PEC boekt zeldzame zege op FC Twente en overnacht als koploper

Zaterdag, 26 augustus 2017 om 21:34

PEC Zwolle heeft zaterdagavond drie punten overgehouden aan het bezoek van FC Twente. De Overijsselse derby eindigde met 2-0 in het voordeel van de ploeg van John van 't Schip, die met zeven punten uit drie duels voorlopig op de eerste plaats van de Eredivisie is terug te vinden. Het is voor PEC pas de tweede competitiezege op FC Twente sinds de promotie in 2012 en de vierde overwinning in 33 onderlinge duels in de Eredivisie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door sirius)
26 augustus 2017 om 21:53

Ben bang dat je gelijk hebt, het slechtste Twente wat ik ooit gezien heb, inclusief het Twente onder Groener, ook qua punten gaat het een dieptepunt worden, zie echt niet van welke eredivisie club dan ook winnen, zelfs ADO en Roda schat ik hoger in

26 augustus 2017 om 21:58

Het is niet moeilijk een ander team hoger in te schatten. Assaidi na 9 maand nog niet fit genoeg voor 45 minuten. Hoe verzin je het? Er moet een nieuwe trainer voor. Schokeffect. Enige die ik me kan bedenken is Verbeek, maar die zal hier wel niet in willen stappen. Hake is net als Schreuder een uitstekende assistent. Maarja, wij maken assistenten hoofdtrainer.

26 augustus 2017 om 22:12

Ik dacht dat Hake het zo goed deed vorig jaar? Waarom nu dan al weer het vertrouwen verliezen?
Nee, het komt wel goed met Twente. Vandaag was het misschien niet veel maar met spelers als Holla, Thesker en Jensen kun je niet degraderen.

Vergeet niet dat bvb een VVV nog wel een behoorlijke terugval gaat krijgen terwijl jullie nog op elkaar ingespeeld moeten raken.

26 augustus 2017 om 22:24

Hake hoeft er van mij niet uit, dat de voetballers er niet veel van kunnen is niet zijn fout. Er is gewoon te weinig kwaliteit en er is niets fatsoenlijk bijgekomen. Ben bang dat we er ons bij neer moeten leggen, was al een wonder dat we er vorig seizoen inbleven, zoveel geluk ga je niet 2 jaar achter elkaar hebben. Holla Broere George etc is JL materiaal.

26 augustus 2017 om 22:40

Met Thesker degradeer je juist. Hake heeft het tot de winterstop goed gedaan, toen speelden se nergens meer voor en was het weer Schreuderiaans. Maar omdat je klasbakken als Mokotjo, Klich, Jensen, Ünal op het veld het staan leek het nog wat. In deze selectie is alleen Jensen een hoogtepunt tot nu toe, niet in de eerste plaats omdat Assaidi na 9 maanden bij FC Twente nog geen 45 minuten kan spelen

26 augustus 2017 om 23:20

En dan te bedenken dat Jensen net is verkocht aan Sampdoria ...

27 augustus 2017 om 02:34

Maak daar maar Andersen van.

27 augustus 2017 om 11:56

Deze wanprestaties mag je toch echt wel op het kanto van Van Halst schrijven.

400.000,- uitgeven aan een spits die nog niets bewezen heeft op een hoog niveau, terwijl je niet eens buitenspelers hebt. Zoiets kun je doen als je geld hebt om uit te geven, maar als die 400.000,- het enigste is, moet je daar veel beter mee omgaan. Als ik dan lees dat jongens als Kali 'slechts' 150.000,- kostten en Sander Fisher transfervrij vertrok naar Sparta, kan je als technisch directeur niet gaan lopen klagen over de geringe financiele middelen. Veel clubs hebben met nog minder veel meer gedaan.

Voor Hake moet dit een ramp zijn. Een ploeg coachen die niet te coachen valt. Mochten de resultaten uitblijven, word hij ongetwijfeld uiteindelijk ontslagen en daar zou hij dan niets aan kunnen doen. Met dit materiaal behaal je geen resultaten, vooral niet als er een paar geblesseerd raken. Een degradatiekandidaat is het in ieder geval zeker.

26 augustus 2017 om 21:59

Denk ik niet... Tweede helft was best redelijk, was genoeg potentie te zien. Geef het even de tijd en het gaat vanzelf lopen. Heb hetzelfde vorig jaar bij PEC mee gemaakt.

Heerlijk! Erg genoten van PEC! Vond kingsley echt heerlijk spelen vandaag en vond Sandler echt niet slecht (ondanks al die kritiek de afgelopen weken). Twente was ook wel dramatisch vandaag. 1 of 2 versterkingen en het kan een heel leuk seizoen gaan worden :-)

Twente wel weer heel slecht vandaag. Maar Liendl is wel een goede voor Twente, mooie passjes en mooie wisselwerking met Boere. Straks vuckic naast liendl en holla centraal achterin, thesker linksback. Ik heb er toch wel vertrouwen in dat we plek 15 veilig kunnen stellen

Ik zet alvast €100 in op de laatste plaats voor twente. Dan heb ik aan het einde van het seizoen toch nog iets te vieren.

Ik heb wel vertrouwen in van t Schip. Is tenminste niet zo'n grootbek. Die heeft gewoon ook een boel ervaring. Hij komt ook altijd heel empatisch over en stapt ook op een goede moment in bij Pec. Hij zal misschien niet zo goed zijn, wanneer het ergens minder gaat en de zweep er overheen moet, maar gelukkig zijn het bij PEC allemaal goede kerels. Hij zal Jans niet gauw evenaren, maar ik denk dat PEC rustig mag proberen om Europees voetbal te halen, alhoewel de doelstelling het linkerrijtje moet zijn.

27 augustus 2017 om 10:15

Jhon van 't Schip is een heer!
Integer als geen ander.
Zo was hij in z'n periode bij Fc Twente.
En ook nu nog steeds, zoals blijkt.

Gaat nog wel lopen in Enschede. Geef het nog even de tijd. In de winterstop staan ee 10de 😉

26 augustus 2017 om 21:59

De tijd geven? En dan met 0 uit 7 staan? Nee dank je.

27 augustus 2017 om 11:47

Op basis waarvan? Dit is sowieso het slechtste FC Twente van de afgelopen 20 jaar. Alleen Assaidi en Ter Avest zijn spelers met relatief veel talent. De rest loopt maar een beetje rond te kijken op zoek naar wat aansturing.

Lekker Pec. Twente zal vast niet degraderen maar een zwaar en lang seizoen gaat het wel worden vrees ik.

Zo, waar zou ik mijn lofzang eens beginnen?

Dit was toch wel het beste PEC wat ik sinds zo'n twee jaar heb gezien in eigen huis, zo dominant, zo zeker, en vooral heel erg rustig gevoetbald.
Sandler laat zien dat hij het wel degelijk in zich heeft en snoert hij met deze wedstrijd toch wel wat mondjes wat mij betreft.
Eigenlijk speelde iedereen een goede wedstrijd maar Ryan Thomas, Mussi Saymak en Youness Mokhtar sprongen er echt uit. Thomas was echt geweldig vandaag, 1 van zn betere wedstrijden ooit in het Zwolle shirt. De rust, de techniek en de snelheid om het complete middenveld over te steken waren geweldig.
Ook Saymak speelde eindelijk weer zoals de Saymak van voor zijn knie blessure, vol bravoure en zelfvertrouwen zag het er weer ouderwets uit. En dan Mokhtar, wat een geweldig doelpunt zeg. Altijd dreigend en ook vol vertrouwen spelend, echt hopen dat hij dit vasthoudt want dan is hij van onschatbare waarde.

Dit PEC Zwolle hoeft zeker niet te vrezen voor een degradatie of ook maar iets wat daar op lijkt, dit spel een heel seizoen vasthouden is bijna onmogelijk maar ze hebben wel weer laten zien dat ze het wel degelijk in zich hebben. Toppers.

26 augustus 2017 om 23:06

Bedankt voor deze lofzang .. ik sluit mij volledig bij je aan (zat waarschijnlijk in het zelfde stadion) het zag er erg goed uit, weinig aan toe te voegen. De fitheid is mij wederom ook weer opgevallen.. onvermoeibaar ..

27 augustus 2017 om 09:07

"sandler laat zien dat hij het wel degelijk in zich heeft en snoert hij met deze wedstrijd toch wel wat mondjes wat mij betreft."

Ik vind dit wel een aparte zin, want hoewel Sandler veel kritiek heeft gekregen werd hij nooit zoals Mokhtar bij FC Twente uitgekotst of uitgefloten door het Zwolse publiek. Daarnaast was die kritiek gewoon terecht, want hij speelde vrij belabberd de voorgaande wedstrijden aangezien hij direct verantwoordelijk was voor 2 van de 3 tegentreffers. Bovendien lees ik dit elke keer als hij een wedstrijd speelt waarin hij geen bepalende fouten maakt, terwijl dit zijn eerste wedstrijd is waarin hij aardig speelt. Zo had Verdonk er ook wel een paar vorig seizoen en die zag ik namens NEC tegen Go Ahead in de Jupiler League weer een slim balletje door het midden uitverdedigen. Tot nu toe heb ik hetzelfde gevoel bij hem als bij Mickey: als hij in goede doen is, is hij bruikbaar. Maar zo niet dan heb je een heel groot probleem achterin. Laat hem eerst eens een goede rits wedstrijden achtereen goed spelen voordat men met dit soort uitspraken kan komen en dan durf ik me bij jou aan te sluiten. Niet als hij zich tegen een vrij matig en tandeloos FC Twente staande weet te houden.

27 augustus 2017 om 11:53

Ik snap je argumentatie over dat monden snoeren wel maar van sommige kanten, en dan bedoel ik vooral op supporters fora werd Sandler neergezet als iemand die er helemaal niks van kon en dat het o.a. schandalig was dat "Tedje" verhuurt is en dat er totaal geen potentie zit in Sandler. Overigens vond ik hem ook waardeloos spelen hoor maar sommige mensen zijn nogal snel in het neersabelen van spelers. Stel hij zou de komende 7-10 wedstrijden weer belabberd spelen dan spring ik ook op die trijn maar vooralsnog moet hij gewoon de kans krijgen.

Ik sluit mij graag aan bij het verhaal van consy en ik denk vooral dat de oprechte blijdschap van veel.supporters over het spel en deze overwinning wellicht meer opluchting is. Na afgelopen seizoen waren veel supporters en critici sceptisch over de mogelijkheden van PEC dit seizoen in de eredivisie. Sommigen plaatste ons zelfs bij de dark horses voor directe degradatie. Na een prima optreden tegen Roda en een matig duel tegen Sparta was deze wedstrijd een belangrijk checkpoint hoe onze ploeg er voor stond. Ik zag fris, aanvallend en attractief voetbal wat ik het afgelopen seizoen heb gemist. Maar het.belangrijkste is dat zowel op tribune als op het veld het vertrouwen weer terug is. PEC durfde weer het spel te maken, de aanval te kiezen en met pressie te spelen. Met Ryan Thomas in de rol van geniale dirigent en Van Polen als de hoofdviolist, zat er eindelijk weer muziek in het spel van PEC. Daar moet wel bij worden gezegd, dat FC Twente enorm matig was. De Tweet van Opta Johan die aangaf dat Sandler alleen al meer succesvolle passes heeft afgeleverd in de eerste helft dan het hele elftal van Twente bij elkaar is vrij symbolisch voor het grote verschil tussen de twee ploegen vandaag. Hopelijk trekken wij deze lijn door en kunnen wij het voorgaande seizoen eindelijk vergeten.

De overwinning van PEC de sleutel lag bij het duel Ehizibue en Assaidi. Assaidi (de beste twente speler) is gevaarlijk bij de zestien van de tegenstander maar Ehizibue speelde als halve rechtsbuiten. Assaidi werd terug gedwongen en dan heb je weinig aan hem. Rust 1-0 en je loopt achter de feiten aan. Trouwens Twente heeft niet alleen kwaliteit gebrek op het middenveld maar ook achterin geen 1 speler kan echt goed opbouwen.

Ik heb het al eens eerder gezegd, maar dit hebben we te danken aan de zelfoverschatting van Van Halst. De beste man is in heel veel dingen goed, maar niets wees erop dat hij ook goed zou functioneren als een technisch directeur. Niet alleen heeft hij het goede contact met City laten verwateren, de aankopen zijn van Jupiler League niveau, de selectie is in een volledig disbalans en het geld dat nog beschikbaar was, werd uitgegeven op een hele verkeerde manier.

27 augustus 2017 om 12:49

Wat een gezeik. Van Halst was mede verantwoordelijk voor de succesjaren van Twente tussen 2007-2014... Net als Munsterman, die afgeschilderd word als een monster.

27 augustus 2017 om 13:40

Even goed lezen wat ik precies schrijf. Jan van Halst was in die succesjaren commercieel- en later algemeen directeur. Daar is hij erg goed in en in die functie is hij zeer waardevol voor FC Twente.

Echter is Van Halst geen technisch directeur en heeft daar ook niet het netwerk voor. Dan kun je met totaal niet relevante argumenten komen, maar dat zijn nou eenmaal de feiten.

En over Munsterman; De successen van de club wegen niet op tegen het wanbeleid en de problemen die de club de laatste jaren heeft gekend. Het gaat nog veel tijd kosten voordat alle problemen op zo'n manier opgelost zijn dat de club weer een rol van betekenis gaat spelen.

Als men over het stadion gaat beginnen, de schulden die zijn opgebouwd vanaf 2012, kosten de club meer dan de totale kosten van de uitbreidingen. Er mag dus nu wel een mooi en groot stadion zijn, maar zo'n prestatie was dat dus ook weer niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

116 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 23 juli
Denis Cheryshev kan een droomtransfer maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren