wk2018

‘Miljoenen Nederlanders die geen leuk werk hebben, mogen klagen, niet ik’

Zaterdag, 12 augustus 2017 om 08:49

Jens Toornstra contrasteert in alles met de voetbalwereld. De middenvelder van Feyenoord is nog steeds van mening dat mensen in de verpleging een veel belangrijkere baan hebben dan hijzelf en dat ze daarom wel wat meer mogen verdienen. Als ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation toont Toornstra, die op relatief late leeftijd prof werd, sowieso al maatschappelijke betrokkenheid.

"Ik kan me er nog steeds wel over verbazen dat Neymar wordt verkocht voor 222 miljoen euro. Anderzijds: voor mij betaalde Feyenoord ook enkele miljoenen aan FC Utrecht. De gedachte dat ik zo'n prijs waard ben, tja, een heel gek idee natuurlijk", zo erkent Toornstra in gesprek met het Algemeen Dagblad. De middenvelder verwondert er zich nog steeds over dat hij, als jochie dat al idolaat was van Feyenoord, het tenue van de club uit Rotterdam over de schouders mag trekken.

"Mijn vader heeft hetzelfde. Mijn moeder vertelde me laatst toevallig dat hij haar tijdens wedstrijden soms zomaar op de schouders tikt en dan toefluistert: 'Wat mooi hè, dat Jens Feyenoorder is?' Prachtig, toch?" Toornstra voetbalt naar eigen zeggen 'bij de mooiste club ter wereld' en heeft altijd kippenvel op zijn armen. "Er zijn miljoenen Nederlanders die geen leuk werk hebben, of zelfs werkloos zijn. Zij mogen klagen. Niet ik, als ik een keer reserve sta."

De landstitel zorgt ervoor dat Feyenoord dit seizoen in het hoofdtoernooi van de Champions League staat. Zo kan het maar zijn dat de man die in 2009 nog vakkenvuller was in de Dirk van den Broek over enkele weken wellicht tegenover Lionel Messi of Cristiano Ronaldo staat. "Ja, ongelooflijk hè. Heb je het weer: ik blijf me maar verwonderen over al dat moois dat ik meemaak."


Poll

Denk jij dat Jens Toornstra zijn loopbaan bij Feyenoord afsluit?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Best wel lang fan van Toornstra, sinds zijn ADO-dagen. Qua voetbalintelligentie is hij best een unieke speler in de Eredivisie en hij werkt als een paard. Mede hierdoor dacht ik echt dat hij kon slagen bij Swansea City, met wie hij lang werd gelinkt. Superblij toen hij naar Feyenoord ging, maar toen hij daar met de reserves ging voetballen, had ik zoiets van "hoe krijgen ze het voor elkaar om Toornstra te verpesten?".

Gelukkig is Jens toch meer dan geslaagd bij Feyenoord en is hij vandaag de dag een cruciale spelers van de club. Hij is iets wat anders van andere voetballers en daarom is hij dan ook een van mijn favoriete voetballers.

12 augustus 2017 om 09:06

Is gewoon een jongen met realisme die vind dat hij mooiste beroep uitoefent en terecht een die nadenkt en er volgens mij ook nog bij studeert , zou mij niet verbazen dat hij nog hogerop kan maar als hij bij Feyenoord blijft zal het hem denk ik ook niet kunnen schelen gewoon een goede eredivisie speler die wel op zijn plek is daar denk ik .

12 augustus 2017 om 11:12

Puur het feit dat hij realistisch is maakt hem in deze huidige voetbalwereld eigenlijk al uniek. Daarnaast is hij zeker niet vergeten waar die vandaan kwam en is hij zo dankbaar voor deze kans om dit uit te mogen oefenen. Ik hoop echt dat hij gewoon bij Feyenoord blijft tot het afsluiten van zijn carriere, een speler die weer eens lang voor 1 club speelt. Tegenwoordig zie je dat niet meer, maar bij hem zie ik dat best nog gebeuren. Na zijn carriere weet ik zeker dat hij veel goeds gaat doen om terug te geven aan de gemeenschap, top kerel.

12 augustus 2017 om 15:59

Ik vraag mij af wanneer dat realisme en nuchterheid bij bepaalde jongens verdwijnt of ze zijn dat nooit geweest en stonden nergens bij stil.

12 augustus 2017 om 17:05

Gezien de bedragen die er worden verdiend zal dat wel niet verdwijnen want zo hebben ze bijgetekend en een half jaar later willen ze weg , zie v Dijk en nu weer die spelers van Dortmund en Liverpool die wegwillen naar Barcelona ik zou zeggen wees blij met wat je nu hebt .

12 augustus 2017 om 12:49

Ook ik was altijd fan van Toornstra en had ook wel verwacht dat hij na 1 of 2 jaar Feyenoord wel, net als Strootman, naar een AS Roma zou gaan. Echter lijk het wel of zijn ontwikkeling is gestagneert, dat Feyenoord zijn maximale top is.
Ik betwijfel dan ook of Feyenoord er verstandig aan doet hem te behouden, soms is het beter om door te selecteren en jongens die aan hun top zitten, zoals Toornstra, Vilhena en van der Heijden te verkopen nu hun waarde nog op z´n hoogtepunt zit.

12 augustus 2017 om 23:17

Meen je dit serieus? Toornstra heeft afgelopen jaar vrijwel zijn beste seizoen gehad tot nu toe. Ook al heeft hij minder potentie om echt veel hogerop te komen hij is o zo belangrijk voor feyenoord. Het is een fantastische speler en persoon voor feyenoord en het zou eeuwig zonde zijn hem te vervangen.

13 augustus 2017 om 00:22

Hij is belangrijk geweest voor Feyenoord maar ik ben van mening dat, als je als club zijnde wil doorgroeien richting de top, je spelers die aan hun top zitten en niet meer groeien moet verkopen nu hun waarde op z'n max ligt.
Zijn waarde lig door het kampioenschap op z'n hoogtepunt, meer zul je er niet voor krijgen en hierna zal zijn waarde enkel maar zakken. Verkopen op je hoogtepunt en er een ander talent voor in de plaats terug halen.
Of in dit geval van Persie door wie Toornstra uit de basis zal worden gespeeld.

Sympathieke eerlijke speler. Mooie opbouw qua carrière en hij lijkt in de Kuip aan zijn plafond te zitten. Mooi voor hem dat het dan precies bij zijn favoriete club is. Echt knap hoe hij zich uiteindelijk in de basis heeft weten te spelen bij een topclub.

12 augustus 2017 om 12:27

Dat zeg je nou wel maar heeft gewoon het zelfde niveau als Klaassen , zijn doelpunten zijn ook nog eens van een veel hoger niveau. Waarom zou dit zijn plafond zijn?

12 augustus 2017 om 13:47

Ik snap niet wat Davy Klaassen hier nu weer mee te maken heeft. Ik zie een Toornstra die het bij Feyenoord uitstekend doet, maar die in de Eredivisie nog wel wat kan verbeteren. Zo scoorde hij vorig seizoen alleen maar in de thuiswedstrijden van Feyenoord. Daar kom je in het buitenland niet mee weg. Ook nadert ie gewoon een leeftijd waarbij zijn ontwikkeling steeds minder zal worden. Qua leeftijd zit ie tenslotte bijna op zijn top.

14 augustus 2017 om 18:53

Ben het niet met je eens dat Toornstra hetzelfde niveau heeft als Klaassen, zeker als leider was Klaassen zeer belangrijk voor Ajax afgelopen jaar. Toornstra is altijd een zeer nuttige speler, maar trekt het team niet op sleeptouw.

Verder, genot om naar die jongen te kijken hoor. Zeker in interviews kan ik altijd genieten van zijn nuchtere kijk op zijn eigen leven. Keertje wat anders dan een Depay of Elia die zichzelf als niet te missen beschouwen voor de wereld.

12 augustus 2017 om 14:04

Het plafond red hij alleen niet hij heeft al een trappetje nodig voor de lat, maar hij is een zeer goede speler en zeker goed op zijn plek bij Feyenoord

Heerlijk hoe hij zichzelf blijft! Hopelijk houdt hij zijn vorm van vorig seizoen vast.

Ik denk niet dat er miljoenen Nederlanders zijn die geen leuk werk hebben. Als dat zo was, zou het land flink "naar de klote" zijn. En ik denk ook dat het merendeel van de "werklozen" dat ook liever blijft.
Dus in die zin vind ik de woorden van Toornstra overdreven. Maar ik begrijp wat hij wil zeggen en ik geloof ook dat hij oprecht is.

12 augustus 2017 om 09:18

"en ik denk ook dat het merendeel van de "werklozen" dat ook liever blijft."

Wat een dom vooroordeel. Ik werk al 15 jaar in de grafische sector en daarin zijn in die tijd heel veel banen verdwenen. Ik ben zelf enkele keren werkloos geweest en ik heb aardig wat oud-collega's die momenteel thuis zitten. En ik kan je vertellen dat het overgrote merendeel dat echt niet voor z'n lol doet.

12 augustus 2017 om 09:20

Voorzichtig Magicmike,
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar er zijn genoeg werklozen zonder keuze en zijn wellicht werkloos door gebrek aan banen, discrimantie (man/vrouw, leeftijd, afkomst etc.), opleidingsniveau, ziektes en nog meer.
Zelfde voor geen leuke mensen, ik kan het me moeilijk voorstellen in mijn situatie maar er zijn natuurlijk mensen die liever iets anders zouden doen, maar wederom kan dat liggen aan gebrek aan banen, discriminatie, opleidingsniveau. Maar bedenk ook dat sommige een gezin hebben om te onderhouden stop je dan met alle risico's? of wellicht is een poging mislukt, botte pech, door ziekte ongeschikt. En sommige hebben misschien een hekel aan hun baan maar zien iedere maand het loonstrookje en hebben het er dan voor nu toch voor over.

12 augustus 2017 om 09:27

Mike, dit is een heel positief verhaal, maar juist jij weet er weer het negatieve uit te pikken. Je afsluitende zin doet daar niets aan af.
Mss moet je wat selectiever reageren.

12 augustus 2017 om 09:29

telegraaf.nl/dft/geld/werk-inkomen/ article21508050.ece

Er zijn zoveel mensen die dagelijks met tegenzin weer naar hun werk gaan

Of denk je echt dat de mensen met HBO bachelors bv lopende band werk voor hun lol staan te doen (uitzonderingen daargelaten natuurlijk)?
Dat is op dit moment nog steeds aan de orde namelijk

Merendeel van de mensen kunnen het zich nu eenmaal niet veroorloven
om thuis te blijven,ontslag te nemen en te zoeken naar hun droombaan of de onzekerheid willen als ze over zouden stappen naar een nieuwe baas,
omdat er in het gezin nu eenmaal gewoon ordinair geld moet binnenkomen.

12 augustus 2017 om 10:58

Er zijn genoeg mensen die met tegenzin naar het werk gaan. Ik kom elke dag mensen tegen die hun werk niet leuk vinden of het miljoenen zijn of duizenden maakt niks uit. De strekking van zijn verhaal is duidelijk. Hij doet iets waar hij altijd van gedroomd heeft en het is in werkelijkheid nog leuker dan hij had gedacht. En hij vindt dat hij niets te klagen heeft in vergelijking met de mensen die geen werk kunnen vinden of werk hebben die ze niet leuk vinden. Dan jou vooroordeel naar het merendeel van de werklozen slaat ook nergens op. Over overdreven gesproken. Dat jij het jezelf niet kan voorstellen , dat zegt iets over jou en niet over het land dat zogenaamd dan naar de klote zou zijn. Heel veel mensen doen hun werk omdat ze verantwoordelijk zijn voor hunzelf en/of hun gezin/ongeving. En niet omdat ze het leuk vinden. Ikzelf heb een 'betaalde hobby' en ik vind mijn werk erg leuk. Maar nogmaals , ik kom dagelijks mensen tegen die hun werk niet leuk vinden.

12 augustus 2017 om 11:29

Aangezien ik dagelijks met zowel werkenden als werklozen te maken heb, meen ik daar wel iets over te mogen zeggen. Ik kan je verzekeren dat het overgrote deel van de werklozen liever gisteren dan morgen een baan hebben. De WW en zeker de bijstand is niet bepaald een vetpot, nog los van het feit dat je jezelf knap waardeloos voelt als je niet 'mee doet'.

Wat Jens over werkenden zegt klopt ook: heel veel mensen zijn blij met hun baan, maar het is niet het werk dat ze het liefste zouden doen.. Dat is inderdaad ergens best ziek ja, maar mensen willen op de eerste plaats gewoon eten en leven, het soort werk dat ze doen is van secundair belang.

Iemand die de realistische wereld niet uit t oog is verloren. Denk dat we hem na zn loopbaan ook wel in de voetballerij terug zien.

Toornstra is ambasadeur van Kuyt foundation. Nou die zei ook altijd wat we wilde horen en Jens nu ook dus. Ik vind zoiets jammer hij moet gewoon voetballen en niet van deze dingen zeggen over dat de verpleging belangerijker is dan voetballer omdat iedereen dat al weet. Maar Jens vind ik een hele goeie ook voor Oranje

12 augustus 2017 om 09:34

. Wellicht is het een sociaal wenselijke antwoord maar dat neemt niet weg dat hij het meent. Het gaat er uiteindelijk om dat je het in een bepaald context moet plaatsen.

12 augustus 2017 om 11:01

Hij zegt dus duidelijk niet iets wat jij graag wilt horen. Anders zou je niet zo een zure reactie geven. Het is juist goed dat hij zijn mening geeft. En niet iedereen weet het. Gelukkig zegt hij het en zijn er duizenden jonge fans die het kunnen horen en lezen. Dat maakt de wereld beter.

(Reactie op supernac! )

12 augustus 2017 om 11:32

Als iedereen dat zou weten zou de wereld er weer wat anders uit zien.

Tsja commercie he, een bedrijf kan zijn naam gemakkelijk verspreiden en een beetje "good will" kweken door een club te sponsoren. Sterker, ze kunnen er miljoenen per jaar aan uitgeven en dat is dan nog steeds rendabel, dat is nou eenmaal het bereik van voetbal.
Feyenoord, Psv, Ajax, NEC of een Barcelona en zeker haar spelers zijn niet echt belangrijk. Maar net als een tv-serie of een boek is het vermaak voor de grote meute. Voetbal heeft alleen een stap gemist als het gaat om ethische kwesties (in ieder geval in mijn opinie), in tegenstelling tot bijvoorbeeld American Football. Veel clubs en spelers geven natuurlijk wat terug aan de maatschappij, zo ook Jens als hier beschreven. En het is ook niet zo dat als ze het geld niet zouden krijgen het dan wel naar iets gaat wat het waard zou zijn (zoals verpleging, banen etc.). Wat dat betreft is het alleen maar mooi dat spelers zoals Jens, Dirk of een Nathan Rutjes ook de media halen buiten het voetbal om. Dat zie ik dan, met alle respect voor zijn kwaliteiten, liever dan een Ronaldo die zijn zoontje vraagt welke auto er in de garage ontbreekt. En ja, dat is deels ook media en ook hij doet veel buiten

12 augustus 2017 om 09:36

Toornstra, bescheiden jongen, nooit zeuren als hij op de bank zit, maar hard blijven werkeb. Hij is een voorbeeld van een echte prof!

Ik hoop dat hij nogang bij Feyenoord speelt, goede speler.

Wat een mooi sympathieke vent!

Goede voetballer voor Feyenoord. Maar het zou fijn zijn als hij ook eens buiten De Kuip gaat scoren.

tja, leuke uitspraken en hiermee scoort hij ongetwijfeld goed bij het doorsnee volk. Is ook heel sympathiek bedoeld en het lijkt me ook een nuchtere jongen. Echter heeft het gegeven dat je wel of niet mag klagen volgens mij niks te maken of je nou wel of geen leuk werkt hebt. Er heerst tegenwoordig zoiets dat voetballers genoeg verdienen en daarom maar geen vakantie mogen hebben, niet mogen zeuren etc. Ook voetballers blijven mensen en hebben net zo goed recht op menselijke emoties, hier hoort af en toe zeuren of ontevreden zijn ook bij. Zolang je maar terug kan relativeren dat er uiteindelijk miljoenen mensen zijn die het minder hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren