‘Groot voordeel is dat veel nieuwelingen afkomstig zijn van topclubs’

Woensdag, 9 augustus 2017 om

De selectie van Willem II onderging deze transferzomer een behoorlijke metamorfose. Maar liefst negen nieuwe gezichten mochten de Tilburgers al begroeten. Jordens Peters is blij met de aanwinsten en verwacht een goed seizoen van zijn club.

Willem II heeft met Dan Crowley (Arsenal), Pedro Chirivella (Liverpool), Konstantinos Tsimikas (Olympiakos), Ismail Azzaoui (VfL Wolfsburg), Timo Wellenreuther (Schalke 04), Karim Coulibaly (AS Nancy) en Bartlomiej Urbanski (Legia Warschau) zeven buitenlanders in huis gehaald, terwijl ook Fernando Lewis (AZ) en Stefan van der Lei (FC Groningen) onderdak vonden bij de club van trainer Erwin van de Looi.

De enorme veranderingen in het team zijn volgens Peters echter geen probleem. "Als er één beroepsgroep is die makkelijk met veranderingen omgaat is dat de voetballerij wel", aldus de verdediger van Willem II op de clubsite. "Spelers komen en gaan, dat is niemand vreemd. Het is wel zaak om nieuwe jongens snel te laten wennen en te zorgen dat we een echt team worden."

De dertigjarige Peters ziet als aanvoerder en meest ervaren Willem II-speler een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. "Ik probeer nieuwe spelers bekend te maken met de club en hen duidelijk te maken hoe we hier spelen en trainen. Groot voordeel is dat veel nieuwelingen afkomstig zijn van topclubs en dus bekend zijn met die topsportmentaliteit."


Poll

Vind jij dat Willem II goed ingekocht heeft?


Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door binny)

En hoeveel van die spelers zijn gehuurd? Uit ervaring bij PEC weet ik dat veel huurspelers slecht zijn voor het team omdat ze te individueel bezig zijn. Ik verwacht toch wel wat problemen voor Willem2 dit seizoen.

9 augustus 2017 om 22:52

Als alles huur is is dit wel de reden dat de clubs maar jonge talenten blijven kopen want ze worden rog wel ergens gehuurd.

9 augustus 2017 om 23:03

Er zijn 4 spelers huur. Chirivella, Crowley, Azzaoui en Tsimakas

9 augustus 2017 om 23:08

Crowley is definitief vastgelegd. Tot 2020, als ik het goed heb.

9 augustus 2017 om 23:08

Crowley is definitief overgenomen.

9 augustus 2017 om 23:31

Valt mee, 3 huurlingen, waarvan er één een aflopend contract heeft en daarna overgenomen kan worden. Verwacht wel dat er 2 huurlingen bij komen nog. Een 6, als het mee zit Rienstra, en een 2e spits tot ogbeche weer fit is.

9 augustus 2017 om 23:34

Cassierra huren van Ajax?

Qua spelers zitten er echt wel een paar goede tussen zoals Chirivella, alleen zit een team vol met huurlingen volgens mij nooit zo goed in elkaar, maar qua kwaliteit zit Willem II wel goed .

10 augustus 2017 om 12:09

"Het team zit vol met huurlingen" noem alle huurlingen die op dit moment bij Willem II spelen. Als het er meer dan 3 zijn (op dit moment) dan betaal ik je scc.

Het is roeien met de riemen die je hebt. Waar de ene club 222 miljoen uitgeeft voor een speler (naja Qatar dan, maar het gaat om het idee) moeten andere clubs meerdere spelers huren omdat men weinig geld heeft voor versterkingen. Ik vind dat Willem 2 dan nog prima versterkingen hebben gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Fernando LewisVerdediger10
Darryl LachmanVerdediger10
Jordens PetersVerdediger10
Freek HeerkensVerdediger10
Thom HayeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

3 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren