Benfica waarschuwt Stevens, Silvestre Varela goud waard voor Porto

Benfica heeft zijn derde achtereenvolgende zege geboekt in de Liga Sagres. As Aguías kenden weinig problemen met Paços de Ferreira en wonnen met 0-2. De voorsprong op achtervolger FC Porto bedraagt vier punten. De regerend landskampioen rekende zondagavond door een tweeklapper van Silvestre Varela af met Gil Vicente (1-2) en passeerde Sporting Portugal in het klassement.

/

Paços de Ferreira - Benfica 0-2
Huub Stevens treft donderdag een Benfica in vorm, want dan nemen de Portugezen het in de knock-outfase van de Europa League op tegen PAOK Saloniki. De ploeg uit Lissabon verloor dit seizoen pas één keer (Marítimo, 2-1) en kende ook geen enkele moeite met Paços de Ferreira. In de eerste helft kwamen de bezoekers echter niet tot uitgespeelde kansen; alleen Maxi Pereira werd namens Benfica gevaarlijk. Acht minuten na rust brak Ezequiel Garay met een kopbal de score open in Estádio do Mata Real en Lazar Markovic bepaalde na 67 minuten de eindstand. Os Castores verdedigden slecht uit en de Serviër profiteerde door met zijn rechter hard binnen te schieten. Filip Djuricic en Miralem Sulejmani deden respectievelijk 7 en 31 minuten mee.

/

Gil Vicente - FC Porto 1-2
Het was in de eerste helft genieten in Barcelos. FC Porto speelde tiki-taka, kwam in de beginfase al tot enkele goede kansen en opende na achttien minuten de score. Silvestre Varela kopte op aangeven van de uitstekend spelende Héctor Herrera binnen: 0-1. Voormalig Venlonaar Josué en Danilo (schot tegen de paal) vergaten om de marge voor rust te verdubbelen op het natte veld van Gil Vicente. Acht minuten na rust trof Varela opnieuw doel: na een knappe solo schoof hij overhoeks binnen. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar via Hugo Vieira kwam Gil nog terug tot 2-1. De thuisploeg voerde de druk op, maar Porto hield zonder al te veel problemen stand.