Tévez onder vuur in China: ‘Hij kampt met overgewicht en is niet fit’

Woensdag, 13 september 2017 om 12:12Chris Meijer

Het verblijf van Carlos Tévez in China is om meerdere redenen geen al te groot succes tot dusver. Eerder doken al berichten op dat de Argentijn alweer wil vertrekken uit het Verre Oosten, maar hij is momenteel ook niet fit genoeg. Dat is althans de mening van Wu Jingui, de nieuwe trainer van Shanghai Shenhua.

Wu Jingui werd deze week aangesteld als opvolger van Gus Poyet, die na de 2-1 nederlaag Henan Jianye zijn spullen kon pakken. De nieuwe trainer van Shanghai Shenhua doet voorlopig geen beroep op Tévez, zo vertelt hij tegen Chinese journalisten. “Op dit moment kies ik hem niet. Hij is fysiek niet klaar om te spelen en niet fit genoeg”, zegt Wu Jingui.

“Hij kampt met overgewicht, evenals Fredy Guarín. Ik moet de verantwoordelijkheid voor het team en de club nemen. Als je niet in staat bent om optimaal te presteren, kom je niet in aanmerking voor een plek in de basiself”, stelt de Chinese oefenmeester over Tévez, die onlangs terugkeerde van een enkelblessure.

Tévez verkaste in december 2016 naar Shanghai Shenhua en tekende een contract tot het einde van 2018. In China verdient de Argentijn een astronomisch salaris en krijgt hij naar verluidt jaarlijks zo’n veertig miljoen euro bijgeschreven. Desondanks zou Tévez niet gelukkig zijn in het Verre Oosten en alweer bezig zijn met een terugkeer naar Boca Juniors. Zijn contract bij Shanghai Shenhua zou het echter niet mogelijk maken om voortijdig te vertrekken.


Poll

Moet Shanghai Shenhua Carlos Tévez al proberen te lozen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door blackhawk)

Dat had je toch al kunnen weten? Vedettes die naar China komen voor het geld zullen nooit topfit zijn en zullen ook niet op het niveau presteren die ze in Europe hadden. Eigen schuld, dikke bult zou ik zeggen.

13 september 2017 om 12:17

Vind het ergens wel apart. Als je zoveel verdiend kan je toch wel zorgen dat je fit bent.

13 september 2017 om 12:19

Ja, klopt. Dat is ook zijn plicht. Maar spelers die in China aan de slag gaan onderschatten het niveau en nemen het totaal niet serieus. Als ik de voorzitter was, dan had ik nooit een speler van Europa voor zoveel geld gekocht. Kapitaalsvernietiging noemen ze dat.

13 september 2017 om 12:18

Meen je dit? Die gasten worden gewoon meer dan vorstelijk betaald om daar te gaan voetballen, dan dien je jezelf zo fit als mogelijk te houden. De mensen daar hebben ook recht op topsport en de daarmee geassocieerde topspelers, dat is niet enkel een eer die aan ons Europeanen is voorbehouden. Wanneer een speler dit doet bij een Europese club schreeuwen we het van de daken maar als het bij een Chinese club is heeft die club het aan zichzelf te danken?

13 september 2017 om 12:22

Ik vind het respectloos en schandalig naar de club en competitie toe dat Tevez niet fit is. Hij heeft een van de beste salarissen in het hedendaagse voetbal. Maar komaan, dit had je toch al zien aankomen? Tevez is niet bepaald een speler met een topsport mentaliteit. Dat had ik al gezien, dat moest de clubleiding ook gezien hebben voordat ze zoveel geld uittrokken voor een vedette met calimero-gedrag.

13 september 2017 om 12:30

Bene

Juve heeft dat risico met Tevez jaren geleden ook genomen, en daar is nooit wat aan de hand geweest, Tevez is bij ons altijd topfit geweest, zelfde bij Boca, nu gaat hij voor mensen voetballen die hem 5 x zoveel betalen en kan hij het niet meer opbrengen om niet te vet te staan. Want het gaat hier niet om al dan niet topfit te zijn, er word duidelijk gesteld dat Tevez overgewicht heeft, dus er is zelfs geen sprake van een aanvaardbare basisconditie. Sorry hoor maar het maakt geen moer uit waar je voetbalt als prof, in Italie, Engeland of in China, wanneer je kampt met overgewicht puur door lui zijn, is dat een slag in de mensen die je betalen hun gezicht. Het is als prof niet zo moeilijk om een aanvaardbare basisconditie te hebben.

13 september 2017 om 12:45

Klopt, maar je kan ook verder kijken dan wat er nu gebeurd. Blijkbaar is geld dus toch niet de factor die de speler gelukkig maakt en daar komt die nu achter. Denk ook een goede leer voor China. Met alleen een zak geld maak je niet een succesvol team of een goede speler werkend in je elftal. Het is een onderdeel van het leerproces in China wat er hier gebeurd en voor Tevez persoonlijk natuurlijk.

13 september 2017 om 12:47

Alex

Volledig mee eens. Maar voor een club als Juve spelen en in de CL uitkomen is toch wel veel leuker dan te spelen tegen een of andere Song Hun Min. Begrijpelijk, het niveau in China is ook niet te vergelijken met die van Europa. Maar dat is geen geldige reden om erbij te lopen als een vet zwijn. Tevez is hier compleet verkeerd, maar de clubleiding mag toch best wel nadenken vooraleer ze zoveel miljoenen neertellen voor een uitgedoofde veteraan.

Als het waar is van Guarin en Tevez vind ik dat schandalig, die mensen betalen onnoemelijk veel geld dewelk er voor zorgt dat je familie 3 generaties niet hoeft te werken, en dan kan je het niet eens opbrengen om voor jezelf een fatsoenlijke basisconditie aan te houden. Respectloos.

De beste man(nen) kwam(en) alleen maar geld ophalen in China.

Tja Tevez is natuurlijk allang aan het afbouwen en heeft geen enkele druk of het verlangen om goed te presteren. Wel respectloos naar zijn Chinese club toe, maar dit kan je verwachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Shanghai Shenhua

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. JonjićVerdediger90
G. MorenoMiddenvelder91
Yu HanchaoMiddenvelder90
C. Bassogog Aanvaller92
Wen JiabaoVerdediger80
Zhao MingjianVerdediger81
A. MierzejewskiMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Shanghai Shenhua.

80 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren