‘We hebben het geweldig gedaan, in grote delen superieur aan Spanje’

Vrijdag, 28 juni 2013 om 09:19Thijs Post • Laatste update: 09:23

Italië heeft de beste landenploeg van de voorbije jaren behoorlijk aan het wankelen gebracht. In de halve finale van de Confederations Cup was het na 120 minuten spelen nog 0-0 tegen Spanje, waarna strafschoppen de uitkomst moesten brengen. De Italianen werden uitgeschakeld, maar spraken later vol trots over de manier van spelen tegen de Spanjaarden.

/

“We hebben het uitstekend gedaan, van start tot finish, en we hebben veel kansen gecreëerd”, zegt Cesare Prandelli, bondscoach van Italië tegen de RAI. “Spanje heeft een voorsprong omdat zij al jaren op dezelfde manier werken, terwijl wij nog altijd op zoek zijn naar onze koers. In termen van karakter, wilskracht en tactiek worden we steeds beter.”

Christian Maggio is uitgesprokener dan zijn coach. “De uitschakeling is jammer en teleurstellend, want we hebben het geweldig gedaan tegen de regerend Europees- en wereldkampioen. Het lot keerde zich tegen ons; bepaalde delen van de wedstrijd waren we superieur aan Spanje. Zoals altijd hadden we het weer eens lastig met de strafschoppen”, verzucht de verdediger annex middenvelder van Napoli.

Spanje-keeper Iker Casillas is van mening dat zijn land geluk heeft gehad. Casillas keepte zelf een prima wedstrijd, maar kwam in de strafschoppenreeks niet in de buurt van een Italiaanse penalty. Dat Spanje toch won, had het te danken aan Leonardo Bonucci, die zijn inzet hoog over mikte. “Een strafschoppenserie is altijd een loterij en we hebben geluk gehad.”


Poll

Italië verdiende het om te winnen van Spanje


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door ivanesp)

Heb genoten van Italië die altijd in hun 3-5-2 moeten spelen. Spanje had soms inderdaad niks in te brengen en Italië speelde vol passie!

Als ze met hun voledige selectie en 3-5-2 tegen Brazilië hadden gespeeld warend ie oo kansloos geweest! Pirlo en De Rossi waren zowaar heer en meester tegenover dat geweldige middenveld van Spanje!

Ikz ie Duitsland, Spanje en Italie ook als de favorieten voor het WK weer. Brazilie en Argentinie en Urugauy zijn niet van hun niveau.

28 juni 2013 om 17:26

daarom dat ze met 4-0 verkracht zijn geweest, als spanje met 2 flankaanvallers had gespeeld en de gewoonlijk 2 verdedigende middenvelders busquets/alonso of javi martinez dan is die 3-5-2 opstelling ook nutteloos

Ik weet dat het warm is en dat de vochtigheidsgraag hoog ligt, maar vondt dat ïniesta en Xavi het spel erg vertraagde en dan vooral Xavi speelde in een laag temo. Je kon merken aan Torres, Pedro en zeker Navas de 2e helft dat die eerder in de diepte aangespeeld wilde worden en dat die spelers vaak zoiets hadden van kom op nou, weer terug.

Italie maakte gebruik van de zwakheden van Spanje. Alba werd er vierkant voorbij gelopen aan de linkerzijde. Iniesta zijn specialiteit door het midden werd goed afgeschermd door Pirlo en De Rossi in de eerste helft en in de tweede helft door Pirlo en Montolivo. Het is een kwestie van geluk dat Spanje toch de finale bereikte, want bij vlagen vond ik Italië beter spelen dan Spanje.

28 juni 2013 om 09:42

Klopt.
Mensen klagen veel over Arbeloa, maar verdedigend staat hij als een muur en er komt bijna niemand langs.
Alle aanvallen van Italië gingen via Alba..

28 juni 2013 om 17:40

arbeloa moest niet de hele veld oplopen omdat pedro 1stehelft en navas 2dehelft daar stond terwijl aan de linkerkant geen flankspeler te bespeuren was, alba moest heel die flank aflopen omdat hij de opdracht kreeg om mee aan te vallen omdat er geen aanvaller op de linkerflank stond hij moest die positie wanneer ze in balbezit waren vullen daarom dat de italianen ook zijn flank kozen om te counteren omdat hij vaak uit positie was doordat hij steeds op en af de linkerflank moest lopen en er dus ook geen aanvaller was die zijn positie kon vervangen wanneer de italianen counterden terwijl arbeloa de simpele taak had om in zijn eigen positie te blijven en de hulp kreeg van een meelopende flankspeler om hem te assisteren tijdens counters daarom dat de italianen niet zijn flank kozen om aan te vallen, Leer Eerst Iets Over Tactiek Voordat JE Hier Onnozel Praat Verkoopt. het is de keuze van de coach om zo te spelen en niet die van een linksback.

30 juni 2013 om 13:49

Aanvallend brengt Alba ook niks. Kan beter achterin blijven hangen.
Maar goed jouw betoog is met Google Translate nog niet te begrijpen..

28 juni 2013 om 09:49

Ik heb alleen de verlenging gezien, maar daarin was Spanje toch echt een klasse beter dan Italie (jammer genoeg).
Italie speelt met negen man achter de bal, zou Oranje ook moeten doen.

28 juni 2013 om 11:49

Als je de hele wedstrijd had gezien, zou je deze reactie en opmerking absoluut niet zo geplaatst hebben.

Italië speelde zeer goed en was beter. Helaas kostte het heel veel kracht, waardoor ze op het tandvlees de verlenging uit moesten spelen. Ze hadden het al veel eerder af kunnen maken. Pirlo was weergaloos!

28 juni 2013 om 11:55

@bondskoots: Je geef zelf al aan dat je alleen de verlening hebt kunnen zien! Italie had 90min lang alleen maar gas lopen geven en waren sterker dan Spanje en meer kanzen gehad ook.

Ze zaten er toen alleen helemaal doorheen al! Daar komt bij dat de grootste kans zelfs toen nog voor de Italianen was het schot op de paal.

Italie moet hier niet trots zijn.. trots konden kleine landen zijn.. maar dit Italie heeft genoeg kwalitiet om dit Spanje uit te schakelen.. en ze kregen die kansen ook, dus ik zou echt nergens op trots zijn maar gewoon teleurgesteld.

Dit Spanje is inderdaad sterk, maar tegen Nigeria zag je al hun zwakke plekken, ook gaat het minder met de balcirculatie.. net zoals je zag bij Barcelona dit seizoen, het gaat veel te traag.. het lijkt wel of Xavi het niet meer kan.. maar wederzijds doet Pirlo het zo goed..

Busquets speelde wel geweldig samen met Ramos en Casillas, Alonso mag wel tijdens het WK weer in de basis als hij weer fit is natuurlijk.

Torres, is heel snel en kan de bal vast houden.. maar met een beetje voetbalkennis gooi je toch altijd 2 spitsen er in tegen Italie.. ik bedoel, David Villa en Torres zouden die 3 verdedigers van Italie toch moeilijker gemaakt hebben dan dat Pedro dat deed, of Torres heel slechte ballen in zijn voeten kreeg.

Italie speelt iedere wedstrijd beter en ik denk dat ze op het komende WK weer ver zullen kome en misschien wel de cup omhoog houden!

Je merkte wel dat ze balotelli miste gister! Als hij erbij was geweest hadden ze miss wel gescoort in de regulieren speeltijd.

28 juni 2013 om 09:47

Spanje miste ook o.a. Xabi Alonso die houd altijd alles tegen. Cesc was ook niet fit. Dat zegt dus niks.

28 juni 2013 om 11:57

Xabi Alonso speelt niet altijd bij Spanje, Busquetes deed het ook gewoon goed. Cesc speelt al helemaal niet meer dus dat maakt geen verschil.

Daar komt bij dat Balo een top spits is en de vervanging nu is dat niet. Gilardino is leuk hoor maar is eenw ereld van verschil!

28 juni 2013 om 14:50

Xabi Alonso is niet iemand die het verschil maakt hij zal zeker een paar balen tegen houden, maar Iniesta en Xavi maken het verschil. Dat is hetzelfde voor italie; Pirlo, Buffon en Balotelli maken het verschil en trekken de ploeg naar een hoger niveau.

28 juni 2013 om 16:07

Xabi Alonso speelt niet altijd bij Spanje? Hahaha hij heeft elke wedstrijd op de grote toernooien in de basis gespeeld maar is nu geblesseerd. Hij is op 2 of 3 man degene met de meeste interlands aller tijden voor Spanje. Kijk jij überhaupt ooit voetbal?

Italie was alleen in de eerste helft beter. De rest van de wedstrijd was Spanje de betere(2ehelft en verlenging). In de verlenging had Spanje ook 4 goals moeten maken en hadden ze nog een penalty moeten krijgen na een handsbal. Toch goed gespeeld door Italie.

Zo zonde dat Italië niet door is, ze hadden het absoluut verdiend. Ik vond Spanje drie keer niks, ze parasiteerden vooral op individuele klasse. Xavi is toe aan vakantie, dat straalde hij ook wel uit moest ik zeggen. Tot slot vond ik de houding van de Spanjaarden na de gemiste strafschop van Italië vreselijk irritant. Liepen ze elkaar daar in de middencirkel schouderklopjes te geven etc. Vrij respectloos, moet ik zeggen.

28 juni 2013 om 10:35

Respectloos waren de Italianen en brazilianen op de tribune die vanaf minuut 1 met uitfluiten en onsportief gedrag probeerden Spanje uit hun spel te halen. Mogen zij zich dan ook rot lachen dat het jaloerse publiek de mond wordt gesnoerd? Nederland zou in tranen over het gras rollen als ze een keer een penalty reeks zouden winnen.

28 juni 2013 om 13:20

Hoewel ik me afvraag waarom je over Oranje begint wil ik je toch het volgende vragen. Wat is de laatste penaltyreeks geweest die Oranje verloor?

Respect hoef je tegenwoordig helaas niet meer vanaf de tribunes te verwachten. Ik let daar dus allang niet meer op. Het gaat er voor mij om dat de voetballers elkaar respect tonen. En dat deed Spanje niet. Beide topclubs in Spanje bewijzen ook jaar in jaar uit dat het vreselijk slechte verliezers zijn. De Spanjaarden mogen in hun handjes knijpen dat ze niet al in de reguliere speeltijd verloren hebben en alsnog via pingels de finale bereikt hebben. Ze zouden dan ook hun plek moeten kennen, en niet zulk misselijk gedrag vertonen als een van hun collega's een penalty het stadion uit jast.

28 juni 2013 om 15:04

Uruguay na het wk in 2010. Dat ging om een of andere kleine beker in een vriendschappelijke wedstrijd en zelfs daar vlogen ze allemaal over en naast. Nederland heeft een van de slechtste penalty records van de wereld, dus je kunt je beter afvragen wanneer er wel een werd gewonnen. Dat slaat dus nergens op die vraag.
De Italianen mogen überhaupt in hun handjes knijpen dat ze mee mochten doen aan dit toernooi, dat was namelijk dankzij Spanje. Omdat Spanje zo vriendelijk was het WK te winnen mochten zij dit tripje maken. Zij zijn nergens kampioen in geworden, dus normaal hoor je dan niet op dit toernooi

28 juni 2013 om 16:02

Een team onsportief noemen omdat ze juichen als zij op matchpoint komen door een gemiste pingel is misschien wel het meest belachelijke argument ooit. gefeliciteerd. Ik heb nog nooit een elftal niet zien juichen in een penaltyreeks als de tegentandr mist waardoor jij matchpoint hebt en naar een finale gaat. Bij jou speelt duidelijk vooral afgunst en dat is een slechte eigenschap. Nederland zou ook zijn gaan juichen en de keeper omarmen als bijv iniesta een penalty had gemist en zij op matchpoint kwamen daardoor. Echt lachwekkend gewoon. Spanje was die hele wedstrijd sportief. Bijna geen overtredingen gemaakt.

De strafschoppen werden goed genomen. Volgens mij vooral omdat er geen druk was. Het blijft toch een onbeduidend toernooitje.

28 juni 2013 om 11:30

Dit is ook mijn conclusie. Als dit de WK finale zou zijn, durf ik te wedden dat hooguit de helft zo koeltjes zou blijven bij het nemen van de penalties.

Toevoeging:
Ik heb bijzonder genoten van de penalties. Perfect genomen door allen (minus 1)!

Ik ben pas in de 2e helft ingeschakeld, die in mijn ogen van een redelijk laag niveau was. Wel jammer dat ik daardoor de beste helft van de italianen heb gemist. In de verlenging daarentegen was het voor italie op het einde pompen of verzuipen. Xavi vond ik echt zwaar tegenvallend terwijl navas voor veel meer dreiging zorgde. O.b.v. wat ik gezien heb vond ik een gelijkspel wel terecht. En ja, penaltyreeks, altijd eens leuk als neutrale toeschouwer, maar wel een loterij. Cassilas gokte trouwens twee maal op een panenka. Het ziet er wel niet uit, maar ik vind dat keepers dat meer moeten durven. Is gewoon de derde optie geworden.

Xavi speelde inderdaad als een drol. Maar de omstandigheden waren erg lastig. Spanje speelde zijn slechtste wedstrijd van het toernooi en Italië hun beste. Spanje is over het hele toernooi wel de betere geweest. Ze waren super goed tegen Uruguay en werden overtuigend groepswinnaar, waar Italië verloor van Brazilië en had moeten verliezen van Japan en dat had de uitschakeling geweest. In ieder geval wel genoten van dit toernooitje.

Hoe kunnen Xavi, Iniesta zo hoog scoren. Ik vond ze echt belabberd spelen.
Vond Casillas, Ramos, Pique, Busquets en Navas goed spelen. Italie verdiende op basis van de 90min. de overwinning.
Penaltyreeks is altijd een loterij, en dit keer is Spanje de meest gelukkige.

Op naar een geweldige finale.

Het is toch wel meer dat Spanje slecht speelde, dan dat Italie superieur was. Italie liet veel steken vallen met die 3-mans verdediging (al speelde het gehele team collectief in de verdediging). Spanje wist daar echter niet van te profiteren, want naarmate de wedstrijd verliep en fitheid een rol ging spelen had Spanje Italie hier kunnen oprollen, zeker met Mata en Navas aan de flanken

Desalniettemin een goede prestatie van Italie, 90 minuten lang weerstand geboden, maar Spanje was over de gehele wedstrijd slimmer, Italie tactisch beter.

Match was een mooi bewijs van wat ik al sinds z'n transfer naar barca zeg: Alba is een winger en géén back, en het is volstrekt belachelijk om van een winger een back te proberen maken. Zoals op het EK liep Maggio Alba er weer voortdurend af, echt zielig om te zien. Mensen die Alba bij de beste backs van de wereld rekenen kennen absoluut geen fluit van voetbal, dan kan je ook zeggen dat Vicky Valdes de beste keeper ter wereld is. Zelfde verhaal bij Piqué, alle 3 enorm overschat maar het valt niet op door het vele balbezit en het weinige onverwachte balverlies waardoor ze alle 3 meestal ruim de tijd hebben om zich te positioneren.

Als Barca eens zou investeren in échte verdedigers a la Puyol en Abidal, dan pas gaan ze het een Bayern opnieuw lastig kunnen maken.

echt erg met die penalties altijd in 1990 verloren tegen argentinie met penalties halve finale ,in 1994 verloren finale met penalties tegen brazilie, in 1998 verloren met penalties tegen frankrijk, in 2002 zullen we maar zwijgen in zuidkorea wat er allemaal gebeurt is,ek 2008 verloren met penalties van spanje en altijd de betere ploeg zijn behalve een keer in ek 2000 gewonnen tegen nederland met penalties en gelukkig 1 keer tegen frankrijk in 2006 en ja het ek van vorig jaar die 4-0 van spanje is nu wel duidelijk hoe dat is gekomen en vergeet niet dat we de 2de helft met 10 ook nog hebben gespeelt

Het is zo vervelend dat Del Bosque zo weinig met Silva speelt. Gisteren haalde hij hem weer naar de kant en staat de inferieure Pedro nog kansloos te spelen. Het leek Barca wel, alles moest van Iniesta komen...

Ik had zo gespeeld (zie opstelling), de spits mag best Torres zijn hoor, Villa ook, maar vind Soldado het beste.

Casillas
Arbeloa
Pique
Ramos
Alba
Xavi
Busquets
Silva
Mata
Iniesta
Soldado
28 juni 2013 om 15:22

hahaha pedro eruit halen, de enige aanvaller die combinerend naar het doel kan spelen silva en mata spelen elke week gewoon ronduit matig, minder door je madrileense bril kijken of je toont hiermee dat je zero voetbalverstand hebt.

28 juni 2013 om 15:59

"de enige aanvaller die combinerend naar het doel kan spelen"? Bedenk je zelf deze onzin? Wat ik Pedro steeds zie doen is een pass recht in de voeten van de centrumverdedigers schuiven, denkende dat een spits ala Messi er wel ineens voor springt en de bal in het doel schiet.

Nee, Pedro is een veel mindere voetballer dan alle andere alternatieven die Spanje voorin heeft. Del Bosque stelt hem alleen maar om vanwege zijn loopvermogen en dat hij diepte zou hebben. Dat laatste valt echter steeds bitter tegen, de loopacties van de spits zijn meestal beter en Pedro komt net zo goed steeds naar binnen terwijl hij juist een rechtsbuiten zou zijn.

Tenslotte: je stelt dat Silva en Mata elke week ronduit matig spelen...... wie heeft er nou zero voetbalverstand? Of kan alleen iemand in een Barca-shirtje goed spelen?

28 juni 2013 om 16:37

sjonge jonge je haalt me nu echt de bloed onder de nagels, pedro maakt de beste loopacties, zelden staat hij buitenspel. Hij heeft nauwelijks balverlies en staat altijd goed gepositioneerd. Die laatste zin van jou vind ik wel even waard om op te reageren. Pedro is gewoon de beste vleugelspeler van Spanje op dit moment. Om dat te concluderen hoef je geen Barca-fan te zijn. Als Mata al tegen een voetbaldwerg als Tahiti slecht speelt, dan weet ik het niet meer. Het is gewoon een beperkte speler, maar wel bruikbaar. Bovendien zwerft Pedro op beide flanken, wat hem nog eens dreigender en moeilijker te bewaken maakt.

Nogmaals, niet door je Madrileense bril kijken.

28 juni 2013 om 23:18

Als Pedro zulke goede loopacties kon maken, waarom zie ik hem dan zo weinig in kansrijke posities? Kan niet liggen aan de spelers die de pass geven...

Pedro lijdt juist relatief vaak balverlies, en dan doel ik vooral op passes naar voren. Balletje breed of terug is zijn standaard move, maar een goede bal naar voren zie je bijna niet want daar heeft hij de voetbalintelligentie niet voor.

Laten we even de marktwaardes volgens transfermarkt.co.uk er bij pakken:
Pedro: 22 miljoen euro
Mata: 42 miljoen euro
Silva: 44 miljoen euro
Goh, zou Pedro werkelijk de beste vleugelaanvaller van Spanje zijn?

Gisteren ging het flink mis voor Spanje en werden ze bijna uitgeschakeld, was het niet dat Bonucci miste. Het liep totaal niet, Italië verdiende (i.t.t. hun eerdere westrijden) een beter resultaat. Het Spanje met Silva en Iniesta op de vleugels was veel beter: tiki taka tot in perfectie.

Het beste Spanje vond ik dat uit 2008 onder Aragones, dat speelde in ieder geval wel het leukst. Dit was toen de opstelling:

Casillas
Ramos
Puyol
Marchena
Cadevila
Senna
Silva
Xavi
Iniesta
Torres
Villa
29 juni 2013 om 10:20

Weet je wat, jij mag blijven denken dat Pedro een slechte en overbodige vleugelspeler is. Ik zal toch nooit een discussie winnen van een Madrileense Barça-hater. Over die opstelling wil wel nog wat zeggen, Pedro was rond 19 destijds..

Het is overigens veelzeggend dat Pedro elke belangrijke wedstrijd onder Del Bosque speelt, De Wk-finale, Ek-finale door fitheid niet, belangrijke wedstrijden in CD Cup. Maarja, dit zegt niets toch..

29 juni 2013 om 11:58

Ik ben helemaal geen Barca hater... dat ik meer voor Madrid ben betekent niet dat ik niet graag naar Barca kijk.

Pedro speelde op het EK 2012 niet in de finale omdat hij niet fit genoeg zou zijn. Del Bosque speelde gewoon het hele toernooi met deze vaste opstelling (waar ik het enorm eens mee was):

Casillas
Arbeloa
Pique
Ramos
Alba
Xavi
Busquets
Alonso
Silva
Fabregas
Iniesta
29 juni 2013 om 12:49

Silva heeft dat toernooi bar slecht gespeeld, op de finale na waar hij geweldig was (maar dat was heel Spanje). Dat is ook waarom hij uit beeld is geraakt, alleen door zijn goede seizoen bij City is hij weer opgeroepen. Pedro blijft de onbetwiste basisspeler, want Del Bosque wil diepte in zijn spel, wanneer het combinerend niet loopt. Silva op de flank vind ik slecht, maar centraal niet. Daar vind ik hem beter, maar dat is Fabregas zijn plek en hij weet de balans te behouden (niet te aanvallend niet te verdedigend), terwijl Silva juist té aanvallend speelt.

29 juni 2013 om 18:23

Pfff het is juist omgekeerd: Silva speelde een prima EK maar kwakkelde afgelopen seizoen bij City. Hij is echter een vaste waarde en daarom zit hij er nu ook weer bij.

Ik weet niet of Silva aanvallender is dan Fabregas, die laatste is niet voor niets als spits gebruikt en hij heeft altijd oog voor het doel. Silva zoekt idd wel vaker de aanval dan Xavi, Iniesta, Mata of Cazorla. Ik houd daar wel van, aangezien hij minder snel een balletje breed of terug geeft waar er mss al wat teveel van worden gegeven bij Spanje. En zijn pass naar voren blijkt meestal ook erg goed te zijn, al zijn er natuurlijk ook gevallen waarin het tot balverlies lijdt maar dat is nu eenmaal inherent aan aanvallen.

30 juni 2013 om 09:25

Die laatste zin. Er zijn ook gevallen waarin het tot balverlies lijdt en dan heb je een groot gat op het middenveld. Pique die drukt overdreven door naar het middenveld, waardoor je alleen Ramos achterin hebt. Een steekpass en boem, een kans. Maar aangezien ik wel beetje moe wordt van deze discussie, hou ik het hierbij. Mocht Silva zondagavond starten, dan zal ik extra op hem letten.

Xavi is echt een irritante overschatte k*t speler , doet helemaal niks behalve het spel vertragen . Geef mij maar een pirlo met zijn schitterende crosspasen en overzicht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
246 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
G. ScamaccaAanvaller
A. CragnoKeeper
F. ChiesaAanvaller72
A. BelottiAanvaller60
L. BonucciVerdediger71
G. Di LorenzoVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.

Italië
16 fans
Coach, 64 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren