Schitterend doelpunt Pröpper bezorgt Groningen flinke kater

FC Groningen en Heracles Almelo hebben zaterdagavond in een zinderende wedstrijd de punten gedeeld. Groningen leek halverwege op weg naar een eenvoudige overwinning, maar stortte in de tweede helft volledig in. Een schitterend doelpunt van Robin Pröpper bezorgde het bezoek uiteindelijk een gelijkspel: 3-3.

Bij Groningen zal men zich gelukkig prijzen met het nieuws dat Mimoun Mahi het seizoen afmaakt in het Noordlease Stadion. De clubtopscorer liet afgelopen vrijdag weten af te zien van een winterse transfer en was in het thuisduel met Heracles van levensbelang voor het elftal van Ernest Faber. Hij speelde een uitstekende eerste helft en was er uiteindelijk mede voor verantwoordelijk dat Groningen de kleedkamer halverwege kon opzoeken met een riante voorsprong.

Mahi veroorzaakte na een klein half uur spelen met een voorzet vanaf de rechterflank consternatie in het strafschopgebied van Heracles, waarna Jesper Drost met het hoofd Tom van Weert in staat stelde van dichtbij de openingstreffer te verzorgen. Jamiro Monteiro tekende niet veel later uit een snel genomen vrije trap voor de gelijkmaker, maar dankzij een intikker van Drost (nadat Mahi doelman Bram Castro tot een redding had gedwongen) en een fraai schot in de verre hoek van Mahi, ging de thuisploeg uiteindelijk rusten met een 3-1 voorsprong.

Heracles was in de eerste helft geen schim van de ploeg die vorige week PSV het vuur aan de schenen legde en uiteindelijk pas in blessuretijd het onderspit moest delven. Na de onderbreking tapten de Almeloërs echter uit een ander vaatje. Vincent Vermeij tekende na ruim een uur voor de aansluitingstreffer, door van dichtbij te scoren na een voorzet van Brandley Kuwas. Kuwas had niet veel later zelf de gelijkmaker op zijn voet, maar hij wist een pass van Jeff Hardeveld niet af te ronden.

Groningen werd steeds verder vastgezet op eigen helft en bezweek twaalf minuten voor tijd uiteindelijk aan de druk. Pröpper leek van grote afstand en uit kansloze positie een voorzet te willen geven, maar opteerde in plaats daarvan voor een schot op doel. Via de binnenkant van de paal belandde het leder vervolgens achter Sergio Padt. Vermeij had Heracles daarna ook nog het volle pond kunnen bezorgen, maar Padt voorkwam met de voet erger leed voor Groningen.

Een terechte uitslag?

1
2

Samenvatting: FC Groningen speelt redelijk in de 1e helft.. vooral door de afwezigheid van Bacuna en dan haalt Faber Mahi eruit en zet hij Bacuna erin.. alles gaat mis.. en het eindigt in 3-3.

Nijland.. weg met die Faber zo snel mogelijk.

27 januari 2018 om 20:30

Vind dat je wel erg nadrukkelijk de schuld op Bacuna afschuift. Ben zelf zeker niet zijn grootste fan, maar dit was niet zijn ¨verdienste¨. Hij maakt immers geen fouten die direct aanleiding waren voor de eindstand. Wel had Faber hem nooit in moeten brengen voor Mahi omdat A) Mahi de beste speler op het veld was en B) het systeem omgegooid werd door de wissel. We hebben allemaal kunnen zien waar dat toe heeft geleden. Dus geef liever Faber de schuld dan Bacuna.

27 januari 2018 om 23:20

Ware het niet, dat Mahi net terug is van een blessure en de volle 90 minuten sowieso niet kon spelen. Bacuna viel hierna wat ongelukkig in, maar was zeker niet schuldig aan het gelijkspel.

Als je al iemand de schuld zou geven, moet je qua speler kijken naar Van Nieff. Waardeloze eerste helft, gevolgd door een gigantische defensieve blunder bij de 3-2. Ik zei in de rust al: Van Nieff kan er beter uit. Na de 3-2 gebeurde dat dan ook.

Maar bovenal moet je je afvragen wat het team mee gekregen heeft in de rust? Laten we rustig aan doen en de 3-1 vast houden? Zo lijkt het tenminste wel bij elke wedstrijd waar wij voor komen. Mensen gaan achteruit lopen en van een eventuele dominantie, blijft niks over.

28 januari 2018 om 00:35

Van Nieff was echt dramatisch slecht vandaag. Het probleem met hem is dat hij op een goede dag een 7 scoort, maar normaal gesproken gewoon een 5.5. Voegt echt helemaal niks toe, zelfs dus als die op zn best speelt.

28 januari 2018 om 00:54

Ben ik niet met je eens. Bacuna liep weer alleen maar te shocken op veld. Veel ballen die van de voet sprongen en meerdere aanvallen die naar een 4de goal hadden kunnen leiden verprutst (denk aan de 3 slechte voorzetten). Hij was echt prut. Die Reis en van de Looi zijn kwalitatief echt al een stuk verder. Bacuna lijkt haast achteruit gegaan. Maar Faber had Bacuna ook nooit op deze plek moeten laten invallen. Hij is geen aanvallende middenvelder.

Faber Faber Faber, eerst zeuren over een gebrek aan topsportmentaliteit bij de club, en dan vervolgens zo de wedstrijd beïnvloeden met je waardeloze wissels. Kan niet wachten tot jij weg bent.

Trouwens, niks teb nadele van de goal, maar zou het een opzettelijk doelpunt zijn? Had toch sterk de indruk dat Propper opzoek was naar Vermeij. Propper kijker mij niet een speler die zo snel denkt en er naar handelt.

27 januari 2018 om 20:37

Ja ok helemaal gelijk in dat het Faber zn schuld is, hij had beter Antuna er in kunnen brengen met z'n snelheid..

Maar toch ik moet objectief zijn over Bacuna..

Hij kon geen bal aannemen, elke pass was naar de tegenstander, werd niet gezocht door ploeggenoten, kan niet schieten en is traag.

Exact wat ik dacht. Leek me een voorzet omdat ie nadrukkelijk contact zocht met zijn medespeler. Niettemin vloog hij er lekker in. Faber met zijn wissels idd bepalend vandaag. Erg zonde want er zat echt meer in!

Heracles thuis hoor je te winnen. Faber inpakken, wat een wissels weer een topsportmentaliteit mis ik enorm bij jou.

Trots op de boys uit Almelo. Beginnen erg vaak zwak aan de wedstrijd en ook nu was de 1e helft dramatisch, maar om dan zo je rug te rechten en dat ook nog eens in een uitwedstrijd dan verdien je het wat mij betreft ook om hier een punt te pakken. Kuwas kwam erin en het vuurwerk begon gelijk al. Die goal van Propper ook prachtig hoor weet niet zeker of het de bedoeling was, maar ik ben groot fan van Propper dus ik zeg maar van wel. Volgende wedstrijd 3 punten kom op boys!!

Die wereld goal van Propper was gewoon een lucky, hij wilde voorgeven en raakte hem totaal verkeerd,maar goed de schuld ligt echt bij ons zelf.. Vooral Faber met zijn kutwissel, en uiteraard kutje Bacuna, die kan er gewoon echt geen reet van, helemaal als aanvallend ingestelde speler niet. gewoon weggegeven dit.

Dat is knap terug gekomen van Heracles. Heb de 2e helft niet gezien, maar in de 1e was Groningen behoorlijk de betere.

Dramatisch om het zo weg te geven en zeker Faber aan te rekenen, vol op de verdediging spelen en geen kans meer creeeren in de 2e helft. Veel Groningers zijn lyrisch over Doan maar ik begrijp nog niet waarom. Vandaag een helft mogen genieten van Mahi en daarna een helft van Kuwas, wat een heerlijke spelers. Daarvoor kom ik naar het stadion.

27 januari 2018 om 21:26

tja als de tegenstander de bal heeft kan Doan ook niks doen he.. meeste spelers snappen doan ook niet.. want hij denkt 2-3 stappen vooruit

27 januari 2018 om 22:44

De eerste helft was er een ploeg die voetbalde en dat was Groningen. De enige rol die Doan daarin had was alle tempo eruit halen. Wat wil je zeggen dat hij pas zou functioneren bij een ajax? Of barca zelfs? Hij laat het gewoon nog niet zien, leuke pingelaar, maar fysiek komt hij tekort.

Hulde voor de coach van Heracles met zijn vier aanvallers in tweede helft. Om dan je beste aanvaller in de counter er af te halen zegt veel over Faber. Hulde Heracles, ook al is het met een mislukte voorzet. Wel heel mooie mislukte voorzet .

Ben nu helemaal klaar met Faber. Tjonjonge, wat een slecht wisselbeleid. FC Groningen is het verplicht aan de supporters om Faber nog voor het eind van het weekend er uit te sturen. Dit is gewoon een regelrechte schande!

28 januari 2018 om 08:48

Faber mag van mij op no n actief, mag ie gewoon zn salaris houden wat mij betreft. Het word steeds slechter.

Wedstrijd is toch al weer even afgelopen en niemand heeft het over het onsportieve gedrag van ene Beukers van Heracles. Zelfs trainer Stegeman vraagt zich af wat het voor een gelul is dat er een, wat mij betreft zeer terechte, gele kaart wordt gegeven. Wanneer Veltman dit had gedaan was de wereld te klein geweest. Zo zie je maar weer dat veel wordt bepaald door de kleur van het shirt.

28 januari 2018 om 13:11

Sorry, meen je dat?!? Hoe kan een scheidsrechter een vrije bal laten nemen als er 2 ballen in het veld zijn, belachelijk om hier de schuld bij Breukers neer te leggen.

Dan sta je met 3-1 voor en haal je twee van je beste spelers er uit (Mahi, Doan) en gooi je de meest waardeloze speler (Bacuna) er in? Volgens mij wil Faber ontslagen worden... Iedereen kan toch zien dat het niks wordt met zulke wissels?