FC Utrecht komt vlak voor tijd tot eerste overwinning van 2014

Zondag, 23 februari 2014 om 14:19Thijs Post • Laatste update: 15:09

FC Utrecht heeft na acht duels op rij zonder overwinning weer eens een driepunter genoteerd in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jan Wouters had in eigen huis tegen FC Groningen last van de lat: een strafschop en een vrije trap belandden op het aluminium. Omdat ook de bezoekers niet verder kwamen dan de lat leek het duel doelpuntloos te eindigen, maar vlak voor tijd besliste Johan Martensson anders.

/

FC Utrecht trok direct ten aanval en Marco Bizot moest al in de eerste minuut optreden bij een gevaarlijke voorzet, maar daarna namen de bezoekers langzaam maar zeker het heft in handen. Met Filip Kostic als uitblinker werd Michael de Leeuw enkele keren aan het werk gezet, al lukte het de aanvaller niet om te scoren in het eerste bedrijf. Dat lukte de andere spelers ook niet en dat kon met name Kostic zich aanrekenen. Bij de grootste kans in de eerste 45 minuten had de vleugelspeler twee afspeelmogelijkheden, maar probeerde hij het zelf. Kostic schoof de bal tegen de voeten van keeper Robbin Ruiter.

De thuisploeg liet weinig zien en coach Jan Wouters zal zijn manschappen in de rust hebben aangespoord meer initiatief te tonen. De tweede helft was nog maar net op gang gefloten en de bal lag al op de stip. Michael de Leeuw maakte hands in het strafschopgebied en Steve De Ridder mocht aanleggen van elf meter. FC Groningen, dat dit seizoen al acht keer een strafschop tegen kreeg, had geluk: de Belg knalde de bal keihard op de lat.

/

FC Utrecht had de zaken beter op orde na de pauze, maar de bezoekers groeiden weer in de wedstrijd. Een schot van Tjaronn Chery werd ternauwernood weggewerkt door Ruiter, terwijl Nick van der Velden van dichtbij hoog overschoot. Van der Velden maakte zijn rentree na langdurig blessureleed: de laatste keer dat hij in actie kwam was op 3 november 2013 tegen Roda JC Kerkrade.

Het was allemaal niet best en de wedstrijd leek doelpuntloos te eindigen, al had Jens Toornstra nog wel honger naar een doelpunt. De aanvoerder van FC Utrecht zette zich achter een vrije trap op een meter of zeventien van het doel en hij plaatste de bal tegen de kruising. Voor Toornstra was het dit seizoen al de zevende keer dat hij het aluminium raakte en daarmee is hij koploper (twee keer vaker dan andere spelers in de Eredivisie). Chery deed in de slotfase mee met het feestje van Toornstra en De Ridder: op aangeven van invaller Género Zeefuik werkte ook hij de bal op de lat. Vlak voor tijd werd het dan toch 1-0. Martensson knalde hard raak uit de tweede lijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door harrygr)

Knap iedereen van FC Utrecht heeft een 6.5 en iedereen van FC Groningen 5.5!

23 februari 2014 om 15:04

Dat zijn de startwaardes van de winnende ploeg en de verliezende ploeg op Voetbalzone.

Slechte wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Groningen heeft het over zichzelf afgeroepen, maar als die Janssen consequent fluit, stuurt hij die Delpierre eraf en wordt het een heel andere wedstrijd.

23 februari 2014 om 20:32

Als hij consequent floot, hadden veel meer groningen spelers ook geel gehad.

Uuuu! gelukkig winnen we weer eens, maar 0-0 was eigenlyk wel het meest eerlijke geweest

23 februari 2014 om 14:33

Ben ik het niet helemaal mee eens.. Net zoals afgelopen week tegen AZ was Utrecht de 2e helft wel beter. Maar de pech en toch niet altijd even slim spelen leken je nu weer te nekken. Maar ja... Martensson.. Of all people... Breekt de ban voor je..

Ik heb even zitten rekenen na afloop van deze wedstrijd.

Als AZ vandaag vandaag verliest van Ajax blijft het op 34 punten steken. Als RKC verliest van Vitesse blijft RKC op 26 punten staan. Een verschil van 8 punten tussen play-offs Europa en play-offs degradatie. Dat nog zo laat in een seizoen, ongelofelijk!

23 februari 2014 om 14:30

Bizar he! Normaal zijn er altijd 2 clubs die heel weinig punten hebben, maar de nummer laatst heeft geen eens zo weinig punten. Blijft echt spannend!

23 februari 2014 om 14:42

Echt heel bizar inderdaad! Al verwacht ik dat Roda JC nu wel echt gaat afvallen.

Ze krijgen Vitesse uit waar ik geen punten verwacht en dan NEC thuis en Heracles uit. Tegen NEC is het echt erop of eronder, maar vind NEC toch net iets te goed voor de stand waar ze staan. Heracles is verplicht en verwacht ik uiteraard dat ze winnen

9 wedstrijden, met Vitesse, Psv, Twente, Eagles en Heracles uit en AZ nog thuis zijn toch 6 hele lastige wedstrijden.

24 februari 2014 om 01:49

Zo blijft het gelukkig wel leuk, normaal weet je al een beetje wie er europa league gaan spelen en wie er kampioen wordt.

23 februari 2014 om 15:24

Ja, haha, bizar.

Slechte wedstrijd, stomme wissels vd Looi. Zeefuik mag wel eens in de basis, kwam te laat. Gelijkspel was wel verdiend geweest.

Schandalige vertoning van FC Groningen. Leek werkelijk nergens op. In de tweede helft niks gecrëerd en een belachelijke instelling die tweede helft.

23 februari 2014 om 14:44

Amen. We begonnen dit seizoen goed met mooi en fris voetbal, goede combinaties, inmiddels kijk ik nog liever AstroTV dan een wedstrijd van FC Groningen. Begrijp ook niet waarom we nooit eens hebben geïnvesteerd voor goede speler, met al die tientallen magisch verdwenen miljoenen..

23 februari 2014 om 18:51

Die zijn niet magisch verdwenen.. de uitstekende scouting van Suarez en Berg is opgevolgd door de scouting van Femi, Texeira en Jones. Daar gaat je geld dus en dat zie je nooit weer terug.

Terechte overwinning, was hard nodig! Een club als Utrecht hoort niet onderin de Eredivisie joh, van plek 16 naar 13 mooi!

23 februari 2014 om 14:30

Hahaha welke wedstrijd heb jij gekeken dan?

23 februari 2014 om 15:29

Ik vond t ook een terechte overwinning hoor.. De 2e helft utrecht veel beter.. Meer kansen, meer 2e ballen winnen, beter spel.. Dusssssssss lekker Utreg...

23 februari 2014 om 15:35

Utrecht heeft terecht gewonnen omdat ze een doelpunt maken, in zoverre kan ik het met je eens zijn. Maar op basis van spel en kansen nooit een keer, weet niet welke wedstrijd je hebt zitten kijken?
Overigens wil ik hier niet gaan beweren dat Groningen had moeten winnen hoor, de enig terechte uitslag over de wedstrijd gezien was een gelijk spel.

23 februari 2014 om 14:30

Terechte overwinning:'

23 februari 2014 om 15:32

Verdiende overwinning, punt.

Eindelijk weer de winst! Na zoveel wedstrijden tegenspoed eindelijk een keer de 3 punten. Hoe dat gebeurt, maakt niet uit. De punten waren broodnodig! Hopelijk gaat nu het knoppie om in de koppies en kunnen er meer punten gepakt worden!

Gelijk spel was verdiend geweest maar mij hoor je niet klagen Tweede helft utrecht paar grote kansen gehad 2x lat strafschop gemist oar alleen op de keeper. En zo had groningen weer meer kansen in de eerste helft.

Ongelooflijk dat we van dit utrecht verliezen, 2e helft geen inzet geen passie niks. Wisselbeleid van vd looij was ook weer ver te zoeken. Word zwaar seizoen nog

23 februari 2014 om 14:38

dit utrecht is anders niets minder dan groningen hoor sterker nog utrecht heeft een betere selectie alleen gigantisch veel pech dit seizoen en heel veel blesures een verloren seizoen dus volgend seizoen gewoon weer voor de playoffs europees spelen

23 februari 2014 om 14:45

Je kan ook overdrijven hoor....
Ik ga niet verkondigen dat Groningen beter is als Utrecht. Maar Utrecht heeft echt geen betere selectie als Groningen, No Way!
Jullie hebben een goede keeper, die ajup (weet niet hoe je dat spelt) en Toornstra zijn goed en de rest is ook gewoon middelmaat....

23 februari 2014 om 14:50

Toornstra, Ruiter, De Ridder, Oar, Agudelo, Ayoub en dan nog Mulenga en Duplan missen? De selecties ontlopen elkaar echt niet veel hoor, denk dat Utrecht beter is. Chery en Kostic zijn hele aardige voetballers, maar verder blijft er weinig over. En Bizot komt geen eens in de buurt van Ruiter

23 februari 2014 om 15:01

De Ridder matige spits die het vooral van z'n fysiek moet hebben, even duwen even vasthouden enz enz. Wat dat betreft wel een slimme speler want omdat het aldoor maar even en licht is wordt er niet voor gefloten. Oar heeft het vorig seizoen leuk gedaan maar vindt het dit seizoen niks bijzonders hoor, Agudelo ook middelmaat en Mulenga meer geblesseerd als spelen... Duplan ook niet bijzonder....
Wat Ruiter betreft ben ik het wel met je eens dat is een geweldige keeper!
Maar nu niet van allerlei spelers gaan ophemelen die gewoon middelmaat zijn!

23 februari 2014 om 15:09

Die 'matige' spits heeft er anders meer gescoord dan de topscorers van Groningen? Oar is een goede buitenspeler/middenvelder die daarnaast al jaren international is voor Australië. Agudelo heeft ook al meerdere interlands en is steevast 1 van de betere/beste van de Amerikaanse competitie geweest. Heeft hem niet voor niets een transfer opgeleverd naar Engeland. Mulenga en Duplan hebben al jaren bewezen goede Eredivisie spelers te zijn.

Maar ik hoor graag welke spelers jij van Groningen goed vind los van Kostic en Chery!

23 februari 2014 om 15:30

Nou geweldig, probleem is dat bij Groningen geen echte spits in het veld staat. Stond die er wel dan had hij alle mogelijkheden gekregen op een respectabel aantal doelpunten...
En ik zeg ook niet dat Groningen zoveel geweldige spelers heeft, maar ik weiger zoals jij middelmaat de hemel in te prijzen......
En als de Utrecht spelers die jij noemt zo geweldig zijn als jij zegt stonden ze echt wel wat hoger hoor, ondanks de geblesseerden.....

23 februari 2014 om 15:38

Ik prijs geen middelmaat de hemel in, maar ik ben gewoon reëel Daarnaast is De Ridder eigenlijk een buitenspeler die als spits wordt gebruikt. Dus dan heb je precies hetzelfde probleem als Groningen, terwijl Utrecht veel wedstrijden zelfs met De Ridder als enige spits moest spelen omdat de andere spitsen geblesseerd waren. Groningen heeft gewoon een beperkt team los van Chery en Kostic. Dat geef je indirect zelf ook toe, want na 4 posts heb je nog geen goede onderbouwing gegeven over spelers, terwijl ik dat wel heb gedaan.

23 februari 2014 om 15:51

Utrecht en Groningen zijn twee gelijkwaardige teams, alleen bij Utrecht loopt het niet lekker en bij Groningen is het ook niet echt altijd geweldig. Bizot vind ik niet heel veel onder doen voor Ruiter. Daarnaast vergeten we even dat Ruiter 4 jaar ouder is. Ik zie meer potentie in Bizot dan in Ruiter maar dat kan aan mij liggen.

Botteghin en Hateboer zouden ook gewoon in de basis staan bij Utrecht. Botteghin draait een erg sterk seizoen, doet het niet veel slechter dan van Dijk. Hateboer is een talent op de rechtsback positie. Chery en Kostic heb je zelf al opgenoemd. Andersom zouden Toornstra, de Ridder en Ayoub ook in de basis staan bij Groningen. Daar blijft het ook bij. Beiden teams zijn subtop/middenmoot en doen helemaal niets onder voor elkaar.

23 februari 2014 om 15:57

dus jij beweerd met droge ogen dat de ridder janssen del piere middelmaat zijn ik zou zeggen ga eens kijken want welke spelers van groningen zijn beter dan die utrecht heeft ik kom er maar op twee die een basisplaats zouden hebben bij utrecht

23 februari 2014 om 16:11

Als die Agudelo in Engeland een werkvergunning had gekregen had hij bij Stoke City gewoon in de basis gestaan, in engeland kom je ook niet 'zomaar' terecht.

23 februari 2014 om 16:17

als de ridder matig is wat is zeefuik dan wel niet?agudelo middelmaat die jongen is net hier en stond in de belangstelling van heel veel clubs en is gehuurd van stoke city geloof ik ook middelmaat zeker oar is een zwakke schakel dat ben ik met je eens mulenga had er vorig seizoen nog 16 inliggen en is dit seizoen geblesseerd geraakt net als duplan janssen en nog veel meer spelers dus doe niet alsof groningen beter is want dat is gewoon niet zo die zijn dit seizoen ook gewoon middelmaat

24 februari 2014 om 10:23

Zoals ik zeg ik ga geen middelmaat de hemel in prijzen, dus hoef het niet te onderbouwen dat we hele goede spelers hebben. Want die hebben we niet, we hebben een team wat kan meekomen en soms iets meer als dat.
Dat jij dit wel doet en denkt dat Utrecht een topteam heeft is jou beperking......!

23 februari 2014 om 15:35

Bij utrecht loopt het al een tijdje niet meer, en toch staan we 'maar' drie punten onder Groningen, dus is het helemaal niet zo ongeloofelijk. Beide teams zijn middenmoters.

Ongelofelijk dat je van, met álle respect, dit utrecht weet te verliezen. Je weet dat je over een veel beter positiespel beschikt en dat je tegenstander ontzettend veel mensen mist. Dan moet je de wedstrijd in het eerste uur gewoon beslissen door met lef te voetballen. Gewoon met een te laffe instelling begonnen, blij met een puntje. Terecht dat je dan de deksel nog op je neus krijgt! utrecht gefeliciteerd!

23 februari 2014 om 14:38

Kijk.. Omdat Utrecht laag staat wil het niet zeggen dat ze niet over een goed positiespel beschikken, dus de reden dat Groningen per definitie een beter positiespel heeft ben ik het niet mee eens.. Utrecht beschikt normaliter met spelers als Toornstra, Ayoub, Riddertje , Agudelo en toch ook Oar over een goed positiespel.. De verdediging aan de andere kant is het zorgenkindje..

Volgende wedstrijd beginnen met Zeefuik in de spits, want de Leeuw zit totaal geen beleving in en kan geen bal vasthouden. En dan in de tweede helft Zivkovic er bij brengen, die kan goed samen spelen met Zeefuik..

23 februari 2014 om 16:20

je kan beter met zivkovic beginnen de leeuw laat niets meer zien terwijl ik dat toch een aardige speler vond zeefuik is gewoonweg een lachertje die groningen zo snel mogelijk moet lozen

Eerste helft verwijt ik de ploeg niet gewoon de 0-1 te maken dikke mentale dreun uitdelen!
2de helft Erwin erwin erwin! Je komt onder druk en hebt totaal geen houvast dan zal elke leek denken Zeefuik erin die kan een balvast houden en Zivkovic erbij voor de ruimte. Nee hij denkt de oorlog te gaan winnen met Hiariej jezus man gaat nergens meer over. Ik hunker zo naar 2 spitsen en ik krijg steeds meer een afkeer tegen me eigen club! Praatjes over spectakel en lef terug brengen en vervolgens langzaam aan Maaskant kopie aan het worden. 2 spitsen die jagen een ploeg die erop durft en mag klappen. Een corner tegen 2 mensen voorop houden in plaats van 11 in eigen 16. Dat is het Groningen waar ik en vele gek van zijn en niet dit. Het enige positieve is dat er 2 eigen jongens bijgekomen zijn met Hateboer/van Nieff

Een Utrecht zonder vertrouwen met veel blessures moest je doordrukken en geen enkel gevoel geven op winst. Maar wij presteren het om achteruit te lopen en zo ploeg de 0 kan houden is typisch! Geen wonder met een 1 spits systeen wat ook nog is geen spits is. Utrecht feli met de 3 punten..

Pff.. Als met name Kostic iets secuurder was in de eerste helft ga je rusten met 0-2 en is de wedstrijd klaar. Utrecht heeft buiten de penalty en de vrije trap van Toornstra geen kans gehad, waar Groningen toch een aantal keer had moeten scoren... Gebrek aan een fatsoenlijke spits/ gebrek aan goede voorzetten deze wedstrijd breekt je op.

23 februari 2014 om 14:41

Geen kans gehad? Wel even dat groene brilletje af doen Maar ik begrijp je teleurstelling, maar je moet niet doen alsof Groningen een topploeg is haha!

23 februari 2014 om 14:43

Laten we eerlijk zijn Utrecht heeft geen voetballende kans kunnen crieeren en wij hadden er wel 4/5 maar het is ook een gebrek aan kwaliteit/mentaliteit om er 1 in te schoppen dus het woord topploeg zou niemand hier in de mond nemen.

23 februari 2014 om 16:01

nou laten we eerlijk zijn dan de ridder op de lat en oar alleen op de keeper af zijn dat geen kanssen dan? groningen heeft in de eerste helft kansen gehad utrecht in de tweede helft plus een gemiste strafschop utrecht heeft er een gemaakt groningen niet dus een verdiende overwinning dacht ik zo

23 februari 2014 om 14:42

De Leeuw is ook veel te statisch die wacht alleen maar tot een voorzet op zijn hoofd valt, ipv inkomen en naar de bal bewegen....

Ongelofelijk dat je van een ploeg verliest, waar een vierdeklasser nog ruim van gaat winnen. Om je dood te schamen! En waarom durft Kuipers Delpierre zijn tweede gele kaart niet te geven? Groningen speelde weer lekker laf met ook weer heerlijke wissels. 10 minuten voor tijd pas een spits in durven brengen! Wat een hopeloos gestuntel.

23 februari 2014 om 14:52

Ongelofelijk dat je van een ploeg verliest, waar een vierdeklasser nog ruim van gaat winnen.'

En toch verliezen, wat zegt dat over het niveau van Groningen? Wat meer respect is op zijn plaats, het verschil op de ranglijst is ook maar 3 punten hoor!

23 februari 2014 om 17:36

Caesar.. Ik zit jouw comments met verbazing te lezen.. Dit is een voetbalsite.. Geen korfbal.. Dat utrecht verliest van 4e klassers?.. Frustratie doet pijn of niet?.. Totaal overbodige reactie en niet relevant.. Als ik jouw theorie moet volgen dan verliest Groningen dus van een ploeg waar 4e klassers van winnen.. Dan hoop ik dat Groningen het gaat redden dit jaar..

23 februari 2014 om 17:37

Sorry Caesar ik bedoel baseline hahaha

23 februari 2014 om 17:28

Whahahaha jullie verliezen van een ploeg die van een vierde klasser verliest, wat maakt dat van jullie dan? Een G-elftal.

Goeie actie van Pearle ; een bril voor Kostic en Van der Looi.

Mooi ! Clubs als Utca en Nec horen gewoon in de eredivisie , dan veel liever clubs als Roda of Ado in de eerste divisie !

23 februari 2014 om 15:00

Nee ik niet, zie liever dat die geldschieter van Utrecht weggaat, dan is t over in de Domstad. Roda en ADO horen in de eredivisie.

23 februari 2014 om 15:09

Wat ben jij toch een verschikkelijke vent ! Al die reacties van jou slaan nergens op.. Welk topic het ook is.. Niks is onderbouwt en je praat maar onzin.
Als iemand op jou reageert, reageer je niet eens meer. Zulke mensen zouden eigenlijk gewoon geblokkeerd moeten worden op Voetbalzone.

23 februari 2014 om 15:17

@ado69 en Utreg4life
Trek je niks van aan! Net als VAKKIE-L behoort ado69 tot de ADO-supporters die Utrecht niks gunnen. Ik denk dat het komt omdat wij hun beste spelers sinds jaren (toornstra) voor een prikkie hebben opgehaald. En omdat ADO al jaren niks heeft bijgedragen in de Eredivisie (en uberhaupt blij mogen zijn dat ze daar in spelen), los van dat seizoen met Verhoek en Buylikin. Wat later ook beperkte voetballers bleken die nergens meer wat klaar hebben gespeeld. Pure afgunst gewoon! Steun lekker je eigen club Ado, die kunnen je steun genoeg gebruiken nog!

23 februari 2014 om 15:30

ik reageer op Totti, en dat mag ik zeggen volgens mij. En t is nog de waarheid ook dusss.

Nee Utrecht heeft eecht een grote bijdrage geleverd de afgelopen jaren, we staan nog voor lul ook in Europa pfff, of teer je nog op Celtic van een eeuw geleden. En 1 miljoen is ook voor Utrecht geen prikkie meer hoor,

Maar idd ik kon het niet hebben nee, en vind Utrecht nog leuk ook. Alleen dat gelul dat t 3 stappen hoger is, blijkt gewoon van niet dus

23 februari 2014 om 15:41

Ado69 weet zelf ook wel dat ado boven zn stand leeft.

23 februari 2014 om 16:09

hahaha als van seumeren zou vertrekken blijft er een club zonder schulden over en ado zal v duinen moeten verkopen om het hoofd boven water te kunnen houden voor 5 ton of zo net zoals met toornstra .
utrecht hoort niet in de eredivisie! utrecht is nog nooit gedegradeerd als een van de weinige clubs en ado is net terug na 10 jaar jupiler of zo en die mogen blij zijn als ze erin blijven roda heeft het al jaren moeilijk maar als ik mocht kiezen gaat of roda of rkc eruit en niet jou club die qua stad in de eredivisie horen maar qua voetbal een nivo lager met alle respeckt hoor

23 februari 2014 om 16:25

ja want ado heeft echt een bijdrage geleverd europees de laatste 20 jaar haha en een miljoen maak er maar 750.000 van zonder verkoopclausule zoals jullie voorzitter jullie wil laten doen geloven en drie stappen hoger dan ado nee klopt dat zijn ze niet wel 5 stappen hoger en schuldenvrij

23 februari 2014 om 17:30

Ja want jullie spelen altijd in de eredivisie? Whahahaha

23 februari 2014 om 17:46

Klopt niet wat je zegt ado69, van Seumeren is geen geldschieter, maar is eigenaar. Dus de club is van hem. Daarmee is de rest van je comment irrelevant en een beroerd beargumenteerd stukje slappe tekst.

23 februari 2014 om 22:21

Ado is al jaren niets, ja mag alleen maar dromen dat jullie zo iemand hebben, ohhh ja, meneer van Zweden, de haagse bluffer van Swansae, alleen een grote mond, maar helpen whahaaaaaaa

23 februari 2014 om 23:41

eeuw geleden Celtic en Napoli en Liverpool?, 3 jaar bedoel je

ps wanneer had ADO zijn laatste bijdrage in Europa en zullen we eens de balans opmaken van alle clubs in NL van de afgelopen 10 jaar, eens kijken hoeveel clubs er dan onder utrecht zitten, en dan te weten dat Utrecht al 10 jaar kampt met grote financiele problemen, dan doen ze het sportief nog gewoon goed

23 februari 2014 om 23:52

Roda had ooit Nol de Ruiter als geldschieter, wat maakt nou uit wie de geldschieter of sponsor is? ik kijk naar de beleving van de club in de regio, stadion, aantal toeschouwers, selectie, verleden, jeugdopleiding etc. nou dan hoort Utrecht in de Eredivisie, overigens is Utrecht nog nooit gedegradeerd

24 februari 2014 om 01:30

Oke, rustig maar :-), komt goed.

mooi dat we eindelijk weer eens hebben gewonnen de punten hebben we hard nodig dus dit is dan wel weer eens fijn.

Ceaser dat zegt inderdaad ook genoeg over het nivo van Groningen helaas.

Ja jongens als we zo gaan beginnen, is de hele eredivisie een lachertje... Utrecht speelt gelijk tegen Ajax, Ajax krijg klop van Salzburg etc etc...
Zo kunnen we nog wel even doorgaan..

Ontopic: Slaapverwekkende wedstrijd van beide kanten.. Oar bakte er bij Utrecht weinig van en Kostic hetzelfde verhaal bij Groningen...
1e helft groningen iets beter, 2e helft Utrecht..

0-0 was terecht geweest, naar als utrechtsupporter ben ik blij met deze zeer belangrijke 3 punten.

23 februari 2014 om 16:10

de hele eredivisie is ook een lachertje alleen ajax steekt er in nederland bovenuit maar in europa heeft niet een nederlandse club iets te zoeken

Gelukkig maar dat ze gewonnen hebben. Zou wat zijn als ze degraderen.

Ik hoop dat dit de eindstand van de onderste 3 wordt. Of het realistisch is is een andere vraag.

16. SC Cambuur
17. Ado Den Haag
18. RKC Waalwijk.

23 februari 2014 om 15:31

Willem 2 voor Cambuur en De Graafschap voor Ado.

23 februari 2014 om 16:11

doe mij maar cambuur en ado en rkc eruit

23 februari 2014 om 23:46

Cambuur heeft leuk publiek en speelt fris en aanvallend voetbal en heeft zich prima versterkt in de winter die zie ik er niet uitvliegen, wel een Roda wat na verkoop Malki een matig team overhield, of een ADO wat na verkoop van betere spelers matige spelers aantrok, of een GA Eagles die niet constant genoeg zijn, en NEC heeft ook een matige ploeg.

Ik vermoed dat dit de eindstand onderin wordt

10. Zwolle
11. Cambuur
12. Heracles
13 Nac
14 Rkc
15 Roda Jc
16 GA Eagles
17 Nec
18 ADO

Pff.. Het gaat steeds minder met Fc Groningen. Aan het begin van het seizoen zag het er nog leuk uit, en hoopte ik op een mooi seizoen. Maar intussen heb ik mijn verwachtingen moeten bijstellen. Misschien met een beetje geluk nog een play-off ticket.

Goede winst van Utrecht, van harte gefeliciteerd. Ook Utrecht hoort net als ADO in de ere. Alleen dienen beiden hoger te staan, maar beide clubs worden slecht geleid door een geldschieter zonder enige kennis van zaken. En dat wreekt zich. Kijk maar naar Roda die maken het helemaal van eieren en gaan er na jarenlang wanbeleid uit.

Maar, prima winst van Utrecht.

23 februari 2014 om 17:40

Roda, RKC en waarschijnlijk Cambuur krijgen de problemen..

23 februari 2014 om 23:48

ADO en NEC en GA Eagles hebben de zwakste selecties, Cambuur, RKC en Roda zijn een maatje groter en ook gezien het programma zie ik die er net boven eindigen

Veel angst bij FC Utrecht en een laffe instelling bij FC Groningen. Leuk dat de drie punten in Utrecht blijven.

Verder hadden zowel Delpierre (werd eerder genoemd) als Botteghin twee keer geel moeten krijgen.

deze nederlaag wil ik enkel en alleen op het bordje leggen van onze laffe trainer. je bent de eerste helft beter en had op 0-2 moeten staan.

dan komt hij met zijn wissels, verdedigende wissel door die clown Hieraj in te brengen en als aanvaller brengt hij zeefuik

daar had hij dus zivkovic moeten brengen voor de snelheid en een keer durven voetballen en niet elke keer ze maar achteruit laten lopen.

als ze gewoon lekker hun eigen spelletje hadden durven spelen hadden ze zeker weten de 3 punten meegenomen, maar door de laffe instelling van de trainer sta je weer met lege handen.

word tijd voor een trainer die wel durft voetballen en ook aanvallers durft opstellen in het begin en niet met een middenvelder in de spits zoals nu elke keer met de leeuw.

aanvallend en spektakulair voetbal willen we zien, desnoods krijg je maar een keer een zeperd, maar dan kun je wel zeggen dat je alles gedaan en geprobeerd hebt om te winnen.

en niet zoals nu weer teleurgesteld omdat je weeer niet durft te voetballen pffffff

23 februari 2014 om 17:52

Denk je echt dat die bal niet op de lat was gegaan? Als vd Looi aanvallender had gespeelt?.. Of dat de weinige kansen beter waren afgerond als vd Looi beter had gewisseld?... Nee.. Heeft met kwaliteit te maken.. En schrijnend genoeg mist Groningen deze kwaliteit.. En ligt t niet aan vd Looi, want zo slecht is Utrecht niet ondanks de stand misschien anders doet vermoeden..

23 februari 2014 om 18:28

je ziag het vandaag ook weer, ze zijn veel beter als de tegenstander, krijgen kansen genoeg, en omdat die bal er dan ff niet in wil, gaan ze achteruit lopen en meer verdedigend spelen, en datword aangegeven door van der looi, en met zijn wissels laat hij ook duidelijk zien dat hij meer verdedigend wil spelen.

zowiezo begint hij al zonder een spits aan de wedstrijd, heeft 2 spitsen op de bank zitten en begin met een aanvallende middenvelder in de spits, die overal loopt, behalve waar hij moet lopen.

er loop genoeg kwalitei rond daar op het veld om vandaag de punten mee te nemen, maar dat is weer niet gebeurt en daar is van der looi verantwoordelijk voor.

in de rust heeft hij duidelijk weer aangegeven om nog kompakter te gaan spelen en meer op de counter loeren.

dan moet je een snelle spits brengen en geen spits als zeefuik die het moet hebben als een elftal een overwicht heeft en veel in de 16 meter van de tegenstander speelt en niet bij deze wedstrijd.

het ontbreekt al veel te lang bij groningen om 90 minuten te strijden voor elke bal, een aantal spelers doet het wel, maar een ander deel laat het voor wat het is en doet dan niet mee, dus win je weer niet

en vook dat alles is van der loois als trainer zijnde verantwoordelijk en moet hij zijn conclusie trekken en gewoon zelf opstappen in mijn ogen

23 februari 2014 om 20:21

als hij zoals jij zegt met een aanvallende middevelder begint in de spits en de spits van 100 kg op de bank laat zitten zegt dat toch genoeg over de kwalliteit van groningen

23 februari 2014 om 20:43

Veel beter is ook wel overdreven.

1ste helft was groningen beter maar 2e helft was utrecht duidelijk beter.

24 februari 2014 om 14:22

je hebt het grootste talent van nederland op de bank zitten en laat m zitten, nou mag zivkovic maandagavond weer met het 2e spelen.

als je zo een speler in de selektie hebt moet je daar gebruik van maken.

wat ik bedoel is dat we al wekenlang zonder een spits spelen, zivkovic mag alleen maar op de bank zitten, zeefuik zit net weer bij de selektie en speelt ook niet en de 3e spits zit al niet eens meer bij de selektie, is trouwens afgelopen weekend toch nog verkocht.

iedereen die het voetballen volgt ziet dat de leeuw geen spits is en zich daar ook niet thuisvoelt, zoals hij zelf ook zegt, en toch elke week weer met hem beginnen.

waarom geen risico durven nemen als je eindelijk gaat wisselen.

nee, tis een aanvaller voor een aanvaller en dan een verdedigende middenvelder brengen voor een aanvallende middenvelder.

hiermee loop je alleen maar verder achteruit en roep je de problemen over jezelf af.

durven voetballen, dan maar een keer op de bek, maar gewoon durven voetballen.

als ze dat gisteren hadden aangedurft hadden ze niet verloren in Utrecht, want Utrecht stelde ook zwaar teleur, word alleen verbloemt nou door de 3 punten, maar eigenlijk behalve een vrije trap van toornstra hebben ze niks laten zien.

en dan kom niet met die kans aan van die speler die alleen op Bizot afgaatm want dat was pas nadat alles van groningen ineens wel ten strijde trok.

nogmaals, deze nederlaag is voledig de schuld van een laffe van der looit die niet durft te voetballen .

ps, als je zeefuik hebt gezien, zie je ook dat hij zeer afgetraind is en enorm afgelvallen, volgt speciaal programma hiervoor en werpt zijn vruchten af aan zijn lichaam te zien, want tis niet modderver en 100 kg meer

Waar zijn de reacties?

Verhaal van Groningen. Tegen ploegen die in een hele reeks niet scoren, niet winnen of wat dan ook, scoren of winnen in de eerstvolgende ontmoeting met Groningen. Vorig seizoen had NEC al een aantal wedstrijden niet meer gescoord, werd het in de Euroborg ineens 3-3. Dit seizoen dus nu tegen een Utrecht dat al zeven duels niet meer heeft gewonnen en dan verlies je daar weer van. Gebeurt Groningen toch wel opvallend vaak dat ze tegenstanders zo weer wat op gang kunnen helpen. Utrecht was niet sterk, maar Groningen heeft er echt nul profijt uit gehaald, een wanvertoning. Kan er gewoon niet bij dat we na zo'n goede start nu ineens zo ver wegzakken. Overigens is het excuus van het veld nu wel helemaal ontkracht. Volgens Chery vond hij het fijn om weer eens uit te spelen, nou dat hebben we kunnen zien!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller286
M. MahiAanvaller217
M. SyllaAanvaller180
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

2 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren