Update: Charlton Athletic deelt kritische fan alsnog seizoenkaart uit

Vrijdag, 12 augustus 2016 om

Kritiek uiten op je voetbalclub kan je duur komen te staan, zo heeft een supporter van Charlton Athletic aan den lijve ondervonden. Hij deed onlangs een aanvraag om zijn seizoenskaart te verlengen bij de gedegradeerde club. Waar de fan rekende op zijn nieuwe seizoenskaart, daar viel er een heel andere brief op de deurmat.

De club antwoordde dat de aanvraag voor een nieuwe seizoenskaart alleen zou worden gehonoreerd wanneer de supporter zou beloven zich niet meer kritisch uit te laten via de social media. Hiervoor zou hij een verklaring voor moeten ondertekenen, waarna hij zijn seizoenskaart alsnog zou mogen ontvangen.

Charlton degradeerde afgelopen seizoen uit de Championship, iets waar de club veel kritiek over kreeg. Twitter werd overspoeld met negatieve berichten over de club en diens eigenaar Roland Duchâtelet. De club probeert die negatieve publiciteit nu de kop in te drukken, maar dat levert nu dus alleen maar meer negatieve berichtgeving op.

Update 12 augustus 16.18 uur - Charlton Athletic deelt kritische fan alsnog seizoenkaart uit
Charlton Athletic heeft de supporter die middels een officieel schrijven werd verzocht om de kritiek op de club voortaan voor zich te houden, alsnog een seizoenkaart uitgedeeld. De fan heeft vrijdag zijn excuses aangeboden en is dus weer welkom in het stadion, zo heeft hoofd wedstrijdzaken Mick Everett aan de BBC laten weten. De fan heeft echter geen speciaal ‘Agreed Behavioural Contract’ hoeven ondertekenen.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door vitesseboy12)

In elk geval, treurige gang van zaken. Kritiek moet t.a.t. mogelijk zijn, en als je het al de kop in wil drukken, is dit niet de manier. Zo krijg je alleen maar meer.

Ik heb zo het gevoel dat heel wat mensen uit protest hun seizoenskaart niet willen verlengen. Wat een klinkklare onzin is dit!

Even zonder gekheid, dit is gewoon bizar. Zo zie je maar weer voor wat soort ellende een clubeigenaar kan zorgen. Voetbal wordt kapot gemaakt door dit soort mensen. Spelers, trainers en bestuursleden zijn allemaal passanten, supporters zijn er voor altijd. Ik hoop voor de supporters dat ze snel van deze eigenaar verlost zijn.

Kom op he. Als je je al niet meer kritisch uit mag laten over je club... Al ligt het eraan hoe kritisch het was of dat het zelfs beledigend was. Anders klinkt dit echt als onzin.

Wat ik me bij het lezen van die brief vooral afvraag is wat die man gepost heeft dat de club tot een dergelijke maatregel overgaat? Gewone normale kritiek op het spel zat toch niet de aanleiding zijn voor deze actie mag ik hopen?

Wordt dit club begeleid door een dictator? Oké als Charlton 5 nederlagen ontvangt mogen ze geen kritiek krijgen? Ik zou die seizoenkaartje niet aan nemen als ik een Charlton fan was.

12 augustus 2016 om 13:13

ze verloren vorig jaar bijna alles. dus dan is kritiek wel op z'n plaats. zeker als je kijkt naar hoe goed Carlton Atlhletic de voorgaande jaren was. vaak in de PL gespeeld.

12 augustus 2016 om 15:13

Vooral in de jaren 50 goede resultaten gehad en enkele keren kampioen geworden. De afgelopen jaren wat minder maar Charlton heeft na de eeuwwisseling gewoon nog in de Premier League gespeeld

Typisch Roland Duchâtelet. Die man heeft misschien een goed zakelijk inzicht in de prive. Maar op voetbal gebiet krijgt hij elke club kapot!!! En mr. Wil da maar niet inzien!!

Wat ik me afvraag is of dit wel wettelijk kan? Tuurlijk heeft de club dit onderzocht alvorens zo'n brief te sturen, maar dit is toch te bizar voor woorden!

12 augustus 2016 om 13:30

Wettelijk kan het wel, jij kan ook iemand conditioneel binnen laten in je huis?
Dat het grote onzin is en te belachelijk voor woorden moge duidelijk zijn. Ik zie mijn club dat al doen zeg...

onderschat de macht van de social media niet, meneer duchatelet! #goedbezig.

Dan is het eigenlijk nog triester om te weten dat er iemand bij Charlton in dienst is die social media in de gaten houdt. Om als een soort Gestapo alle negatieve reacties bij te houden. Lekker vriendelijk.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Charlton Athletic

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. TaylorAanvaller85
B. AmosKeeper00
N. HarnessKeeper00
D. PhillipsKeeper210
T. LockyerVerdediger200
A. MatthewsVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Charlton Athletic.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren