Booy: ‘Het puzzeltje in Utrecht gaat nog wel in elkaar vallen’

Vrijdag, 9 augustus 2013 om

Foeke Booy is terug als hoofdtrainer van een club in de Eredivisie. De coach maakte nadat hij technisch directeur was geweest bij FC Utrecht een uitstapje naar België, maar bij Cercle Brugge werd hij in zijn eerste seizoen ontslagen. Nu is Booy trainer van promovendus Go Ahead Eagles. In gesprek met NUsport zegt hij te verwachten dat zijn club niet degradeert en laat hij zijn licht schijnen over ex-werkgever FC Utrecht.

/

“Ja, we gaan ons handhaven. Ik denk dat wij het met vijf of zes teams moeten uitvechten”, zegt Booy over zijn huidige club Go Ahead Eagles. De eerste competitiewedstrijd van het jaar was een bijzondere voor de coach: hij nam het met zijn elftal op tegen zijn ex-club FC Utrecht. De Deventenaren speelden verdienstelijk gelijk in de Domstad.

Na een goed seizoen heeft FC Utrecht het nu lastig: er vertrokken goede spelers (onder anderen Jan Wuytens, Nana Asare en Mike van der Hoorn), de club heeft het financieel moeilijk en in de Europa League werd de ploeg uitgeschakeld door het Luxemburgse Differdange 03. Volgens Booy is dat tweeluik ‘een momentopname’. “Het puzzeltje gaat in Utrecht nog wel in elkaar vallen. Natuurlijk is het frustrerend dat het Europese avontuur zo kort heeft geduurd. Ik had Utrecht meer gegund."


Poll

Denk je dat FC Utrecht zich plaatst voor Europees voetbal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door d3v3nt3r)

Ik denk niet dat het puzzelstukje dit seizoen voor Utrecht in elkaar gaat vallen. Ze hebben simpelweg teveel kwaliteit moeten inleveren. Gewoon een stapje terug doen, proberen te plaatsen voor de Play-offs en weer langzaam proberen omhoog te kruipen de komende jaren.

9 augustus 2013 om 09:52

Lucas, ik denk dat wij nog even de tijd nodig hebben om weer een team te worden en de automatisme weer goed in het spel te krijgen. Vorig jaar werden we na de eerste wedstrijden ook door iedereen afgeschreven en wat gebeurde er.
Uitgangspositie is gewoon weer plaatsen voor de play-offs. Verder zijn we nog bezig met een paar spelers. Dus komt wel weer goed dit seizoen en voor de toekomst financieel gezond te worden. Goede doelstellingen.

9 augustus 2013 om 10:27

Eindelijk iemand die ook verder kijkt als de waan van de dag.. precies wat je zegt, tijd is wat de fcu nodig heeft.. we kunnen ons echter afvragen of utreg niet weer te lang afgewacht heeft.. de interesse in vd hoorn was er al langer, dat asare en wuytens gingen was ook bekend, daar hadden we veel sneller op in moeten spelen.. ben wel blij dat we geen onverantwoorde risico's meer nemen.. liever een jaar pas op de plaats maken en sterker terug komen als structureel met problemen kampen en naar de klote gaan

Ik ben benieuwd over welke zes clubs Booy het heeft.

9 augustus 2013 om 09:36

Ik gok op:

Gae
Cambuur
Rkc
Nac
Nec
Roda

(mogelijk dat hij aan PEC denkt, maar ik denk dat PEC hoger zal eindigen dan deze 6)

9 augustus 2013 om 09:37

Heracles heeft zijn selectie ook nog niet op peil...

9 augustus 2013 om 09:39

Ik denk dat je inderdaad Heracles kan vervangen ipv Roda. Dan kom je een aardig eind op weg:

Cambuur
Gae
RKC
Nac
Nec
Heracles

9 augustus 2013 om 09:41

Klopt, maar er zit imo nog wel het nodige voetbal in dat team.

Persoonlijk denk ik dat de laatste drie plaatsen dit seizoen voor Rkc, NAC en Cambuur zullen zijn. NEC krabbelt nog wel wat op, Roda heeft opzich leuk ingekocht om moet boven de degradatiestreep kunnen blijven en GAE speelt als een team. Niet het mooiste/ beste voetbal, maar strijden wel elke wedstrijd voor 200 procent... iets dat ik persoonlijk een beetje mis bij de overige degradatiekandidaten.

9 augustus 2013 om 10:25

Roda heeft op papier een aardige selectie hoor. Je moet altijd maar kijken hoe het uitpakt, maar spelers als Kali, Fledderus en Hupperts zijn prima voetballers die ook bij een betere ploeg niet zouden misstaan. Ondanks het vertrek van Malki schat ik Roda hoger in dan vorig jaar.

Dit gaat echt een lastig seizoen worden voor Utrecht...alle goede spelers zijn weg, en de enige overgebleven goede speler is Duplan, maar die is dan ook weer 3 maanden out.

DIe gaan sowieso in het rechterrijtje eindigen.

9 augustus 2013 om 09:59

Jij kijkt vrij weinig naar utreg merk ik wel.. robbin ruiter hoort bij de 5 beste keepers in de eredivisie, toornstra speelt er ook nog.. verder is bijna het hele elftal eredivisie waardig.. utreg doet uiteindelijk gewoon weer mee om de playoffs, ze zijn alleen wat extra tijd nodig..

9 augustus 2013 om 12:00

Toornstra en Ruiter was ik eventjes vergeten, maar voor de rest stelt het helemaal niets voor. Gelijkspelen thuis tegen Gae, pffff...

9 augustus 2013 om 12:27

Alsof nac, nec, heracles, cambuur, gae, zwolle, heerenveen, groningen, ado en rkc een kwalitatief betere selectie hebben.. als utreg gewoon middenmoot speelt met uiteindelijk kans op playoffs doen ze het gewoon prima ondanks alle saneringen

"denk je dat FC Utrecht zich plaatst voor Europees voetbal?"

Voor de komende 5 jaar, hoop ik van niet! Laten ze er eerst voor zorgen dat ze het verdienen en ervoor tot het uiterste willen gaan.

9 augustus 2013 om 09:41

Volgens mij zijn ze vorig jaar als 5e geeindigd en hebben ze de playoffs gewonnen en het dan gewoon "verdiend".. alsof vitesse het zo goed gedaan heeft, heerenveen vorig jaar, feyenoord vorig jaar.. de bekende waan van de dag regeert weer

Utrecht komt gewoon weer in die hele grote groep terecht die strijdt om een play off plek. Een club of 12

1wedstrijd gespeeld. Die alle kanten had op kunnen gaan. Tegen een zeer matig en onzeker Utrecht en dan roepen dat je je veilig gaat spelen. Ooit die booy nu al naast zijn schoenen! Doe jongens hebben maar 1 wedstrijd gespeeld, totaal nog geen druk gehad, geen blessures en of kaarten, de grotere stadions etc . Halverwege mag hij de balans opmaken maar wat hij nu uitkraamt is pure hoogmoed.

Ik zie die puzzelstukjes helaas niet voor me

Grote stadions ..
Thuis gaat de eagles de punten pakken
Met 32 punt zijn we veilig , wij winnen er echt wel 9-10. Thuis
Alleen PSV Ajax Az Feyenoord Vitesse en Zwolle worden een moeilijke opgave ,van de rest kunnen en gaan we echt wel punten pakken ,
Ook uit zullen we x stunten
Bij ons is er geen druk..degraderen we geen probleem we zijn een jaartje te vroeg gepromoveerd maar nu we er toch zijn gaan we. Zeker menige clubs verrassen

9 augustus 2013 om 10:19

Haha, jij denkt dat jullie 10 wedstrijden gaan winnen thuis? Dat gaat nooit lukken natuurlijk. Leuke eerste wedstrijd van het seizoen tegen een ontzettend zwak Utrecht. Wel realistisch blijven nu, jullie hebben vooral jupiler league spelers aangekocht waarvan we nog maar moeten zien hoe goed ze zijn.

9 augustus 2013 om 10:26

Ach laat hem toch, het ie één en al euforie in Deventer. De nummer 6 van de eerste divisie mag ook 1 jaartje meedoen. Dat kan alleen in Nederland. Ik wil hem straks zo rond de winterstop wel eens weer horen. Ze hebben mazzel dat ook Cambuur is gepromoveerd. Die hebben ook niets in de eredivisie te zoeken.

9 augustus 2013 om 10:34

Dit GAE is kwalitatief beter dan clubs als Cambuur, RKC en of Nac.
Ik zie ze er dit jaar niet uitvliegen....

9 augustus 2013 om 11:08

Op basis waarvan dan?

9 augustus 2013 om 11:16

hahaha groot praat voor een club die 17 jaar weg is geweest. alleen die 5 clubs zullen winnen in deventer en de rest is een prooi voor jullie? haha waar komt die misplaatste arrogantie vandaan? en welke eredivisiespeler moet daar voor zorgen? doke schmidt?!

9 augustus 2013 om 11:28

Lucas, jij bent voor GAE zeker? Als je realistisch bent heeft Eagles de minste selectie. Hebben alleen maar amateurs en JL spelers ingekocht!

9 augustus 2013 om 14:52

6e geworden ja maar de gehele 2e seizoenshelft speelden wij gewoon het beste voetbal in de JL en de selectie is grotendeels intact gebleven. Ja we zullen vaak de deksel op de neus krijgen dat is logisch maar weet zeker dat onze ploeg gaat verassen dit seizoen.

9 augustus 2013 om 14:08

het moet niet veel gekker worden. zitten jullie bij GAE allemaal aan de poeder ofzo? en volgend jaar worden jullie zeker kampioen? ga ff heel snelterug nsaar de jupiler league!

Ik hoop voor utrecht dat er weer een paar grote talenten zich gaan laten zien of dat er nog een goede versterking bij gaat komen want anders denk ik aan een 10e plaats ergens

Die Booy zit gewoon zijn ploegje omhoog te lullen. Dat na 1 wedstrijd. Ze mogen blij zijn dat ook Cambuur is gepromoveerd want zijn club en de Friezen zullen uitmaken wie er rechtstreeks gaan degraderen. Het is voor alles en iedereen toch wel duidelijk dat de nummer 6 van de eerste divisie zich na 1 seizoen zich niet zou moeten kunnen handhaven in de eredivisie. Of is de eredivisie zo gedevalueerd dat ook matige eerste divisie clubs zo maar kunnen aanhaken! Het moet niet gekker worden in ons land. We kunnen Europees al niet winnen van de nummer 3 van Luxemburg en de nummer 3 van Roemenië

9 augustus 2013 om 10:35

Beetje krom... steeds meer clubs hebben het financieel moeiljik waardoor ze niet meer kunnen aanhaken. Dit treft vooral de kleinere clubs waardoor clubs uit de JL makkelijker kunnen aanhaken in de ED. Verder is dit GAE verre van hetzelfde als vorig jaar dat 6e werd en kan je dus ook niet vergelijken met elkaar.

9 augustus 2013 om 11:27

Hoezo verreweg hetzelfde? Er staat toch geen compleet ander team? Eagles heeft gewoon de minste selectie en dat is ook niet meer dan logisch als je slechts 6de wordt in de JL en per ongeluk promoveert

9 augustus 2013 om 11:35

Wat een onzin kraam jij uit zeg. Ado kwam er toen ook via de playoffs erin ook als nr6. En kijk hoelang ze er al inzitten. Als ik jou moet geloven kunnen we de playoffs maar beter afschaffen want een promovendus heeft toch niks te zoeken in de Eredivisie.

Foeke Booy zit zijn ploeg helemaal niet omhoog te lullen, maar ziet gewoon het potentieel van deze jonge groep. Iets wat jij blijkbaar niet zit.

9 augustus 2013 om 12:06

Ado was toen wel een heel ander verhaal. Ze werden toe gesteund door de gemeente Den Haag. Hadden net een nieuw stadion en in deze voetbaltempel kon Den Haag het nauurlijk niet maken om Ado tegen Top Oss te zien. Bovendien had ADO toen veel meer te besteden als Go Ahead nu. Alles in nu mooi en het kan niet op in Deventer, we spreken elkaar wel rond de winterstop. Als ik ongelijk heb zal ik de eerste zijn om jullie met het resultaat te feliciteren.

9 augustus 2013 om 12:15

Denk je niet dat het merendeel van de supporters niet weet dat wij zullen moeten knokken voor handhaving? Booy heeft dat in eerder stadium ook aangegeven. Handhaving is zeker wel mogelijk maar dan moet het wel mee zitten. Echter ga je de competitie niet in om voor spek en bonen mee te doen. Een trainer zal altijd zeggen dat hij in handhaving gelooft.

Wij mogen dan weinig geld te besteden hebben maar hebben nog wel geld in kas om 2 gerichte aankopen te doen. Dit in tegenstelling tot veel clubs. Als wij het middenveld en de aanval nog kunnen versterken dan hebben wij best een leuk elftal staan, die zich echt wel kan meten met clubs als Rkc, Nac, Nec. Dat zijn ook ploegen die niet overlopen van de kwaliteit. Voor mij is het glas nog altijd halfvol.

Huiberts ..we spreken elkaarzaterdagavod weer dan zeg jij eerlijk goh ja eagles speelde leuk aanvallend ,, en hebben al 4 punt .. Als jij een kerel bent wacht ik jou wooordenweaf ..succes dit eweekend voor welke club je ook mag zijn .. Maar we hebben zaterdag al 4 punt , lat op jonge

Succes

Ik denk dat Utrecht wat meer gelijke spelen zal gaan afdwingen als hoogst haalbare, waar vorig jaar nog gewonnen kon worden. Maar ik heb vertrouwen in Wouters en je hoeft je niet als eerste ploeg voor de Play-off te plaatsen, waarin dan alles anders kan aflopen om het ticket dan verwacht.
Maar zolang de beste spelers daarna moet laten gaan om enkel de financiële gaten te kunnen dichten, hoef je die voor mij niet te winnen. Een Europees drama van mijn club, zoals dit jaar, maak ik liever niet meer mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Jong Ajax20-2
11.Telstar195
14.Jong PSV15-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
M. CorbozMiddenvelder130
J. IdzesMiddenvelder131
S. HendriksAanvaller102
B. van HoevenAanvaller101
J. GorterKeeper130
F. RossMiddenvelder90
A. RabillardAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

Nederland
4 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren