FC Twente verving Corona niet: ‘Geen gekke dingen doen’

Donderdag, 3 september 2015 om 09:06Erik van Dam

FC Twente liet een half elftal gaan, deze zomer. De club nam afscheid van Andreas Bjelland, Luc Castaignos, Kyle Ebecilio, Cuco Martina, Youness Mokhtar, Bilal Ould-Chikh en op de valreep ook nog van Jesús Manuel Corona. Ted van Leeuwen haalde in de laatste uren van de transferperiode geen opvolger voor Corona binnen, maar zegt dat dat ook niet nodig was.

/

“Wij konden met onze middelen geen spelers vinden die beter waren de de jongens die we nu al voor de flanken in huis hebben. Dan moet je niet op het laatst moment allerlei gekke dingen doen. Dat is weggegooid geld”, legt de technisch directeur uit aan TC Tubantia. Van Leeuwen versterkte de club met Chinedu Ede, Giorgos Katsikas, Bruno Uvini, Michael Olaitan en Thomas Agyepong.

Hij is van mening dat coach Rene Haké voldoende opties heeft om mee aan de slag te gaan op Corona’s positie. Behalve het aangetrokken duo Olaitain en Ede zijn immers ook Jerson Cabral, Alessio da Cruz en Tim Hölscher er nog. “Agyepong revalideert nu bij Manchester City, maar hij meldt zich fit bij ons en kan dan spelen. We hebben dus genoeg spelers voor de zijkanten”, concludeert de directeur.


Poll

Met deze selectie eindigt FC Twente dit seizoen...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door alexandervdh)

Chinedu Ede, Giorgos Katsikas, Bruno Uvini, Michael Olaitan en Thomas Agyepong.... je moet wel heel goed geïnformeerd zijn als supporter, als je één van die namen voor dit seizoen al kende.

Ted van Leeuwen houdt de Twente supporters voor de gek en doet dat schijnbaar zonder enige schaamte.

Sterkte daar in Enschede.

3 september 2015 om 09:20

Haal jij even wat topspelers met naam zonder geld dan. Je roept maar wat man.

3 september 2015 om 09:28

Van leeuwen kon toch gewoon transfervrije jongens met ervaring in de ED halen ipv dit circus. Ik noem Vd heijen, Brama, schaken, Havenaar, Drenthe, luc wilkshere etc.

3 september 2015 om 09:35

Vd Heijden wilde hogerop, dat is een Twente in verval niet. En de salarissen van die andere namen zijn simpelweg voor dit Twente te hoog. Muv misschien Schaken.

3 september 2015 om 10:03

Er is dus toch nog iemand in Nederland die nog niet op de hoogte is van de situatie bij Twente. Da's knap, na alles wat er al over geschreven is. Brama ging 2 jaar geleden weg omdat ie toen al niet tevreden was met het salaris wat hij kon verdienen. De salarissen zijn bij Twente nadien nog eens drastisch naar beneden bijgesteld en dan roept iemand dat ze Brama wel weer hadden kunnen contracteren. Van Havenaar is bekend dat hij bij Ado (!) meer kon verdienen dan bij Aldo, dus ging het niet door.
Ik ga er maar vanuit dat J.staatsen geen Twente supporter is, anders had hij dat vast allemaal wel geweten.

3 september 2015 om 10:16

Brama ging helemaal niet weg omdat hij z'n salaris niet hoog genoeg vond. Hij hoopte op een nieuwe uitdaging in bijv. Duitsland, waar uiteindelijk geen boeiende club zich meldde en Twente al andere spelers had voor zijn positie.

3 september 2015 om 10:17

Wat een onzin. Brama speelt nu voor het 2e seizoen op rij voor bijna niks bij zwolle.
Deze spelers waren allemaal transfervrij en spelen nu of bij zwolle of bij den haag of hebben helemaal nog geen club. Dus die kon twente allemaal betalen.
Vd heijden heeft ook heel lang nog zonder club en zekerheid gezeten, dus wie weet waren daar ook mogelijkheden.

3 september 2015 om 11:03

Havenaar was ook niet transfervrij, die koste 2,5 mil om hem los te wikkelen van Hjk Helsinki. (was overigens een transfer record in Finland)

3 september 2015 om 12:23

Havenaar was transfervrij.

3 september 2015 om 13:48

hehe, klopt - las de Finse krant opnieuw, contract ontbonden in ruil dat hij 2.5 mil euro liet liggen mijn excuus!

3 september 2015 om 09:22

@fcexclusief
Jij kent de spelers en hun kwaliteiten dus ook niet, maar je weet al wel te vermelden dat van Leeuwen het Twente publiek ermee voor de gek houdt? Dat is wel een heel negatieve benadering.

3 september 2015 om 10:43

Dat kan je ervaren als negatief, maar ik noem het eerder pessimistisch.

3 september 2015 om 09:52

Eerste reactie weer binnen?
Slaat natuurlijk nergens op wat je zegt!
Zonder geld kan je geen spelers halen...

3 september 2015 om 10:44

Juist... het ging mij om de eerste reactie

3 september 2015 om 10:11

Uvini kende ik al, maar alleen maar omdat ie bij Napoli zat hoor.

3 september 2015 om 10:31

Bedankt ..

3 september 2015 om 11:21

Volgens mij was Twente een echte topper in het halen van goede onbekende spelers. Spelers voor niks halen die uit eindelijk echte toppers blijken. Twente zou hier weer naar terug moeten, in plaats van de toppers overal al weg te halen.

3 september 2015 om 13:26

Toppers voor veel geld halen werkte zeer goed voor twente. Ruiz, Fer, Tadic is veel geld mee verdient en hielpen de club ook sportief verder.
Juist al die goedkopere B -spelers met een belachelijk salaris heeft de financiële crisis ingeleid.

Ik had voor de transferperiode rekening gehouden met het vertrek van de toppers in het team (tapia, Gutierrez, Ziyech en Corona). Dat er uiteindelijk maar één is vertrokken vind ik heel fijn en is absoluut goed werk van Van Leeuwen.

Daarbij is het natuurlijk geweldig dat Van Leeuwen voor spelers als Mokhtar, Martina en Castaignos geld heeft weten te vangen. Alle 3 deden ze hun best, maar de prestaties stonden absoluut niet in verhouding tot het salaris wat ze verdienden. Het vertrek van Bjelland is jammer maar niet overkomelijk, Ebecilio heeft zich opgesteld als een slappe zak. Ould-Chikh heeft zich zijn hoofd gek laten maken en was toch niet te houden, sec bekeken heeft hij ook niet zo heel veel voor Twente gepresteerd. Corona is een goede transfer geweest, die Twente wellicht ook nog wel had gedaan indien het financieel gezond geweest zou zijn.

3 september 2015 om 11:00

Overigens denk ik dat met name spelers als Luc Castaignos en Youness Mokhtar het met name aan Alfred Schreuder te 'danken' hebben dat ze hun beloftes niet konden inlossen. Met een trainer-coach als Gertjan Verbeek, Peter Bosz of Ron Jans op de bank hadden beide talenten zeker vele malen beter bij FC Twente gepresteerd. Dat is althans mijn stellige overtuiging.

3 september 2015 om 15:09

Dat ben ik helemaal met je eens.....sommige spelers moet je vrijer laten en niet volstoppen met tactiek.

Ik ken die nieuwe jongens ook niet maar vond afgelopen zaterdag Chinedu Ede wel een goede wedstrijd spelen en dat twee dagen na zijn binnenkomst bij fc Twente. De rest moet inderdaad zich nog maar bewijzen, we moeten maar van het positieve uitgaan.

Ik hoop dat Twente een keer met olaitan op rechts gaat spelen en oosterwijk in de spits. Elke keer als oosterwijk erin komt staat er wel echt een kerel van formaat. En bij olaitan zie je dat hij een hele goede techniek heeft maar ten onder gaat aan de verdedigers die in de rug hijgen.

Ze hebben Chinedu Ede nu dus ik denk dat ze Corona en Mokthar geen moment zullen missen.

3 september 2015 om 09:54

Wanneer je hem alleen oordeeld op zijn eerste wesdstrijd (twee dagen na binnenkomst) tegen Heracles, geef ik je gelijk. Maar we hebben nog 30 wedstrijden te gaan. Ik ben benieuwd wat hij gaat laten zien!

3 september 2015 om 10:17

Ede viel mij inderdaad ook op in positief opzicht. Maargoed, dat deden Katsikas en Uvini ook tegen bijv. Schalke en Groningen.

Drommel
Ter Avest, Uvini/Tapia, Kastikas, Schilder; Mokotjo, Guiterrez, Ziyech; Olaitan, Oosterwijk, Ede.

Zo zou ik gaan spelen als ik de nieuwe trainer zou worden. Marsman heeft kansen genoeg gehad en bakt er niks van. Zet de talentvolle Drommel maar op doel! De verdediging en het middenveld lijkt me relatief 'logisch'. Voorin wil ik Olaitan graag op rechts zien, aangezien ik hem geen spits vind. Oosterwijk in de spits, want ik denk dat hij er gewoon 10 of meer in zal schieten. We hebben gewoon doelpunten nodig. Oosterwijk is balvast, lang en in de lucht gevaarlijk. Daarbij is hij technisch vrij goed, ondanks zijn postuur. Ede op links, aangezien ik er van overtuigd ben dat hij prima kan voetballen.

3 september 2015 om 11:23

Toch zou ik niet met een Mokotjo en Gutierrez gaan spelen. Zet Gutierrez op "6" neer, Ziyech als vooruitgeschoven man en laat lekker Tapia daartussen pendelen.

Over de rest ben ik het aardig met je eens. Vond het in de eerste wedstrijd tegen Groningen al ongelofelijk dat Oosterwijk niet begon in de spits om een bal vast te houden.

Het lijkt wel een uitdragerij daar. Wat een wanbeleid. Dadelijk zal blijken dat de verwachtingen toch echt niet waargemaakt kunnen worden. Wie gaat er dan uit. Van Leeuwen? Die Van der Laan is net zo verantwoordelijk voor de chaos. Geldschieter of niet. Het zou hem sieren als hij zijn functie zou neerleggen. Alles wat Munsterman deed was hij van op de hoogte, hij is net zo schuldig. Makkelijk om de schuld helemaal bij de trainer neer te leggen, die onder zeer moeilijke omstandigheden met een gemankeerde selectie zijn werk moest doen. En het bestuur liet hem barstten.

3 september 2015 om 10:56

Je kunt nooit voldoen aan iets wat er niet is er zijn helemaal geen verwachtingen.

Die gemankeerde selectie was ook dhr Schreuder verantwoordelijk voor, Schreuder besliste mee over de aankopen vanaf 2009 en was eindverantwoordelijk voor de aankopen vanaf 2011.
Tegenover iedere goede aankoop stonden 4 miskopen, je weet wel spelers als Akram, Javadov, Parker, Carney, Schilder, Kusk, Börven, Plet Mokthar, Lachman etc.

Ze hadden tighadouni moeten halen. Kost paar duiten, maar gezien zijn prestaties geen dure speler en haalbaar voor Twente.

Daarnaast moeten ze misschien weer rondkijken in de Jupiler Leageu net als met Chadli, want de transfervrije spelers die ze halen, gaan het verschil niet maken. En van de jeugd moeten ze het ook niet hebben, welke jeugdspelers van FC Twente zijn er de laatste jaren nou echt doorgebroken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

21 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren