Heracles slaat na 116 minuten toe, Willem II verliest van Topklasser

Heracles Almelo, de bekerfinalist van het seizoen 2011/12, heeft de derde ronde van de KNVB beker bereikt. De ploeg van Jan de Jonge sloeg in een draak van een wedstrijd na 116 minuten toe en was hierdoor RKC Waalwijk de baas. Voor Willem II zit het bekeravontuur erop; de Tricolores verloren van Topklasser Excelsior’31.

/

RKC Waalwijk - Heracles Almelo 0-1
Heracles Almelo had in de beginfase het betere van het spel, maar naarmate de eerste helft vorderde, werd het balbezit gelijkmatiger verdeeld. De gastheren kregen de beste kansen in het matig gevulde Mandemakers Stadion. Na twaalf minuten hadden de Brabanders misschien wel op voorsprong moeten komen, maar toen Kenny Anderson oog in oog met Remko Pasveer stond, gleed hij uit. Aurélien Joachim kreeg voor rust nog twee goede mogelijkheden om RKC de 1-0 te bezorgen, maar zijn stift werd gepakt door Pasveer en zeven minuten voor de thee knalde hij tegen de paal.

In de tweede helft was het veldspel niet veel beter. Het tempo was laag en beide partijen zorgden slechts één keer voor doelgevaar: Sander Duits schampte met een vrije trap de lat en een inzet van Desley Ubbink werd van de lijn gehaald door Kwame Quansah. In de verlenging viel er ook niet veel te genieten en de lijstjes voor de strafschoppennemers werden reeds ingevuld. In de 116e minuut zorgde Thomas Bruns, na knap voorbereidend werk van Mark Uth, voor de 0-1. Zaterdag mag men voor de competitie op herhaling in Waalwijk.

/

Excelsior’31 - Willem II 2-1
Willem II staat keurig tweede in de Jupiler League, maar slikte dinsdag dus een bittere pil. De Rijssenaren waren in de eerste helft de betere ploeg en werden vooral via Denis Mahmudov gevaarlijk. De goal viel vijf minuten voor rust echter aan de overzijde: Ruud Boymans profiteerde van een verdedigingsfout. Twaalf minuten voor tijd schoot John Lubbers de gastheer langszij en Excelsior'31 raakte in de slotfase nog tweemaal het aluminium. De Tilburgers waren in de verlenging gevaarlijker, maar na 116 minuten bezorgde Hakim Ezafzafi Excelsior’31 de 2-1 voorsprong en de zege.

Denk jij dat Heracles Almelo de halve finale van de KNVB beker haalt?