Update: AZ wil meewerken aan vertrekwens van middenvelder

Maandag, 23 maart 2015 om 18:21Erik van Dam • Laatste update: 18:22

Viktor Elm hoopt dat hij het hoofdstuk-AZ in zijn loopbaan binnenkort kan afsluiten. De transfermarkt in zijn vaderland Zweden is nog tot 31 maart geopend en het liefst gaat de 29-jarige middenvelder inderdaad weer die kant op. Broers David (32) en Rasmus (27) spelen allebei weer voor Kalmar FF en de middelste van de drie broers sluit zich graag bij hen aan.

/

In februari werd Viktor Elm al gepolst door sportief directeur Thomas Andersson. Zijn contract bij AZ loopt nog door tot medio 2016, maar Elm heeft niet veel perspectief in Alkmaar. Onder coach John van den Brom kan hij niet rekenen op een basisplaats en daarom staat hij niet onwelwillend tegenover een vertrek. Hoewel Elm dit seizoen twintig wedstrijden meedeed, was hij meestentijds invaller. Broer David zegt in de Zweedse media dat hij hoopt, dat Viktor zich snel bij hem en Rasmus voegt.

“Hoe snel? Binnenkort, hopelijk”, aldus de aanvaller. De hoofdpersoon in het verhaal, die zich dus verbijt op de bank in Alkmaar, geeft aan dat Kalmar FF nog niet concreet is. Wel heeft hij het idee, dat er nog iets kan gebeuren. “De situatie waarin ik nu zit bij AZ, is niet optimaal. Ik speel alleen, wanneer er iemand geblesseerd is. Mijn zoon gaat straks naar school en we hebben nog een huis in Kalmar, dus lang zal het niet duren voordat we huiswaarts gaan”, zegt Elm hoopvol.

Update 23 maart 18.21 uur - AZ wil meewerken aan vertrekwens van middenvelder
AZ is in gesprek met Kalmar FF over de verkoop van Viktor Elm. Dat bevestigen bronnen aan FOX Sports. De clubs hebben nog ruim een week de tijd om tot een akkoord te komen. De transfermarkt in Zweden sluit op 31 maart zijn deuren. Elm, 29 jaar, heeft een contract tot de zomer van 2016, maar volgens de omroep is AZ bereid om medewerking te verlenen aan een transfer.


Poll

Een terugkeer van Viktor Elm naar Zweden is het beste voor hemzelf en AZ


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door kaassie)

Rasmus ook weer bij Kalmar? Dacht dat hij niet meer kon voetballen door een maagaandoening ofzo? Of haal ik nu spelers door elkaar?

23 maart 2015 om 13:28

Klopt, alleen vindt hij zelf dat hij nog fit genoeg kan worden, en kalmar gelooft hier ook in. Vandaar dat hij alsnog een contract heeft gekregen

23 maart 2015 om 13:28

Nee je hebt gelijk! Maar hij is wel terug gekeerd naar Zweden!

23 maart 2015 om 13:28

hij herstelt bij zijn oude club! daarna zien we wel of hij weer op niveau komt!

23 maart 2015 om 22:02

Zonde, want die Rasmus was wel echt een goede voetballer. Wat had die gozer een spelhervatting in zn poten zitten zeg, corners vlogen er gewoon direct in

ze mogen Rasmus Elm wel terug halen hoor! graag zelfs!

23 maart 2015 om 14:10

Die is toch nog steeds ziek dus waarom zouden ze

23 maart 2015 om 15:26

als ie herstelt is bedoel ik!

23 maart 2015 om 23:29

Dat snapt Josephius ook wel, hij probeert alleen slim te doen maar heeft niet in de gaten dat hij zichzelf voor joker zet met zo'n domme opmerking

Prima voetballer voor de middenmoot voor de Eredivisie. Ik hoop dat Rasmus Elm terugkomt op zijn niveau bij CSKA.

Voor een wisselspeler is Viktor Elm te duur. Volgend jaar komt Joris van Overeem ook weer terug dus dan is een vertrek van Elm logisch. Alhoewel Kalmer het liefst Elm komende maand nog overneemt... dat zal AZ niet doen neem ik aan..

Kunnen we de Elmpjes niet gewoon allemaal naar Alkmaar halen. Misschien wel met een mooie optie 3 halen 2 betalen. Scheelt salaris

On-topic: Elm is goede bankwarmer, maar daar gewoon te duur voor. Hij hoeft van mij niet weg, want hij brengt toch wat routine met zich mee, maar dan zou hij salaris moeten inleveren.

Speelt die Rasmus toch weer. Dacht dat hij gedwongen moest stoppen omdat hij anders verlamd kon raken. Maar ok leuk als hij weer aan het voetballen is. En ook leuk dat hij zijn broer bij hem heeft en mogelijk ook zijn middelste broer ook die hem kunnen steunen. Ik zou Viktor nu al laten gaan. Die Dos Santos kan dat toch prima opvangen.

23 maart 2015 om 16:10

Rasmus speelt nog niet, werkt bij Kalmar aan zijn herstel en hoopt daar ook weer wedstrijden te gaan spelen. Hoe lang zijn herstel nog duurt en of hij daadwerkelijk weer fit raakt is niet bekend.

23 maart 2015 om 20:06

Ik had het nooit gedaan als ik Rasmus was. Mij benen zijn me toch wat meer van waarde dan een wedstrijdje ballen. Nee, ik blijf liever mijn benen gebruiken op een normale manier dan dat ik de kans op verlamming kan verhogen. In een rolstoel terecht komen is voor niemand een pretje. Rasmus moet nog maar eens twee of misschien drie keer nadenken over zijn beslissing. Ik heb namelijk ook het zelfde meegemaakt. Het is al een paar jaartjes geleden hoor maar ik voetbalde ook bij onze plaatselijke voetbalvereniging Ona'53 uit Wageningen. In de B1 speelde ik toen. Ik was een jaar of 16 volgens mij. Maar ik had altijd last van mijn knieën. Dus ik had op een verwijzing naar het ziekenhuis aangevraagd om foto's te laten maken. En ik moest kreeg te horen dat ik per direct moest stoppen met voetballen omdat ik anders als ik een keer hard onderuit gehaald zou worden dat de kans ook bestaat dat ik in een rolstoel terecht kon komen. Dus ik heb dus maar eieren gekozen voor mijn geld. En met pijn in mijn hart gestopt met dat geen wat ik ieder weekend na uitkeek. Voetballen. Nu ga vaak nog wel kijken bij m'n pa die nog steeds voetbalt in het Zaterdag 3 elftal met Peter Wisgerhof in dat elftal. Het is echt een vriendenelftal die opa's spelen al van jongs af aan met elkaar. En dat is leuk om te zien. Maar jammer dat ik niet meer mee kan doen. En dat moet Rasmus Elm ook maar ondervinden hoe hard de waarheid ook is.

Rasmus was een geweldige middenvelder voor AZ. Victor daarentegen is 1 van de slechtste. En ik kom toch al een jaartje of 20 bij AZ. Bye, bye, zwaai, zwaai, zeker nu AZ barst van het talent uit eigen jeugd op het middenveld.

23 maart 2015 om 19:20

Ik kom inmiddels 28 jaar bij AZ en inderdaad, Rasmus was 1 van de beste ooit en Viktor 1 van de slechtste. Dat hij ruim 80 wedstrijden heeft gespeeld is bizar en verklaart mede het falen van Verbeek en Advocaat. En ook Van den Brom stelt hem op. Ik gun hem het beste want het is een prima vent maar voetballen kan hij niet. Destijds 3 aankopen van Heerenveen. Elm dramatisch, Beerens zwak en Gouweleeuw geweldig. Al met al niet best.

23 maart 2015 om 19:57

Elm was alleen basis bij vd brom als celso en Gudelj ontbraken hoor

Dus onzin om v/d brom te noemen

23 maart 2015 om 19:57

1. Dat John hem opstelt is bij gebrek aan beter nu,
2.logisch is het ook dat hij bij een achterstand in het tweede bedrijf mag invallen vanwege zijn lengte

Toelichting 1. Bij blessures of schorsingen staat hij vaak in de basis, omdat Dos santos nog geen hele wedstrijden aan kan.

Maar begrijp me niet verkeerd, ook ik kom al heel lang bij az (ook alweer zo'n 25 jaar) en ik snap ook niet wat hij ooit bij Az moest.

Strik er om en weg er mee.
1 van de slechtste middenvelders die AZ ooit gehad heeft.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.AZ3-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller51
V. PavlidisAanvaller51
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper30
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

10 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren