalden, zijn op staande voet ontslagen door Zulia FC toen de club op de hoogte was gesteld van het voorval. Barreto trok de kat bij zijn hoofd en staart en gooide het dier vervolgens hard op de grond, waarbij naar verluidt de kat in hevige pijn verkeerde. Ook vloog de kat meters naar beneden toen de twee het dier uit het raam gooiden.

Op internet zijn nog diverse foto’s traceerbaar. Zulia FC stelt dat de acties tegen de waarden van de club indruisen. Ook laat de club weten dat de jongelingen wellicht naar een psycholoog moeten worden gestuurd. Quero heeft spijt, maar wil graag een tweede kans: “Voetbal is mijn leven. We hebben allemaal het recht om fouten te maken.”


Poll

Een juist besluit van Zulia FC


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door ajaxrene)

Dit is niet de juiste manier om kattenkwaad uit te halen.

On: Zielig gedrag. Moet er wel echt iets mis zijn, wil je dit gedrag vertonen. Aan de andere kant, ze kunnen nu wel Venezuela verlaten en ergens anders gaan voetballen.

Keihard straffen die onnozelaars. Aan de ene kant een geluk dat ze 'bekend' zijn, des te harder kun je ze aanpakken.

Recht om fouten te maken? Zeker maar dit zijn geen fouten. Dit is ziek misselijkmakend gedrag. Nooit meer laten voetballen en opsluiten. Vind sowieso dat er tegen dierenmishandeling veel harder opgetreden moet worden. Hoe laf kan je wezen een hulpeloos katje mishandelen en dan zeggen dat je het recht heb om fouten te maken.

Bizar. Wat gaat er toch om in de hoofden van bepaalde mensen. Een hulpeloze kat mishandelen. Pijn laten lijden. Hoe schandalig ben je dan. Ik zou niet weten wat ik zou doen als ik zoiets zou zien. En dan nog vragen om een tweede kans. Gewoon de cel in met die gozer. "het recht om fouten te maken". Wat een mafkees.

Wat een zielige gasten. Onschuldige kat mishandelen. Hoe haal je het in je hoofd. Van mij mogen ze hier de gevangenis voor in.

mooi zo! hopelijk kunnen ze ook gelijk een gevangenisstraf erachter aan gooien. dan kunnen ze hetzelfde mee maken als wat ze met die kat hebben gedaan daar in die Venezoluaanse gevangenis

Gadverdamme, dan ben je echt het laagste van het laagste. Een weerloos dier mishandelen en dan spreken over het recht om fouten te maken. Je ben gewoon niet goed bij je hoofd als je zoiets doet. Opsluiten die zooi!

"we hebben allemaal het recht om fouten te maken" hoe idioot is deze vent? Als hij nou een verkeerde uitspraak had gemaakt ofzo dan snap ik het nog wel, maar wanneer je een kat mishandeld moet je wel ziek zijn in je hoofd en kan ik zijn "spijt" echt niet serieus nemen.

In mijn ogen ben je compleet geschift als je zoiets doet. Een 'normaal' mens gaat zo niet met dieren om en hieruit blijkt dat ze totaal geen empathie of medenleven kunnen tonen. Alleen als ze zwaar gestraft worden hebben ze door dat ze fout zaten. Respect voor het kordaat optreden van de club.

Tsja, brute mishandeling van een kat, je weet dat het een staartje krijgt.. Ontslag is niet meer dan terecht. Lijkt mij echter ook voldoende qua straf. Lijkt mij dat dit hun het meest treft op dit moment in hun leven.

4 april 2018 om 17:49

Dit is nooit voldoende.. gewoon berechten zoals we ook bij de mens doen. Een jaartje of 3 cel misschien wel wat meer was meer op zen plaats geweest. Bah

4 april 2018 om 17:57

Zelf vind ik dat overdreven. Dadelijk krijg je nog een maand voorwaardelijk voor het doodslaan van een vlieg.. Dat het niet goed is klopt, maar deze straf en de publiekelijke schandpaal is voor mij voldoende. Drie jaar celstraf is voor mijn idee iets dat eerder hoort bij het mishandelen van een baby dan een kat..

4 april 2018 om 18:52

Onzin. Gewoon aanpakken zulke laffe daden. Keihard statement maken. Misschien dat mensen dan 2 keer nadenken alvorens zoiets te doen. Mensen denken nu soms weg te kunnen komen met het mishandelen van weerlozen. Kinderen, ouderen, gehandicapten, dieren.

4 april 2018 om 20:35

Ik zou dieren nou niet zo snel op de hoogte van mensen zetten. Natuurlijk moet je goed zijn voor dieren, maar we moeten echt niet overdrijven en dieren op dezelfde voet zetten als mensen..

Op instagram asodepa staan nog de foto's van een witte poes die bij kop en staart wordt gepakt en uit elkaar wordt getrokken, voordat ie uit het raam meters naar beneden wordt gegooid.
Dan ben je toch al 20 jaar oud en van zo'n leeftijd mag worden verwacht dat je geen weerloos lief diertje bijna afmaakt. Misselijk makend gewoon.

Nu ben ik toch wel eens heel benieuwd welke zieke idioot er oneens heeft gestemt op die pol.

4 april 2018 om 18:11

Rustig, het is maar een poll.. Voor hetzelfde geldt werd er per ongeluk verkeerd gedrukt, maak je niet zo druk..

4 april 2018 om 20:48

Het gaat om 15% dat is niet allemaal per ongeluk.

11% die oneens heeft gestemd bij de poll ???? SERIEUS ????

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Venezuela

FIFA ranking: 28
3 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Chili40
9.Peru1-6
10.Bolivia1-7
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
M. MathiasUnknown
A. BarojaKeeper
W. ÁngelVerdediger
J. ChancellorVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Venezuela.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Venezuela.

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren