Mikel nam kosten voor Spelen op zich: ‘Ik heb ruim 35.000 euro betaald’

Zondag, 11 september 2016 om

De nationale ploeg van Nigeria kan terugkijken op een positieve Olympische Spelen, want het team van bondscoach Samson Siasia won Groep B met zes punten en schakelde vervolgens Denemarken uit. The Super Eagles strandden pas in de halve finale tegen Duitsland en wonnen vervolgens de troostfinale van Honduras.

/

John Obi Mikel deed als aanvoerder in alle wedstrijden mee en is trots op zijn medespelers, maar het had niet veel gescheeld of Nigeria had niet eens mee kunnen doen aan de Zomerspelen. De Nigeriaanse voetbalbond kon de kosten immers niet betalen. “Als we over geld gaan praten, dan denk ik dat ik meer dan 35.000 euro heb betaald. Ik zei tegen mezelf: ‘dit laat ik niet gebeuren. Als ik kan helpen, dan help ik’. Soms was er geen eten, geen bus en geen veld om op te trainen. Ik en de bondscoach hebben alles zelf moeten uitzoeken en geld bij elkaar moeten schrapen.”

“Ik heb op het trainingskamp in Atlanta met de spelers gesproken en zag hun frustratie, pijn en woede. Het was hun doel om de Olympische Spelen mee te maken, daar wilden ze spelen. Ik zag wat ze doormaakten, want het zijn jonge jongens, spelers die hun carrière willen lanceren. En dan is er iemand in het ministerie die die dromen probeert kapot te maken.” De Nigeriaanse bond legde net als Mikel de schuld bij de autoriteiten. Men liet begin augustus in een statement weten dat het ministerie verantwoordelijk is.

/

“Zij zijn verantwoordelijk voor het boeken van de vliegtickets, maar we hebben gehoord dat er verwarring is omtrent betalingen. Het geld voor de chartervlucht is nog niet bij de luchtvaartmaatschappij aangekomen en daarom wordt geweigerd het team naar Brazilië te brengen”, zo viel er in het communiqué van de bond te lezen. Nigeria kwam uiteindelijk om 13.00 uur aan in Brazilië en moest om 21.00 uur al aantreden voor het eerste duel, dat uiteindelijk met 5-4 werd gewonnen van Japan.

Nu blijkt dus dat Mikel de vlucht heeft betaald en op die manier zorgde dat Nigeria alsnog kon afreizen naar Rio de Janeiro. “We zouden drie, vier dagen van tevoren vertrekken, maar vertrokken pas op de dag van de wedstrijd. Het was moeilijk. Ik denk niet dat dat ik dit eerder heb meegemaakt, het was gek. Na de landing gingen we naar het hotel, dropten we onze spullen, grepen we wat sandwiches en gingen naar het stadion om de accreditaties te regelen. Het was enorm hectisch. Ik weet nog steeds niet hoe we hebben kunnen winnen.”

/

“Soms draag ik de bronzen medaille om mijn nek als ik door het huis loop. Mijn vrouw wordt dan jaloers”, glimlacht Mikel in gesprek met Goal. “De kinderen houden er ook van om met de plak te spelen en ik weet zeker dat ze op een dag beseffen wat het eigenlijk betekent. We hebben buiten het veld veel problemen gehad, maar ik heb de jongens steeds laten weten dat ze zich niet mogen laten beïnvloeden. We moesten immers nog altijd het land van onze families vertegenwoordigen. Dus als het ministerie zijn verantwoordelijkheid niet pakt, dan spelen we wel voor onszelf en voor ons land”, besluit Mikel.Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door psvleiden)

Prachtig gebaar van Mikel

11 september 2016 om 09:38

Absoluut een mooi gebaar, en dat het dan resulteert in een medaille is nog mooier !! Alleen het verhaal dat hij 35.000 euro bij elkaar heeft moeten schrapen lijkt mij sterk, die had hij toch nog wel ergens liggen mag ik hopen

11 september 2016 om 09:41

Nee je leest het verkeerd er moest veel meer betaald worden en hij heeft geholpen met 35000 en de rest moesten ze bijmekaar schrappen.

11 september 2016 om 10:16

Welke prijs heeft Nigeria gewonnen dan? Derde ofzo? Afrikaanse landen en vooral Nigeria doet het vaak goed bij toernooien onder de 21 enzo. Maar om de een of andere reden gaat het altijd fout bij die talenten. Maar een paar nigerianen hebben de top gehaald, denk aan Kanu, Okocha en Iheanacho en Iwobi doen het ook goed

11 september 2016 om 10:20

'Soms draag ik de bronzen plak om mijn nek als ik door het huis loop' Lijkt mij wel een derde plek ja...

11 september 2016 om 11:00

Hoezo lees ik verkeerd? Er staat toch letterlijk in de tekst : "ik en de bondscoach hebben alles zelf moeten uitzoeken en geld bij elkaar moeten schrapen.”

11 september 2016 om 11:09

Hij heeft samen met de bondcoach gezocht naar manieren om aan geld te komen dit is voor een gedeelte gelukt maar uit eindelijk was er 35000 te weinig en die heeft hij toen betaald

Wel mooi dat hij een medaille heeft gewonnen na alle tijd, moeite en geld die hij erin heeft gestoken.

Tegelijkertijd een negatief en mooi verhaal dit, dat die bronzen medaille voor de Nigerianen toch een extra dimensie geeft. Je zou kunnen zeggen dat het logisch is dat Mikel dat geld betaalde door zijn fortuin dat hij inmiddels bijeen sprokkelde, maar je moet het toch maar doen. Mooi!

11 september 2016 om 12:08

Mikel weet hoe belangrijk zulke toernooien kunnen zijn voor de carriere van een jonge speler. Hij is zelf ooit gescout op een jeugd WK in Nederland.

Toch wel jammer dat vaak in afrikaanse landen de organisatie slecht is daardoor is het moeilijk voor de sporters om zich te ontwikkelen maar wel een prachtig gebaar van mikel hiermee laat die de liefde voor zijn land blijken

Prachtig echt het raakt je om te lezen dat jonge jongens kapot worden gemaakt door stelletjes boefen die alles in hun zakken stelen. In plaatst dat de ministerie aan het land gaat denken om het vooruit te krijgen, stoppen ze liever alles in eigen zak. Wat mikel hier gedaan heeft kan je alleen maar respect voor hebben, want Hij is een voorbeeld voor ze, hij is degene met geld en dan kijkt hij naar die jongens die helemaal kapot gaan van binnen door de ministerie en staat op wauw.

Wauw... Wat een ingesteldheid en vooral een voorbeeld voor de jeugd in zijn land ! Zo lopen er niet veel rond denk ik.

Mikel heeft al een keer eerder met nigeria op de olympische spelen gewonnen toen die jonger was

11 september 2016 om 10:43

Daar was Mikel niet bij, dat was in 1996. Met Kanu, Okocha, Ikpeba, Taribo, Amokachi, Oliseh, en natuurlijk Ajax legende Tatjana Babangida

11 september 2016 om 11:23

Klopt mikel had de jeugd wk verloren in Nederland tegen Argentinie van Messi. Met ook die pentalythriller tegen Nl(18-17 dacht ik)

11 september 2016 om 12:10

Tijani*.

Mooi verhaal en mooi gebaar van Mikel. De wil om dan echt te winnen moet ook wel heel erg groot zijn en zal mede daardoor verantwoordelijk zijn voor hun succes.

Off: Ik vind het artikel wel een achterblijven wat betreft leesbaarheid. Wellicht dat de schrijver daar wat aan kan bijschaven. Met name de volgorde/bruggen naar andere onderwerpen. Verder een mooi verhaal uiteraard.

Echt super, wat een held. Hij offert 2,5 dag werken op om het land waar hij vandaan komt hoop te bieden en iets om voor te juichen.

11 september 2016 om 22:33

Die profs hebben geld zat en ondanks dat het misschien ongebruikelijk is hoeven ze niets 'bij elkaar te schrapen'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nigeria

FIFA ranking: 44
21 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Carl IkemeKeeper20
Ogenyi OnaziMiddenvelder20
Ahmed MusaAanvaller20
Odion IghaloAanvaller20
John Obi MikelMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nigeria.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nigeria.

24 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Real Madrid hoopt Christian Eriksen met een bod van 45 miljoen euro los te kunnen weken bij Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren