Titel lijkt ver weg voor Besiktas na puntverlies tegen tiental van Gaziantep

Zondag, 10 mei 2015 om 19:56Gijs Freriks

Besiktas heeft geen goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap van Turkije. Het team uit Istanbul bleef zondagavond in eigen huis op een 1-1 gelijkspel steken tegen Gaziantepspor en blijft daardoor op de derde plaats van de Süper Lig staan. Fenerbahçe en Galatasaray hebben respectievelijk één en twee punten meer.

/

Besiktas is met 64 punten in 29 speelronden aan zijn beste seizoen sinds 2002/03 bezig en voegde daar tegen Gaziantep dus één punt aan toe. De score werd na zeven minuten al geopend door José Sosa, die een vrije trap prachtig in de hoek schoot. Alleen Trabzonspor scoorde dit seizoen vaker uit een vrije trap dan De Zwarte Adelaars: zes om drie. Gaziantepspor liet zich in aanvallend opzicht ook zien: Muhammet Demir leek na 25 minuten op weg te zijn naar de gelijkmaker, maar zijn schot werd net op tijd geblokt door Serdar Kurtulus. Aan de andere kant verrichte Eray Birnican drie goede reddingen en schreeuwde Demba Ba vergeefs om een strafschop.

Besiktas leek de rust te halen met een minimale voorsprong, maar John Chibuike besloot anders. Nadat Demba Camara Serdar van zich af had ‘geslagen’ en de bal veroverde, bediende hij Chibuike en de Nigeriaan punterde raak: 1-1. Besiktas was in de tweede helft nog een paar keer akelig dicht bij een tweede goal: Gökhan Töre knalde tegen de paal en Ba prikte de bal van dichtbij naast het doel. Gaziantepspor eindigde het duel door een tweede gele kaart voor Chibuike nog met tien man, maar maalde daar nauwelijks om. Het punt zal immers gevierd worden als een overwinning.


Poll

Denk jij dat Besiktas nog kampioen wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door noumaa-21)

Wejoww die laatste kan van antep niet normaal lege goal op de paal van 2 meter afstand.

10 mei 2015 om 20:01

Ja man ik lachte me dood. Die man legde zijn aller aller laatste meters net geen genoeg kracht om m binnen te tikken.

10 mei 2015 om 20:06

Ik heb alleen echt de aller aller laatste minute geopend zag ik die gast die bal keihard op paal schieten :D

Antep mist ook nog een gruwelijke kans op de allerlaatste minuut, als die zat was Besiktas denk ik helemaal afgeschreven voor de titel.

10 mei 2015 om 20:07

Niemand is afgeschreven met 1 punt achter de koploper. Echt niemand!!

10 mei 2015 om 20:11

2 punten, en als die laatste kans erin ging dan moest Besiktas met 0-3 winnen tegen Galatasaray willen ze weer boven Gs staan (onderlinge resultaat) mits er geen gekke dingen gebeuren volgende week.

Hahah geweldig dit, al was ik wel bang dat Besiktas alsnog de winnende zou maken... Die laatste minuten "hype" in Turkije . Maar die van antep mocht er ook best in, sjonge jonge...

En btw hoezo tiental gaziantep ?? De laatste10 min pas..

Hopelijk krijgen we op het einde van de rit precies deze stand, met Gala al eerste en ja fener en besiktas mogen uitmaken wie 2e of 3e wordt.. Dont care

Op na volgende week, kan er niet op wachten.

Het is maar goed dat de Gaziantep uitbraak in minuut 78 geen doelpunt werd, want die bal was overduidelijk over de zijlijn. Ik ga niet zeggen dat Besiktas bestolen is, maar sommige types bij deze ambitieuze club moeten zich serieus afvragen wat ze willen. Gokhan Tore had de wedstrijd allang kunnen beslissen en Demba Ba lijkt haast verdwaald. Oguzhan valt in alsof hij het als een verplichting ziet en Olcan... Laat ik daar maar geen woorden aan vuil maken. Fijne moederdag allemaal. Maar goed dat de grensrechter geen Spaans verstaat, want zijn moeder kreeg de volle laag van Sosa bij die corner.

11 mei 2015 om 14:10

En terecht dat dıe official de volle laag kreeg. myn god bij elke vrije trap corner etc. duurde het gewoon zo lang dat we het spel mochten hervatten. Keer op keer achter elkaar dat gaat echt aan je vreten in zon wedstrijd ,bloedirritant. en idd het moest allang al beslist zijn kans op kanssss

We kwamen gewoon kwaliteit te kort vandaag. Met spelers als Olcay, Demba en Töre kun je blijkbaar geen kampioen worden. Hoe egoïstisch kan je wel niet zijn. De wil om kampioen te worden, is bij de concurrenten helaas groter dan bij onze spelers. Je kan over de scheidsrechter beginnen, maar dat moet je niet doen vandaag hebben we deze wedstrijd zelf uit handen gegeven.

Ik ben benieuwd of het bestuur wel verder gaat met Bilic. Ik denk eerlijk gezegd van niet. Titel is voor ons nu heel ver weg en bijna onmogelijk. Stel je wint van GS dan ben je nog steeds afhankelijk van FB daarom denk ik dat het over is voor ons. GS is op dit moment de grootste kanshebber en ik denk ook dat zij met de titel er vandoor gaan.

10 mei 2015 om 20:28

Waarom zouden ze hem ontslaan? Volgens mij doen ze het beter sinds jaren.

10 mei 2015 om 20:30

Waarom moeten ze hem behouden dan? Turkse Beker, uitgeschakeld. Europa, uitgeschakeld. Turkse titelstrijd, zo goed als verloren. Tot op de dag van vandaag geen derby overwinning. Zie jij een reden om Bilic te behouden?

10 mei 2015 om 20:40

Tjah... Als je het zo bekijkt. Echter als je ooit iets wil opbouwen zul je niet trainers ieder jaar moeten wisselen denk ik. Iets met lange termijn visie..

10 mei 2015 om 20:50

Dat snap ik. Maar ik vind dat Bilic geen vooruitgang boekt. Reden genoeg om hem te vervangen.

10 mei 2015 om 20:57

Ok moet zeggen volg de competitie niet. Alleen wat ik eruit opmaakte is dat ze dit seizoen toch serieus meededen om de titel en de voorgaande jaren geloof ik minder. Dus dat is iets van vooruitgang lijkt me

10 mei 2015 om 21:07

Het is maar hoe je het bekijkt. Als je zowat elk seizoen 3e eindigt, zie ik geen verbetering.

10 mei 2015 om 21:08

Hij is toch pas sinds dit seizoen trainer?

10 mei 2015 om 21:12

Sinds vorig seizoen.

10 mei 2015 om 21:09

Bilic is wel de laatste persoon die we moeten bekritiseren vandaag.

11 mei 2015 om 14:17

Als de spelers het gewoon afmaken dan is er niks aan de hand. Spelers als Töre maken nog te vaak de verkeerde beslissing. Net een paar stappen verdergaan met de bal ipv afspelen op bepaalde momenten is gewoon cruciaal.
Bilic moet gewoon blijven man we spelen nog steeds zonder stadion als een gipsy van hier naar daar, van daar naar hier. Als je het vergelijkt met punten tov vorig seizoen doet hij het ook beter.
İk vind dat we in de derbys geen thuisvoordeel hebben gehad met dat architectuur ramp van een stad: Atatürk Olimpiyat Stadı.
Volgend seizoen in ons eigen stadion gaat het trillen in İstanbul!!

He he. Galatasaray is weer koploper.

De kans van Antep in de laatste seconde oei,oei,oei, anders had Bjk 0 punten overgehouden aan deze wedstrijd.

Besiktas heeft alles gegeven maar ze hebben niet kunnen scoren tegen een Gaziantep die net als tegen Galatasaray alles op alles ging zeten om een gelijkspel eruit te halen. Ik heb alleen het 2'de helft gezien en het was gewoon 1 richtingsverkeer op het helft van Gaziantep en ze hebben de keeper maar 1 keer getest. Rode kaart was dik verdiend door die speler van Antep.

En de laatste kans van Antep hoe kan je die nou missen? Het was makkelijker geweest om hem erin te krijgen dan op de paal te schieten!!

Das lekker om te horen! Gala mag naar Mersin en zullen daarna Genclerbirligi op bezoek krijgen. Daarna door Sivasspor en dan nog tegen Besiktas thuis! Gala gaat in deze 3 wedstrijden punten laten liggen.

Mersin uit zal een leuke pot worden met veel goals verwacht ik.
Gencler is altijd stug geweest en ik zie hun stunten in Istanbul.
Sivasspor lijkt al gespeeld maar als Gala hier met een b elftal aantreedt kan je zomaar onderuit gaan tegen een paar goede van Sivasspor.
Besiktas is een derby en ik zie Besiktas echt stunten!!

Fener krijgt het zowat gedegradeerde Erciyesspor..
Daarna mogen wij naar Mersin en dat gaat lastig worden.
En de week daarop naar Basaksehir en juist dat potje denk ik dat we heel simpel gaan winnen.

Besiktas naar Akhisar. Lastig!
Konya wordt een eitje.
Gala wordt een leuke pot en ze kunnen daar stunten.

10 mei 2015 om 20:14

Sivas? Volgens mij bedoel je: mersin,gb,bjk en rize

10 mei 2015 om 20:28

In de beker moeten ze ook nog spelen he. Een paar keer in de week vliegen is zwaar hoor. En dan nog met een wedstrijd in de benen!!

11 mei 2015 om 00:50

Jonge beker boeit je toch niet. Stel geheel de 2e elftal op (laat de rest goed rusten) en parkeer de bus als je toch zo graag de finale wilt bereiken.

10 mei 2015 om 23:26

Waarom zou GS met een b elftal tegen sivas spelen als de concurrentie in hun nek staat te hijgen in de strijd om het kampioenschap?

Je walgt toch van zo een Gaziantepspor ? Hoe erg kan het zijn dat je een concurrent in de titelstrijd gewoon een goal toewenst tegen een middenmoter ? Al verdedig je, probeer te voetballen man. Alleen maar ballen weg trappen. Ze gingen er nog bijna met de overwinning van door ook.

Ik heb vanaf de 30ste minuut gekeken. Ik zie dat bij Besiktas een aantal spelers nog steeds niet volwassen zijn. Een Serdar die op de grond gaat liggen, zijn gezicht vasthoud, waarna de 1-1 valt. Hij staat daarna gewoon op. Dus je had gewoon niks jongen ? Zou je dan niet ophouden met een show en je ass scheuren naar achteren ? Ik vond Sosa erg nonchalant, alhoewel ik wel genoot van zijn chalé's naar de scheidsrechters toe. Het mag allemaal wel wat directer. Over direct gesproken, zijn freekick zat er lekker in.

Besiktas is nu afhankelijk van Fenerbahce. Ook al winnen ze van ons, dan nog kunnen ze met lege handen zitten.

Jammer Besiktas.

11 mei 2015 om 14:02

Serdar wordt in zijn gezicht geslagen, overal op de wereld zou dit een vrije trap moeten opleveren. Maar nee hoor deze clown met nota bene een fifa licentie laat gewoon doorspelen. Serdar is niet een type speler die een 'show' weggeeft. İk denk dat we het daarover wel eens kunnen worden.

11 mei 2015 om 17:51

Weet je nog tegen Galatasaray ? Toen ging hij ook als een gek neer om een foul te krijgen. Dat kreeg hij niet en toen werd het 1-1 en daarna 1-2. Wel of geen foul, sta op en ren terug.

11 mei 2015 om 18:00

Nee helaas dat kan ik me niet meer voor de geest halen maar Je hoeft het niet te dramatiseren door woorden als gek en show te gebruiken.
Hoe je het wend of keert, hij wordt in zijn gezicht geslagen en gaat daardoor neer. Nee er zijn verder geen gekke taferelen, hij maakt geen koprollen of iets dergelijks maar hij gaat gewoon neer. Dat er dan een doelpunt uit voort komt wat we tegen krijgen is spijtig maar helaas. Serdar wordt niet getoucheerd of iets hoor hij krijgt echt een flinke beuk in zijn gezicht op dat moment.
Wat jij bedoelt is dat hij gewoon door moet spelen, ik begrijp je punt ook wel alleen dit is een 100% overtreding en het is zijn goed recht om even neer te gaan.
We kennen namelijk ook veel spelers in deze Lig die helaas met de lichtste contact al neer gaan en ook nog eens 'gek' doen door 10 koprollen te maken. Maar dat is hier niet het geval dus.

We staan nu op de plek waar we horen, de eerste plek. Antep hield het wel lekker vol, hoewel ze ook een grote kans hadden in de 78e minuut. Wat een lelijk stadion is dat trouwens. Een dikke vette propaganda-stadion.

11 mei 2015 om 14:03

Verklaar je nader; ' propaganda-stadion'??

Hehe die kans van Gaziantep op het einde. Als dat bij mij met fifa online zou gebeuren, zou ik mijn dual shock controller uit het raam flikkeren.

10 mei 2015 om 20:18

Hahaha , dat gebeurd mij vaak man. Vooral met Robben, van die dikke kansen....

10 mei 2015 om 20:28

Haha, ik kies nooit grote teams man. Heb divisie 1 bereikt met Colo Colo uit Chili en Atletico Nacional uit Colombia.

10 mei 2015 om 22:12

Broer ,

Waar komt jouw sympathie voor Colo Colo eigenlijk vandaan? Ik ben zelf een fan van Corinthians uit Brazilië. En ook heb ik sympathie voor Boca Juniors.. Maar Chili en Colombia etc zijn mij volledig onbekend. Af en toe zie ik wel clubs verschijnen in de Copa L.

10 mei 2015 om 22:30

Ik zal je snel een pb sturen en alles uitleggen. Maar laten we het erop houden dat ik alles in Zuid-Amerika volg en dat Colo Colo mijn tweede club is na Fener.

Btw ben benieuwd na de gezondheid van Clutch abi, vorige week herinner ik mij dat hij last van hartklachten had etc.. Ben ook uiteraard benieuwd na de kansen van Besiktas , of de CL of misschien wel de eerste plaats nog haalbaar is . Het is nog zeker niet gespeeld, er wordt alleen maar gerouleerd in daar in de top van Turkije.

Het spel in de eerste helft heeft het verpest. Ze speelden veel te laconiek, vooral Töre. Tweede helft herpakte hij zich, maar in de eerste helft leek het alsof hij er helemaal geen zin in had. Maar dit bedoelde ik dus toen ik zei dat we eerst van Antep moesten winnen. Mensen waren met hun gedachte al bij de derby in de 33e week.

Als we deze wedstrijd 10 keer spelen, eindigt het 9 keer 5 of 6-0. Vandaag was dan net dat ene keertje waarbij de bal er niet in wil gaan en het 1-1 eindigt. Ongelofelijk, hoeveel kansen willen ze hebben om te scoren?

Ik wilde het niet over de officials hebben, maar ze hebben echt hun stempel gedrukt op de wedstrijd. In de eerste helft wordt Ba neergehaald in het zestienmetergebied, geen strafschop. Voor de doelpunt van Antep krijgt Serdar een arm in zijn gezicht, wordt niet voor gefloten. In de tweede helft fluit de scheids wel voor een soortgelijke situatie in het voordeel van Antep. Ok dacht ik, soms vallen beslissingen in je nadeel.

Maar dat de grensrechter zogenaamd niet zag dat de bal over de zijlijn gaat, terwijl het voor zijn neus gebeurd? Wat als Antep had gescoord uit die counter? Onmogelijk dat hij dat niet heeft gezien, het gebeurde twee meter voor zijn neus en de bal was heel duidelijk over de lijn.

Die misser van Erdem in de slotseconden kan cruciaal zijn. Als we hadden verloren, moesten we met 0-3 winnen van GS om hen te passeren. Nu kun je bij een winst tegen GS en bij puntverlies van FB alsnog bovenaan staan.

Daar gaat mijn theorie dat alle drie clubs de aankomende 3 wedstrijden zouden winnen.

10 mei 2015 om 21:26

Mooi dat alles goed gaat abi. Shit happends , niks aan te doen.

Als Besiktas de aankomende wedstrijden allemaal weet te winnen zijn jullie kampioen.. Er wordt maar heel moeizaam gewonnen steeds kan zomaar dat het mis gaat net als Besiktas vandaag.

Tore had trouwens best wel de wedstrijd mogen beslissen idd in de eerste helft..

10 mei 2015 om 21:41

Ik leef gelukkig nog. Gelukkig duurt de competitie nog 4 speelweken, meer wedstrijden kan mijn hart niet meer aan.

Misschien kan dit in ons voordeel werken. Nu moeten we winnen van GS in hun eigen stadion, dus Bilic kan niet meer met dezelfde angsthaas tactiek komen als in de voorgaan de wedstrijden tegen GS en FB. Er zal gewonnen moeten worden en er zullen risico's genomen moeten worden.

10 mei 2015 om 21:57

Haha abi maargoed ook. Vallah zonder dollen adem rustig in en uit als het je te veel wordt. Mijn oom kreeg hart aanval tijdens de wedstrijd Portugal vs Griekenland die finale in 2004.

Gelukkig maak ik deze spanning niet mee in Griekenland , want no shit ongeveer al vanaf speeldag 25 dat de spanning om te snijden is. Hele tijd wordt iedereen herinnert aan die speeldag 33.

Ik vind bjk in de counter erg gevaarlijk met een super snelle tore die altijd wel het gaatje en de spitsen bereikt.. Het gaat wat worden bro die laatste weken..

Tip geen energie drankjes drinken, kauwgom kauwen is beste . De sir Alex fergusun aka ancelotti style , maar werkt wel

Hoezo al gelopen?we hebben nog de thuiswedstrijd tegen Besiktas.
IK kijk er nu al naar uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7137
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller3215
V. AboubakarAanvaller2515
A. HasićAanvaller82
U. YuvakuranKeeper60
C. TosunAanvaller33
Javi MonteroVerdediger110
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

62 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren