‘Hij voldoet aan het profiel dat NEC heeft opgesteld, een logische keuze’

Dinsdag, 11 juli 2017 om

Adrie Bogers is dinsdagmiddag gepresenteerd als hoofdtrainer van NEC. De 52-jarige oefenmeester werd twee weken eerder aangesteld als assistent-trainer, maar na een mislukte zoektocht naar een nieuwe trainer schuift Bogers nu door. NEC lichtte tevens de optie in zijn contract, waardoor hij nog drie seizoenen vastligt in Nijmegen.

Technisch directeur Remco Oversier vertelt op de persconferentie over de wijze waarop Bogers hoofdcoach werd: "We zijn met vier kandidaten in gesprek geweest. Dan loop je ertegenaan dat sommigen nog vast lagen bij hun club, anderen kozen ergens anders voor. Toen zijn we intern gaan kijken en kwamen we er eigenlijk achter dat Adrie een geschikte keus was."

OFFICIEEL! Adrie Bogers mag zich twee weken nadat hij aangesteld werd als assistent de nieuwe hoofdtrainer van NEC noemen! #nec #bogers

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

"We hadden er ook voor kunnen kiezen om het profiel te wijzigen en iemand anders te gaan zoeken, maar Adrie voldoet aan het profiel dat we vooraf hebben opgesteld", vervolgt Oversier over Bogers. "Met de staf zoals die er staat, hebben we al veel kwaliteit in huis. Dan is het een logische keus om Adrie het dit seizoen te laten oppakken. Verrassend, maar eigenlijk ook heel logisch."

Bogers is in Nijmegen de opvolger van Peter Hyballa, die eind vorig seizoen werd ontslagen. Jack de Gier werd genoemd als kandidaat, maar Almere City verlengde reeds het contract van de trainer. NEC voegt geen extra assistent toe aan de technische staf nu Bogers doorschuift naar de functie als hoofdtrainer. Hij zal worden bijgestaan door assistent Patrick Pothuizen, die na het ontslag van Hyballa nog met Ron de Groot een interim-duo vormde.


Poll

Een goede keuze van NEC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door keizerstad1994)

In eerste instantie is dit misschien niet de trainer die de meeste NEC supporters hadden gehoopt, maar blijkbaar zien alle betrokkenen deze man wel zitten.

Laten we hem een eerlijke kans geven en met zijn allen achter Bogers en NEC gaan staan.

Net als in de persverklaring over Dumic praat Oversier veel maar zegt ie weinig.

Eerste wat ik me na het lezen hiervan namelijk afvraag is wat dat profiel dan wel niet is. Als dat is dat je een trainer moet nemen die praktisch z'n hele leven assistent is geweest, het afgelopen jaar werkloos thuis heeft gezeten, amper tot geen ervaring heeft als hoofdtrainer en het voor mekaar kreeg om in zijn enige periode als hoofdtrainer binnen een halfjaar ontslagen te worden dan heb je aan het profiel beantwoord.

Allemaal leuk en aardig dat profiel maar zo'n profiel moet niet heilig zijn, is ook weer zo'n typisch Nederlandse uitvinding. Je moet gewoon de best mogelijke trainer aanstellen, zo simpel is het wat mij betreft. En als je daarvoor buiten je profiel moet stappen, so be it. Goede trainers die helemaal binnen het profiel passen liggen voor NEC niet voor het oprapen, zeker niet nu we weer tot de schuilkelder van het betaald voetbal veroordeeld zijn. Maar beter dan, met alle respect, want het zal best een prima vent en dito assistent zijn, Adrie Bogers moet toch kunnen zeg. Hoe kleurloos, ambitieloos en garantieloos wil je het hebben. Want linksom of rechtsom heeft de beste man natuurlijk een krediet van 0,0. Heeft die na 5 wedstrijden minder dan 10 punten dan komt ie meteen (terecht) zwaar onder druk te staan. Kijken of ie dan nog zo goed in het profiel past.

11 juli 2017 om 18:11

Ik snap je punt, maar misschien doet hij het straks fantastisch. Wanneer we de man positief benaderen zal dat zijn functioneren een stuk gemakkelijker maken. Dat genuil van ons in Nijmegen komt de prestaties van NEC over het algemeen niet ten goede. Wanneer we als supporters geloven in directie, staf en spelers dan heerst er rust binnen de club en zullen de prestaties vanzelf volgen.

11 juli 2017 om 19:20

Positivisme is natuurlijk leuk en aardig maar het moet wel gegrond zijn. Vooropgesteld dat ik echt van mijn cluppie hou ben ik persoonlijk geen robot die alles wat met mijn club te maken heeft helemaal het einde vindt en elke fout gaat goedpraten, heb namelijk een enorme hekel aan dat soort Jehova-gedrag. Want realistisch bekeken zijn we op een vrij knullige manier gedegradeerd, zijn we net onze beste speler kwijtgeraakt, wil ons grootste talent maar niet bijtekenen, hebben we een te maken met een trainer die op 52-jarige leeftijd nog werkelijk helemaal niks heeft bewezen en moet er aan de selectie eigenlijk nog behoorlijk wat gebeuren, waarbij ik me afvraag of Oversier en co wel de noodzaak daarvan inzien en de Juup niet onderschatten.

Overigens vind ik het genuil dat de Nijmegenaar kenmerkt absoluut niet een negatiefs iets, want het grote verschil met negativisme is dat het genuil voortkomt uit betrokkenheid en negativisme uit een wens tot ordinair afzeiken. Elke speler of trainer die niet tegen dat genuil kan is i.m.o. ongeschikt voor het profvoetbal en moet lekker met een glas rode wijn onder de dekens kruipen en Greys Anatomy gaan kijken.

Maar om het toch positief te houden wil ik zeggen dat deze club echt potentie heeft, maar die potentie kan er alleen uitkomen als alle gelederingen binnen de club zich achter een goede visie scharen waar niet vanaf geweken wordt. Taak aan Oversier en Van Schaik om daarvoor te zorgen, en dan vraag ik me gewoon af of Bogers de man is die ons naar de titel in de Juup moet leiden.

11 juli 2017 om 21:20

Ik had persoonlijk Hans de Koning wel een goede keus gevonden omdat hij het klappen van de zweep kent, maar ik heb vertrouwen in de nieuwe directie en wanneer zij Bogers een goede optie vinden, dan steun ik hem. Dat genuil komt misschien wel door betrokkenheid, maar het veroorzaakt ook veel onrust en is vaak volledig ongegrond. Zijn vaak mensen die zelf nog nooit iets bereikt hebben of verantwoording hebben gedragen, maar alleen maar zoeken naar dingen om over te zoeken. Het is maar hoe je er naar kijkt. Ik zie dat NEC met mensen die er keihard voor werken terug willen naar de eredivisie en wanneer we niet elke stap die zij zetten gaan afkraken, zal de kans dat het lukt ook toenemen. Maar ik snap dat veel NEC 'ers dat eerst willen zien en dan geloven.

11 juli 2017 om 18:14

Negatieve energie gaat ons niet helpen, dus moeten we weer een positieve fibe rond NEC creëren.

Ik snap niet zo goed waarom clubs de trainer willen die het beste in hun profiel past in plaats van de beste beschikbare trainer. Verder ken ik deze man niet dus geef ik hem maar een eerlijke kans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Telstar14-3
11.NEC130
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

0 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren