Toptalent wees Premier League-clubs af: ‘Kijk alleen al naar Chelsea’

Woensdag, 5 oktober 2016 om 11:40Gijs Freriks

Bayern München, Arsenal, Liverpool, Sunderland, West Ham United en Tottenham Hotspur toonden in de transferperiode naar verluidt belangstelling voor Oliver Burke, maar de rechtsbuiten koos uiteindelijk voor RasenballSport Leipzig. De negentienjarige Schot leverde Nottingham Forest minimaal 17,5 miljoen euro op.

/

“Ik stond op het punt om een bezoekje te brengen aan Tottenham Hotspur, maar heb uiteindelijk afgezegd omdat Leipzig alles tot in de puntjes had geregeld en mij erg graag wilde hebben. Ik ben een jonge speler en wil dan niet naar een grote club gaan zonder zeker te weten of ik ga spelen en of ik mij daar wel kan doorontwikkelen. Ze hadden me ook direct kunnen verhuren, dat gebeurt vaak bij Engelse clubs”, zegt de drievoudig international in gesprek met de Daily Mail.

“Kijk alleen al naar Chelsea en het talent dat daar rondloopt, maar die spelers worden allemaal verhuurd. Je wil toch niet dat, wanneer je voor een club tekent, je na twee trainingen hoort dat ze iemand anders voor jouw positie hebben gekocht? En ook nog eens voor het dubbele wat jij gekost hebt. Ik weet dat mijn transfer veel mensen heeft verrast, maar ik heb hier alles wat ik nodig heb. Ik wilde erg graag in de Bundesliga spelen.” Burke heeft inmiddels vier competitieduels voor Leipzig achter zijn naam staan.


Poll

Heeft Oliver Burke de juiste keuze gemaakt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door vflborussiamg)

Verstandige keuze van hem. Leipzig biedt hem de kans zich te bewijzen op het hoogste niveau. Als hij goed genoeg is en het geregeld laat zien in de Bundesliga komen de topclubs vanzelf wel weer en word hij binnengehaald als de grote man ipv het zoveelste talent met potentie.

Ben erg benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Heeft erg veel indruk op me gemaakt de eerste wedstrijden dit seizoen bij Forest en met veel speeltijd in de Bundesliga zou hij zomaar de Bale van Schotland kunnen worden.

Deze jongen is bij the journey bij een topclub begonnen hahaha

Hij geeft een goede onderbouwing voor zijn keuze voor Leipzig. Ookal is het een verschrikkelijke club, ze doen gerichte aankopen en willen inversteren in talenten.

5 oktober 2016 om 12:26

In hoeverre ben je een verschrikkelijke club als je talenten op een gezonde wijze binnenhaalt, met een goed uitgedacht plan, en vervolgens ook daadwerkelijk de kans geeft? Puur omdat ze een rijke eigenaar hebben? Dan zijn er weinig niet verschrikkelijke clubs meer over. Ik weet er het fijne niet van, dus uitleg is welkom, maar RB Leipzig heeft zich toch gewoon netjes omhoog gewerkt? Leuke spelers aangetrokken, etc..

5 oktober 2016 om 12:28

Of is het omdat veel supporters niet kunnen verkroppen dat een club uit het niets zo populair wordt?

5 oktober 2016 om 13:21

Dat. Maar ook dat die club gewoon is opgericht als marketingproduct. De enige bedoeling van die club is om reclame te maken voor Red Bull en winst te maken. Daarbij had RB Leipzig niet eens mogen bestaan, vanwege de 50+1 regel, maar daar heeft de DFB lopen slapen.

De 50+1 regel houdt namelijk in, dat supporters altijd een meerderheid zeggenschap moeten hebben binnen de club. Zo kunnen investeerders niet alles bepalen. Maar bij Leipzig moet je belachelijk veel geld betalen om lid te worden, en het bestuur van Leipzig mag elk lidmaatschapsverzoek afwijzen zonder enige reden. Ik las laatst ergens dat ze momenteel 17 leden hebben, geheel toevallig allemaal in dienst bij Red Bull. Hierdoor heeft dus eigenlijk alsnog Red Bull alle zeggenschap binnen de club, iets wat dus eigenlijk verboden is vanwege die 50+1 regel.

Daarbij vinden Duitsers het prachtig als een traditieclub langzaam naar de top toe klimt. Daar moet geen rijke investeerder bij komen, dat moet lekker op eigen kracht en met eigen middelen behaald worden. En niet op deze manier. En daarom is er zoveel haat richting Leipzig, ook al is het een geniaal concept: jonge talentvolle spelers halen en daarmee naar de top klimmen om de strijd met Bayern en Dortmund aan te gaan.

5 oktober 2016 om 13:52

Gesteld dat dit klopt dan belichaamt Leipzig echt op begrijpelijk niveau de kwalen van 'modern football'. Een lekker overzichtelijke textbook case' zogezegd. Zonde dat de Bundesliga er nu ook door is aangetast.

5 oktober 2016 om 15:10

Rasenballsport Leipzig heeft het gewoon slim gespeeld. Men wist de DFB regels en heeft ze slim ontzeild door de licentie van een vijdeklasser op te kopen en een jeugdtak van een andere club. (eisen van de dfb zijn namelijk dat een club ook jeugd moet hebben op dat niveau) vervolgens kon men vanaf het vijfde niveau vrij eenvoudig doorstoten naar de bundesliga, alleen twee jaar terug stokte de promotietrein even. Het argument 'het mag niet bestaan' gaat dus helaas niet op, ook ik vind het een verschrikkelijke club en het doet mij denken aan de herlocatie van mijn op een na favoriete club Wimbledon..

5 oktober 2016 om 17:24

Tja maar Wimbledon heeft dat gelijk weer goed gemaakt (iig de supporters) door afc wimbledon op te richten. Heeft tegenwoordig net zoveel succes en is veel leuker. Trouwens ook de favoriete club van de fm makers

5 oktober 2016 om 18:43

Dat argument gaat prima op. Ze mogen het dan wel slim aangepakt hebben, maar momenteel ligt al het zeggenschap bij Red Bull, iets dat verboden is. Die 50+1 regel is in het leven geroepen om dit tegen te gaan maar Red Bull heeft nu alsnog de complete macht over Leipzig.

Slimme keuze van deze jongen. Dat Leipzig heeft wel een leuke filosofie hoor, met veel geld erachter. Ondanks het een hele gemaakte ploeg is natuurlijk.

Een goede sneer naar de PL ploegen, ik denk dat er door deze koopwoede toch een hoop talent verloren gaat. Iedereen wil er vroeg bij zijn zodat ze voor een dubbeltje op de eerste rij kunnen zitten of ze een paar keer verhuren om zodoende winst te maken. Ergens zou het voor de kwaliteit van het voetbal beter zijn als er een systeem zoals in Amerika komt. Met 3 toppers per selectie. Of zoals in de NFL met drafts. Natuurlijk kan dat niet in Europa omdat spelers niet bij Universiteiten hun opleiding genieten maar bij de clubs zelf. En de draagkracht van de clubs kwa fans (en daardoor commercie) erg ver uit elkaar ligt waardoor je de verdeling niet eerlijk kunt maken. Maar het is wel iets om over na te denken. Het is toch zonde dat een Manchester United Depay Martial Mata enzovoorts op de bank heeft zitten terwijl je als supporter daar graag naar kijkt.

Toch wel verbaasd over de grote transfersom, gewoon bijna 18 miljoen betaald voor een relatief onbekende speler.

Volgens mij doet RB Leipzig hetzelfde als Chelsea. RB Leipzig laat die talenten naar RB Salzburg vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller255
P. GulácsiKeeper290
P. TschaunerKeeper00
AngeliñoVerdediger224
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

1 fan
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren