Valencia komt met de schrik vrij na late goal van ‘Beest van Vallecas’

Valencia heeft een tweede teleurstelling in vijf dagen tijd op het nippertje weten af te wenden. De zesvoudig kampioen van Spanje werd dinsdag uit de beker gekegeld door Espanyol en leek zaterdagavond niet verder te komen dan 2-2 tegen Almería, maar in de slotfase zorgde Álvaro Negredo met een kopbal toch nog voor de 3-2 in Mestalla.

/

Trainer Nuno Santo stuurde zijn elftal in een 4-5-1-systeem de wei in en men had zich geen betere start kunnen wensen. Na tien minuten kwam de thuisploeg namelijk al op voorsprong: Antonio Barragán gaf de bal lag voor en Daniel Parejo vond vervolgens de korte hoek. Valencia kon echter niet lang van die voorsprong genieten, want binnen twee minuten was het 1-1. Wellington Silva vond aan de linkerflank de ruimte voor een voorzet en Tomer Hemed liep de bal bij de eerste paal binnen. Door een intikker van Rodrigo Moreno ging Valencia na een klein halfuur opnieuw aan de leiding, maar Almería toonde weeral veel veerkracht.

Hemed kopte na 33 minuten uit een hoekschop de gelijkmaker achter Diego Alves en de witte zakdoekjes waren vervolgens zichtbaar op de tribunes. Valencia speelt al maanden stroef voetbal, maar de clubleiding sprak maandag nog het vertrouwen in de coach uit door Nuno een nieuw contract te geven. Het thuispubliek hoopte op beterschap, maar Almería was niet van plan om zich in de tweede helft gewonnen te geven en bleef brutaal naar voren voetballen. Valencia wist echter toch nog te winnen, want Negredo kopte zes minuten na een voorzet van José Luis Gaya raak: 3-2.

Denk jij dat Valencia in de top drie eindigt?