Capello laat ervaren ‘Pav’ en ‘Shava’ thuis in Russische selectie voor WK

Maandag, 12 mei 2014 om

Fabio Capello heeft besloten Roman Pavlyuchenko en Andriy Arshavin niet te selecteren voor het WK 2014. De Italiaanse bondscoach maakte maandag bekend welke namen hij oproept voor zijn voorlopige selectie voor de eindronde in Brazilië, die volgende maand van start gaat. Rusland neemt het in de groepsfase op tegen België, Algerije en Zuid-Korea.

/

Op 17 juni is de eerste wedstrijd, in Cuiabá tegen de Algerijnen. Capello heeft reeds een groep samengesteld van dertig spelers, van wie er nog zeven moeten afvallen voordat het eerste groepsduel wordt gespeeld. Pavlyuchenko (51 interlands, 21 doelpunten) en Arshavin (75 interlands, 17 doelpunten) zijn al niet van de partij en dus kunnen Pav en Shava deelname aan het toernooi vergeten.

De twee waren er in voorgaande toernooien wel altijd bij. Capello heeft de aanvallers van 32 en 31 jaar echter niet nodig en kiest voorin voor anderen. Het overgrote merendeel van de opgeroepen spelers is actief in de eigen Premjer Liga. Slechts Pavel Pogrebnyak speelt over de landsgrenzen, bij het Engelse Reading.

Voorlopige selectie:

Doel: Igor Akinfeev (CSKA Moskou), Yury Lodygin (Zenit Sint-Petersburg), Sergei Ryzhikov (Rubin Kazan)

Verdediging: Alexander Anyukov (Zenit Sint-Petersburg), Alexei Berezutsky, Vasily Berezutsky, Sergei Ignashevich, Georgy Shchennikov (CSKA Moskou), Vladimir Granat, Alexei Kozlov (Dinamo Moskou), Andrei Yeshchenko (Anzhi Makhachkala), Dmitry Kombarov (Spartak Moskou), Andrei Semenov (Terek Grozny)

Middenveld: Igor Denisov, Yury Zhirkov (Dinamo Moskou), Alan Dzagoev (CSKA Moskou), Yury Gazinsky, Roman Shirokov (FC Krasnodar), Denis Glushakov (Spartak Moskou), Pavel Mogilevets (Rubin Kazan), Viktor Fayzulin, Oleg Shatov (Zenit Sint-Petersburg)

Aanval: Vladimir Bystrov (Anzhi Makhachkala), Alexander Kerzhakov (Zenit Sint-Petersburg), Artem Dzyuba (Rostov), Alexei Ionov, Alexander Kokorin (Dinamo Moskou), Maxim Kanunnikov (Amkar Perm), Pavel Pogrebnyak (Reading) en Alexander Samedov (Lokomotiv Moskou).Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door kalou2005)

Valt me op toch waarom deze veteranen niet geselecteerd zijn. Toch naar mijn mening een van de betere spelers van Rusland. Heb ook zin die Dzagoev te zien spelen, heerlijke speler is dat toch.

12 mei 2014 om 16:33

Dzagoev verheug ik me ook op idd, speelde geweldig op het EK 2012

12 mei 2014 om 18:38

Het is toch best een matige selectie zo op het eerste ogenblik. Maarja we zullen het zien.

12 mei 2014 om 19:25

Pavlyuchenko en Arshavin zijn geen schim meer van wat ze ooit geweest zijn. Pav is nog wel bruikbaar als pinchhitter, maar van Arshavin is helemaal niets meer over. En hou er maar rekening mee dat je Dzagoev niet te zien krijgt, want Capello heeft tijdens de kwalificatierondes amper gebruik van hem gemaakt. Hij houdt van spelers die 90 minuten op en neer rennen en Dzagoev denkt iets te aanvallend in de ogen van Don Fabio.

VZ, de eerste wedstrijd van de Russen is tegen Zuid-Korea. Algerije begint tegen België...

Ben wel lichtelijk enthousiast over Kokorin en Dzagoev(in hoeverre ik ze dan heb kunnen zien spelen.)

Wel apart dat deze twee mannen niet meegaan. Kunnen beide nog wel van meerwaarde zijn.

12 mei 2014 om 15:47

Snap niet waarom Dzagoev nog steeds in Rusland speelt.

12 mei 2014 om 15:49

Hij zal er wel een goed salaris hebben denk ik.

12 mei 2014 om 16:04

Daarom blijven de meeste Russen denk ik daar. En naast het salaris misschien wat vrees om het moederland te verlaten? Erg talig zijn ze niet echt in Rusland.

12 mei 2014 om 17:16

Dit is heel goed te lezen in het boek van fernando ricksen. Hij beschrijft tot in dit land russische internationals als helden zijn. En genieten van een ontzettende status. Ook zijn de russische vrouwen zeker niet mis haha

Precies de enige twee voetballers uit Rusland die ik ken zijn niet geselecteerd. Ik ken echt niemand uit die lijst. De Belgen gaan het makkelijk krijgen straks. Ik denk dat Rusland of Algerije tweede eindigen. De Algerijnen zijn een beetje zoals het Turkije uit 2008. Die geven echt alles voor hun land.

12 mei 2014 om 15:56

Dat je niemand kent, betekent niet dat ze niet goed zijn. Ik kan je verzekeren dat Rusland in elk geval een hele stugge ploeg heeft, waar de Belgen zich waarschijnlijk enorm op gaan verkijken. Met Zhirkov, Denisov en Shirokov op het middenveld hopelijk. En voorin natuurlijk plaats voor Kokorin en Dzagoev. Kan nog wel eens een heuse verrassing worden op het WK!

12 mei 2014 om 15:57

Dat zegt dan meer over jou dan die selectie. De gebroeders berezutski, ignashevich, zhirkov, denisov,anykov, shirokov, pogrebnyak en akinfeev spelen al sinds jaar en dag voor de russische ploeg. Ik vind de russen altijd een hoop potentie hebben. Ik hoop dat shatov veel gaat spelen. Dat is echt een heerlijke speler.

12 mei 2014 om 16:07

Het vervelende is alleen dat de gebroeders Berezutskiy vrijwel op zeker niet samen zullen spelen met Ignashevich. Ik denk dat de achterhoede gevormd wordt door 2 van die 3 centraal en dan op rechts Anyukov met op links Kombarov.
Ik denk dat dit wel een prima opstelling zou zijn.

Akinfeev
Anyukov
Ignashevich
Berezutskiy
Kombarov
Denisov
Zhirkov
Samedov
Shirokov
Dzagoev
Kokorin
12 mei 2014 om 19:23

Ik zou Zhirkov echt niet als controleur neerzetten hoor. Ik zou dan Shirokov naast Denisov zetten en Dzagoev achter Kokorin waardoor er dus plek op links komt voor Yuri. Maar Capello speelt meestal 4-3-3.

12 mei 2014 om 16:16

De Turken had dan ook wel een betere selectie dan de Algerijnen met alle respect. Een jonge Arda Turan en Hamit Altintop, Nihat Kahveci, Tuncay, Emre Belezoglu, Topal en de beest genaamd Servet Cetin.

12 mei 2014 om 17:16

Dat is wat jullie ervan maken. In realiteit was Arda de enige grote speler daar samen met die ene spits. De rest was middelmatig. Wat de Turken sterk maakte toen was hun spirit. Ze gaven niet op, ze bleven door gaan en geloofde er altijd in. Dat kan je onverslaanbaar maken.

Niet heel gek dat ze niet meegaan. Ik vind het wel jammer wat Arshavin betreft, want hij kan echt een wedstrijd omgooien en hem meenemen als wisselspeler zou misschien wel wat opleveren in de moeilijke wedstrijden. Echter staat er al aardig wat nieuw talent klaar en Shava heeft nu niet echt een topseizoen gedraaid... Verre van zelfs.

Vernieuwingen in het elftal waren wel noodzakelijk en hopelijk is dit het begin van een nieuw, en erg getalenteerd, elftal!

12 mei 2014 om 16:01

Hij wordt verhuurd aan Krasnodar door Zenit. Zijn contract bij Zenit loopt volgens mij deze juni af, dus dan zal hij wel definitief een contract krijgen... Erg jammer, maar de persoon Shirokov heeft zich ook wel een beetje onmogelijk gemaakt bij Zenit.

Ik volg het Russische voetbal eigenlijk bijna nooit maar hoe zit het met malafeev? Dacht dat die altijd wel een zekerheidje was....

12 mei 2014 om 15:54

die is dit seizoen uit de basis gekeept door lodygin.
dat is een erg goede doelman en malafeev is ook niet meer wat het geweest was.

12 mei 2014 om 15:58

Is ook na het EK 2012 gestopt omdat die meer tijd voor z'n gezin wilde, althans als ik Wikipedia mag geloven.

12 mei 2014 om 15:58

Gestopt als international*

logisch dat deze niet mee gaan, arshavin heeft geen knikker geraakt en voor pavlyuchenko zijn betere alternatieven.

ben benieuwd, op het ek was het niet best hopelijk gaat het dit keer beter

Opmerkelijk dat 2 spelers van Anzji erbij zitten terwijl de club is gedegradeerd. Ik zie Van Gaal niet zo snel jongens opnemen van Roda of Nec....

12 mei 2014 om 16:25

Roda en NEC worden alsnog geslacht door Anzhi.

12 mei 2014 om 19:30

Het zijn dan ook spelers die zich allang hebben bewezen in Rusland nog voordat Anzhi was gedegradeerd. Vooral Yeschenko heeft veel krediet bij de bondscoach.

Verrassend om zowat alleen maar spelers uit de Russische competitie te selecteren. Zo goed is die Russische competitie nou ook weer niet. Desondanks zie ik ze wel in de tweede ronde komen. Verwacht dat ze winnen van Algerije en Zuid-Korea.

Neee!!! Arshavin en Pavli kunnen een wedstrijd beslissen voor de Russen! Spijtig! Merendeel van deze spelers ken ik niet buiten spelers als Dzagoev (topper), Zhirkov, Pogrebnyak, Kerzhakov, Fayzullin, Ignaseviech etc. Marokko oefent op 6 Juni tegen hen en ik denk wel dat Marokko gaat winnen. Zulke toppers (met alle respect) hebben de Russen toch niet hoor. Het komt voornamelijk van hun teamspirit dat ze het moeten hebben. Want anders word je niet 1 st in een groep met Portugal etc. Veel succes Rusland!

13 mei 2014 om 00:20

Heeft Marokko wel een geweldig team dan? Volgens mij is dat meer een individu waarbij ieder voor zichzelf speelt. Ik denk dat Rusland toch echt de favoriet is hoor. Bovendien zijn Arshavin en Pav geen schim meer van de spelers die ze in 2008 waren. Nee, Capello heeft een uitstekende keus gemaakt door te kiezen voor een nieuwe lichting.

Vreemd dat Semenov de voorkeur krijgt boven Dyakov. En ik had Shava eerder meegenomen dan Kanunnikov, voor de rest kan ik er mee leven.

12 mei 2014 om 17:47

Wat heeft Shava dan allemaal laten zien? Ik vind het juist raar dat Smolov niet is geselecteerd, want dat leek mij een speler waar Capello zeer gecharmeerd van is. Ik begrijp overigens ook niet wat Mogilevets en Pogrebnyak uitgenodigd zijn.

12 mei 2014 om 18:14

vind ik inderdaad ook raar Mogilivets speelde twee maandag geleden nog in een jeugdteam. Kannunikov is ook een aparte keuze

12 mei 2014 om 23:56

Fedor Smolov is de meest overschatte speler op de Europese velden. Andrei Arshavin heeft geen basisplaats bij Zenit, maar is wel fit en kan als invaller van waarde zijn. Wat heeft Kanunnikov? Die komt van alles iets te kort. Pavel Pogrebnyak heeft toch aardig wat goals gemaakt voor Reading. Over Pavel Mogilevets kan ik niet oordelen, want ik heb hem nauwelijks aan het werk gezien bij Rubin.

13 mei 2014 om 00:17

Mogilevets heb ik een aantal keer zien spelen en ik vind dat een leuk middenveldertje met een goede trap, maar verder heb ik het niet het idee dat hij Sbornaya-materiaal is. Ik denk niet dat Arshavin ook maar iets kan bewijzen, want in de keren dat hij bij Zenit mocht spelen heb ik geen grandioze dingen zien doen, dus waarom zou hij dat wel bij Sbornaya doen?

En als ik moest kiezen tussen Smolov en Kanunnikov, zou ik dan toch voor Smolov hebben gekozen hoor. Hij is geen speler die tien doelpunten voor je maakt, maar het is wel een echte gatentrekker die ruimte creëert voor anderen. De meeste trainers zijn daar toch heel erg gek en hij kreeg vooral tijdens de kwalificatierondes heel veel krediet van Capello. Nog meer zelfs dan Dzyuba.

Niemand van buiten de eigen competitie!!! En dan zeuren wij met Van Gaal??

12 mei 2014 om 16:45

Ze hebben haast geen spelers in het buitenland spelen. De Russen blijven liever dicht bij huis en het betaalt ook niet slecht daar.

Rusland heeft altijd wel spelers die kunnen voetballen en gaan altijd tot t uiterste. Een gevaarlijke ploeg als ze een goede dag hebben.

De meeste spelers had ik wel verwacht, maar waarom Mogilevets, Pogrebnyak, Kanunnikov en Semenov uitgenodigd zijn begrijp ik niet. Mogilevets speelt pas een paar wedstrijden voor Rubin, Semenov speelt in de middenmoot en in zijn plaats was Dyakov een betere optie geweest. Van Pogrebnyak heb ik amper iets meegekregen en hij heeft geen minuut gespeeld onder Capello en tot slot had ik gedacht dat Smolov wel op meer krediet kon rekenen aangezien hij een speler is die voor ruimte zorgt.

13 mei 2014 om 20:45

Koni, als echte Rusland-kenner heb ik een vraag aan jou. Hoe schat je de kansen van Rusland in? De poule waar ze in zitten is sowieso niet zo denderend, maar van deze selectie word ik nou ook niet bepaald warm. Met het invullen van mijn WK-poule loop ik echt stuk op deze poule. Ik dacht eerst gewoon cliché 1. België, 2. Rusland. Maar dat is dan puur omdat Zuid-Korea en Algerije ook niet veel zijn. Ben benieuwd naar jouw mening!

13 mei 2014 om 21:52

Wat jij omschrijft is ook de kracht van Rusland. De bekende selectie van 2008 heeft inmiddels plaats gemaakt voor nieuwe, voor in de rest van Europa, onbekende krachten die onder Capello veel gedisciplineerder spelen dan onder Advocaat. Het is nog wel aanvallend, maar meer controlerend, meer verzorgd en meer loerend op een counter-uitbraak. Ik denk dat de Belgen het enorm lastig met ons gaan krijgen. Met een beetje geluk halen we zelfs de kwartfinale.

Als Rusland het spel van tegen Tsjechië kan laten zien het vorige WK, dan gaan we een pak slaag krijgen. Wat speelde zij toen heerlijk voetbal! En eindigen boven Portugal is ook weinigen weggelegd. Hoop dat ze doorgaan en dan de Verenigde Staten zouden treffen, dan wordt voetbal echt oorlog. Nee grapje zullen wel met ervaring de tweede ronde bereiken, iets wat de Belgen niet hebben...

Edit: Ook wel een troef van de Russen dat er veel bij Zenith voetballen. Dat is een goed ingespeeld team eigenlijk. En waarom zou je uit Rusland weggaan als het één van de sterkere competities van Europa is én goed betaalt?

1 naam die me opvalt die niet genoemd word is bilyaletdinov
Hij is zeker een goede voetballer en viel me op bij Everton, speler die de hele linkerflank kan bespelen (iemand zoals bij ons Urby)
Weet iemand waarom hij er niet bij is? (blessure of gewoon gepasseerd)

13 mei 2014 om 21:53

Is gepasseerd omdat hij net als Pav en Shava weinig aan spelen toekomt en bij Anzhi kon hij niet bewijzen dat hij beter is dan de middenvelders die op dit moment geselecteerd zijn.

Geen Pavluchenko en Arshavin...dat waren de killers van Oranje in 2008! Zonde, geweldige spelers destijds.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rusland

FIFA ranking: 37
43 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Rusland.

15 fans
Coach, 73 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren