Willem II licht opties en zegt contracten met Falkenburg en Wuytens op

Donderdag, 30 maart 2017 om

Elmo Lieftink en Asumah Abubakar blijven langer verbonden aan Willem II. De club heeft deze week de opties in de contracten van het tweetal gelicht, zo melden de Tilburgers donderdagmorgen via de officiële kanalen. Daardoor staat Lieftink tot de zomer van 2019 onder contract. Voor Abubakar wordt de verbintenis verlengd tot het einde van volgend seizoen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door yatsemata)

Ik snap echt niet dat Falkenburg nu gratis de deur uit mag lopen. Die gozer is goud waard voor een club als Willem-II.

30 maart 2017 om 08:37

Ik snap hun beleid soms ook niet bij onze kleinere clubs.

30 maart 2017 om 08:43

Ze moeten deze spelers officieel aanzeggen voor 1 april of hun contract al dan niet verlengd wordt. Vaak gaat het bij dit soort clubs om de grootverdieners. Clubs als Willem II dienen eerst te weten in welke divisie ze volgend seizoen spelen, zodat ze weten of het salaris van deze spelers in de begroting past. In mijn ogen een prima beleid.

30 maart 2017 om 09:09

Falkenburg heeft intern aangegeven dat hij graag de stap naar het buitenland wil maken. Dus is in dit geval niet persee wat Willem II wil, maar wat ze verplicht zijn te doen zoals DaEmm ook aangeeft.

30 maart 2017 om 09:40

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Nooit. Bij NAC en Go Ahead was hij wel weer uitblinker.

Overigens vind ik NEC niet direct een stap hogerop dan Willem II. Ja, dit seizoen staan ze hoger maar dat is ook jaren andersom geweest. Ik vind ze gelijkwaardig, ze strijden om dezelfde plaatsen.

Dat Falkenburg graag naar het buitenland wilde wist ik niet. Maar dan nog, als een club zijn contract verlengt kunnen ze toch nog gewoon 5 ton voor Falkenburg vragen?

30 maart 2017 om 10:11

Het is niet zo dat er een clausule in zijn contract stond om te verlengen. Zijn contract liep gewoon af. Dan moet een club een brief sturen dat men t opzegt. Iemand even een nieuw contract laten tekenen gaat in zon geval dus niet.

30 maart 2017 om 12:09

Hij heeft inderdaad geen clausule, dus zomaar verlengen en vragen kon Willem II niet, dan moet je er eerst uit zien te komen met de speler.

NEC staat trouwens dit seizoen niet eens hoger, ze staan 5 plekken onder Willem II. Stadion van NEC is kleiner, begroting is lager, prestaties schommelen een beetje om elkaar heen, dus waarom NEC een stap omhoog is, is me niet helemaal duidelijk. Wat dat betreft vrij vergelijkbare clubs, al heeft Willem II momenteel iets meer te besteden vermoed ik.

Verder is Falkenburg gewoon een prima speler voor het hele rechterrijtje. Hij komt voetballend eigenlijk net te kort, maar maakt dat weer goed in scorend vermogen. Een nummer 10 die er in een seizoen rond de 10 in legt bij een ploeg onderin het rechterrijtje, is toch wel erg lekker om er bij te hebben. Hij bedient de spitsen welilcht niet zo heel goed, maar omdat je als verdediger ook zeker Falkenburg in de gaten moet houden, krijgt de spits toch net wat meer ruimte en ontkomt aan de dubbele dekking.

30 maart 2017 om 12:09

Dat zien we inderdaad, at nec een stapje hogerop is ten opzichte van Willem 2...

Zou het erg jammer vinden als dit allemaal gebeurt. Pele van Anholt en Falkenburg zouden helemaal missers zijn. Die kunnen makkelijk mee met het niveau zeker van Anholt. Buiten dat ook een Dries Wuytens zou niet moeten vertrekken. Vormt samen met Lachman en Peters een drietal verdedigers die alle 3 het niveau aankunnen. Mocht er éã©n van hen wegvallen (wat dit seizoen niet is gebeurt) heb je nog steeds een gedegen verdediging. Als laatste zou het een kleine ramp zijn als zowel Bertrams als Branderhorst zouden vertrekken. Dat betekent dat je geen enkele doelman op de loonlijst hebt voor de selectie van volgend seizoen. Wellicht dat je Van Iersel mee kunt nemen, maar meer dan een derde doelman zal hij volgend seizoen niet zijn.

(Stevens)
Anholt
Wuytens
Peters
Tshimanga
Lieftink
Haye
Kali
(Slagveer)
Sol
Croux

Falkenburg als vervanger van Bruns lijkt me wel wat. Eindelijk een middenvelder met scorend vermogen. Dan hoeft niet alles van Armenteros te komen .

Wake up Sparta, weet niet wat er daar allemaal aan de hand is maar als je Falkenburg binnen kan halen moet je dat gelijk proberen!

Falkenburg wil nog een buitenlandse uitdaging dus vandaar dat Willem II dit doet. van Anholt heeft dit voor het seizoen ook aangegeven dus zelfde geval. En Wuytens zit op de bank dus de vraag is of hij in die situatie wel wil blijven. En waarschijnlijk verdienen ze alle 3 ook voor Willem II begrippen een aardig salaris dus snap wel dat Willem II dit doet. Maar hoop wel dat ze alle 3 toch nog blijven.

Zet toch vraagtekens bij het beleid van Willem II

30 maart 2017 om 10:14

Zoals hierboven aangegeven. Falkenburg wil maar buitenland, van Anholt idem en wuytens zit op de bank die wil misschien zelf niet. Willem II is verplicht deze brieven te sturen. Tevens is het een mooi moment om door te selecteren als club zijnde, voor de bedragen die deze 3 verdienen kunnen er ook betere spelers aangetrokken worden. Enige waarvan ik nog hoop dat hij uiteindelijk toch blijft js van Anholt.

Alkenburg is in mijn ogen altijd wel een leuke speler als je hem goed gebruikt in je team is het een aanwinst voor veel clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.VVV-Venlo26-1
9.Willem II22-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Fernando LewisVerdediger10
Darryl LachmanVerdediger10
Jordens PetersVerdediger10
Freek HeerkensVerdediger10
Thom HayeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

23 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren