Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eigen voetbalvolk eerst?

Laatste update:

De Premjer Liga is de laatste jaren een smeltkroes van culturen en nationaliteiten geworden en is er kwalitatief op vooruitgegaan. De nationale ploeg is echter niet beter gaan presteren en om Russisch talent met het oog op het WK van 2018 in eigen land niet te laten ondersneeuwen, heeft het Kremlin besloten om de limiet op buitenlandse spelers opnieuw in te voeren.

/

Clubs uit de hoogste voetbaldivisie moesten vorig seizoen ten minste vier Russen opstellen, maar die 7+4-regeling zorgde niet voor de gewenste doorbraak van talenten. De Russische voetbalbond RFU gooide het roer daarom in overleg met de clubs om. In december jongstleden werd besloten de regeling te schrappen, waardoor Eredivisionisten dit seizoen zoveel mogelijk legionairs (buitenlanders) zouden mogen opstellen als zij willen. Dit besluit werd met name door kapitaalkrachtige clubs als Zenit Sint-Petersburg, CSKA Moskou en Lokomotiv Moskou met gejuich ontvangen.

De RFU, dat toentertijd onder leiding stond van Nikolay Tolstykh, had echter buiten het Kremlin om gerekend. Bijna nergens zijn politiek en sport zo met elkaar verweven als in Rusland en dat bleek ook wel weer toen het keizerlijk slot te Moskou zich al gauw kritisch begon uit te spreken over het verdwijnen van de 7+4-regel. “Deze maatregel is niet gericht op de ontwikkeling van de nationale voetbalsport, maar enkel op de ontwikkeling en verdere commercialisering van bepaalde clubs. Er moet iets veranderen, want Russen moeten meer en vaker spelen”, zei Igor Ananskikh, de voorzitter van het Doemacomité inzake Lichamelijke Opvoeding en Sport.

President Vladimir Putin sloot zich tijdens een ministerieel overleg bij de woorden van Ananskikh aan: “De sport in Rusland moet zich niet in zijn eigen sop laten gaar koken. Natuurlijk hebben we buitenlandse specialisten, trainers, medici en legionairs nodig, want fans willen topspelers- en specialisten zien. Echter: overmatige deelname van buitenlanders is allesbehalve bevorderlijk voor de ontwikkeling van de Russische sport en zijn teams.” Putin zette minister Vitaly Mutko aan het werk, die in april een wet liet aannemen waardoor het Ministerie van Sport in het voetbal, hockey en basketbal per direct een quotum voor buitenlanders kon instellen.

De onvrede van Putin kwam overigens niet eens voort uit het feit dat Sbornaya tegenviel op het EK van 2012 en het WK van 2014. Hij is immers geen voetbalfanaat en was naar verluidt vooral teleurgesteld in de vroegtijdige uitschakeling van de ijshockeymannen op de Olympische Winterspelen. Hij besefte echter dondersgoed dat voetbalminnend Rusland sinds de UEFA Cup-overwinning van Zenit in 2007/08 naar succes snakt en gaf Mutko toestemming om de 6+5-regel in te voeren. Het uitvoerend comité van de bond ging op 14 juli bijna unaniem akkoord, nota bene slechts drie dagen (!) voor de eerste competitiewedstrijd.

De clubs in de Premjer Liga werden opeens gedwongen hun transferbeleid drastisch te veranderen, aangezien zij niet meer ongelimiteerd buitenlanders mochten opstellen. Zenit-trainer André Villas-Boas sprak van de ‘doodsteek’ voor het Russische voetbal: “Dit is het einde, dit is de slechtste beslissing die men kon maken. Als je Hulk, Axel Witsel en Javi García weglaat, wat blijft er dan nog over? Als een belangrijke buitenlander vanwege de limiet niet kan spelen, worden de anderen lui en worden zij niet gedwongen om te vechten voor hun plek.” José Rondón werd bijvoorbeeld de dupe van de regeling; hij verloor zijn basisplaats aan Artem Dzyuba en verkaste naar West Bromwich.

De restricties van de Financial Fair Play en de roebelcrisis (euro- en dollarsalarissen zijn bijna verdubbeld) leidden ertoe dat clubs geen grote aankopen kunnen doen en uitstekende spelers hun heil elders zoeken. Mathieu Valbuena stak er bijvoorbeeld met kop en schouders bovenuit bij Dynamo Moskou, maar is inmiddels terug in Frankrijk, bij Olympique Lyon. De limiet op legionairs lijkt dus helemaal niet het door het Kremlin gewenste effect te sorteren, want topspelers verlaten het land en wat schiet je ermee op als een speler als Mbark Boussoufa op de bank zit ten faveure van een simpele Russische voetballer als Aleksandr Kolomeytsev? De competitie wordt daar niet beter van en kans op Europees succes neemt af.

Bovendien: de Russen die goed genoeg zijn, zouden ook zonder de limiet aan spelen toekomen. Aleksey Miranchuk is een toptalent die altijd in de basis zal staan bij Lokomotiv Moskou, Igor Smolnikov van Zenit is de beste rechtsback van het land, Elmir Nabiullin is de toekomstige linkerverdediger van het nationale team en ook jongens als Oleg Shatov en Magomed Ozdoev hebben hun sporen inmiddels verdiend. Hun buitenlandse concurrenten zijn niet beter. De nieuwe bondscoach Leonid Slutsky kent bovendien alle Russische talenten door en door, dus hij weet heus welke spelers goed en gemotiveerd genoeg zijn om het te maken bij Sbornaya. Er komt gelukkig ook weer een goede lichting aan; Rusland haalde pas nog de finale van het EK Onder-19.

De intentie van een limiet op legionairs zal heus goed zijn, maar de herinvoering ervan is met het oog op het WK van 2018 een paniekreactie pur sang van het Kremlin. De afgelopen jaren hebben uitgewezen dat een quotum niet zorgt voor een kwaliteitsverbetering en waarom zou het nu dan wel lukken? Minister Mutko gaat het overigens nog bonter maken, want hij wil een salarisplafond invoeren voor de Premjer Liga. Spelers die jonger zijn dan 21 jaar mogen dan maximaal 2.100 euro per maand verdienen, spelers van 21 tot 23 jaar maximaal 4.300 euro en voetballers die ouder zijn dan 23 jaar moeten het doen met een maximum maandsalaris van 28.800 euro. Mutko hoopt hiermee de financiën van de clubs op orde te krijgen, maar vergeet dat hij het Russische voetbal hiermee verder uitholt.

De Premjer Liga zal bij een salarisplafond namelijk geen toppers meer kunnen aantrekken wanneer het maximum jaarsalaris op nog geen drieënhalve ton ligt. Om het niveau structureel naar een hoger plan te tillen, moeten Russische spelers mijns inziens durven en leren concurreren en samenspelen met grote spelers uit het buitenland. In de voetballerij geldt doorgaans het recht van de sterkste en dat zou in het Russische voetbal niet anders moeten zijn, maar helaas denkt men daar in het Kremlin anders over.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi stukje! Ik heb/had hier weinig tot geen verstand van maar toch weer iets waar ik over kan discussiëren met verjaardagen. De beoordeling, tja, die raad je waarschijnlijk wel .

Compleet belachelijke beslissing natuurlijk, maar ergens wel te verwachten. Voor de mensen die niet zo op de hoogte zijn over wat er zich in Rusland afspeelt, heb je zeer goed en duidelijk verwoord. AVB heeft natuurlijk gewoon gelijk, dat dit de doodsteek voor het Russische voetbal is. In plaats van Danny, oké hij is nog niet helemaal fit, speelt nu wekelijks Joesoepov bij ons, wat natuurlijk geen vooruitgang is. Nu kan Joesoepov nog wel een beetje voetballen, maar bij sommige clubs is het echt lachwekkend om te zien wat er op het veld staat. En wat je al zei, de echte grote talenten als Dzagoev, Sjatov, Smol'nikov breken toch wel door, ook zonder deze regel. De BPL is het levende bewijs van een competitie die volloopt van buitenlanders, maar waar het nationale team kwalitatief verre van slecht is. Al heeft in Engeland het voetbal natuurlijk wel een andere status dan in Rusland..

13 augustus 2015 om 20:58

In Duitsland breekt er ook altijd talenten door zonder daarvoor limieten toe te passen. De focus op de Duitse jongens is daar heel groot en ik vind het dan ook goed dat de Russische bond een samenwerking is gestart met de Dfb. Hopelijk noteren ze heel goed wat die Duitsers allemaal zeggen.

Yusupov is inderdaad geen grootse voetballer, maar wel een hele nuttige speler om erbij te hebben. Verzaakt nooit en is altijd wel goed voor een zesje. Hopelijk realiseert de bond dan ook gauw dat die limieten nergens voor nodig is. Mede daardoor kan of wil Cska niets doen aan de achterhoede die verouderd en nodig aan vervanging toe is.

14 augustus 2015 om 09:59

Dan ligt het niet doorbreken van Russische talenten dus bij het beleid wat de clubs voeren. Daar dient wat in veranderd te worden imo. De salarisristricties gaat m ook niet worden, want dan gaan de grote russische talenten er ook vandoor, want ja ik kan in het westen miljoenen binnenharken ipv tonnen.

14 augustus 2015 om 11:39

Dat zou voor hun ontwikkeling alleen maar goed zijn. De competitie gaat dan misschien de kant op van de Eredivisie, maar misschien wordt het nationale elftal er wel beter op als de jonkies vroegtijdig hun plek vinden in het buitenland.

14 augustus 2015 om 12:02

Daar heb je natuurlijk wel gelijk in, maar ik neem aan dat het Kremlin zich niet alleen zorgen maakt over het niveau van het nationale elftal, maar ook over het niveau van de nationale competitie.

Persoonlijk heb ik t idee, puur een gevoel, dat russen het in het buitenland sowieso al een heel stuk moeilijker hebben. Waar dat aan ligt, joost mag het weten, want andere landen lijken(nadruk op lijken) er veel minder last van te hebben.

14 augustus 2015 om 12:09

Dat is een cliché die vaak voorkomt maar ik kan het er echt niet mee eens zijn. Veel Russen die de stap naar het buitenland gemaakt hebben zijn uiteindelijk hartstikke populair geworden. Karpin bij Real Sociedad en Celta de Vigo, Alenichev bij Porto, Pavlyuchenko bij Spurs, Arshavin bij Arsenal en zelfs Bilyaletdinov bij Everton. Dat ze uiteindelijk niet lang gebleven zijn heeft met meerdere factoren te maken. Of ze hebben in Arshavins geval niet de juiste instelling of ze hebben te maken met keuzes van de managers die niet altijd even logisch zijn. Pogrebnyak deed het bijvoorbeeld toch ook prima in zijn huurperiode bij Fulham?

Ik denk dat die limiet juist andersom moet. Minstens 7 Russen en maar 4 buitenlanders. Op deze manier haalt elke club alleen de beste buitenlandse spelers die ze zich kunnen veroorloven. Minder kapitaalkrachtige clubs zullen zich moeten focussen op de eigen spelers. Dit zou dan moeten resulteren in betere jeugdopleidingen bij de clubs. Meer een betere voorzieningen voor jeugdige spelers om de talenten er uit te kunnen halen. Op deze manier bereik je veel meer Russische voetballers wat de sport alleen maar ten goede komt. Buitenlandse spelers komen er dus ook alleen als ze daadwerkelijk beter zijn dan wat er in de huidige selectie van een club rondloopt. Ook op die manier komt nu de kwaliteit boven drijven omdat de ruimte er niet is om een veel net niet voetballers te contracteren. In zo een groot land moet er genoeg talent zijn, en dan vooral in de afgelegen of kansarme gebieden die anders niet worden aangesproken. Door jeugdkampen in deze gebieden op te richten investeer je direct in je eigen land en jeugd. Over het algemeen is sport een goede drijfveer om ' van de straat ' te blijven. Mocht de jeugd het gevoel krijgen door te kunnen breken in het voetbal dan zal de kwaliteit alleen maar omhoog gaan. In combinatie met een leeftijdslimiet, mocht dat wettelijk haalbaar zijn, profiteert het Russisch voetbal het meeste. Niet voor je 23e ofzo kunnen vertrekken naar een andere competitie. Dan hebben de clubs die een jonge soeler vinden, opleiden en begeleiden er ook nog plezier van.

14 augustus 2015 om 12:15

Die 7-4 regel is al geprobeerd en heeft niet de gewenste resultaten opgeleverd, want ook de kleine clubs halen vaak buitenlanders op waarbij je je kunt afvragen of ze wel echt beter zijn dan de eigen talenten die ze hebben. Daarnaast zijn de jeugdacademies daar ook niet altijd even goed, maar wordt dat langzamerhand wel steeds beter. Vroeger had je alleen de clubs uit Moskou die een goede jeugdacademie hadden, maar nu hebben ook de clubs buiten die stad een goede jeugdacademie neergezet. FC Krasnodar bijvoorbeeld heeft een prachtige jeugdacademie waarbij ik persoonlijk zeker weet dat dat ooit de gewenste resultaten zal opleveren en ook bij Anzhi Makhachkala staat een prachtig jeugdcomplex. Verder heb je ook nog Rubin Kazan waarbij de focus op de jeugd ligt. Als zulke clubs in de Premjer Liga actief blijven levert dat heus wel de gewenste resultaten op. Kijk alleen al naar het feit dat Rusland onder -19 de finale van het EK heeft gehaald.

14 augustus 2015 om 12:36

Dit is een goed stuk. Duidelijk en vlot geschreven. Wat ik Je al eerder zei ik ben blij met de nieuwe regel. Zo krijgen De russische Talenten eerder Hun kans in het eerste en worden Er minder dertiendozijn voetballers uit het buitenland gehaald. Cska kan De Verdediging ook gewoon inruilen voor Die jonge uit de jeugd Die zijn debuut in het russische elftal heeft gemaakt en daarnaast kan Je bijv een semenov halen. De enige Club die Er Echt Last van heeft is Zenit. Maar De doodsteek van Zenit is gewoon Villas-Boas. Hij Laat ze nu al anderhalf jaar Als een catenacchio ploeg voetballen. Onder Advocaat en Spaletti werd Er altijd mooi en snel gespeeld. Vroeger keek Je Er naar uit om Zenit te kijken, nu sla Je ze liever over. Daarnaast heeft Zenit het geld om Echt 6 buitenlandse topspelers te halen. Met Garay, Hulk, Danny, Witsel heb Je vier toppers en kun Je nog een goede centrale verdediger halen en een goede verdedigende middenvelder. Dan proberen om De vrienden van Villas Boss ene Neto en Javi Garcia zo snel mogelijk te verkopen en een trainer te halen Die het ouderwetse Zenit spel weer terugbrengt

14 augustus 2015 om 14:00

Semenov vind ik echt niet goed genoeg voor Cska hoor. Leuke speler voor Terek dat wel, maar de Russische top vind ik wat te hoog gegrepen voor hem. Vind hem eigenlijk wel vergelijkbaar met Vasin. Die heeft een topjaar gehad bij Nalchik en mocht zelfs zijn debuut maken voor Rusland, maar toen hij de stap naar Cska maakte was hij alleen maar geblesseerd en heeft hij zijn normale niveau nooit meer gehaald.

Wat Zenit betreft ben ik het inderdaad met je eens. Villas Boas laat Zenit erg zakelijk spelen en het is nog altijd volledig afhankelijk van de individuele klasse voorin. Ben het alleen niet met je eens dat Zenit mooi speelde onder Spalletti, want onder hem was het alleen maar afwachten wat Hulk ging doen en als hij zijn dag niet had, had Zenit praktisch verloren. Javi Garcia zou ik persoonlijk altijd houden want zulke spelers kunnen goed van dienst zijn bij de wat moeilijkere wedstrijden.

Ik dacht altijd dat Poetin verbonden was Zenit. Dan zou ik het onlogisch vinden dat hij dan voor de 7+4 regel is. Voor Zenit is er toch meer te halen wanneer ze onbeperkt mogen kopen. Daarnaast lijkt me het voor Rusland een goed uithangbord wanneer Zenit Europese successen boekt. Ben wel benieuwd hoe dat zit.

14 augustus 2015 om 14:02

Putin heeft goede banden met Gazprom, maar is niet verbonden aan Zenit. Ben er altijd wel een voorstander van geweest dat Zenit de PSG kant op zou gaan, maar bij PSG zie je nu dat er gemiddeld maar 1 Fransman op het veld staat en dat is Matuidi. De Russische bond wil door middel van limieten voorkomen dat de clubs zo'n kant op gaan en als er ook nog eens een salarisplafond wordt ingevoerd, dan gaan alle topspelers weer weg inclusief de goede Russische spelers die dan wel de ambitie hebben om het te maken in het buitenland.

Ik vind het een zeer goede regeling en ben zelfs van mening dat ze deze regeling in meerdere landen moeten doorvoeren. Jeugd is zo belangrijk, in Rusland dreigde het te desastreus te worden met de overvloed aan buitenlanders. Geef deze manier een jaar of 10 de kans en we gaan zien hoe het werkelijk uitpakt.

Off: Ja hoor Koni, Cska wint van Spartak.............. en Spartak speelde thuis.
Met 5 verdedigers spelen is natuurlijk van de gekke, en dan ook weer die Kirill Kombarov erin zetten. Pff.

15 augustus 2015 om 09:40

Als alle landen het doen, dan ben ik er ook voor.. Als slechts Rusland het doet zal het niveau achteruit hollen... tenzij ze vanaf de amateur-tak beginnen met het opnieuw op poten zetten van de jeugdopleidingen... Als je van daaruit begint, dan zal er meer talent doorstromen en meer echt goede spelers ontdekt worden... Dan gaat de competitie erop vooruit.. Dan kun je waarschijnlijk rustig die 7+4 regel invoeren zonder nadelige consequenties te ervaren als competitie zijnde.

15 augustus 2015 om 11:03

Deze regeling is al ingevoerd sinds Guus Hiddink de bondscoach was(2008 ongeveer dus) en wat zijn we ermee opgeschoten? Helemaal niks. In Nederland, Duitsland en Spanje breken er ook elk jaar jeugdspelers door en daar hebben ze geen enkele limiet. Zoiets zou Rusland ook moeten kunnen.

Ik vond de 5 verdedigers die Alenichev hanteerde geen verkeerde gedachte hoor. Spartak speelde heel goed en lekker fel, maar het centrum is nog steeds niet van het niveau wat het hoort te zijn. Je zit te zeuren op Kirill Kombarov, maar die vond ik samen met zijn broer, Promes en Shirokov nog een van de beste mensen daar. Ja, hij had het in het begin moeilijk en liet de hele linkerkant van Cska open, maar daarna had hij zich keurig herpakt en had hij zeker een aantal goals moeten maken ware het niet dat Akinfeev weer ouderwets top was.

15 augustus 2015 om 14:56

Je moet nu juist vasthouden eraan Koni, ik lees dat Yusupov erin staat in plaats van Danny bij Zenit (ook al is Yusupov volgens mij een centrale middenvelder en Danny een echte buitenspeler), je ziet dat Russische jongens echte kansen krijgen.
Als Rusland weer terug gaat naar wat Spanje, Nederland en Duitsland doen, loopt het echt vol met buitenlanders in Rusland. Wil je dat dan? Ik niet, zeker niet. Geef mij maar die Russische jongens. Als de limiet weer wordt afgeschaft zal Zenit zeker met 1 Russische spelen. Dan krijg je Engeland taferelen. Daar moet Rusland niet heen willen.

En niet elk land heeft zoveel talent, Rusland heeft gewoon minder talentvolle spelers dan een Spanje en Nederland. Daarom moet de jeugdopleiding veranderd worden, wat dat betreft moet Rusland goed naar Nederland kijken.
Spartak Moskou is het beste bezig qua jeugdopleiding.

15 augustus 2015 om 15:27

Ik dacht vroeger precies hetzelfde dat er meer nationale spelers opgesteld moeten worden, maar nu besef ik dat het maar gaat om een vlaggetje en een paspoort. We zijn allemaal mensen en waar we vandaan komen moet geen zak uit maken. Of je uit Rusland, Nederland, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Engeland of zelfs uit Botswana komt, het gaat om kwaliteit en als jij beter bent dan de ander hoor je in de basis te staan. Ik heb liever 1 goeie Russische topspeler dan zes minder goede die opgesteld worden op basis van hun paspoort en ik zie nu te veel Russische spelers waarvan ik me afvraag of ze ook zouden spelen als er geen limiet zou zijn.

Je zegt dat Spartak Moskou het beste bezig is qua jeugdopleiding, maar wie is er dan echt doorgebroken de laatste jaren waarvan je echt kan zeggen van: dat is echt een topspeler. Je hebt Parshivlyuk die vaak kampt met blessures, Bryzgalov die niet veel beter is geworden en terecht op de bank zit, Makeev die al jaren stil staat in zijn ontwikkeling, Yakovlev die te kort komt voor Spartak en nu Davydov die voorlopig heel erg gehyped wordt omdat hij leuk kan dribbelen maar nog niks heeft bewezen. Voor hem zou het beter zijn als hij verhuurd wordt want met Movsisyan en Ze Luis zal hij niet vaak spelen. Bij ons hebben we tenminste nog Akinfeev en Dzagoev en bij Lokomotiv verwacht ik erg veel van Aleksei Miranchuk.

15 augustus 2015 om 17:32

Ben ik het zeker niet mee eens.
Je zegt eigenlijk gewoon dat het je niks boeit dat er dan bij een Zenit of Cska straks 10 buitenlanders in de basis staan. Das absurd. Kom op, het volk gaat dan morren en hoe kun je zulke situaties als in Engeland waar je soms 0 Engelsen op het veld ziet toestaan?!
Zenit laat al zien dat het kan maar als meerdere clubs het gaan doen gaat dat niet goed. Het gaat niet alleen om kwaliteit Koni.

Spartak betreft. Yakovlev kan zich nog herpakken als hij veel kansen krijgt bij zijn verhuur. Davydov, die hype jij ook, doe je grondig aan mee. Ik ook. Hij is een groots talent en dan zeggen dat hij weinig heeft gepresteerd? Niet gek met Mov en Dzyuba vorig jaar.. (mov mag van mij nog steeds weg en Davydov de kans geven met Luis)

En je haalt dan vervolgens oudgediende Akinfeev(?!) erbij. Damn.
Beide Kombarov's komen uit de jeugd, Bryzgalov gaat het maken dat weet ik zeker en vergeet niet Ilya Kutepov en het jonge super talent in de goal; Mitryushkin Aleksandar Zotov komt ook uit eigen jeugd en Jano Ananidze zit er al vanaf 2007.

15 augustus 2015 om 17:48

Als al die tien buitenlanders goed en aantoonbaar beter zijn dan de Russen, dan heb ik er inderdaad geen moeite mee dat ze de plek innemen van de Russen. Uiteindelijk wordt iedere speler beter van concurrentie en worden de Russen gedwongen om te laten zien dat zij beter zijn.

Wat heeft Zenit met die Russen dan allemaal laten zien? Ze hebben een keer de Uefa Cup gewonnen in 2008 maar verder hebben ze met hun financiële middelen nog steeds niks van gebakken in de CL. Ze krijgen keer op keer de minst lastige lotingen die je je kan bedenken en nog slagen ze erin net aan de 8e finale te halen of 3e te eindigen. Dat kan gewoon niet. Kwaliteit is juist het enige wat telt in de voetballerij.

Van Yakovlev moet je toch maar accepteren dat zijn tijd erop zit. Hij is gewogen en te licht bevonden, hoe jammer dat ook is. Ja, ik heb Davydov ook gehyped omdat hij leuke dingen liet zien in zijn eerste seizoen, maar ik heb nooit gezegd dat hij nu al in het nationale elftal moet. Hij wordt beoordeeld als spits en hij heeft nog geen goal gemaakt op het hoogste niveau. Hij kan wel leuk dribbelen, maar ik zie nog geen rendement. Dat bedoelde ik met dat hij nog weinig heeft laten zien. Snap trouwens echt niet waarom jij Movsisyan weg wil hebben want dat is nog altijd de beste spits die Spartak heeft. Je moet juist blij zijn dat Spartak zo'n spits kan aantrekken want een Movsisyan in vorm maakt minstens 15 goals. Dat hij niet in vorm was afgelopen seizoen lag gewoon aan Yakin, want je ziet nu dat hij onder Alenichev is opgebloeid en datzelfde geldt voor onder andere Shirokov.

Akinfeev haal ik erbij omdat hij vanuit onze jeugd kwam en hij nog altijd als de beste keeper van Rusland wordt gerekend. Hem kan je voor Russische begrippen top noemen en 29 is ook niet reuze oud. Daarnaast komen de beide Kombarovjes niet van jullie jeugd. Zij hebben er weliswaar gespeeld, maar ze hebben pas de kans gekregen op het hoogste niveau toen ze naar Dinamo Moskou waren gegaan. Spartak heeft ze voor 9 miljoen euro weer teruggekocht. Daarnaast is Kutepov 22 en moet hij nog altijd wachten op zijn debuut. Misschien is hij wel niet zo goed als jij denkt dat hij is? Want als hij echt goed was had hij allang een kans gekregen. Zotov gaat ook nooit een Spartak speler worden en Ananidze heeft ook niet de juiste mentaliteit. Mitryushkin daarentegen vind ik wel veel potentie hebben.

16 augustus 2015 om 08:25

Okee, ik vind van niet. Het zij zo.

16 augustus 2015 om 12:16

Ik snap heel goed dat jij het liefst een elftal met veel Russen wil zien. Dat wil ik ook, maar dan wel als ze echt goed zijn. Als de 6-5 regel afgeschaft wordt hou je nog steeds genoeg goede Russen over, maar krijgen clubs wel de kans om de zwakke plekken te versterken.

16 augustus 2015 om 17:04

Als die Russische talenten echt zo goed zijn, breken ze vanzelf wel door. Een combinatie van talent, doorzettingsvermogen en de visie van de trainer maakt vanzelf een talent in het eerste elftal.

17 augustus 2015 om 09:49

Klopt, en met veel concurrentie worden ze alleen maar sterker en worden ze gedwongen echt te vechten voor hun plek. Met zo'n limiet zijn de meeste Russen toch al zeker van hun plek en spelen ze alleen maar minder.

Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden...
Enerzijds begrijp ik de invoering van de buitenlanders-regeling, maar is deze schromelijk te laat ingevoerd als je wilt presteren op hun WK. Daarnaast vind ik het vreemd dat deze regeling na 1 jaar alweer werd afgeschaft (en uiteindelijk toch door moest gaan van de dictator). Zoiets kost tijd... Je zult zien dat uiteindelijk het niveau van de competitie achteruit gaat, maar het niveau van het nationale elftal vooruit. Als je dat voor ogen hebt, prachtige manier om dit te bewerkstelligen... zou je denken.

(((in eerste instantie dacht ik: Waarom ik voorstander ben van de buitenlanders regeling: talenten hebben soms wedstrijden op niveau nodig om zich te kunnen blijven ontwikkelen... Als je kijkt naar Engeland dan zie je het probleem direct: Engelse talenten hebben nog niet het gewenste niveau en er worden daarvoor in de plaats buitenlanders aangetrokken (eventueel buitenlands talent). Met andere woorden de Engelse talenten krijgen niet genoeg kansen. En als er een talent doorbreekt dan moet ie een enorm talent zijn vanwege het niveau in Engeland (hierdoor zullen spelers als Van Nistelrooij en Stam nooit doorbreken; spelers die laatbloeiers zijn). ---- maar hier zitten teveel haken en ogen aan. )))

Anderzijds: je nationale competitie holt achteruit (zie Eredivisie) in kwaliteit, waardoor middelmatige talenten eerder de kans krijgen en zich wel degelijk beter ontwikkelen dan wanneer ze niet doorbraken of op een niveautje lager.. maar door de middelmaat in de competitie leert een talent minder en zullen resultaten in Europa ook uitblijven, hetgeen talenten eerder weg laat gaan (minder financiele middelen en sportief succes) en zo dus wederom een mooi platform om op te leren wegvalt.
Met meer buitenlanders gaat het niveau omhoog en daar profiteert de jeugd ook van... de echte toppers zullen hun weg naar de top wel vinden en zullen wel een kans krijgen.

Je zit dus in een spagaat... zou je denken...

Ik zou zeggen: erken je verlies.. je zal niet veel bereiken op het Wk2018, maar laat het een les zijn... verplicht clubs om een goede jeugdopleiding op te zetten en ga talenten kweken... Zet een netwerk op dat amateurclubs in de gaten houdt (qua talent) en stop ook in hun (amateurclubs) opleidingen geld... dan zal er meer talent naar boven komen drijven (ter vergelijking: NL heeft geen geld en doet het met talent. Qua competitie ontloopt het elkaar niet zo veel... zeker niet als je kijkt naar het geld in Rusland en de hoeveel inwoners (lees: potentiele toppers)). Dit zal het niveau verder omhoog drijven. Als je merkt dat genoeg Russen doorstromen en goed genoeg zijn, dan kun je altijd kijken naar een eventuele 7+4 regel.

15 augustus 2015 om 11:13

Ik had ergens gelezen dat het niveau van het nationale elftal omhoog zal gaan als je nationale talenten de stap maken naar het buitenland. Dat gaat hem nooit worden als een talentvolle speler als Kokorin bij Dinamo 5 miljoen per jaar verdient. Ook een jongen zoals Dmitri Kombarov dat een zeer talentvolle back is zit erg lang bij Spartak en zal waarschijnlijk niet meer de stap naar het buitenland maken. Daarom is het misschien wel goed dat Mutko een salarisplafond wil instellen, maar inderdaad: het komt de competitie niet ten goede en ik denk dat als je competitie goed is, dat de talenten dan vanzelf doorbreken.

15 augustus 2015 om 21:29

Als het niveau in Rusland op dit peil blijft hangen, dan denk ik dat de stap naar het buitenland inderdaad het beste is... maar je moet bij de wortels beginnen... naar het buitenland vertrekken is voor nu leuk, maar dat moet niet de manier worden voor Rusland... zie Eredivisie: leuk hoor dat we nationaal altijd goed presteren, maar onze competitie is ruk. Bij Portugal is het andersom.
Ze zouden wat moeten doen aan de jeugdopleidingen... zoals in Duitsland: een landelijk systeem opzetten.

15 augustus 2015 om 21:43

Als de Duitse bond dat voorstelt aan de Rfu(dfb werkt met ze samen), dan zou de RFU dat meteen moeten doen. De focus op Duitse jongens is daar heel groot en als ze op een positie geen betere Duitse speler kunnen vinden halen ze gewoon een buitenlander. Zo zouden de clubs het ook moeten kunnen aanpakken zonder daarvoor een limiet te gebruiken.

Weer een heel goed stuk, 5 sterren!

Als dat salarisplafond doorgevoerd wordt, is het einde zoek.
Talenten zullen snel naar het buitenland trekken(wat op de korte termijn niet eens zo slecht is) en de topspelers vertrekken. Daardoor zullen de clubs langzaam minder interessant worden en zullen ze allerlei inkomsten mislopen.

De Doema en de bond willen ermee bereiken dat men zich focust op de jeugd, maar doordat de wat getalenteerdere jongens ook weglopen, glij je financieel zo ver af dat je op de lange termijn niet eens meer de mogelijkheid hebt om toptalenten voort te brengen. Dat zal het nationale elftal vast goed doen...

Trouwens Koni, wat vind jij van de seizoensstart van Rostov? Na de degradatienood van afgelopen seizoen had ik niet verwacht dat ze zo zouden beginnen; ze vertonen soms leuk voetbal en hebben ook al aardig wat punten gepakt. Bovendien spelen er een aantal Russen die op zijn minst redelijk bezig zijn(poloz, Mogilevets en Bukharov bijvoorbeeld).

16 augustus 2015 om 02:15

Ik had dat eigenlijk wel een beetje zien aankomen. Berdyev weet altijd wel het maximale eruit te halen bij zijn teams. Hij kwam op een moment binnen dat Rostov streed tegen degradatie met nog een paar wedstrijden te gaan, maar nu kon hij zich goed voorbereiden en zie je terug dat hij een prima voetballend elftal heeft neergezet.

22 augustus 2015 om 21:04

In Rusland is er nog steeds genoeg mensen die gek zijn op voetbal. Afgelopen week was de Russische derby tussen Spartak en Cska Moskou helemaal uitverkocht. Aan populariteit ligt het echt niet.

25 augustus 2015 om 21:37

Er komt een lichting aan dat niet zo heel lang geleden in de finale stond van het Europees Kampioenschap onder de negentien jaar. Diezelfde lichting dat 2 jaar geleden het EK onder zeventien jaar won en daar zitten echt wel wat grote talenten tussen.

Goed stuk om te lezen! Zo ben ik toch wat meer te weten gekomen over het Russische voetbal en wat er hedendaags speelt. Normaal zou ik dit nooit te weten zijn gekomen, bedankt hiervoor!

Zo'n salarislimiet zou de doodsteek van het voetballand kunnen zijn, echt debiel. Dan vertrekken de Russische toppers ook naar buitenlandse competities en op die manier maak je het ze dan nog onnodig moeilijk ook want lijkt me niet evident voor elke Russische voetballer om zich aan te passen aan een andere taal en cultuur.

Beste lijkt me dat de kleinere clubs talenten van de grotere clubs lenen zodat die ervaring kunnen opdoen op het hoogste niveau. Bij de grote clubs moeten grote spelers spelen zodat de Russische spelers uitdaging krijgen. Die buitenlanderslimiet helpt echt niets. Talent moet gewoon meer speelkansen krijgen, meer talent uitlenen aan kleinere clubs en hun overtuigen van hun slaagkansen.

28 augustus 2015 om 01:50

In Rusland heerst er een ander soort politiek als het gaat om talenten huren. De kleine clubs willen actief blijven op het hoogste niveau waarbij ervaring heel belangrijk is. De talenten moeten zich dan maar in de basis knokken en de meesten overleven dat helaas niet. Daarom doen Spartak Moskou B en Zenit B nu mee in de Russische Jupiler League zodat de talenten nog enigszins onder druk kunnen presteren zonder dat ze bij andere clubs wegrotten.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren