Chamakh: ‘Misschien ben ik wat respectloos behandeld’

Woensdag, 12 oktober 2016 om 21:08Gijs Freriks • Laatste update: 21:13

Marouane Chamakh liep na het voorgaande seizoen uit zijn contract bij Crystal Palace en vond afgelopen dinsdag een nieuw club. De 32-jarige aanvaller tekende een contract tot nieuwjaarsdag bij Cardiff City, de nummer 23 van de Championship.

/

Chamakh kon naar eigen zeggen naar het Midden-Oosten, China en de Verenigde Staten, maar gaf er de voorkeur aan om in Engeland verder te gaan. “Ik denk dat ik nog twee, drie jaar meekan. Ik wilde in Engeland blijven omdat ik van de mentaliteit, cultuur en het voetbal houd. Ze zijn hier allemaal dol op voetbal”, aldus de 62-voudig international van Marokko in een interview met RMC. Hij speelde eerder 67 wedstrijden (14 doelpunten) voor Arsenal en wist er nooit echt te overtuigen.

“Toen ik begon, was het geweldig. Ik profiteerde van een blessure bij Robin van Persie en speelde zes maanden lang én maakte doelpunten. Ik was belangrijk. Robin keerde in januari terug van een blessure en ik keerde zonder uitleg terug naar de reservebank”, aldus Chamakh, die wel graag een toelichting van Arsène Wenger had willen krijgen. “Want ik denk dat ik meer speeltijd verdiende dan ik kreeg. Op een gegeven moment beloofde Wenger dat ik misschien naast Robin in de aanval kon spelen, maar het waren loze beloftes.”

/

“Robin excelleerde in dat seizoen en werd verkozen tot Speler van het Jaar. Ik kon daardoor niets zeggen en kon Wenger natuurlijk niet meer vertellen dat ik in de plaats van Robin moest spelen. Robin was gewoon veel beter”, gaat Chamakh verder. “Of ik vind dat ik respectloos ben behandeld? Op basis van het aantal doelpunten dat ik maakte, ja, misschien een beetje. Wenger zei steeds dat ik geduldig moest blijven en dat Robin waarschijnlijk niet tien wedstrijden achter elkaar zou spelen, maar hij speelde het hele seizoen uit. Op een gegeven moment moest ik een knoop doorhakken en besloot ik te vertrekken.”


Poll

Had Marouane Chamakh meer kansen moeten krijgen bij Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door millonario)

Wow tijd vliegt zeg, Arsenal heeft wel heel veel net niet spelers gehaald.. Chamakh was wel een leuke spits maar niet voor de top..

12 oktober 2016 om 21:18

Precies! Want als hij dat was geweest had hij zich moeten bewijzen bij Crystal Palace en daar is hij ook door de mand gevallen. Arsenal mag blij wezen dat ze van hem afzijn.

12 oktober 2016 om 21:18

Bij Arsenal wordt gewoon iedere spits naar de klote geholpen. Zo ontzettend veel eisen hebben de fans. Adebayor, Chamakh, Giroud, Bendtner. Allemaal spitsen die zeer verdienstelijke cijfers halen bij Arsenal maar toch op een vreselijke manier zijn afgebrand. Chamakh was een geweldenaar bij Bordeaux. Dat kan niet ineens weg zijn.

12 oktober 2016 om 21:26

Is ook niet makkelijk, Henry opvolgen.

12 oktober 2016 om 21:31

Adebayor heeft het voor zichzelf verpest door weg te gaan naar City. En als je dan al weggaat dan moet je niet zo opzichtig juichen tegen je oude club.

Chamakh lag niet verkeerd bij de fans. Het was een fatsoenlijke 2e spits, net zoals ook Bendtner dat was. En die heeft de grappen over Lord Bendtner ook zelf in de hand gewerkt.
Giroud word afgebrand, dat klopt, maar niet om hem zelf maar omdat Wenger geen topspits koopt. Giroud is een goede spits, maar in de vergelijking met zijn voorgangers niet zo heel goed. We zijn van Smith, Wright, Bergkamp, Henry en Van Persie naar Giroud gegaan en dat is gewoon een stap achteruit.

12 oktober 2016 om 21:41

Al die spelers die je noemt zijn sub top spitsen. Adebayor en Bendtner zijn knettergek. Giroud is een prima afmaker en een slechte voetballer. Chamakh is een aardige voetballer en een dramatische afmaker. Ook bij Bordeaux heeft hij nooit meer dan 13 doelpunten in een seizoen gescoord. Bij Arsenal maar 14 doelpunten in 67 wedstrijden. Dat is gewoon niet goed genoeg voor een team dat voor de titel wilt spelen in de Epl.

Volkomen terecht dat Van Persie de voorkeur kreeg boven Chamakh. Die was 3 klassen better namelijk.

PS: normaal heb ik er een hekel aan als mensen/spelers over respect beginnen. Maar in dit geval wordt het in de mond gelegd door de journalist en nog even uitgelicht door voetbalzone. Zal het hem hier niet kwalijk nemen dus.

12 oktober 2016 om 22:49

@mentalist

Valt mee. Chamakh had de pech dat Van Persie dik anderhalf jaar op een idioot niveau speelde. Dan raak je als Chamakh zijnde je ritme kwijt.

Adebayor verkeerde in goede vorm toen hij vertrok bij Arsenal. De vormdip die hij daarna beleefde, kan dus niet aan Arsenal worden toegerekend.

Giroud is gewoon niet goed genoeg. Je eisen zijn niet onredelijk wanneer je wat beters wilt dan Giroud.

Bendtner had het talent, maar zat zelf mentaal ook niet goed in elkaar en heeft wat pech gehad met blessures, timing en controversiële gebeurtenissen zoals die ene keer toen hij een taxichaffeur bedreigde en stomdronken een taxi aan het droogneuken was.

Beetje onredelijk om de fans daarvan te beschuldigen.

12 oktober 2016 om 23:28

Veel eisen? Chamakh is nooit goed genoeg geweest, misschien als 2e spits. Adebayor heeft het zelf verpest en Bendtner was teveel bezig met randzaken. Daarnaast had hij ook beteren voor zich. Giroud wordt vaak onterecht afgezeikt dat ben ik helemaal met je eens. Het slaat ook nergens op, want hij kan er niets aan doen dat Wenger geen topspits haalt.

'chamakh was een geweldenaar, dat kan niet ineens weg zijn'. Als je zo begint kunnen we 1000 namen op gaan noemen.

12 oktober 2016 om 23:29

Naja als Wenger zegt dat ie misschien naast VanPersie mag spelen is dat geen belofte..

12 oktober 2016 om 22:43

Onzin, bij Marokko heeft hij het uitstekend gedaan jarenlang. Sinds de Afrika Cup 2004 was het al een geweldig talent

Hij is heel eerlijk niks tegenim te brengen.
Wenger had zelf ook niet verwacht dat RVP zolang pijn vrij zou blijven.

Dat vond ik dus ook, hij werd echt zonder pardon naar de bank verwezen. In zijn eerste half jaar vond ik hem echt goed. Natuurlijk begon van Persie toen echt de wereldtop te bestormen, maar op ze minst een keer samen laten spelen was ook op ze plaats. Maar goed, als prof moet je ook met teleurstellingen omgaan, want daarna is hij ook nooit meer opgeleefd.

Chamakh is gewoon een matige spits. Heeft 1 leuk seizoen gehad bjj bordeaux en toen maakte die volgens mij maae iets van 15 doelpunten. Als je bij crystal palace niet aan de bak komt en je komt terecht in de kelder van de championship ligt het toch echt gewoon aan je kwaliteiten

Net als alle spitsen bij Arsenal na Van Persie die twee jaar en daarvoor Henry is hij het gewoon net niet. Als hij een realist was, zou hij dat inzien. Leuke spits, verder niets.

Was het gewoon niet. Deed het even redelijk, maar daarna was het huilen met de pet op. Een spits als RvP krijgt dan altijd de voorkeur. Samen spelen kon misschien, maar Arsenal speelde al een lange tijd niet meer met 2 spitsen en had genoeg andere opties.

Als ik de carriere van chamakh objectief zou moeten bekijken dan was hij in de periode 2004-2006 een groot talent die toen destijds door arsenal gekocht had moeten worden en m dan langzaam hadden moeten klaarstomen voor het grote werk(zoals v.persie).

Hij had daarna helaas een aantal magere jaren waarin hij weinig scoorde en veel op de bank belande (periode 2006-2008). Daarna begon hij te draaien en kwam hij tot bloei, werd kampioen met bordeaux en scoorde ook 6 x in 1 seizoen CL. Bij arsenal begon hij ook goed en tot v.persie zijn plek overnam liep hij gewoon 1 op 2. Zijn probleem is dat hij een spits is die niet alleen voorin kan spelen. Hij samen met v.persie was een mooie combi geweest.

Zijn zelfvertrouwen (en vorm) is daarna zwaar afgenomen en dat is terug te zien aan z'n periode bij Crystal Palace waar hij nooit heeft kunnen overtuigen.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Cardiff City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
21.Cardiff City11-14
22.Hull City9-11
23.Barnsley 8-11
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
M. PackMiddenvelder141
J. CollinsAanvaller140
K. MooreAanvaller141
D. PhillipsKeeper100
J. BaganVerdediger100
W. VaulksMiddenvelder100
M. HarrisAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Cardiff City.

37 jaar
31 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren