‘Goddamn p*ssy’s, ik wil leven en sterven in Scandinavië!’

Dinsdag, 14 november 2017 om 10:15Gijs Freriks

Mikael Lustig leek zijn medespelers maandagavond na het volkslied te willen oppeppen en schreeuwde iets wat door Engelse media vertaald werd als ‘goddamn p*ssy’s’. Hij riep volgens de Zweedse media vervolgens ook nog: “Ik wil leven en sterven in de Scandinavische landen!” De verdediger gaf na afloop van het duel tekst en uitleg.

De dertigjarige back van Celtic deed geen poging om zijn ploeggenoten op scherp te zetten, maar reageerde emotioneel omdat het Italiaanse publiek had gefloten tijdens het volkslied van Zweden. “Als het om een nationaal volkslied gaat, dan moet je respect tonen en dat deden zij niet. Ik was geërgerd en kwaad”, aldus Lustig, die zijn 62e interland speelde.

Mocht je voor een wedstrijd een keer een oppepper kunnen gebruiken: bel Mikael Lustig! 🗣🗣🗣

Geplaatst door voetbalzone op maandag 13 november 2017

Gianluigi Buffon hoorde het gefluit ook en als reactie daarop besloot hij te klappen voor het volkslied van de tegenstander, een actie die op veel bewondering kon rekenen. Over het fluitconcert van Italië waren de mensen op de sociale media logischerwijs minder te spreken: “Ongelooflijk respectloos”, twitterde Molde FK-linksback Christopher Telo. En journalist Dusan Umicevic schreef: “Het publiek moet zich doodschamen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door edo)

Zweden heeft de beste revanche die denkbaar is genomen voor het door het Zweedse volkslied heen fluiten, Italie uitschakelen. Het is inderdaad behoorlijk respectloos om door een volkslied heen te fluiten.

De mening van de linksback van Molde FK presenteren op deze site haha.

On. Vreselijk respectloos om het volkslied van de tegenstander uit te fluiten. Lekker achter je eigen ploeg blijven staan en niet druk maken om de tegenstander

Gaat toch iets mis voor hem dan aangezien hij bij Celtic speelt. Dat uitfluiten van volksliederen snap ik nooit zo. Net als heel hard fluiten als een tegenstander de bal heeft. Ach ja, dat noemen we dan maar fanatisme ofzo.

14 november 2017 om 12:20

Dat fluiten moet blijkbaar bedoeld zijn om de tegenstander uit zijn concentratie te krijgen is mij wel eens verteld. Alsof de gemiddelde prof daar enige moeite mee zou hebben zou je dan denken...

14 november 2017 om 17:03

Ja dat vind ik ook erg grappig. Voordat spelers op dit niveau komen, hebben ze geleerd om zich af te sluiten. Anders haal je het gewoon niet. Een heel enkele keer zie je weleens dat een speler ergens door geraakt wordt, maar dat zijn echt uitzonderingen.

Bij NBA-basketbal zie je achter het (doorzichtige) bord vaak fans zitten die als een bezetene gaan zitten wapperen met voorwerpen, om de speler te ontregelen die zich concentreert op een vrije worp. Daarvan kan ik me nog voorstellen dat het lastig is. Maar het fluiten bij een volkslied heeft echt geen enkel effect, hooguit motiveer je je tegenstander nog net een beetje extra.

Gebeurde vroeger bij iedere wedstrijd volgens mij.
Snapte het nooit en zie er de meerwaarde niet van in.

Ben er eigenlijk wel jaloers op. Had Nederland nog maar spelers die trots zijn dat ze voor Nederland mogen uitkomen. Die Lustig doet dit natuurlijk puur vanuit zijn Zweedse hart, zal je een Nederlander in de komende paar maanden niet zien doen helaas..

14 november 2017 om 17:04

Er zijn er inderdaad weinig die enige emotie tonen bij het volkslied. Maar wel een paar hoor. Bruno Martins Indi zit er altijd lekker in, om maar een voorbeeld te noemen. Zo mogen er meer zijn wat mij betreft.

Kunnen we met een wrok tegen Zweden zitten omdat ze en ons en Italiã« weg spelen.
De mannen die spelen voor Zweden zijn wel de mannen die je je dochters zou weggeven. Kan ik niet zeggen over al die ballies bij Oranje!

Mooie man die Lustig!

Daarom dat deze man als een volstrekte idioot telkens uithaalde, maar we misten zelf ook de ballen om er wat aan te doen, ik heb geen speler zien opstaan om deze kwal (of Berg of Toivonen) aan te pakken, de Zweden hebben ons geklopt in ons eigen spelletje.

14 november 2017 om 12:23

Inderdaad ja, het doorgaans stugge en bloedzuigende Italië is verslagen in haar eigen voetbal. Natuurlijk hebben de Zweden ook precies de irritante mannetjes die overal schijt aan hebben en ook al snel langer dan 1,85 zijn. Italië heeft het zelf in twee wedstrijden laten liggen, al vond ik dat spelers als de Rossi, Insigne en Belotti best in de basis mochten staan... echt erg jammer.

Kan Lustig sowieso niet serieus nemen, al is het maar omdat hij zijn naam deelt met een foute kroeg in Den Haag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden

FIFA ranking: 20
13 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
I. ThelinAanvaller
R. QuaisonAanvaller40
R. OlsenKeeper40
L. AugustinssonVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zweden.

1 fan
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren