Roda JC haalt ‘garantie voor doelpunten’ gratis naar Kerkrade

Donderdag, 21 augustus 2014 om

Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met Danny Schreurs. De aanvaller komt transfervrij over van MVV Maastricht en tekent in Kerkrade een contract voor één seizoen, zo meldt de Jupiler League-club donderdagmorgen via de officiële kanalen.

/

Schreurs, 27 jaar, doorliep de jeugdopleiding van MVV voordat hij in 2006 de overstap maakte naar Fortuna Sittard waar hij debuteerde in het betaald voetbal. Na drie jaar in Sittard te hebben gespeeld, kwam hij gedurende 2009/10 en 2010/11 uit voor FC Zwolle. Daarna verkaste de aanvaller naar Willem II dat hem halverwege 2011/12 een halfjaar uitleende aan Fortuna Sittard.

Sinds het seizoen 2012/13 speelde Schreurs voor MVV. In 193 competitiewedstrijden in het betaald voetbal kwam de aanvaller tot 69 doelpunten. “Ik ben blij dat we adequaat hebben kunnen handelen om een nieuwe aanvaller binnen te halen”, reageert trainer René Trost op zijn versterking. “Met de komst van Danny hebben we meer mogelijkheden in de aanval. Hij staat garant voor doelpunten.”


Poll

Een goede speler voor Roda JC Kerkrade


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door mkel045)

Leuk JL-spelertje, zal hopelijk van waarde zijn voor ons.

Reageerde René Trots *Facepalm* Goede aanwinst voor Roda denk ik. Ik snap niet waar de negativiteit vandaan komt eerlijk gezegd. Hij is geen Zlatan maar hij pikt altijd zijn doelpuntjes mee en werkt altijd hard. Verder is hij gratis... een goede aankoop, en sowieso beter dan Demouge.

Als hij zo goed is, waarom is hij dan transfervrij en door niemand opgehaald?

21 augustus 2014 om 10:27

Goed is een relatief begrip natuurlijk. Wat goed is voor Roda of een andere club kan voor Groningen bv. weer niet goed genoeg zijn.

Ik begrijp prima dat Roda het een "aanwinst" vindt. Zal zijn doelpunten en assist wel maken. Veel meer dan JL is het wat mij betreft niet.

21 augustus 2014 om 10:29

Omdat hij twee zware knie blesures heeft gehad

21 augustus 2014 om 10:34

Als Vermeer zo goed is, waarom wordt hij dan niet bij Ajax opgehaald? 1 miljoen is voor de clubs waar zijn kwaliteiten aan worden toe beschreven bijna vergelijkbaar met voor Roda transfervrij. Goed is relatief. Vermeer is goed, maar er zijn betere of meer zekere keepers en de clubs daaronder zullen toch snel die salaris enzo aanlopen. Hier geldt hetzelfde, Danny is niet slecht, maar hij is zeker niet de beste. Als Roda financieel iets sterker was geweest hadden ze hem waarschijnlijk ook niet gehaald. Maar hij past in het koste plaatje en dus wordt hij gehaald en niet bijvoorbeeld een Reis, die oook best in de JL wilde voetballen, maar waarschijnlijk een paar tientjes per maand te veel verdient.

21 augustus 2014 om 10:48

Haha een paar tientjes te veel inderdaad. Hoge reiskosten, zou ik dat noemen

Ontopic: prima aanwinst voor Roda deze jongen. Kreeg hij eigenlijk geen nieuw contract of wilde hij zelf weg? Want dan wordt het hem niet in dank afgenomen dat ie naar Roda gaat zeker...

21 augustus 2014 om 10:56

Clubs in Z-Limburg hebben het financieel erg zwaar en ook MVV moest bezuinigen.
@mvv fans verbeter me als ik me nu vergis.

Naat wat ik begrepen heb heeft MVV alle aflopende contracten niet verlengd, zoals ook die van Schreurs en vervolgens wel een nieuw contract aangeboden met lagere salarissen ed. Schreurs wilde dit niet en was zodoende transfervrij. Volgens heeft hij de afgelopen echter wel nog getraind bij Mvv, dus van uit hun kant best sportief.

21 augustus 2014 om 12:33

Omdat Real Madrid lag te slapen

Plat en demouge zijn de nr 1 spitsen bij Roda. Echter blijft demouge met zijn blessures een probleem. Schreurs is dan een prime stand-in en uit de jeugd heb je dan Cicilia die hopelijk vanuit de jeugd wat minuutjes kan gaan pakken (als hij terug is van zijn schorsing).

Nu hopen dat er voor de laatste paar dubbeltjes nog een verdediger kan worden gehaald (wellicht dat Biemans blijft).

Als dan straks Anco Janssen en Monteyne terug zijn van hun blessures staat er toch een mooi elftal met redelijk bank bij Roda. Of de strijd ook kunnen winnen van Nec? Ik hoop het.

21 augustus 2014 om 11:45

Schreurs kan ook prima vanaf de zijkant spelen. Vond het altijd best een prima spelertje in de JL. Was me niet verbaasd toen in zijn Fortuna tijd wanneer hij opgepikt zou zijn door een promovendus... Veel blessures gehad in de tussentijd. Denk dat het een prima speler is voor Roda mits fit!

welkom bij roda jc ,werkt hard en is een goaltjes dief succes Danny!!!!!!!

Benieuwd hoe hij gaat presteren bij Roda. Clubs zullen ook wel enorm huiverig zijn geweest om deze speler een contract aan te bieden, vereist de nodige begeleiding, iets wat in de bikkelharde voetbalwereld soms ver te zoeken is. Schreurs speelde in het verleden voor het Nederlands Elftal voor voetballers met een laag IQ (75).

Schreurs is na Rutjes en Van Hyfte in korte tijd de derde speler van MVV die de overstap maakt naar Roda. Kan me voorstellen dat dit voor de MVV-supporter niet leuk is, want ze zijn allemaal transfervrij vertrokken. René Trost heeft natuurlijk al met deze spelers gewerkt, dus hij weet wat hij van hen kan verwachten.
Schreurs vind ik een prima speler voor de JL. Hij scoort ook geregeld, terwijl hij geen echte spits is.

Net twee wedstrijden gespeeld in de Jupiler League en blijkbaar wil Roda er nu al nooit meer weg.
Was ooit een snelle technische speler, maar na zijn twee zware knieblessures niet meer de oude geworden. Afgelopen half jaar heeft hij niets, maar dan ook totaal niets laten zien bij ons.

Dat laatste is ook de reden dat hij bij ons een sterk verlaagd contract kreeg. Alleen de betere spelers krijgen hogere contracten en daar hoort hij absoluut niet bij. Wel fijn dat Roda de bankzitters bij ons oppikt, zijn wij er tenminste van af (schreurs, Rutjes). Alleen van Hyfte had nog enigszins toegevoegde waarde bij ons, maar als hij bij ons gebleven was, had hij waarschijnlijk ook ernaast gezeten aangezien we nu betere spelers op zijn positie hebben.

21 augustus 2014 om 11:23

Rutjes doet het tot nu toe aardig bij ons, dus bedankt voor de bankzitter.
En tjsa als je als club weinig geld hebt haal je wat je halen kan, dan kan je nog de ambitie hebben om zo snel mogelijk de JL te verlaten.
Ik kan niet zeggen of de huidige spelers van MVV op die posities beter zijn, maar dat mogen ze over 10 dagen zelf aan tonen in hopelijk de mooiste derby sinds jaren in Nederland en wellicht record aantal toeschouwers voor de JL.

21 augustus 2014 om 11:37

Rutjes is echt een prima voetballer om erbij te hebben, vooral vanwege zijn strijd die hij iedere wedstrijd levert. Maar zijn voetballende capaciteiten zijn niet om over naar huis te schrijven. Moet daarnaast ook vaak gewisseld worden, omdat hij op het randje blijft spelen. Zelfs als hij al geel heeft.

Rutjes mocht bij ons vertrekken, aangezien hij met zijn 30 jaar niets meer gaat opleveren. Daarom dat er bij MVV is gekozen om jongere spelers aan te trekken, die misschien nog geld in het laatje brengen.

21 augustus 2014 om 11:45

Ja, klinkt logisch.

21 augustus 2014 om 12:46

Nou, toch ben ik tot nu toe erg positief over van Hyfte en vooral Rutjes. Ik had van tevoren begrepen dat hij vooral een harde werker was die soms over de schreef kon gaan, maar in de wedstrijd tegen RKC heeft hij toch laten zien meer dan dat te kunnen zijn. Van Hyfte is naar mijn mening een heel degelijke middenvelder voor het doel dat Roda momenteel nastreeft.

Daarnaast is Schreurs waarschijnlijk niet voor de basis gehaald. Op de flanken hebben we al Höcher, Jansen (nog geblesseerd), Lagoureh en eventueel nog Jacobs. Lagoureh ken ik zelf nog niet goed, maar de eerste twee schat ik sowieso hoger in dan Schreurs. De spitspositie is met Plat, Demouge en Cicilia ook wel redelijk bezet. Ik vind het wel best. Gewoon als breedte aankoop binnenhalen met een eenjarig contract. Blijkt hij nog een goed niveau te kunnen halen, dan kun je hem nog vastleggen, zoniet dan is hij na een seizoen alweer weg.

21 augustus 2014 om 12:48

We zullen zien wie er na de 31ste op de bank moet gaan zitten! Rutjes is een cultheld. In de jl. Is kracht en doorzettingsvermogen belangrijk. In de eredivisie is dat een ander verhaal. Maar dat weten jullie in maasnicht niet.

21 augustus 2014 om 13:55

Wat een overschatting van jullie ploeg. Rutjes was jullie cultheld kerel, vanuit een bedrijf gelegen aan de geuselt kon ik zo jullie veld op kijken, en daar hing Rutjes als spandoek. Scheurs is een degelijke spits, die na zijn blessure nog niet zijn niveau heeft gehaald, maar wel een echte Jupiler league niveau spits is. Van Hyfte is een speler die in de Eredivisie thuis hoort met zijn kwaliteiten. Wat heb ik medelijden, dat jullie het met onze afdankertjes (wijnen, Knops) moeten doen, aangevuld met troep uit Genk.

21 augustus 2014 om 14:10

Zoals ik al aangaf was Rutjes ook populair, maar puur vanwege zijn strijdlust. Van zijn voetbalkwaliteiten moet hij het niet hebben. Dat zagen ze bij Sparta al, nu ook bij Mvv. Maar als jullie er blij mee zijn, dan is het toch goed.

Wat betreft van Hyfte, dat is zeker een speler met goede kwaliteiten. Had een prima seizoen in 2012/13, maar afgelopen seizoen was hij ook niet meer dan middelmaat.
Dat ze bij Roda persé Ron Elsen wilden hebben zegt genoeg, niemand anders bij Roda die wat een technisch beleid kan uitzetten. Dat je de spelers van Genk "troep" noemt zegt al genoeg. Een Croux is op de positie van Schreurs van een veel hoger niveau.

21 augustus 2014 om 14:15

@chanturia
Ten eerste meneer de wijsneus, Schreurs is geen spits! Schreurs is een typische flankspeler, of in een 4-4-2 als zwervende aanvaller.. maar een spits? Nee.
En omdat er een doekje hing van Rutjes was het een cultheld? Veel mensen hadden wel sympathie voor de Rotterdammer met zijn matje, maar ook veel kritiek vanwege zijn domme kaarten. Spelers als Bryssinck en de roeie Winkens! Dat zijn culthelden!

Als van Hyfte echt in de Eredivisie thuis zou horen.. waarom zit die dan nog steeds in de Jl te ballen? Ja ik heb genoten van TvH , maar ook hij zakte vorig jaar finaal door het ijs. Typisch dat een speler als bijvoorbeeld Labylle of Brulls wel meteen de stap hogerop maakte.
En afdankertjes uit Genk?! Croux is op het eerste oog een geweldig talent.. niet voor niets wedstrijden in Genk1 gespeeld. Stef Peeters is ongeveer hetzelfde type als Tvh, maar moet nog wat meer body kweken. De andere 2 heb ik nog niet echt in actie gezien. Daarbij heeft Knops zich ontwikkeld tot een solide JL- verdediger.. niks op aan te merken.

Ons elftal is op 8(!!) plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorig jaar.. dat heeft helaas tijd nodig. Dat we de baas buiten de velden zijn spreekt voor zich, maar ik hoop dat we jullie ook in het veld afzeiken.

21 augustus 2014 om 23:13

De baas buiten de velden? Hahahahahaahahahahaaaa...tot de 31ste dan kerel. On: Weet niet of ik hier zo blij mee moet zijn, maarja Roda heeft geen andere keuzes helaas

danny schreurs heeft na zijn blessure niks meer laten zien.
ik wens hem weinig succes bij roda, hoeven hem ook niet meer in maastricht te zien.

21 augustus 2014 om 11:44

Laatste zin is een zielige reactie. Hij kon bij mvv 1800 per maand verdienen. Een jij neemt hem kwalijk dat hij voor meer salaris gaat? ?? Oke Tis naar de aartsrivaal mja tegenwoordig zijn euro's gewoon meer waard dan club liefde.

Zou jij zeker nooit doen? Voor t geld kiezen bedoel ik.

21 augustus 2014 om 12:06

hij kon 1100 netto verdienen, voor een beperkte speler als hem is dat goed. mvv heeft nu eenmaal niet de middelen om hem meer te geven.en dat wist hij van te voren.
ik speel liever voor 1100 bij mvv dan dat ik bij roda of fortuna zou moeten gaan spelen ja.
als maastrichtenaar denk ik zo ja, dan denk ik even niet aan het geld.

denk dat hij nu zijn vriendenkring erg heeft uitgedund, waar hij veel mvv supporters als vrienden hadden zullen hem dit niet snel vergeven.

21 augustus 2014 om 12:51

Ohnee? Denk wel dat ze als vrienden trots zullen zijn als hij promoveert. Daarna komt hij weer terug bij mvgay

21 augustus 2014 om 13:08

Hij zegt mvgay in plaats van mvv, wat een goeie woordgrap!

21 augustus 2014 om 14:07

Dus als jij je gezin moet onderhouden kijk je niet naar een euro meer of minder met 1100 netto per maand???

Schei toch uit! Met dat bedrag betaal je net de vaste lasten misschien.

21 augustus 2014 om 11:58

Kan me niet voorstellen dat jij uit Maastricht komt. Normale rivaliteit gepaard met wederzijds respect in bepaalde maten en al helemaal voor spelers die voor jou club heb gedaan.

21 augustus 2014 om 12:09

maastricht - kerkrade, mvv - roda is geen normale rivaliteit.
als maastrichtenaar, ga je niet bij roda voetballen.
dat doe je de achterban niet aan.

maar goed schreurs is niet slim dat is algemeen bekend.

21 augustus 2014 om 12:36

Nou goed dat zie ik iets anders en dan kan je zeggen dat Schreurs niet zo slim is, maar als je dat in je reactie nodig hebt om een punt te maken dan zit je niet ver van hem af.

Roda-MVV zou juist een normale rivaliteit moeten zijn. Er is geen reden waarom dat er niet zou zijn. Ik droom al jaren van wederom een derby en een leuke rivaliteit met af en toe een goede actie onderling bij supporters (zoals roda-vvv x-aatal jaar geleden met dat spanboek). Het is dan ook jammer dat het Roda moet zijn die deze derby mogelijk maakt. MVV en Fortuna lukte dat in 10 jaar tijd niet.

En als je netto 1100 kan verdienen dan ga je toch echt liever naar een club die nog wat meer aan je kan betalen. Je bent een prof. Want als de situatie echt Maastricht-Kerkrade is, zou je dan een baan in onze mooie mijnstreek laten schieten zodat je in Mestreech kan blijven. Zou wat zijn als de de universiteit daar enkel mensen uit Maastricht, midden en noord nederland en buitenland haalt. Dan zakken ze nog sneller naar de kelder onder de universiteiten dan MVV ooit voor elkaar kreeg in het betaald voetbal (periode 1995-2005)

21 augustus 2014 om 12:59

Voor de voetballers speelt die rivaliteit niet of nauwelijks; dat is iets tussen supporters en in het algemeen behoorlijk kinderachtig. Een voetballer die hogerop kan, zal dat niet gauw laten en gelijk heeft hij. Ik denk dat Roda toch een paar plaatsjes hoger gaat eindigen dan Mvv.

Er zijn trouwens genoeg spelers die voor Roda en voor MVV gevoetbald hebben, soals Van der Luer, Luypers en Knops. En waar kwam Brokamp ook alweer vandaan? Niet uit Maastricht, dacht ik.

Schiet me trouwens ineens de uitslag van de eerste wedstrijd van MVV te binnen.

MVV loopt compleet leeg! En dan ook nog naar de 'aartsrivaal'. Hebben ze uberhaupt nog 11 spelers onder contract staan?
Zonde, mooie club gaat compleet kapot op deze manier. Hebben ook geen geld om iets terug te kopen.

21 augustus 2014 om 12:12

We hebben ook genoeg spelers terug gehaald.
Sowieso de 4 gehuurde spelers van Genk: Croux, Peeters, Ofori en Alessandro.
Daarnaast onder contract: Vink, Brouwers, Hikspoors, Coppens, Verhulst, Vorthoren, Maatsen.

Dus qua selectie zit het wel in orde bij ons.

21 augustus 2014 om 12:52

Die spelers kennen we nog! Hahaha not

21 augustus 2014 om 13:08

Dus je kende van Hyfte wel voordat hij MVV kwam?

21 augustus 2014 om 14:03

Nee, kende jij die spelertjes van Genk wel al voordat ze naar mvv kwamen?

Dit is gewoon een prima speler voor in de JL, als hij fit blijft natuurlijk

Mvv, haal bij PEC Labylle en Mahmedov op, ze mogen worden verhuurt. Kunnen wij weer een paar eredivisie waardige spelers ophalen.

@audiowaste, je vergeet nog een speler te noemen, namelijk Jesse wijnen !!

Gehuurd van..... Roda Jc

On topic:
Ik ben blij met de komst van Schreurs. Roda heeft met Demouge een spits die meer niet dan wel speelt. Of Schreurs een aanwinst is, moet nog blijken. In het verleden heeft ie in elk geval genoeg goals meegepikt op Jupiler nivo. Dat is ook zijn plafond denk ik.

De degradatie was een drama voor Roda, maar de club lijkt zich te herpakken. De eerste wedstrijd was met meer dan 10.000 toeschouwers (!!) in ieder geval zeer positief te noemen.
Ik kijk zelfs alweer uit naar de derby's, al had ik dit liever een klasse hoger gezien.
Kijk alweer uit naar de wedstrijd tegen Eindhoven!

Vrienden,

Nogmaals mijn vraag is, waar is Davey De Beule?
En gaat hendriks nog wat doen vopor de club, of heeft hij nog wat gedaan ?

21 augustus 2014 om 13:37

De Beule had vorig seizoen een aflopend contract dat Roda niet verlengt heeft. Met Hendriks was er nog een heel gedoe geweest over hoe hij de club zou kunnen helpen. Hendriks wilde slechts geld lenen, wat voor Roda zeer slechte gevolgen zou hebben (licentie in gevaar) i.v.m. de nieuwe financiële regels. Daarna werd er nog gesproken over een eventueel spelersfonds, en stelde Hendriks ook enkele mogelijke kandidaten voor in het nieuwe bestuur voor (o.a. Sef Vergoossen) maar Roda koos voor andere mensen. Uiteindelijk meen ik dat Hendriks zei dat hij vanaf nu zijn handen van Roda af zal houden.

Persoonlijk vind ik dat best. Als je bezig bent met het neerzetten van een nieuwe, gezonde organisatie moet je geen invloed van buitenaf willen.

Het zal lastig worden voor Roda dus een goede speler erbij kunnen ze wel gebruiken.
NEC lijkt me nu al vroeg in het seizoen in vorm en over de meeste kwaliteit te beschikken. Ik denk dat het tussen Roda en NEC zal gaan. RKC heeft zichzelf nu al buitenspel gezet lijkt het.

Hij oogde gretig op de training, maar wist het net vaak niet te vinden. Prima aankoop van ons, bevalt hij niet dit jaar, dan geef je hem geen nieuw contract, anders kunnen we er over nadenken. Heeft in het verleden al aangetoond een prima Jupiler league spits te zijn. Volgens mij heeft hij nog nooit in de Eredivisie gebald.

21 augustus 2014 om 14:19

Ja typisch he! telkens als een ploeg promoveerde moest Schreurs vertrekken.. en nogmaals hij is een flankspeler.

21 augustus 2014 om 14:48

Daarom kan Danny Schreurs, de flankspeler, de schaduwspits in een 4-4-2 opstelling, na promotie van ons,(als hij niet bevalt) weer gaan ballen bij MVV of Fortuna Sittard.

21 augustus 2014 om 14:58

Wat moeten wij nog met een speler van 52?

21 augustus 2014 om 22:47

In district zuid 2, senioren heb ik wel oudere spelers gezien. Kan bij jullie belangrijkere speler en het hele traject mee maken.

Leuke speler voor de breedte, maar ik denk niet dat hij veel extra's gaat brengen.
Misschien daarom kan hij wel verrassen, ik ben benieuwd.

Zou kunnen dat die voor maandag al speelgerechtigd is.

Joda gaat zijn eigen fc limburg creeren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Actuele wedstrijden

8 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren