Nijland schiet voorstel FOX af: ‘Daar maak je geen hond blij mee’

Vrijdag, 12 januari 2018 om

FOX Sports heeft een voorstel ingediend om in de toekomst wedstrijden te spelen op zondagavond om 20.00 uur. Met name bij FC Groningen is dat voorstel niet goed ontvangen. Algemeen directeur Hans Nijland heeft geen goed woord over voor het idee. “Hoe bedenk je het? Onbestaanbaar. Daar maak je geen hond blij mee”, reageert hij tegen Voetbal International.

In Groningen heeft men dit seizoen veel moeite om het stadion vol te krijgen bij thuiswedstrijden en met een speeltijd van 20.00 uur op zondagavond, denkt Nijland niet dat het stadion er voller op wordt. “We hebben het hartstikke goed met ons tv-contract, maar we moeten niet doorslaan. Legere stadions zijn qua uitstraling niet in het belang van FOX. Minder binding met de fans ook niet”, aldus Nijland, die van mening is dat er te weinig rekening wordt gehouden met de supporters. “Voorbeeld: Feyenoord tegen Roda JC stond geprogrammeerd op Kerstavond. Als veel katholieke Limburgers naar de mis willen. Waarom houden we daar geen rekening mee? Zelf speelden we om half één in Kerkrade. Onze supporters vertrokken om zeven uur! Dat begint op werk te lijken.”

Nijland vindt dat het nieuwe seizoen van de Eredivisie niet al in augustus moet beginnen, maar pas in september. Hij doet dan ook een oproep aan de KNVB en Eredivisie. “Dit seizoen openden we tegen Heerenveen. Normaal gesproken stijf uitverkocht. Maar we hadden tweeduizend lege plekken. Want het was begin augustus. Dan ligt iedereen nog op het strand van Ameland of aan de Costa Brava. We schieten ons in eigen voet.”


Poll

Het is een goed idee om wedstrijden op zondagavond om 20.00 uur te spelen


Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door tornado72)

Dat ben ik grotendeels eens met Nijland. Ook al ben ik atheist en geloof ik nergens in, maar laten weten dan ook rekening houden met moslims, joden en Hindoes. Kleine moeite rekening te houden met de belangrijke dagen van deze groepen mensen die ook knettergek zijn van het voetbal spelletje. En sowieso knettergek dat je in de zomer al begint met het seizoen. Voor de clubs die te maken hebben met Europese toernooien en voorrondes snap ik dat ze eerder moeten beginnen, maar de NLse competitie hoeft niet zo achterlijk vroeg te beginnen terwijl praktisch iedereen nog in de vakantie modus zit.

12 januari 2018 om 07:44

Als je rekening moet gaan houden met alle geloven dan kan je geen wedstrijd meer houden want zeker in het weekend is er bijna wel elk uur een dienst. Dit jaar begon de competitie erg vroeg vanwege het WK. Knvb moet daar toch rekening mee houden.

12 januari 2018 om 09:04

Goed punt. Niet over nagedacht door Nijland haha

12 januari 2018 om 08:07

Wanneer zouden ze het dan precies moeten doen? Even serieus, het is makkelijk roepen dat alles anders moet maar als ze een maand later moeten starten en de kerstperiode niet mogen voetballen moeten ze dan doorgaan tot juli?

Ik schrik al, als mijn club op zondagmiddag om 16.45 moet spelen.
Of Dinsdagavond 20.45.
Vreselijke tijden vind ik.
Meneer Nijland heeft hier een sterk punt.

12 januari 2018 om 08:15

Helemaal.mee eens. Als ze dan toch met tijden willen beginnen ze zatr4dag maar met een eerdere wedstrijd. Tijden net als in Engeland en Duitsland. Zondag avond om 19 uur moet de eindstand van de speelronde gewoon op teletex pagina 819 staan.

12 januari 2018 om 08:26

Dan gaat hier nooit gebeuren aangezien je met het amateurvoetbal zit op zaterdagmiddag.

12 januari 2018 om 08:42

Op zondag is ook amateurvoetbal en eredivisie voetbal dus dat zegt niks.

12 januari 2018 om 08:48

Ik speel op zondag amateur voetbal. Wat is je punt? Juist lekker na je eigen wedstrijd in de kantine betaald voetbal kijken.....

12 januari 2018 om 09:31

Ook jij weet dat het zaterdag amateurvoetbal vele en vele malen groter is dan het zondagvoetbal. De grootste clubs spelen op zaterdag waarbij er clubs zijn die duizenden en duizenden toeschouwers trekken. Tel daarbij ook nog het jeugdvoetbal bij..

12 januari 2018 om 09:38

Toch zie ik dan nog steeds je probleem niet met dat amateurvoetbal op zaterdag?

12 januari 2018 om 08:32

1730 thuis van werk en koken
1800 eten
1830 opruimen
1845 klaar
1845 - 2045 wachten op voetbal vreselijk idd
2230 voetbal afgelopen

Heel vroeger begint het meestal tussen 2000 en 2030, heerlijk! Respectievelijk 2145 en 2215 naar bed / nabeschouwing kijken ... mooie tijd...

12 januari 2018 om 08:41

Lol je vindt wacgten een probleem? Lees je toch een goed boek

12 januari 2018 om 08:43

Dan begin ik al te gapen...

12 januari 2018 om 09:24

Dan heb je het verkeerde boek.....

12 januari 2018 om 13:58

Of misschien is lezen niet voor iedereen gemaakt. Ieder ze eigen ding.

12 januari 2018 om 08:32

Ik kan me herinneren dat vroeger de wedstrijden tegen Feyenoord en Psv vaak op zondagavond werden gespeeld, begon meestal rond een uur of 6. Voor de tv kijker een heerlijke tijd natuurlijk. Ik vind die topwedstrijden om kwart voor 5 zoals laatst tegen Psv ook wel leuk, op je gemakje rond het stadion de hele middag er na toe leven en met de invallende duisternis heeft het ook gelijk wat meer sfeer. veel beter dan half 1.

Quote: "Dat begint op werk te lijken". Zou meneer Nijland zich wel realiseren dat de meeste supporters gewoon werken! Of bedoeld hij dat betaald voetbal een veel te goed betaalde hobby is?!! Met deze uitspraak heeft hij wat mij betreft de gouden eikel verdiend!

12 januari 2018 om 07:57

Hij heeft het dat de supporters op hun vrije dag nog steeds zo vroeg op moesten toen. Niet over zijn eigen spelers.

12 januari 2018 om 07:59

Netjes! Jij mist het punt dat Nijland hier probeert te maken volledig. Hij bekijkt het juist vanuit de supporter.

12 januari 2018 om 08:06

Jij snapt er echt niets van hè. Hij heeft het over de supporters, dat het voor hun niet te dien is. Wat mij betreft verdien jij de gouden eikel

Ik zie het verschil niet zo om een wedstrijd om 20:00 uur in de avond te spelen op zondag of op een andere dag? Beker wedstrijden zijn ook vaak om 20:00 uur of soms zelfs om 20:45. Het is voor Nijland maar te hopen dat Groningen niet Europees speelt de komende jaren al die late avondwedstrijden, niets voor Nijland.....

12 januari 2018 om 08:12

Het gaat om de supporters, als ze zondag om 20.00 uur spelen en ze komen vanuit Kerkrade naar Groningen bijvoorbeeld dan ben je zondag nacht om 4 uur thuis ongeveer en de wekker gaat weer om 6 uur.. Of moeten we dan maar allemaal vrij nemen maandag of niet meer naar het stadion gaan?

12 januari 2018 om 08:18

Zegt meer over jou dat je het verschil niet ziet. Als eerste zijn de stadions bij bekerwedstrijden die doordeweeks plaatsvinden over het algemeen een stuk leger dan bij een reguliere wedstrijd. Dit geldt ook bij midweekse speelrondes. Reden hiervoor is dat ouders met kinderen wegblijven omdat die gewoon naar school moeten de dag er na.

Bij zondag om 20:00 uur ben je laat thuis en ben je niet fris om aan een werkweek te beginnen. Dit zal een deel van de supporters afschrikken waardoor naar die wedstrijden minder mensen kijken. Zie trouwens niet hoe FOX hier iets mee op schiet, want er gaat natuurlijk bijna niemand FC Groningen - Heracles kijken op televisie om 20:00 uur. Men zal dus de aansprekende wedstrijden moeten opofferen, maar dan kijken er in de middag weer veel minder mensen.

12 januari 2018 om 08:41

Uiteindelijk bepaald de commercie wat de beste speeltijden zijn. Fox zal ongetwijfeld marktonderzoek gedaan hebben, als daaruit niet naar voren gekomen zou zijn dat er behoefte is aan wedstrijden op zondagavond om 20:00 uur zal Fox er ook niet aan beginnen. Ook Nijland en Groningen profiteren hiervan.


Het ligt natuurlijk niet aan Fox dat er steeds minder mensen bij Groningen op de tribune zitten dat ligt volledig aan het beleid. Groningen had in het verleden regelmatig spectaculaire voetballers en ze deden mee in de subtop van de eredivisie. Tegenwoordig is het een clubje eenheidsworsten waar kraak noch smaak aan zit. Groningen is behoorlijk in verval geraakt. Als Groningen weer leuk gaat voetballen en weer echt mee gaat doen dan komen de supporters echt wel weer naar het stadion en ook om 20:00 op zondagavond.
Ik ben er ook geen voorstander van laat dat duidelijk zijn, ik vind het verhaal van Nijland alleen een beetje slap.

12 januari 2018 om 09:48

Dat Groningen het niet goed doet daar heb je een punt maar dat staat natuurlijk los van het punt van Nijland. Dit punt geld namelijk voor alle clubs in Nederland. Zelfs de stadions van de topclubs zullen niet vol zitten. En dat gaat puur vanwege het tijdstip.

12 januari 2018 om 11:52

De meeste Eredivisieclubs hebben last van minder toeschouwers doordat het steeds gemakkelijker wordt om voetbal op tv te kijken. Over de afgelopen vijf jaar laten alle subtoppers (vitesse, Groningen, Heerenveen, Utrecht, AZ, Twente) een sterk dalende lijn zien. Dit wordt versterkt door de vele wisselende aanvangstijdstippen en speeldagen. Eerder speelde je standaard op zaterdagavond 19:30 uur of zondag 14:30. Nu wisselt dat continu waardoor je als seizoenskaarthouder steeds meer moeite moet doen om alle wedstrijden te bezoeken. Het versterkt ook niet echt de beleving omtrent het bezoeken van een wedstrijd.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat aanvangstijdstip en speeldag ontzettend belangrijk zijn voor supporters om te beslissen of ze een wedstrijd willen bezoeken. De praktijk laat zien dat ze afhaken als dit vaak wisselt. Geldt voor bijna alle clubs.

Clubs spelen niet alleen voor de tv-zender, maar ook voor de supporters die het stadion bezoeken. Zij worden steeds vaker de dupe ten faveure van de tv-kijker. Een hele slechte ontwikkeling.

12 januari 2018 om 13:37

Ik zou juist willen zeggen dat de clubs juist spelen voor de supporters op de tribune.
Het probleem is echter dat clubs zo afhankelijk zijn van het geld wat binnenkomt uit de tv gelden dat clubs misschien met enige tegenzin toch ja en amen zeggen tegen in het geval van de eredivisie Fox. Het verlies aan inkomsten door minder stadionbezoekers wordt ruimschoots goed gemaakt door de inkomsten uit de televisie rechten.

Aan de ene kant heeft hij een sterk punt, maar er is wel iets bij op te tekenen. Ondertussen is het al lang het geval dat degene die betaalt bepaalt wanneer er gespeeld wordt, waarbij alle competities zo veel mogelijk uitgesmeerd worden. Ik weet niet of je dat tegen houdt. Daarbij vind ik het eerder beginnen in de competitie ook niet leuk, maar het Europese voetbal is dan al lang begonnen. Dat betekent dat Nederlandse clubs zonder wedstrijdritme de Europese toernooien in moeten om te spelen tegen op zich zwakkere tegenstanders met al een aantal wedstrijden in de benen. Dat betekent dat we steeds meer moeite zullen hebben om ons te plaatsen en om mee te doen aan Europese toernooien. Dat is ook niet goed voor het Nederlands voetbal. Gelukkig hebben we tegenwoordig internet waarmee je je favoriete club kunt volgen.....

Daar zit inderdaad helemaal niemand op te wachten. Zondagavond 20:00 uur, hoe bedenken ze het en hoe durven ze het ook maar voor te stellen. 16:45 is al een crime om te spelen op zondag. Laten we er 20:00 uur van maken, dan weten we tenminste zeker dat iedereen afhaakt.

12 januari 2018 om 09:14

Wie betaald bepaald.
De tv contracten leveren meer op dat wat een aantal supporters wat niet komt kijken aan verlies oplevert.
Fox zal ongetwijfeld onderzocht hebben of er behoefte aan is om wedstrijden om zondag om 20:00 te laten beginnen en waarschijnlijk is die behoefte er. De tijd de Knvb en clubs echt aan de supporters dachten ligt al jaren achter ons.

We moeten allemaal niet zo zeiken
Als je je club support ga je ook gewoon om 20.00 naar de wedstrijd op zondag
wat maakt dat nu uit? omdat je dan je pilsje niet gaat drinken vanwege werk de dag erna ofzo?

we zijn met ze alle alleen maar zeikzakken

ik zeg lekker een potje op zondagavond om 20.00 uur want soms is er niks normaals meer aan te gluren op de zondag

mijn voorkeur Roda-Groningen dan kunnen de supporters uit groningen na terugkomst direct na hun werk.. elk voordeel heb ze nadeel he !

12 januari 2018 om 08:21

Kerel bezoek jij wel eens uitwedstrijden of? Blijft een sport voor supporters en niet voor de neutrale kijker.

12 januari 2018 om 09:22

Groningen heeft per wedstrijd gemiddeld 269 uit supporters,niet echt een schokkend aantal.
Je kan een klein aantal uit supporters natuurlijk niet wegstrepen tegen het financiã«le voordeel wat het spelen van een wedstrijd om zondag 20:00 uur oplevert. Sneu voor de echte diehards maar het geld regeert.

12 januari 2018 om 10:08

Groningen heeft ook de langste reisafstand van alle clubs in de Eredivisie, niet slecht dus. Laatst mee geweest naar Excelsior uit, man man man wedstrijd begon om 16:45 en ik was rond tien uur/half elf een keer thuis. Lang dagje hoor

12 januari 2018 om 10:36

Dat is heel vervelend voor de Groningen supporter maar ik begrijp best dat een commerciële instelling als Fox geen rekening gaat houden met het gevoel van een minderheid. Uit supporters zijn de trouwste van de club maar het is maar een heel klein deel van de supporters, daar wegen de finaciele voordelen voor Fox en ook voor de meeste clubs niet tegen op blijkbaar....

12 januari 2018 om 11:30

Tom, dat soort aankomsttijden heb ik standaard a la ik naar thuiswedstrijden ga, laat staan uitwedstrijden. Toen ik laatst naar jullie ging moest ik om 8 uur van huis en was ik s'avonds om 9 uur weer thuis...

12 januari 2018 om 16:26

Soms zijn er ook gewoon dingen waarbij het menselijke belang zwaarder moet wegen dan het financiële belang. Bij klimaatverandering bijvoorbeeld en supportersbelangen.

12 januari 2018 om 16:36

Tja dat is heel vervelend.

12 januari 2018 om 08:38

@LFCX8, in de term 'supporters' zitten ook kinderen bij en complete gezinnen die wedstrijden bezoeken. Tuurlijk zal je niet alles op perfecte tijden kunnen laten spelen, maar voor kleinere clubs kan dit echt impact hebben. Maarja, gezien je laatste zin loop je te trollen. Maarja, als je werkloos bent, single en aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, dan kan jij inderdaad op zondag om 20.00 uur een wedstrijd bezoeken.

12 januari 2018 om 09:05

toch niet erg..
Werkeloos ben ik niet maar idd nog geen kind

Maar ik snap de heisa niet zo
wat is nu het grote probleem ? Ga jij met een klein kind van groningen naar kerkrade op zondagavond?
dan is dat toch jou probleem?
vind sowieso dat je met kleine kinderen niet zn reis moet afleggen met uitsupporters
en een thuiswedstrijd om dat tijdstip?
is toch geen enkel probleem? komt toch niet elke week voor dezelfde club voor

12 januari 2018 om 18:38

Een kind kan ook iemand van 9, 10, 11, 12, 13, 14 zijn.... Hoezo vind jij dat je dat niet moet doen? Je hebt geeneens een kind, dus oordeel niet

12 januari 2018 om 11:28

Ik zou zondagavondwedstrijden over moeten slaan vanwege de afstand en het ov. Ik red het dan gewoon niet meer om thuis te komen...

Nijland noent gewoon 0 argumenten waarom zondagavond 8u niet kan

Helemaal mooi dat hij zijn eigen bezetting noemt. Nijland moet wakker worden. Mensen komen niet vanwege het tijdstip maar vanwege het vreselijke voetbal van fc groningen. Als nijland zou ik me meer druk maken over de kwaliteit van de selectie

In Italië en Spanje wordt altijd op zondagavond een wedstrijd gespeeld. Waarom kan dat daar wel en zou dat hier niet kunnen? Wordt maar weer eens bevestigd dat de voetballerij een conservatieve gemeenschap is, waar een verandering of vernieuwing gelijk wordt afgeschoten.

12 januari 2018 om 09:22

Precies,

Ik zie zelf geen enkel probleem in een zondag avondwedstrijd om 20.00. Wel ben ik van mening dat men wat meer rekening mag houden met de supporters. Een Roda JC - Groningen om 12.30 inplannen is gewoon niet heel slim. Vorig seizoen speelde Feyenoord ook om 12.30 in Kerkrade, ik moest om 08.00 van huis en dat terwijl ik een kleine 100km dichter bij Kerkrade woon dan de Feyenoorders uit Rotterdam.

Plaats wedstrijden waarbij de bezoekende club een grote afstand moet afleggen gewoon lekker om 14.30 in of eventueel op zaterdagavond..

12 januari 2018 om 09:30

Ja eens toch niets nieuws? Niet alleen de voetbalwereld maar ook de supporters. Kijk maar eens naar dit forum. Zaken worden al afgeschoten voordat ze getest worden. In de praktijk gaat het waarschijnlijk om max 25 wedstrijden op zondagavond denk ik. Elke club is dus per seizoen max 3x bijn zon pot betrokken en de helft van de keren zal uit danwel thuis zijn dus dan gaat het om 1.5 wedstrijd per seizoen.

Waarom niet proberen? Wellicht is 20u iets te laat maar wellicht 19u.

Als ik een pot bezoek doe ik dat liever zondag 19u dan zaterdag 19.45. Ook de reden waarom ik met mijn seizoenskaart van W2 gestopt ben nadat ze gepromoveerd waren. Je kan dan vaak niet naar een feestje of iets anders als het voetbal op zaterdag is.

12 januari 2018 om 13:03

Het gaat er om dat iedereen weet hoe de praktijk gaat uitpakken. Als men het toestaat wordt het nooit meer teruggedraaid, zelfs als blijkt dat de stadions veel leger worden. In de uitvoering zal er nooit een eerlijke verdeling komen van elke ploeg maximaal 3x zondagavond. FOX weet namelijk dat alleen interessante affiches met een Ajax, Feyenoord of PSV op dat tijdstip werken. Men gaat echt geen VVV - ADO of Willem II - Vitesse inplannen op dat tijdstip, want dan kijken er toch heel weinig mensen. Kortom de top 3 is de pineut en meestal komt dat dan zo uit dat een andere club (afhankelijk van het competitieprogramma) ook vaker aan bod komt.

Dat wordt geen vol uitvak bij Roda Groningen dan. Ben je 3:00 uur thuis

12 januari 2018 om 10:54

Of er nou 50 man staan of 10, dat maakt ook geen hol uit. Als je daardoor duizenden kijkers meer hebt op tv dan snap ik de overweging wel.

Ik vind het zeker het proberen waard om wedstrijden om 20.00 uur te laten spelen. Maar dan wel wedstrijden tussen teams die dicht bij elkaar liggen. VVV - Roda of Feyenoord - Sparta - Excelsior of PSV - Willem II - Nac, etc.

Op deze manier is het voor de supporters en spelers interessant en lig je niet pas op 02.00 uur in je bed. Als dit betekent dat het niet elke week kan, dan zij het zo.

12 januari 2018 om 09:23

Of het interessant is voor spelers hoeven we eigenlijk geen rekening mee te houden. Die krijgen vet betaald voor hun werk. Wel ben ik het er mee eens dat er wat meer rekening gehouden mag worden met de bezoekende club.

12 januari 2018 om 09:24

Het competitieprogramma is al heel ingewikkeld om in elkaar te zetten. laat staan als je dit soort zaken mee gaat nemen. Er zijn al meer dan 250 knelpunten van politieinzet tot andere evenementen in een stad

12 januari 2018 om 09:38

VVV-Roda dicht bij elkaar?? Ja, ze liggen in dezelfde provincie, maar je bent toch echt minimaal 1,5 uur aan het rijden met een buscombi. Zuid vs Noord.

Waanzin om op zondagavond wedstrijden om 20.00 uur te plannen. Voor werkend Nederland is het weekend rond die tijd voorbij. Dan maken ze zich op voor weer een week vroeg opstaan en hard werken. Wie kan het zich veroorloven om op zondagnacht pas rond 01.00 uur in bed te kruipen? Op die manier maak je het de uit-supporters haast onmogelijk om een uitwedstrijd te bezoeken. Maw, de thuisspelende club is altijd in het voordeel bij wedstrijden om 20.00 uur op zondag.

12 januari 2018 om 09:45

@rugnummer
Zoals ik hierboven al zei wordt in Italië en Spanje al sinds mensenheugenis op zondagavond gevoetbald en daar zijn de afstanden toch echt groter dan in ons kikkerlandje.

12 januari 2018 om 11:33

In Italië en Spanje werken de mensen ook wat minder dan in Nederland...

12 januari 2018 om 12:38

Of ze zeuren minder dan in Nederland. Dat lijkt me meer voor de hand te liggen.de gemiddelde werkweek in die landen is echt niet korter dan in Nederland.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat heel veel mensen dan simpelweg niet meer thuiskomen, aangezien het openbaar vervoer zo laat in 80% van Nederland dan niet meer rijdt.

12 januari 2018 om 11:44

Lang leven de buscombi.

Ik ben wel een voorstander voor dit, zodoende kan de tv- contract meer inkomsten generen.

Aangezien Eredivisie erg vast houdt aan ''vroeger'' zie je ook dat de tv - contract niet beter zal worden, terwijl ander top comps, wel hun tijden hebben aangepast.
Ik denk dat voor NL voetbal op dat gebied nog het e.e.a. ingehaald kan worden.

Want met 80miljoen tv - contract per jaar, is het nou niet bepaald een vet pot.

Ja ik ben ook bewust dat voor de supporters vooral voor de uitspelende ploeg een latertje wordt.
Maar dat zal niet iedere week zijn.

Om door te groeien moeten er opofferingen gebracht worden.

12 januari 2018 om 09:43

Denk je nu werkelijk dat de tv gelden zo lucratief worden van 1 wedstrijd op zondagavond dat je weer kunt concurreren met de grote landen? Zo naïef kan niemand zijn, toch?

12 januari 2018 om 10:55

Een ding is zeker: Met 50 man in een uitvak staan op zondag om 14:30 is ook niet echt lucratief is het wel? Dus als het er dan 10 zijn maar je hebt wel duizenden tv kijkers meer, dan is de som toch snel uitgerekend?

12 januari 2018 om 11:14

Nee we passen niks aan en blijven doormodderen wat we nu doen.
Dan hebben we zeker niks meer, eerder minder, klinkt als een goed idee.

In het algemeen heeft Nijland gelijk. In mijn mening moet men gewoon zaterdagavond en op zondagmiddag spelen. Wat betreft de religie. Nederland is een seculier land. Wel vind ik dat men rond de kerst niet moet spelen. Dat is het minste wat je kan doen voor de Christelijke fans.

12 januari 2018 om 10:14

Lege stadions alleen door rare speeltijden? Kijk ook eens wat je betaalt voor een los kaartje als je het een beetje goed wilt zien. € 30 is heel gewoon. Daardoor haken nog veel meer mensen af!

12 januari 2018 om 10:56

Ik heb liever niet dat er op vrijdag gespeeld wordt vanwege mijn Pastafari geloof. Dat is wel het minste wat ze voor me kunnen doen.

De eredivisie samenvattingen van zondag zijn altijd om 19:00 op tv, ik denk dat weinig man zin heeft om dan van 22:00 tot 23:00 de samenvattingen te gaan bekijken.

12 januari 2018 om 11:17

Ik kom dan in de knel te zitten met Match off the day van de Bbc.

Een verschrikkelijk idee. De stadionbezoeker (zowel thuis als uit) zit niet te wachten op een wedstrijd op zondagavond. Meerdere enquêtes onder supporters onderbouwen dat. Naar het voetbal gaan is een uitje, vorm van ontspanning. Om tegen het einde van je weekend, terwijl je de ochtend erna weer vroeg op moet, nog naar voetbal te gaan is geen pretje. Zeker niet als je kinderen hebt die naar school gaan.

Mensen dat 20:00 uur niks uit maakt kijken volgens mij nooit zelf wedstrijden in het stadion en kijken voetbal lekker comfortabel vanaf de bank. Dat is makkelijk praten. Slechte resultaten spelen een rol maar het ligt een stuk gecompliceerder. Sinds de wisselende speeltijden en continue wisseling van speeldagen zitten de Eredivisiestadions een stuk leger. Dit geldt voor bijna alle clubs. Google maar eens "eredivisie stadions leger". Niemand, maar dan ook niemand, is erbij gebaat wanneer mensen minder naar wedstrijden gaan. De clubs niet en ook FOX niet. De huidige aanvangstijdstippen zijn al vervelend genoeg.

Vorig stelde Ajax al eens voor om sommige wedstrijden b.v. de ploegen die donderdag Europees moesten spelen naar de maandagavond te verschuiven zodat die een extra rustdag krijgen maar dat werd meteen terzijde geschoven maar zondagavond om 8 uur moet ineens wel kunnen?

Ach, hou toch op. Straks wordt er ook minimaal één wedstrijd om woensdagmiddag half 3 te spelen omdat dat goed aansluit bij het jongere publiek.

Fox denkt hier voornamelijk aan zichzelf en dat ze dan 4 wedstrijden na elkaar kunnen uitzenden op de zondag. Kunnen wij als Voetbalzone-community ook een nieuw tijdstip aanvragen?

Gewoon ongelooflijk Vind 16.45 al klote tijd laat staan 20.00 uur Ze moeten eens aan de toeschouwers denken En sommige reacties slaan ook nergens op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.NAC Breda3-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren