Het kampioenschap

19 juli 2013, Mark van Bommel heeft net op een prachtige manier afscheid genomen van het betaald voetbal. Een leuke afscheidswedstrijd met (oud-) topspelers in een zinderend Philips Stadion, dat onze ex-aanvoerder en ras-PSV'er Van Bommel luidkeels bejubelde. Kortom: een prachtig afscheid. Maar ook een mooi moment om na te gaan denken over het PSV van volgend seizoen. Een nieuw PSV, dat staat vast.

Zoals iedere bezoeker van deze site wel weet is de selectie van PSV op de schop gegaan in deze transferperiode, Atiba Hutchinson en Boy Waterman vertrokken transfervrij en Jeremain Lens, Erik Pieters, Dries Mertens en Kevin Strootman leverden PSV een kleine veertig miljoen euro op. Ook is de al eerder genoemde held Van Bommel gestopt en is Timothy Derijck verhuurd aan FC Utrecht. Ola Toivonen zal naar alle waarschijnlijkheid ook een vertrek opteren. Van de falende selectie van vorig seizoen is dus (gelukkig) weinig meer over. Tegenover al deze vertrekkende spelers staan natuurlijk wel een aantal versterkingen:Jeffrey Bruma,Karim Rekik en Santiago Arias moeten er voor zorgen dat de verdediging veel stabieler wordt. Stijn Schaars vult het gat op dat Strootman heeft achtergelaten, Adam Maher zorgt ervoor dat we eindelijk eens een echte '10' hebben en Florian Jozefzoon is een versterking voor de breedte. Naast deze versterkingen van buitenaf hebben enkele jeugdspelers een langer contract getekend, het gaat hierbij om spelers zoals Elvio van Overbeek, Moussa Sanoh en Jorrit Hendrix. De transferperiode is echter nog lang, dus er kan nog van alles gebeuren. Tot zover de informatie vooraf, waarvan jullie waarschijnlijk al op de hoogte waren.

Vorig seizoen was PSV de grote titelkandidaat, maar ik durf te stellen dat PSV dit jaar een grotere kans op de titel heeft dan vorig seizoen, ondanks dat een groot deel van de basisploeg van vorig seizoen is vertrokken. Dit zal ik nu aan de hand van enkele punten laten zien.

1. De selectie: een groot aantal spelers van de basisploeg van vorig seizoen is dus vertrokken, maar ik denk dat de selectie er niet erg veel op achteruit is gegaan. De vorig seizoen schutterende achterhoede is fiks versterkt, maar je weet natuurlijk nog niet of de jongelingen Bruma, Rekik en Arias een schot in de roos blijken te zijn, of dat ze de zoveelste miskleun van de scouting blijken te zijn. Ik heb er echter vertrouwen in dat onze defensie een stuk stabieler zal zijn. Het middenveld is natuurlijk leeggelopen, maar Schaars en met name Maher zullen dit goed op kunnen vangen. Bij een vertrek van Toivonen zal de komst van nog een middenvelder wel belangrijk zijn. Voor de aanval beschikt PSV over twee goede spitsen: Tim Matavz en Jurgen Locadia. Memphis Depay bezet de linkerflank en Georginio Wijnaldum, Florian Jozefzoon of Luciano Narsingh (als deze weer fit is) zullen de spelers zijn die de strijd moeten aangaan voor een plekje als rechtsvoor. Al met al een goede selectie waarmee men toch zeker mee moet kunnen strijden om het kampioenschap.

2. De trainer: Dick Advocaat, die het vorige seizoen verbruid heeft, is vertrokken. Tijd voor een nieuwe, frisse, jonge coach: Philip Cocu. Ik heb veel vertrouwen in Cocu, die logische beslissingen neemt en erg veel rust uitstraalt, dit in tegenstelling tot zijn voorganger Advocaat. Ook hoop ik dat Cocu spelers vertrouwen geeft, iets dat zo belangrijk is, maar wat Advocaat verzuimde te doen. Als trainer van de A1 heeft Cocu veel met jonge spelers gewerkt en laat het 'nieuwe' PSV nou net uit veel jonge jongens bestaan.

3. De druk: Vorig seizoen was PSV de grote titelkandidaat, overal werd gezegd en geschreven dat PSV kampioen móest worden. PSV had volgens de kenners het beste materiaal, PSV moest het honderdjarig jubileum opluisteren met de landstitel, de geroutineerde Advocaat en Van Bommel kwamen 'om die schaal eventjes op te halen' enzovoort. Kortom: de druk op de selectie was immens. Die druk is er dit seizoen niet, na het vertrek van veel sterkhouders hoeft men dit seizoen niet per se kampioen te worden, men moet bouwen aan een nieuw team en vooral rust brengen na het hectische vorige seizoen. Alles mag, niks moet!

4. De mentaliteit: De meeste spelers die het 'nieuwe' PSV gaan vormen zijn jong en schurkte vorig seizoen tegen een basisplaats aan of speelde elders. Jongens als Depay en Locadia zullen dit seizoen de kans krijgen en zullen die (naar verwachting) met beide handen aangrijpen. Ook de nieuwelingen zullen zich willen bewijzen en de spelers uit de eigen kweek zullen blij zijn dat ze nu eindelijk de stap naar de A-ploeg hebben kunnen maken. Door dit alles en de sterk verminderde druk zal de sfeer in de groep ook uitstekend zijn. Vorig seizoen was er een hele hoop heibel met Lens en Pieters in de hoofdrol. Ook was er nog sprake van de kabel. Deze problemen zijn min of meer opgelost. De mentaliteit van de jonge jongens zal ook veel beter zijn dan de gemiddelde mentaliteit van vorig seizoen. Jongens als Lens, Pieters en Toivonen waren meer met een transfer en met zichzelf bezig, dan met de ploeg.

Al met al is de situatie bij PSV er beter op geworden naar mijn mening, de kans op een 22ste landstitel zal groter zijn. Natuurlijk sluit ik mijn ogen er niet voor dat Ajax een grotere kans op de titel zal hebben als de sterkhouders Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Siem De Jong blijven en dat ook Feijenoord alleen maar beter op elkaar ingespeeld zal worden. Maar ik acht de kans op een Eindhovens kampioenschap dit seizoen groter dan vorig seizoen. Ik kijk uit naar een nieuw Eredivisie-seizoen en verwacht een spannende strijd aan de top tussen de 3 traditionele grootmachten Ajax, Feyenoord en PSV. Ik heb er zin in! Jullie ook?

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 9 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1900+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door snamgaah)

Ik vind het een interessant stuk waar in je zegt dat er een nieuw PSV is met jonge spelers nieuwe coach die vaak de jeugd vertrouwen geeft en een verbeterd verdediging

24 juli 2013 om 19:35

Dat heb ik inderdaad gezegd

Vind het een leuk geschreven stuk, alleen qua inhoud ben ik het er niet helemaal mee eens.

Je baseert je conclusie alleen op vertrouwen, je vertrouwd erop dat Cocu het beter doet, je vertrouwd erop dat de versterkingen.. zeker in de verdediging beter presteren dan hun voorgangers. Dit vertrouwen is op niks gebaseerd.

Vorig jaar was PSV de grote favoriet, maar nu geef je ze nog meer kans op de titel? En dat terwijl je zelf al aangeeft Ajax en Feyenoord zeker niet zwakker zijn geworden t.o.v. vorig seizoen.

24 juli 2013 om 19:36

Vooral de verdedigers kunnen het niet slechter doen dan vorig jaar. enkele zaken zijn op vertrouwen gebaseerd, maar zeker niet alles. Neem nou de druk, die zal er gewoon minder zijn dit jaar. Ik geef PSV niet veel meer kans dit seizoen, maar ik denk dat de kans op de titel dit jaar minstens even groot was als vorig jaar. Misschien is dit wel tekenend voor vorig seizoen?

24 juli 2013 om 20:39

PSV doet net alsof het verdedigend een groot drama was, dat viel echt wel mee. Alleen was het verdedigend niveau gewoon veel lager dan de kwaliteiten in de aanval

24 juli 2013 om 20:43

Hmm, ben ik het niet mee eens. In thuiswedstrijden tegen een kleine club, waartegen PSV domineerde, bleken met name de Cv's meestal niet bestand tegen de enkele counter die er was. Met name Marcelo was ronduit dramatisch, en over een Derijck zullen we het nog maar niet hebben dan.

Bedankt voor het lezen van mijn eerste CE! :P :P :P

Dit was mijn eerste CE, ik hoop dat jullie hem interessant vinden en dat ik veel reacties krijg waarmee ik iets kan voor de volgende. Bedankt voor het lezen!

26 juli 2013 om 11:31

Komt er nog een volgende;

Nee joh grapje ik vind het een leuk stuk.

26 juli 2013 om 14:59

Haha, ik schrok al man

Om te beginnen, je schrijfstijl heeft potentieel. Het is niet slecht, en je ziet af en toe pieken waar het zelfs goed is. Maar over het algemeen is het nog niet wat het zou kunnen zijn. Echter is dit niet raar bij een eerste Ce.

Nu over het stuk zelf. Ik zal beginnen met een van de grondregels van het schrijven van een stuk. Niet per sé een CE als op deze site, maar gewoon ieder stuk dat gepubliceerd kan worden. Nooit en te nimmer moet je een uitspraak doen als: "zoals iedere bezoeker van deze site wel weet... ". Je gaat er hier van uit dat de lezer een bepaalde basiskennis heeft. Mocht de lezer deze kennis niet hebben, dan zal hij of zij zich bewust, dan wel onbewust, dom genoemd voelen. Dit kan een grote afkeer opleveren voor je stuk, al is je inhoud nog zo goed. Je kon deze zin eenvoudig anders gebruikt hebben.

Verder:
Je zegt: "tot zover de informatie vooraf, waarvan jullie waarschijnlijk al op de hoogte waren." Dit is voor mij een indicatie dat je nu nieuwe informatie aan bod laat komen. Of dit je bedoeling is, of niet, doet er op dit moment niet toe. Het gaat er om welke boodschap de lezer er uit haalt, en deze boodschap haal ik er uit. Vervolgens vertel je naar mijn mening weinig nieuwe dingen. Je noemt eigenlijk nog meer feiten op en vertelt je mening nauwelijks. Het doel van een CE is om je mening over een bepaald onderwerp te verkondigen.

Verder heb ik nog een punt waar ik mijn subjectieve kijk op los wil laten. Je zegt dat er met Cocu een trainer is die meer rust uitstraatl, daar waar Advocaat dit niet zou hebben. In mijn ogen was Advocaat juist de rust zelve. Hij heeft in alle omstandigheden waar PSV zich vorig jaar in bevond de rust bewaart. Cocu straalt voor nu rust uit, maar Advocaat heeft bewezen de rust te kunnen bewaren, als de druk het hoogst is. Dit moet Cocu nog bewijzen. Maar goed, dit is puur subjectief natuurlijk.

Maar samenvattend,
Je inleiding is vrij goed gevonden, en je draait niet om de zaken heen. Geen onnozel gepraat, gewoon straight to the point.
Echter moet je meer en sterker je mening verkondigen. Zoals ik eerder al zei, is een CE er voor bedoeld om je mening en kijk op een bepaalde situatie te verkondigen.
Maar wat je vooral beter moet doen, is betere argumenten vinden. De argumenten die je nu hebt zijn naar mijn mening te veel uit de lucht gegrepen en ongefundeerd. Je kan aan het stuk wel zien dat je beter kan, dus ik wens je alle succes met je volgende Ce.

3 Sterren, omdat dit je eerste is.

PS: Ik heb geprobeerd zo kritisch mogelijk te zijn. Ik wil je op geen enkele manier beledigen of iets dergelijks. Integendeel. Uit eigen ervaring weet ik dat je het meeste opsteekt van mensen die zo kritisch mogelijk zijn. Mocht ik je toch beledigd hebben, of voel je je persoonlijk aangevallen, dan hierbij mijn excuses!

24 juli 2013 om 21:59

Heel erg bedankt, hier kan ik nou echt wat mee!

De hoeveelheid feiten was nodig om mijn mening te kunnen ventileren, anders zouden personen zonder voorkennis het stuk waarschijnlijk niet of lastig kunnen begrijpen.
Over Advocaat, hij straalde naar mijn mening totaal geen rust uit, er was geen vast basisteam: dan stond Matavz weer in de spits, dan weer Lens en tot slot weer Locadia. Hiljemark erin, Hiljemark eruit. De spelers hadden zo totaal geen rust of een bepaalde routine. Hij brandde voor de pers spelers af, onnodig. Houdt dat gewoon binnenskamers.

En nogmaals bedankt voor je geweldige reactie!

24 juli 2013 om 23:09

Thats what I'm here for

Ben overigens blij dat je ondanks mijn kritische uitlatingen, er het beste van maakt!

26 juli 2013 om 15:02

Heb nog eens nagedacht over dat mijn argumenten alleen maar op vertrouwen gebaseerd zijn, het punt is dat het niet anders kan, ik kan geen gebruik maken van statistieken want die zijn er nog niet van het volgende seizoen en een voorspelling maken is lastig, want 'de bal is rond'. Maar bedankt voor de kritische noot.

Aardig stuk voor zo'n eerste keer, sluit me ook voor een groot deel aan bij de kritiek van Futureboss.

De verdediging is voor mij nog steeds erg onduidelijk hoe goed die nu is. Bruma heeft het nooit kunnen maken bij Chelsea, speelde het laatste half jaar bij HSV ook al niet meer en moet zich gewoon nog echt bewijzen. Rekik is een groot talent maar heeft ook nog helemaal niets bewezen en hebben ze hem gekocht of gehuurd? Als ze hem gehuurd hebben dan schiet dat ook niet echt op als je zoals jij zegt wilt bouwen aan een nieuw team. Arias is voor mij ook een grote onbekende maar veel slechter als Hutchinson of Manolev kan ie niet zijn.

Verder vind ik Schaars geen leider, een nuttige speler maar hij kan onmogelijk Strootman vervangen, mist daar simpelweg de kwaliteiten voor. Maher is wel een topaankoop, daar gaan jullie echt van genieten in Eindhoven. Jozefzoon heb ik nooit wat gevonden.

In ieder geval plezierig stuk om te lezen en ga zo door!

Je schrijft het stuk als CE van PSV en dan kan ik er prima mee leven.elke fan bekijkt zijn club vanuit een ietswat roze bril.

De verdediging van PSV was volgens mij niet zo slecht als iedereen beweerde. Als iets maar vaak genoeg herhaalt wordt dan wordt het vanzelf de waarheid. Tuurlijk werden er fouten gemaakt maar dit is ook omdat die verdedigers het wel heel vaak helemaal alleen moesten doen. Verdedigen begint bij de aanval. Daar zat het probleem voor mij. PSV had vorig jaar veruit de meeste doelpunten. Van bommel en strootman ook regelmatig bij de '16' van de tegenstander. Dan speel je als CV met inmense ruimtes als men dan vervolgens deze aanvallers in de ruimte kan sturen krijg je doelpunten tegen.
Je kan je afvragen waarom die pass gegeven kan worden maar daar hoorde je niemand over. Wel over het feit dat een CV wordt afgetroefd.

Nieuwe verdedigers zijn grote vraagtekens en afwachten wat ze doen. Ik vind schaars dan weer een dramatische aankoop en doet me echt aan Engelaar denken. Schaars is een harde werker maar met een jong elftal heb je een leider nodig op het middenveld. Ajax heeft dat net de Jong maar ook met Poulsen.

Voor de rest over dat 'schurken tegen de basis' dat vraag ik me sterk af. Depay is een talent maar echt veel heeft hij niet gespeeld. Nu neem ik aan dat dit door kwaliteit is maar 490 minuten in een heel seizoen is wel wat weinig. Dat is voor mij nog geen 'schurken tegen de basis'. Zelf geld voor Locadia met 530 minuten. De vraag is dus of deze mannen 20-25 potten in de basis aankunnen en of ze wel constant presteren?

Verder qua mentaliteit vraag ik me het nog steeds af. Depay heft volgens mij al wel eens wat gedragsproblemen. Wijnaldumn, narsingh zijn voor mij ook mentaal niet de sterksten en met andere jonkies weet je het ook niet. Maar er zal veel minder druk zijn vanaf buitenaf dus dat zal zeker helpen.

Ik hoop natuurlijk op een spannende competitie. Al denk ik dat ajax de meest evenwichtige selectie heeft.

25 juli 2013 om 17:45

Ik denk dat Schaars 3x beter is dan Poulsen, die alleen maar tikjes breed geeft en geen man kan aanpakken. Engelaar heeft trouwens een fantastisch eerste seizoen gespeeld. Wat betreft het schurken tegen de basis heb je gelijk, ik had deze statistieken niet opgezocht, maar deze jongens hebben toch wel vrij veel invalbeurten gehad naar mijn idee.

De verdediging vond ik echter wel erg zwak, de backs Hutchinson en Willems renden alleen maar doelloos naar voren en zo bleven Marcelo en Derijck achterin met z'n tweetjes over, je begrijpt natuurlijk wel dat deze 'topverdedigers' er dan al helemaal niks van bakte.

25 juli 2013 om 18:04

Schaars en poulsen kan je niet vergelijken. Poulsen speelt vanuit zijn taak. Ajax heeft opkomende Cv"s en poulsen vult die gaten. Hij heeft de jong en eriksen voor de creativteit voor hem staan. Dus hij heeft voetballend ook niet heel veel meer te doen. De Cv's van ajax zijn opbouwen goed.

Ik weet niet hoe goed de opbouwende kwaliteiten zijn van het nieuwe centrale psv duo maar dat is altijd afwachten. Schaars en poulsen hebben natuurlijk een andere rol en andere rang.

Voor de rest brengt poulsen wel veel ervaring met zich mee. De man heeft bij topclubs gespeeld en verschillende Ek's en Wk's meegemaakt. Dat kan schaars niet zeggen en kijkend naar hoe jong psv gaat zijn, kunnen ze die ervaring nog eens hard nodig hebben.

enfin, we zullen zien.

25 juli 2013 om 18:13

Daar breng je nog een kritiekpuntje van de PSV verdediging van vorig seizoen naar voren: men kon namelijk voor geen meter opbouwen.

Mooi stuk waarin jij goed aangeeft waarom jij de kansen van psv hoger inschat. Ik vind het stuk 3 sterren waard.

Ik denk dat psv de titel dit jaar wel zou moeten kunnen pakken. Vorig jaar hadden ze ook genoeg kansen om een gat te slaan naar de concurrentie. Bovendien lijken Rekik en Bruma mij betere opbouwers dan Derijck, Bouma en Marcelo. En ik verwacht een samenhangender psv. Vorig seizoen wilde Toivonen tegen de aanval aan staan en Van Bommel tegen de verdediging aan. En Strootman moest dat gat opvullen. En als Van Bommel mee naar voren ging sloot de verdediging totaal niet aan. En die zwaarwegende zere plekken zijn nu waarschijnlijk verholpen.

Leuk stukje al ben ik het er niet mee eens dat PSV meer kans maakt op de titel, neem bijvoorbeeld Bruma ''de gatenkaas van Hamburg'', Schaars is 3 klassen minder dan Strootman, Van Bommel valt helemaal weg, alleen Maher is natuurlijk een Ge-wel-dige versterking.

26 juli 2013 om 15:04

Ik zeg ook niet meer kans, maar ik zeg dat ik verwacht dat de titelkansen minstens gelijk aan die van vorig seizoen zullen zijn, klein nuanceverschil, maar toch. :P

26 juli 2013 om 16:25

oke mijn excuses voor het verkeerd interpreteren. Maar alsnog vallen er heel veel doelpunten en assists weg en ik vind maar een speler beter dan de spelers die weggingen en dat is Adam Maher.

26 juli 2013 om 16:27

De sterk afgenomen druk en de weer toegenomen rust zullen hun steentje bijdragen denk ik.

Leuk onderwerp maar ik vind het niet CE waardig. Het leest niet vlot, het is geschreven op basis van aannames en het maakt merendeel van de PSV fans niet wijzer. Eigenlijk een beetje kort door de bocht. 2 sterren.

27 juli 2013 om 11:56

Mag je natuurlijk vinden, maar al de informatie waarvan de meeste Psv-fans van op de hoogte zijn was nodig om mijn argumenten te ondersteunen. Misschien was het onderwerp dan niet goed, maar ik vond het een originele blik op de toekomst. Maar goed, ieder zijn eigen mening.

Op zich een prima Ce.
Als mede supporter moet ik je zeggen dat ik niet verwacht dat we de titel dit seizoen binnen halen.
Je hebt een prima schrijfstijl, maar ik zou de volgende keer geen nummers ervoor zetten vond ik persoonlijk een beetje storend.
Al met al vond ik het een prima CE voor 4 sterren.

27 juli 2013 om 11:54

De nummers waren er om mijn argumenten op te sommen, maar het kan inderdaad storend zijn. Ik dacht dat het duidelijker was, maar ik zal het volgende keer zonder de nummers doen.

Goed stuk, vind alleen de benaming 'falende selectie van vorig seizoen' onjuist, we zijn toch gewoon tweede geworden, natuurlijk waren we liever kampioen, maar een jaar daarvoor waren we derde? we spelen voorronde champions league en natuurlijk waren er incidenten maar daardoor is het nog geen falende selectie, we zijn tweede geworden en achteraf denk ik dat we daar nog best tevreden mee kunnne zijn hoor. verder prima.

Je (grotere) vertrouwen in de selectie wordt amper tot niet onderbouwd. Je zegt gewoon dat je denkt dat ze het beter gaan doen. Sterker nog, je geeft eerder aanleiding te denken dat ze er minder op zijn geworden. Dat wordt ook nog eens versterkt door je derde argument, waarin je zegt dat het vertrek van de vele sterkhouders van vorig jaar PSV ertoe heeft geleid dat PSV dit jaar geen druk voelt om kampioen te worden. Hoezo niet, als ze er juist alleen maar sterker op zijn geworden?

Andere kanttekening: je geeft aan dat Maher een echte '10' is. Daar ben ik het al niet mee eens, maar je weet ook dat het middenveld van PSV zonder '10' speelt en met een middenvelder in de punt naar achter (schaars) met Wijnaldum en Maher als creatieve halven?

Overigens vind ik zelf dat het middenveld er ten opzichte van vorig jaar op vooruit is gegaan. Het blok Strootman en Van Bommel was te negatief, passief, gericht op controle. De komst van Maher (en Schaars ook wel) neemt dat weg en schuift de focus weer naar technisch vermogen en creativiteit. Dat was al enigszins terug te zien in de wedstrijd tegen Fenerbahce. De verdediging valt inderdaad te bezien. Ik ben geen fan van Bruma en Rekik is ook nog maar jong.

Overigens is het jammer dat Bakkali niet genoemd wordt in de CE. Die jongen heeft de potentie tot een sensatie uit te groeien.

Leuk dat je er vertrouwen in hebt maar ik vind je argumenten niet heel sterk. Als je zo redeneert dan had de selectie van vorig jaar ook kampioen moeten worden. Mark van Bommel wilde graag afscheid nemen met een kampioenschap, Lens & co wilden zich in de kijker spelen voor Oranje en een eventuele transfer. Dick wilde een prijs toevoegen aan zijn erelijst. Dat bleek allemaal niet genoeg. Natuurlijk willen de nieuwe jongens en de jongens die vorig seizoen geen eerste keus waren er alles aan doen om zich te bewijzen maar alleen motivatie is niet voldoende. Je ziet bij Ajax ook dat de jonge garde - een Fischer, Andersen, Veltman - weliswaar gebrand is om zich te laten zien maar ze zijn ook nog grillig en maken de nodige fouten. En die drie schat ik niet minder in dan talenten als Bakkali en Locadia.

Ik denk dat ook als Eriksen en Alderweireld nog vertrekken het voor PSV een zware kluif wordt om kampioen te worden. Ik hoop wel dat PSV tweede wordt omdat er heel veel groei en potentie in dit elftal zit. Na dit seizoen zullen ze individueel en als team stukken verder zijn en dan maken ze een goede kans om zich in '14/'15 te plaatsen voor de CL en dat is goed voor Nederland. Dat zie ik ze nu nog niet doen en in '14/'15 een Feijenoord ook niet omdat de jongens die daar nu zitten tegen die tijd wel weg willen (een Bmi, De Vrij, Clasie?, Pelle, Mathijssen is dan helemaal op) waar zo'n beetje de hele basis van PSV er dan pas net een jaar met basisplaats op heeft zitten en dus vermoedelijk allemaal blijven.

Ik denk dat dit seizoen voor PSV een overgangsjaar is wat dat betreft waarin zoals jij zegt inderdaad alles mag en niets moet. Ik vermoed dat mijn club voor de 4e keer kampioen wordt maar ik denk dat we het in '14/'15 heel zwaar gaan krijgen. Dan zijn op zeker Alderweireld, Eriksen EN de Jong weg tegenover een ingespeeld en bij elkaar gebleven Psv.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3118
E. ZahaviAanvaller2310
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller131
J. PiroeAanvaller91
Y. MvogoKeeper310
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren