Update: Tip van Park wordt niet de opvolger van Ritzmaier bij PSV

Maandag, 24 augustus 2015 om 19:10Erik van Dam • Laatste update: 19:08

Bo-Kyung Kim traint mee bij PSV. De 25-jarige middenvelder van Zuid-Koreaanse komaf is momenteel clubloos en verblijft op voorspraak van Ji-Sung Park in Eindhoven. De oud-middenvelder van PSV heeft voor hem de mogelijkheid gecreëerd aan te sluiten bij de selectie van Phillip Cocu en daar de trainingen mee te maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door mennokoch)

Was ooit wel een talent op FIFA maar ik heb hem nooit zien voetballen. Als clubs die naar de Championship gaan hem niet eens willen lijkt het me niet dat hij een versterking is voor PSV.

17 augustus 2015 om 11:55

Wigan is net weg uit de Championship. Kan ook gewoon te maken hebben met geld natuurlijk

17 augustus 2015 om 11:59

Dat hij daarna niet gelijk door een club werd opgepikt zou je ook iets moeten zeggen...

17 augustus 2015 om 12:20

Ja precies, als hij goed genoeg was geweest had een promovendus hem wel opgepikt

Kan een goede speler zijn voor de breedte, meer niet.

Ach, niet geschoten is altijd mis. Een paar daagjes aankijken of het wellicht wat is?!

Zuid-Amerikanen, Aziaten; dit is het seizoen 2004-2005 all over again! Ken de speler verder niet, kan iemand me er iets meer over vertellen?

17 augustus 2015 om 12:10

Alleen verwacht in de CL niet hetzelfde als dat seizoen...

17 augustus 2015 om 12:10

Kop sterke spits in beide teams

17 augustus 2015 om 12:13

Daar teken ik blind voor. Halve finale CL zou mooi zijn!

17 augustus 2015 om 12:20

Als we de halve finale in de CL dan ook halen dan mag het van mij.

17 augustus 2015 om 12:38

Halve finale is een slappe doelstelling. Gewoon voor de cup met de grote oren gaan

18 augustus 2015 om 00:16

Haha natnek

Een erg dure bankzitter als je het mij vraagt. Minimaal €512.000,- Daar moet toch ook een goedkopere Hollander voor te vinden zijn met dezelfde kwaliteiten. En wéér een extra, vreemde taal/cultuur in je selectie. Je maakt mij niet wijs dat dit lekker werkt. Los van de extra kosten die fatsoenlijke begeleiding e.d. met zich meebrengt.

17 augustus 2015 om 12:10

Ze laten hem toch enkel meetrainen? Stel hij is ineens bizar goed is dat leuk meegenomen en kun je hem eventueel een contract aanbieden en anders niet, gratis gokje.

17 augustus 2015 om 12:27

Zeker kun je hem dan een contract aanbieden. Maar ten eerste denk ik niet dat hij een geweldenaar is, anders had hij wel elders een contract aangeboden gekregen. Ten tweede, stel hij heeft wel toegevoegde waarde. Wie haal je er uit? Ten derde, voor de breedte is een speler met een niet-EU salaris veel te duur.

17 augustus 2015 om 12:27

Is gewoon mee trainen en Koreanen passen zich snel aan dus daar hoef je niet bang voor te zijn.

17 augustus 2015 om 13:51

Hoezo zou je iemand 'gewoon' mee laten trainen? Dus wanneer ik langs de Herdgang loop kan ik ook gewoon meetrainen?

Hij traint mee om een contract af te dwingen. Prima. Maar ik snap niet dat PSV weer voor een middenvelder gaat en dan ook nog iemand die een vorstelijk salaris moet ontvangen. Dat is toch gewoon dom.

Dat Koreanen zich snel aanpassen is wel de aller grootste onzin. Dus omdat de vorige Koreaan zich snel aanpaste binnen Psv, passen alle Koreanen zich makkelijk aan? Hoeveel Koreanen ken jij? En weet je wel hoeveel Koreanen er zijn? Dus die passen zich allemaal razend snel aan in een vreemde omgeving? ok.

17 augustus 2015 om 15:29

Het is toch dom om te denken dat PSV nu voor deze middenvelder gaat, omdat hij alleen meetraint op voorspraak van Park.

Emanuelson traint momenteel mee met Ajax, zonder dat hij daar een contract heeft. Dit is eenzelfde situatie, ze laten een contractloze speler meetrainen. De speler kan zich bewijzen, en als hij bijvoorbeeld makkelijk meekomt met de selectie, of er zelfs bovenuit springt, dan kun je hem een contract aanbieden.

Ik hoop dat je het nu wel snapt.
En nee, jij kan niet 'gewoon' meetrainen bij Psv, tenzij je bij meerdere profclubs gespeeld hebt en op voorspraak komt van iemand die zijn waarde bewezen heeft bij Psv.

17 augustus 2015 om 17:01

Het is vrij gebruikelijk om spelers, zeker als ze contractloos zijn, mee te laten trainen. Meestal betekent dit in de praktijk dat ze hun conditie op peil houden bij een (oude) club, al dan niet op een bijveldje.
Als een oud-speler aangeeft: "ik ken die jongen goed, hij zou wel eens bij jullie kunnen passen" en die jongen heeft verder geen verplichtingen, ben je toch gek als je hem niet even gaat bekijken. Daarbij: hoe arrogant ben je als club om hierom "nee" tegen een gewaardeerd oud-speler te zeggen..
Als die jongen een contract geeft, doet een jaar mee, je betaald €500.000,- aan salaris en je verkoopt hem voor €1.000.000,-, is hij het waard geweest, toch?
Koreanen staan bekend om hun hiërarchisch bewustzijn: de baas is de baas en het is niet jouw positie om daar tegenin te gaan. De hele sociale structuur is op dit gegeven gebaseerd: je buigt dieper dan je meerdere, een opdracht voer je uit tot het goed genoeg gevonden werd. Voetbaltrainingen gaan/gingen om conditie, kracht en looplijnen, in plaats van techniek, tactiek en oplossingen zoeken. Hiddink heeft de hele voetbalcultuur in Korea aangepast, qua hiërarchie en trainingsmethode. De trainer was de baas, samen met de aanvoerder. De aanvoerder werd gekozen op leeftijd, de trainer was een ex-militair. Dus op voetbalgebied zit er best wel wat aanpassingsvermogen. Als je daar gebruik van maakt (door andere oefeningen te geven, maar wél perfectie te eisen), zijn Koreanen heel goed trainbaar, en ze passen zich dús sneller aan dan een gemiddelde voetballer.

Als hij dezelfde kwaliteiten en mentaliteit heeft als Park dan zou ik hem zeker vastleggen. Half miljoen salaris heb je zo weer terugverdiend aan merchandising in Azie

Nou als hij de kwaliteiten heeft van ji sung dan mag hij meteen komen. En het klopt dat Wigan geen geld meer had om hem te betalen na de degradatie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2021 Jeonbuk Motors 18 1 1 0
2020 Jeonbuk Motors 25 5 0 0
2019 Ulsan 35 13 6 0
2018 Kashiwa Reysol 23 2 1 0
2017 Jeonbuk Motors 15 3 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren