FC Twente verrast in eigen huis en legt FC Utrecht op de pijnbank

Zondag, 17 september 2017 om

FC Twente heeft zondag op overtuigende wijze de eerste punten van het seizoen gepakt. De ploeg van de geplaagde René Hake maakte er in eigen huis liefst vier tegen FC Utrecht: 4-0. Drie treffers vielen voor rust; na de onderbreking zorgde Oussama Assaidi voor de eindstand. Het was voor Twente de eerste competitiezege sinds 15 april tegen NEC (3-0).

Het was opvallend dat Twente na zeventien minuten op een 2-0 voorsprong stond, want Utrecht was veel feller in de eerste minuten. Zakaria Labyad kreeg al na ongeveer een halve minuut een uitstekende kans om de bezoekers aan de leiding te helpen, maar schoot uit kansrijke positie over. Gyrano Kerk kon vervolgens bijna profiteren na een defensief misverstand bij de thuisploeg. Het leek erop dat Twente nog wakker moest worden, maar daar zorgden de vroege kansen wel voor. Na acht minuten was het Tom Boere die de score opende.

De bal viel na een pass van Peet Bijen over de Utrechtse defensie heen, waarna Boere de uitgekomen keeper David Jensen verschalkte met een subtiel lobje. Het duurde niet lang voordat het ook 2-0 werd in de levendige openingsfase. Verdediger Thomas Lam knikte raak in de verre hoek na een corner van Michael Liendl. Twente bleef aanzetten: een schot van Assaidi in de korte hoek was nog een prooi voor Jensen, maar op fortuinlijke wijze viel toch de 3-0. Scheidsrechter Jochem Kamphuis speelde daarbij een hoofdrol.

De arbiter liep Sander van de Streek in de weg toen de middenvelder van Utrecht druk wilde zetten op Liendl. De Oostenrijker had daardoor vrij baan en vond Boere, die op zijn beurt een slimme pass gaf aan Luciano Slagveer. Die schoof de bal onder de uitgekomen Jensen door en maakte zijn eerste doelpunt voor Twente. Via Boere werd het bijna 4-0, maar dat bleef de bezoekers voor rust bespaard. In de tweede helft gaf Utrecht noodgedwongen wat meer ruimte prijs in de achterhoede.

De bezoekers kregen via Labyad een kans op de 3-1, maar diens vrije trap zeilde de bal rakelings langs het doel van Brondeel. Een combinatie tussen Haris Vuckic en Boere leverde de spits aan de overzijde een honderd procent kans op, maar hij knikte recht op Jensen. Een kwartier voor tijd werd het toch 4-0. Kort nadat een doelpunt van Slagveer werd afgekeurd wegens buitenspel, was het Assaidi die de vierde maakte. De uitblinker slalomde door het zestienmetergebied en schoof de bal in de verre hoek.


Poll

Is de marge van de overwinning terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door holala)

Twee woorden: compleet kansloos. Gefeliciteerd Twente! Ik hoop voor jullie dat jullie de weg verder omhoog in kunnen zetten. Zou terecht zijn!

17 september 2017 om 16:28

Wat een wanvertoning

17 september 2017 om 16:42

Ongelofelijke.......wat een pijnlijke nederlaag zeg!

Wow had dit niet verwacht. Twente speelde echt geweldig!

Ik had vandaag verwacht dat twente zou verliezen en de trainer ontslagen zou worden. Ik was wel blij dat boere vandaag speelde en een goal gescoord

¿Qué pasa contigo? Wordt mij continu gevraagd, zit hier de hele tijd met een big smile on my face 😂😂 prachtig begin van de middag, kon helaas niet kijken, denk dat ik volgende wedstrijd ook niet kijk, nooit iets veranderen bij een zege 😄

Aardig verrast vandaag! Man of the Match is toch wel Assaidi, wat straalt daar toch veel dreiging vanaf.

Proberen Lam vast te leggen. Topper voor ons. De volgens de kenners zo slechte nieuwelingen waren top. Assaidi en Boere ook super! Come on Twente

17 september 2017 om 16:33

We kunnen wel voetballen! Assaidi man of the match!

18 september 2017 om 22:02

Lam heeft Raiola als zaakwaarnemer en aan het einde van het seizoen nog een contract voor een jaar. Zelfs als hij transfervrij mag vertrekken zal Twente waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten ivm tekengeld.

Twente gefeliciteerd vond het nog geen eens een goede pot van jullie kant maar, Utrecht was echt zo verschrikkelijk slecht echt heel lang geleden dat er zo'n wedstrijd was. Tegen Groningen vorig jaar 1-5 was d plaatste keer dat we door het ijszakten en flink ook. Maar ja daarna ging het alleen maar beter en beter. Hopelijk nu ook

Om te beginnen: pijnlijke en terechte nederlaag. Een perfect antwoord van Twente nadat ze nog geen punten wisten te behalen sinds de start van de eredivisie. Toch grappig om te lezen hoe Fc Utrecht eerst door het grotendeel van de VZ bezoekers de hemel werd ingeprezen, en er in het live meepraten topic wordt gedaan alsof ze er niks meer van bakken. Iets met waan van de dag. Laten we het houden op een off-day en op naar PSV thuis!

Staan weer met beide benen op de grond.met deze verdediging kom je nergens.voel me gewoon stom dat ik soms stiekem ergens hoop op had haha.ben er weer klaar mee

Zo staan we weer even met beide benen op de grond !
Ik had echt niet verwacht dat we zo zouden verliezen, maar we speelden echt heel erg slecht en op de eerste 15 min na speelde Twente gewoon heel goed !
Gefeliciteerd Tukkers een verdiende overwinning. Nu hopen dat we ons snel kunnen herstellen.

Klaiber gewoon in de basis, braafheid is echt te langzaam en kerk eruit voor Baheback.

Wat was dit nodig, en wat voelt het lekker! Echt! En dik en dik verdient.. Niet om hier even opportunistisch te gaan doen, maar ik wist dat we genoeg kwaliteit hebben! Vuckic, Liendl, Assaidi, Boere, Ter Avest, Jensen, Slagveer. Kwaliteit is er. Nu nog (wedstrijd)ritme. Het gaat helemaal goed komen!

17 september 2017 om 17:21

Hopelijk zijn nu net als vorig jaar de puzzelstukjes in elkaar gevallen en gaat het lopen zodat we ons alsnog rap kunnen veilig spelen. We moeten niet overmoedig worden, maar hopen daarop mag. Nu is het alleen niet te hopen dat Hake volgende week Thesker alsnog opstelt, wat ik hem wel zie doen. Het stond achterin als een huis namelijk. Veel meer rust.

17 september 2017 om 20:32

Ja gewoon vast houden aan de zelfde 11 lijkt me beter. Zo krijg je ook een soort van rust in een elftal, en zul je zien dat het steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Het was vandaag iig een goed begin!

Twente gewoon heel volwassen gespeeld, op het geschutter na heel weinig kansen weggegeven. wel te zien dat Utrecht een off-day had, in ieder geval lekker voor het zelfvertrouwen van de spelers en Hake. lang geleden dat ik zo'n lekkere voetbalzondag gehad heb.

Wel knap dat Boere zijn eigen keeper passeert,

Wat een heerlijk twente vandaag gezien! Utrecht echt compleet kansloos gelaten op de eerste 4 minuten na, zo fel en creatief. Assaidi man of the match: heerlijke dribbels, goede passes en een goal. Boere ook heerlijk, zeer sterk, goal en assist. Zelfde geld voor slagveer, prima gespeeld. Verdediging sterk, lekkef zo laten staan, hoe jammer het ook is voor Thesker. Brondeel ook prima zijn dingen gedaan. Ik heb genoten en ben zeer blij !

Jansen moet er uit die is op en hoort al helemaal niet achter in en vd maarel al helemaal niet die had nooit proff mogen worden

17 september 2017 om 17:12

Ja idd en Dumic die er nog steeds niet ingezet wordt.

Wat een lekkere pot. Naast dat Utrecht inderdaad een off-day leek te hebben en niet in staat leek veel te creëren was het spel aan onze kant gewoon uitstekend. Assaidi heeft het duidelijk nog in zich, Boere gaat er zeker tien maken dit seizoen en verdedigend was het eindelijk weer eens op niveau. Wat een verademing om eindelijk weer Hidde en Jeroen op de vleugels te zien, geen enkele buitenspeler in de Eredivisie zal een makkelijke middag beleven tegenover hen. Ook scheelt de afwezigheid van Thesker ons een goal of twee. Die hoef ik zeker niet meer terug te zien in de basis elf. Als in de komende week Tighadouini nog fit wordt, begint dit team toch echt ergens op te lijken. Ik zal nog steeds tevreden met lijfsbehoud, maar plek 10 lijkt me niet onmogelijk.

tja valt wel op als de sterkhouders het af laten weten dat vd,marel.jansen en braafheid,echt te kort komen voor top sport maar goed utrecht moet langzaam bouwen aan een top team,

Hake is toch wel een held in zijn reacties: "ik geloof dat mijn contract met een week is verlengd" of iets in die trend zei hij tegen een interviewer die vroeg of hij nog steeds op de schopstoel zit. Hoop dan ook dat hij mag blijven zitten, veel alternatief is er toch niet en hij oogt tenminste zeer relaxt en rustig.

Ik had wel wat meer verwacht van FC Utrecht, omdat zij op papier, volgens mij een betere selectie hebben dan FC Twente.
Nu kan het zijn dat Utrecht gezien de klassering, en de prestatie's van Twente misschien gedacht hebben deze klus in Enschede even te klaren in hun voordeel, geen verkeerd idee op zich.
Als ik de wedstrijden tegen Zenith, en de andere potjes die Utrecht op de mat heeft gelegd, de laatste weken meeneem, had ik verwacht, dat het vanmiddag tegen FC Twente een 2, of 3-0 overwinning zou worden voor de mensen uit Utrecht met hun, volgens mij, fantastische coach Erik ten Hag.
In ieder geval zijn de punten verdiend in Enschede gebleven, vanmiddag, welke broodnodig zijn.
Voorlopig hebben Jan van Halst en Rene Hake, even geen last van gal spuwende media, en boze achterban.

Meerdere sterke spelers aan de kant van FC Twente gezien. Denk dat het met dit elftal echt kan bouwen aan de toekomst (een aantal jongens ligt namelijk gelukkig voor langere tijd vast). Aanvallend sterk, middenveld prima en verdediging ook goed genoeg, in elk geval voor de middenmoot in de Eredivisie naar mijn mening.

Zo wat een drama wedstrijd van FC Utrecht, het begin was nog even voor utrecht maar Twente pakte het daarna over om de wedstrijd niet meer uit handen te geven, zeer verdiend gewonnen, maar jammer dat die 3-0 er zo in ging met behulp van de scheids toen was het echt over.

18 september 2017 om 12:35

@juweel
Ach ja, die tweede goal was jammer voor Utrecht dat die op zo'n manier gemaakt werd.
Maar dat werd door die scheidsrechter ruimschoots weer goed gemaakt toch?
Zuivere goal afgekeurd en Boere, die gevloerd werd in de 16, geen penalty geven.
Dus misschien beter zo (4-0) dan kans op 5-0 toch?

18 september 2017 om 12:56

tja dat is allemaal achteraf kijken natuurlijk.
had deze er niet ingegaan had utecht zich misschien nog terug kunnen knokken tot 2-1 en was het allemaal anders gelopen. maar ja dat is als...................
gewoon ons verlies pakken want behoudens die 2 kansen in het begin en het eerste echte schot op doel in de 85e minuut kon utrecht er niet veel tegenover stellen.
En utrecht heeft het altijd moeilijk in Enschede.
Zondag PSV dus dan moeten de mannen gewoon weer scherp zijn.

18 september 2017 om 14:19

Oh dat ken best.
Maar ik zeg ook misschien op 5-0
Want als Ytrecht na 2 minuten op 0-2 was gekomen dan had je ook een heel andere wedstrijd gehad.
Maar als de scheids die terechte goal niet had afgekeurd en Boere de terechte penalty had gegeven was Utrecht misschien wel helemaal holderdebolder geworden en had het 10-0 kunnen zijn.
Allemaal koffiedik kijken.
Uitslag 4-0 is de werkelijkheid maar jij begon met jammer dat de 3-0 met hulp van de scheids.......daarom zei ik weer met hulp van de scheids is de uitslag ook niet hoger uitgevallen.
Ik ben harstikke blij met de overwinning van Twente maar ik heb juist ook een zwak voor Utrecht.
Als je al mijn comments een beetje gevolgt heb, kon je er misschien wel achterkomen.
Dus volgende week.....hup Utreg.....en natuurlijk come on Twente Enschede........

18 september 2017 om 21:58

Ik ben het helemaal ontgaan, maar op welk moment hadden wij een penalty moeten krijgen dan?

19 september 2017 om 07:37

Toen Boere getackled werd in de zestien. Scheids zei bal gespeeld maar in de herhaling zag je dat de benen werden gespeeld.
Geen ernstige overtreding maar wel een overtreding.
Commentator FOX zei nog dat Utrecht hier goed mee weg kwam.
Ook op teletekst staat dat Twente een penalty onthouden was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper100
T. EbuehiVerdediger100
Julio PleguezueloVerdediger100
J. BoschMiddenvelder100
V. ČernýAanvaller104
DaniloAanvaller109
W. BramaMiddenvelder91
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

114 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren