Drie partijen praten weer over toestaan van uitsupporters in Klassieker

Dinsdag, 7 januari 2014 om 10:27Erik van Dam • Laatste update: 10:32

Vanaf volgend seizoen zijn er mogelijk weer supporters van beide clubs aanwezig tijdens de Klassiekers tussen Feyenoord en Ajax. De twee topclubs moeten het sinds 2009 doen zonder de aanwezigheid van uitsupporters en dat heeft de sfeer rondom het duel danig verminderd. De vijfjarige ‘afkoelingsperiode’ loopt nu bijna ten einde en deze week praten de drie betrokken partijen over hoe het verder moet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moeten er weer uitsupporters zijn in de Klassieker?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door demoos89)

Laten we hopen dat er weer uitsupporters welkkom zijn, zonder hen is de klassieker toch niet hetzelfde. En laat ze zich dan ook in godsnaam normaal gedragen zodat er niet weer rellen komen en weer van voor af aan beginnen.

7 januari 2014 om 15:24

Er zullen altijd wel weer een paar tussen lopen die het verzieken.

Dit houd de burgemeester van R'dam toch tegen,hij had al gezegd dat het veel geld scheelde,en als hij wat kan verbieden dan doet hij dat ook.

7 januari 2014 om 11:38

Ik kan me niet voorstellen dat het veel geld scheelt gezien de enorme politiemacht die er elke thuiswedstrijd van Feyenoord weer staat terwijl er hoegenaamd bijna niets meer gebeurd.
Als er al sprake is van 'incidenten' komen die voort uit de enorme spanningen die er al een tijdje zijn tussen de supporters van Feyenoord en de politie/me die dankzij Aboutaleb elke bezoeker van de Kuip tot potenciele hooligan heeft gebombardeerd.
Die man maakt het er niet gezelliger op.

7 januari 2014 om 11:42

Had volgens mij een tijdje gelezen,dat Aboutaleb had gezegd dat het rond een miljoen euro scheelde per seizoen. Afgaande op die bedragen zie ik het somber in.

7 januari 2014 om 11:52

Ik ben helaas erg negatief ingesteld over de beste man na zijn enorme leugens over de Feyenoordsupporters in het algemeen, zijn absurde veiligheidsbeleid rondom wedstrijden in de kuip, talloze leugens om de klassieker zonder uit supporters te houden, zijn halstarrige houding rondom het nieuwe stadion,etc etc etc.
Ik geloof deze man niet meer zomaar als hij weer eens met zgn goed nieuws komt.

7 januari 2014 om 11:59

Ben ff aan het zoeken gegaan,en heb o.a. dit gevonden.
De maatregel heeft ook bijna een miljoen euro bespaard op de politiekosten, blijkt uit onderzoek van de Nos. Ook voor de clubs is het spelen zonder uitpubliek voordeliger. Ze hoeven minder stewards in te zetten en kunnen meer kaartjes verkopen.

7 januari 2014 om 12:43

Zoals ik al aangaf ben ik wat wantrouwend naar Aboutaleb toe maar goed, als de NOS hiermee komt dan zal het wel misschien wel zo zijn.

Het gaat toch weer mis, er zit een grote groep hersenloos tuig tussen dat liever vecht dan dat ze hun eigen club steunen.

7 januari 2014 om 15:27

Die zitten er bij iedere club.

Zonder uit supporters is er niet eens sprake van een Klassieker! De supporters maken het tot een klassieker.

Laten we met zijn allen er voor zorgen dat dit ook de komende jaren weer kan en mag gebeuren.
Op ludieke wijze de tegenstander op scherp zetten vind ik prima, maar blijf met je poten van elkaar af.

Samen op weg naar de Echte klassieker.

Ze zullen bijna wel moeten toestaan je kan niet alleen Feyenoord straffen voor situatie waar beide clubs verantwoordelijkheid voor zijn

7 januari 2014 om 10:40

Want Ajax-supporters mogen natuurlijk wel in De Kuip komen? Wat een Calimero-gedrag zeg.

7 januari 2014 om 10:48

Wat heeft kuip met deze wedstrijd temaken is een eenmalige bekerwedstrijd
En is gelijk mooie test verloopt alles goed gewoon weer vanaf volgend seizoen uitsupporters mee

7 januari 2014 om 10:42

Hoezo wordt alleen feyenoord gestraft?

7 januari 2014 om 11:39

Omdat Ajax thuis speelt zonder supporters van de tegenpartij?

7 januari 2014 om 23:14

Dit gaat wel te ver. Ajax heeft thuis geloot dus daar niet over klagen. Hoop wel op uitsupporters

Ze krijgen nu misschien wel de kans om er weer bij te zijn. Maar als het nu weer verkeerd gaat dan is het echt einde verhaal. Dus laten we hopen dat de supporters van beiden clubs niet gaan rellen. En deze kans grijpen.

Latwen we het hopen. Een klassieker hoort gewoon met uitsupporters. De hele sfeer & drama is dan anders. Ik zeg volgend jaar gewoon proberen en als het niet lukt weer een rustperiode

7 januari 2014 om 10:50

Als van te voren wordt afgesproken dat er geen incidenten plaats mogen vinden dan kunnen ze het beter niet doen. Elk evenement waar 50.000 mensen bij elkaar komen gebeuren incidenten. Dus denken dat het nu zonder kan na 5 jaar is een utopie

7 januari 2014 om 11:46

Incidenten zijn ook niet het grootste probleem, zolang ze maar op kleine schaal voorkomen. Zoals je al aangeeft zijn er op elk evenement van +- 50000 mensen incidenten, maar het belangrijkste is dat het te handhaven is

Ik hoop voor alle ajax en feyenoord fans dat ze gewoon weer welkom zijn, nu maar hopen dat wij ook nog vele jaren welkom zijn in arnhem

Ik ben van mening dat alles in het leven een tweede kans verdiend, zo ook de klassieker. De supporters hebben hun 'straf' uitgezeten en daarmee is voor mij de kous af.

Enkel mensen die zich kunnen gedragen zijn wat mij betreft welkom. Dat hooligan tuig mag in Rotterdam blijven. Dat soort mensen verstieren het voor honderdduizenden anderen en hebben niets te zoeken in een voetbalstadion.

Dit is een goed moment om te kijken waar beide clubs staan sinds de straf is opgelegd. Ik hoop dat zij mogen komen en zich kunnen gedragen en vanaf volgend seizoen vica-versa. Genoeg is genoeg.

7 januari 2014 om 11:33

Ik vind dit toch een éénzijdige belichting als je het alleen maar over het hooligantuig uit Rotterdam hebt.
Vergeet niet dat ook bij Ajax dit een groot probleem is en blijft gezien de laatste gedragingen in CL bij de uitwedstrijden bij vooral AC Milan en Celtic.

7 januari 2014 om 13:37

Zo bedoelde ik het niet. Ik doelde op de aankomende bekerwedstrijd. Dan mag wat mij betreft Feyenoord supporters komen die komen om hun ploeg te steunen en niet om de boel te verstieren. Uiterraard geldt dat ook voor Ajax, wat het zijn immers ook Ajacieden die niet mee mogen.

Natuurlijk het mooiste de top wedstrijd van de eredivisie met uit publiek.
Ik denk dat de supporters nu ook een statement kunnen maken door bijvoorbeeld Feyenoord supporters uit te nodigen voor de aankomende beker wedstrijd in Amsterdam.
Laat ze niet naast de f side of 410 zitten maar gewoon paar vakken daarnaast. Nodig supporters uit die niet bekend staan als idioot of die bij de fanatieke aanhang behoord maar gewoon de supporter.
En maak eens statement dat het kan! Nodig er 150 uit laat ze tussen de Ajax toeschouwers zitten en geniet samen van voetbal en toon respect voor elkaar.
Spreek elkaar aan als ze staan te provoceren of iets in die zin.
Maar goed dat is mooi voor de ideale wereld die hebben we niet maar ik zou dit een erg mooi gebaar vinden.

Als de uitsupporters weer welkom zijn dan maar hopen dat ze ervan geleerd hebben. Ik schat de kans wel hoog dat het uit de hand kan lopen. Ajax Feyenoord of Feyenoord Ajax is een echte klassieker waar veel strijd en lust inzit. Ik hoop dat de fans elkaar zullen respecteren tijdens de wedstrijden, maar dan moet er een wonder gebeuren.

7 januari 2014 om 11:43

Kan iemand mij vertellen wanneer de laatste rellen tussen Feyenoord en ajaxsupporters zijn geweest?

Ik vind het best wel leip. Ajax supporters zijn levensgevaarlijk, Het lijkt me geen verstandige keuze om naar Amsterdam te reizen. Voor je het weet heb je een mes in je ribben. De klassieker hoort eigenlijk ook geen supporters te komen. Veel te onverantwoordelijk. Ik hoop dat de gemeente een verstandig besluit nemen.

7 januari 2014 om 12:13

Bij Feyenoord lopen er ook genoeg rond die zich niet kunnen gedragen,je moet niet alle Ajax-supporters over 1 kam scheren. Rotte appels heb je bij beide club's,net als dat er ook genoeg 'normale' supporters zijn.

7 januari 2014 om 12:49

Als er al supporters mee mogen zal dit via de verplichte treincombi gebeuren en zeker niet op losse verkoop.
Dat er al jaren supporters toch in slagen kaarten te bemachtigen voor de wedstrijden over en weer geeft aan dat het hele systeem van kaartverkopen in Nederland zo lek is als een zeef.
Ook mensen met een SV kunnen moeiteloos kaarten kopen voor wedstrijden van andere clubs en dus bij uitwedstrijden hun club achterna reizen.
En dat gebeurd ook gewoon bij de klassieker.
Waar ie gespeeld wordt maakt niet uit.

7 januari 2014 om 13:10

Ajax supporters zijn niet meer of minder gevaarlijk dan die van Feyenoord. Als je zonder treincombi als uitsupporter moet afreizen naar de Kuip of de Arena heb je gewoon een probleem. Beiden clubs hebben te veel idioten rondlopen helaas.

Je weet nu al dat het misgaat, want alleen al bij het zien van een logo van de rivaal slaan de stoppen door aan beide kanten. Als je mazzel hebt komen er spreekkoren en als je pech hebt dan zullen er weer dingen gesloopt worden.

7 januari 2014 om 15:32

Dat valt allemaal wel mee. Het is niet zo erg als jij doet voorkomen. Natuurlijk zijn er gevaarlijke 'supporters' maar dat heeft iedere club. Met de supercup ben ik ook naar amsterdam afgereisd op eigen vervoer en liep je gewoon tussen de ajacieden.

Laat ajax en feyenoord de extra kosten beralen, dan is er meteen geen argument meer voor de burgemeesters. Als het werkelijk zo is dat een klassieker de gemeente van de thuisclub 1 miljoen extra kost tov een andere wedstrijd zou dat een belachelijke verkwisting van gemeenschasgeld zijn. Al lijkt 1 miljoen extra voor een wedstrijdje mij nogal veel. Daar mogen aboutaleb en vd laan wel even een specificatie van publiceren. Nu lijkt het alsof ze bedragen verzinnen om het gelijk aan de zijde te krijgen

Mooi gebaar op de foto (volgens mij heb ik die wedstrijd gemist)!!

Is het dan zo dat de beker een test is voor komend seizoen? of als het goed opgeheven en zijn er weer uitsupporters bij fey-aja.

Begrijp me niet verkeerd ik probeer hier echt niet te stoken ofzo maar ben gewoon oprecht benieuwd.
persoonlijk zal ik het wel weer relaxed vinden als dat wel zo zou zijn, maar ik kan begrijpen dat sommige mede supporters zoiets hebben van nee doe dan maar volgend seizoen.

7 januari 2014 om 16:15

Was de Klassieker van begin 2013 (3-0), net na dat de Arena was uitgebreid met een paar duizend stoeltjes. Toen er ook sneeuw vanuit het dak naar beneden viel (misschien dat je het nu weer weet).

Dat zijn dus 6 partijen, niet 3.

Van de ene kant ben ik blij dat er weer uitsupporters mogen bij zijn. Van de andere kant; ik denk dat als wij weer naar de kuip mogen dat feijenoord fans de boel weer aardig gaan verkloten. Niet dat wij zo'n lieverdjes zijn hoor, maar de haat van feijenoord fans naar Ajax is groter dan andersom. En dus meer agressie en emotie. Ik hoop dat wij en feijenoord het tegendeel bewijzen en wedstrijden kunnen bekijken zonder rellen en opstootjes. Een klassieker zonder uitsupporters is geen klassieker.

Ze hebben toendertijd een straf van 5jaar opgelegd! Na dit seizoen is die 5jaar voorbij! Maw de supporters hebben hun straf uitgezeten.

Je kan tegen een gedetineerde, die zijn straf volledig heeft uitgezeten, toch ook niet zeggen; je blijft nog maar ff langer zitten!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren