De erfenis van Arsène

Ik ben geen begenadigd schrijver. Noch ben ik de clubkenner bij uitstek. Wel kijk ik met teleurstelling naar deze mooie club, Arsenal, wat mij ingeeft om mijn mening te verkondigen en te onderbouwen in de hoop een discussie op gang te brengen die realisme en objectiviteit oplevert.

/

Arsène Wenger. Hij heeft deze club omgetoverd tot een club waar de voetbalfilosofie er 1 is, die je niet veel vindt in Engeland. Jeugdige spelers aangevuld met ervaring, spelers die het positiespel beheersen en het vloeiende voetbal promoten. Hij heeft de club prijzen gebracht, faam en waardering opgeleverd en vele, vele miljoenen verdiend door transfers van spelers die hij heeft opgeleid.

Maar het lijkt alsof de vlam gedoofd is. Immers, het is al sinds 2005 dat er geen prijs meer is gewonnen en dat doet pijn bij de fans. Net zoals het pijn doet dat keer op keer de beste spelers worden verkocht terwijl de noodzaak er niet is, de club is gezond.
Dit doet mij afvragen of Wenger wel de kwaliteiten nog bezit om de topspelers te motiveren en te overtuigen om te blijven, op het moment dat zij twijfelen.

Als voorbeeld noem ik graag Alex Ferguson.
Decennialang al aan het roer bij ManU, met topspelers die hij aantrekt en die blijven spelen totdat SAF ze zelf uitzwaait. Zij winnen structureel prijzen, zij behouden de toppers en zij zijn bereid veel geld uit te geven aan spelers boven de 25, mits die speler een directe versterking is.

Dit doet Wenger niet. Of dit zijn filosofie is, of dat de club niet veel wilt betalen voor oudere spelers, het is een mysterie voor mij.Maar in mijn optiek is de magie van Wenger uitgewerkt, en wil ik graag een frisse wind zien binnen de club. Maar wie durft in de voetstappen van Arsène Wenger te treden? En nog meer, wie kan het daadwerkelijk aan?

Voor mij zijn er 2 kandidaten, elk met andere redenen, die ik graag zou zien: Pep Guardiola en David O'Leary. Allereerst Guardiola. De manager die op sabbatical is, die onlangs heeft aangegeven dat hij erg graag in Londen zou willen werken. Kan hij presteren buiten Barcelona? Het blijft een grote vraag voor velen. Feit is wel dat hij heel sterk is met jonge talenten, ze kan ontwikkelen tot volwaardige basisspelers en hij is een meester in vedetten voor zich winnen. Zijn voetbalfilosofie is nagenoeg identiek aan die van Arsenal, zijn inzicht fenomenaal en hij schroomt niet om grote namen aan te trekken om het 1e elftal direct beter te maken. Zijn correcte houding naar de buitenwereld en zijn sterke communicatie-vermogen maken hem een ideal boegbeeld voor de club, wellicht nog beter dan dat Wenger nu doet.

Maar, wellicht verassend voor velen, toch zie ik graag David O'Leary komen. Hoe ik hierbij kom? Simpel. David O'Leary is een grootheid binnen Arsenal, met zijn 722 wedstrijden voor de club is hij de onbetwiste recordhouder. Maar buiten deze statistiek, heeft hij als manager bijzonder goed gepresteerd en goed voetbal laten zien. Zijn periode bij Leeds United ('98 - '02) zullen velen nog kunnen oproepen, het elftal waar hij met vele, zelf opgeleide, jonge spelers de top ging bestormen. Structureel top 6 met de club, halve finale Uefa Cup en CL behaald en dynamisch pressie-voetbal waar vele neutrale kijkers van konden genieten.
Spijtig genoeg klapte Leeds United als een zeepbel in elkaar door financieel mismanagement...

O'Leary werd ontslagen in 2002 door Peter Ridsdale, de man die de club kapot maakte.
In November 2003 gaat hij de uitdaging aan bij Aston Villa, op dat moment op koers om te degraderen. Zijn speelwijze en het reanimeren van "afgekeurde" spelers resulteren in een 6e plaats voor Villa, daar ze 16e (!) stonden toen O'Leary kwam. Daarna draait het weliswaar minder goed bij Villa met O'Leary aan het roer. Het volgende seizoen eindigen zij 10e, en in het seizoen 2005-2006 is de negatieve spiraal op zijn top met een 16e plaats. Interne strubbelingen tussen O'Leary en toenmalig voorzitter Doug Ellis breken de manager en zijn team op, en uiteindelijk gaan de 2 partijen in gezamenlijk overleg uit elkaar. In 2010-2011 volgt nog een korte periode bij Al-Ahli.

Weliswaar heeft O'Leary zijn ups & downs als manager, maar wat mijn drijfveer is voor zijn nominatie is dat hij een ultieme clubman is, die zoveel ervaring en wijsheid kan overbrengen op de jongeren. Hij werkt veel met jeugdspelers, streeft pressievoetbal na en heeft een goed oog voor versterkingen. Velen zullen het niet met mij eens zijn en zullen een Guardiola of een Klopp een betere coach vinden voor Arsenal, maar ik geef de historie en de statistieken de voorkeur voor zijn aanstelling.

Who else?

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 4 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2400+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door kritischmaxi)

Over je stuk zelf kan ik alleen zeggen dat het niet verveelde om te lezen, de feiten over Arsenal waren al bekend, dus als je sec daarop gaat beoordelen heb je weinig nieuws gebracht.

Om reactie te geven op de discussie die jij op wilt starten:
O'leary heeft het bij Villa niet bol kunnen werken, één seizoen leuk gepresteerd en daarna afgegleden. Als ik dus moest kiezen tussen hem of Pep, dan zou de keuze voor mij simpel zijn...pep.

Echter is er in mijn ogen maar één man voor Arsenal en dat is Arsene. Hij heeft de club diepe zakken gegeven, heel diepe, zoals ook Pep dat niet zou kunnen. Helaas willen ze bij Arsenal niet uitgeven blijkbaar, dat is jammer, maar het blijft een prachtige club met dito filosofie. Ik zie graag jonge honden het spelletje spelen, beter worden en strijden....jammer genoeg hoort daar de laatste tijd ook het afscheid nemen van de toppers bij. Waarom de toppers dan allemaal weglopen? Ik denk omdat het salaris te laag is, tegenwoordig willen ze allemaal meer en meer, clubliefde bestaat niet meer onder voetballers. Nu kan ik op alle gevallen van de afgelopen jaar afzonderlijk ingaan, maar dat doe ik niet. Wat ik wel wil zeggen is dat de enige die ik niets kwalijk neem vanwege zijn vertrek, Cesc is. Die andere bloedzuigers kunnen allemaal de *** krijgen.

10 november 2012 om 18:35

Helemaal mee eens!

Je geeft geen 15 miljoen euro per jaar aan verwende jochies die zichzelf een god vinden omdat ze toevallig de gave hebben om een balletje in de kruising te schieten. Geef dan zulke bedragen aan artsen die levensreddende operaties uitvoeren.

19 november 2012 om 12:20

Ja maar het gaat hier over voetbal op deze site, Niet hoe we de wereld kunnen verbeteren..

Goed geschreven stuk! Leest lekker vlot weg en ik ben het grotendeels ook wel met je eens. Ik vind het altijd mooi dat er iemand voor de groep staat die een rijke historie heeft bij de club. Daarnaast heeft hij zoals je al zei bewezen een goede trainer te zijn, alleen wel bij kleinere clubs dan Arsenal. In dat opzicht is het natuurlijk wel een sprong in het diepe. Daarnaast ligt het feit dat het voor clubiconen ook pijnlijk kan aflopen als ze het niet goed doen met het team. Kijk maar naar Dalglish bij Liverpool. Ik denk dat dit gevaar ook op de loer ligt voor O'leary, mocht hij Arsenal gaan trainen. Arsenal en Liverpool zijn beide clubs met een prachtige historie en nog steeds aardig materiaal, maar het niveau gaat de laatste jaren gestaag achteruit.. Hiervan zal dan uiteindelijk O'leary ook de dupe worden net zoals Dalglish, en clubicoon of niet, de trainer wordt er uiteindelijk toch op aangekeken.

Nog een kleine aanmerking qua stijl op je stuk. Cijfers onder de 20 en tientallen, honderdtallen etc. dien je volledig uit te schrijven. Je hebt volgens mij een keertje, 1, 1e, 6e en 16e, dit wordt dan één, eerste, zesde en zestiende. Verder vond ik je stuk heel fijn om te lezen en daarom krijg je van mij ook gewoon welverdiende vier sterren!

Kun je niet beter getallen uit schrijven?
Naja voorderest een mooi en lang stuk.

2 november 2012 om 16:53

Ikzelf vind cijfers een stuk fijner. Het leest sneller en het is ook wat duidelijker in de tekst.

2 november 2012 om 21:45

Getallen beneden de twintig dien je volledig uit te schrijven, net zoals tientallen, honderdtallen etc. Ik ben het met je eens dat het er overzichtelijker uitziet als je ze gewoon als cijfers noteert, maar het mag niet.

Zijn magie is niet uitgewerkt, het bestuur van Wenger gunt hem niet meer centen. Een Guardiola kan daar niets meer aan doen. Als je bazen jaar in jaar uit je beste spelers verkopen, wat moet je dan nog? Wenger mag van mij nog vele jaren blijven, tegen het geld van City/chelsea/utd kun je nou eenmaal niet tegenop botsen!

13 november 2012 om 13:29

Waarom ziet iedereen Guardiola als de verlosser? Ik als Arsenal-fan zie O'leary net zo graag komen als Guardiola. Tuurlijk, de man is tactisch een fenomeen, maar heb je wel eens naar zijn aankoopbeleid gekeken in zijn Barcelona tijd? Teveel miskopen om op te noemen. Zelfs bij een goed draaiend Barcelona bleef men kopen, wat natuurlijk niet zijn schuld is, maar toch. Ik denk dat Guardiola het geld dat Arsenal heeft opgespaard flink te verpesten, misschien dat het bestuur hem in de toom kan houden, maar van mij hoeft het niet.

Bovendien vind ik dat hij zich nog altijd moet bewijzen, bij Barcelona heeft hij het uiteraard goed gedaan, maar ik moet nog zien of hij dat ergens anders ook zou kunnen.

Wenger is een held, hij weet toch elke keer weer een spelers te verbeteren en door te verkopen met winst, al zitten er ook een aantal miskopen tussen. (denk aan Chamack, Denilson)

Het goede nieuws is dat er de financial fair play regel wordt ingevoerd. Over enkele jaren zullen clubs als FC Barcelona failliet gaan en de clubs die weinig uitgeven maar toch talentvolle spelers creëren. Denk hierbij aan Atlethic Bilbao, Ajax, Feyenoord en ook Arsenal. Ooit moeten de spelers van City een einde maken aan hun loopbaan en dan heeft City niet de mogelijkheid om topspelers te kopen. Datzelfde geldt voor United, Chelsea en Qpr, de clubs met dan weinig uitgaven en goede spelers zullen dan weer de top van de PL beheren.(bv Arsenal, Everton, Swansea City) Er is dus hoop.

15 november 2012 om 13:31

Je hebt wel ontzettend veel vertrouwen in de financial fairplay! Bijna naief gewoon.

Wellicht is het goed om de regels van de financial fairplay eens door te nemen. Daarin is namelijk terug te vinden dat een club:
- Een positieve balans moet hebben, dan mag er uitgegeven worden wat ze maar willen, Of
- Een positief operationeel 2-jaarlijks resultaat moet zijn, dwz dat er meer vaste inkomsten moeten zijn dan vaste uitgaven (vereenvoudigd gezegd moet er met merchendise en sponsoring meer worden binnengehaald dan er aan salarissen wordt uitgeven, En
- De club mag niet meer afhankelijk zijn van een suikeroom die de verliezen even rechtstrijkt.

Deze regels betekenen dat club die een positief saldo hebben dus mogen doen wat ze willen, zolang ze maar niet in de schulden komen. En dat clubs met enorme sponsoringsbedragen dus nog altijd enorme salarissen kunnen betalen. Grote transfers tellen niet mee in de operationele kosten, dus die kunnen gewoon nog gedaan worden, zolang de rente op de schulden maar niet zo hoog worden dat er operationeel verlies gemaakt wordt.

Clubs als Real, Man Utd en Barca zouden dan op dit moment in de problemen zijn, maar Chelsea, Man City en PSG zouden dit zonder problemen kunnen opvangen als de eigenaren hun geld als sponsoring inbrengen. Clubs met een begroting zoals Everton en Swansea zullen dus nooit mee kunnen doen. Daarbij wordt er ook nog een overgangstermijn gehanteerd van 3 jaar, dus dit zou op z'n vroegst gaan spelen in 2017. Voor die tijd kunnen deze grote clubs hun begroting zonder twijfel wel op orde krijgen door zaken anders te financieren. Hooguit kunnen ze een aantal jaren geen grote transfers doen, maar de huidige salarissen kunnen ze wel opbrengen hoor!

ON: Volgens mij ligt het niet aan Wenger dat de topspelers weglopen, maar meer aan het bestuur van de club. Arsenal werkt al jaren met een salarisplafond en dat vinden de zogenaamde topspelers gewoon niet voldoende. Deze spelers komen dus nooit naar Arsenal toe, waardoor de topspelers die ze zelf opgeleid hebben geen potentie meer zien en ook vertrekken. Een negatieve spiraal dus.
Qua visie, speelwijze en opleidingskwaliteit is Wenger 1 van de beste managers in het Engelse voetbal. Hij speelt altijd herkenbaar voetbal en levert jaarlijks een grote speler af. Toch draait hij altijd mee in de Engelse top. Onbegrijpelijk als je ziet wat er vertrokken is de laatste jaren. Dat is simpelweg niet vol te houden.

Ik vind het een verrassend stuk.
Ten eerste de kritiek op Wenger. Dat hij met Arsenal al sinds 2005 droog staat qua prijzen lijkt mij ook een reden om verder te kijken inderdaad. Hier op voetbalzone wordt Wenger vaak geadoreerd alsof hij god is, maar ik ben het met je eens dat er wel eens aan opvolging gedacht mag worden. Het truukje van Wenger is uitgewerkt en met dit beleid zullen ze het erg moeilijk krijgen willen ze nog prijzen winnen. Het voetbal veranderd nou eenmaal en coaches moeten mee veranderen. Ook kan een nieuwe coach weer een nieuwe wind door de club blazen.

Het tweede verrassende is de naam van O'leary, zelf nooit aan gedacht (al denk ik nooit over dit soort dingen na, behalve als het over fc twente gaat). Dat Guardiola genoemd wordt lijkt me logisch, maar O'leary... ik weet het niet.
Ik vraag me echter eerder af hoe Arsenal en Wenger uit elkaar gaan. Ik zie Wenger niet zelf de handdoek in de ring gooien en hem simpelweg ontslaan is wellicht ook lastig met zijn erelijst. Benieuwd of ze dat netjes kunnen oplossen.

Je ligt de vinger op de verkeerde plek.

Wenger kan er niets aan doen dat Arsenal niet veel kan spenderen. Zij kunnen de salarissen van de top niet betalen en dus zullen zij hun beste spelers blijven verkopen totdat ze dit wel kunnen. Niemand anders kan Arsenal wel op deze manier weer terugbrengen. Daar is geld voor nodig. Het zou een schande zijn als Arsenal Wenger nu zal ontslaan en het zou dan over een aantal jaar ook duidelijk worden dat het een compleet verkeerde zet zou zijn. Arsenal moet op zoek naar investeerders om weer mee te doen. Je ziet het aan Chelsea en Man City. Zij zijn dan ook de enige twee clubs die op dit moment concurreren met Man Utd.

9 november 2012 om 14:52

@hen_nie,
Je hebt gelijk dat Wenger er niets aan kan doen dat Arsenal niks Wil(!!!) spenderen. Arsenal heeft de duurste seizoenskaarten (stond hier onlangs nog op voetbalzone). Arsenal zij goedkoopste (!) scc zijn duurder dan de duurste (!!) scc's van 18 andere Engels Plclubs!! Zo veel inkomsten (natuurlijk moeten ze de bouw van het nieuwe stadion ook financieren) dan moet echt wel topsalarisen voor te betalen zijn hoor! Ook verdienen ze veel aan transfers (nasri, Rvp) waardoor zij veel inkomen hebben.

Jammer dat je Wenger bekritiseert en het bestuur totaal buiten schot laat. In mijn optiek is het bestuur verantwoordelijk voor deze malaise; immers zijn zij diegene die club moeten leiden en dit niet moeten laten aan Arsene. Ik roep het al vaker; ontneem Wenger wat druk van zijn schouders door een sterke persoonlijkheid en bekwame CEO neer te zetten. Die gazidis is een dwaas. Iemand als David Dein, of David Dein zelf, zou al veel oplossen.

Een goed stuk met veel informatie, mooi dat je ook niet alleen Guardiola noemt als opvolger, zoals velen wel doen.

Sorry maar ik vind het een waardeloos stuk. Je laat buiten beschouwing dat 1 Wenger een econoom is 2 het project is en dat nog niet is afgelopen 3 de jeugdopleiding van Arsenal nu ook gericht is op het opleiden van Engelse talenten 4 Fergie zelf genoeg geld verspilt en kan verspillen.

30 miljoen voor V. Persie die nog maar contract heeft voor 1 jaar vind jij slim?

Heb je dan tenminste niet het geduld om te wachten tot en met het stadion is afbetaald, hij meer adem heeft om uit te geven zoals Fergie.

Het trucje is uitgewerkt? Op basis van wat constateert je dat? Sterker nog, welke coach zou het beter doen met deze selectie dan Wenger zelf?

Je moet trouwens ook het verkopen van spelers relativeren. Fabregas wou terug naar huis, V. Persie wou eigenlijk blijven maar Wenger wou hem niet meer nadat V. Persie zich in zijn ogen heeft schuldig gemaakt aan onrespectvol gedrag, Clichy is een matige back, Nasri heeft pas nu een basisplaats bij City, Adebayor is gek in zijn hoofd.

Het enige wat jij doet is een loze kreet roepen en dan wat opvolgers opnoemen doe het zouden kunnen doen. Klopp heeft Reus gekocht voor 17 miljoen, Arsenal duurste speler was 16,5 miljoen volgens mij en een clubrecord!!

Guardiola? Wat moet die dan gaan doen? Die kan geen Zlatan halen hoor of een Sanchez voor 30 mil. En ik snap ook niet waar je het belachelijke idee vandaan haalt dat een andere coach wel geld kan uitgeven terwijl Wenger het niet doet ( om de redenen die jij niet weet).

Nee vind het een heel slap stukje en je had je beter moeten laten informeren.

Dit doet Wenger niet. Of dit zijn filosofie is, of dat de club niet veel wilt betalen voor oudere spelers, het is een mysterie voor mij.maar in mijn optiek is de magie van Wenger uitgewerkt, en wil ik graag een frisse wind zien binnen de club. Maar wie durft in de voetstappen van Arsène Wenger te treden? En nog meer, wie kan het daadwerkelijk aan?

Meen je dit trouwens? Je kan gewoon googlen hoor. Het is namelijk algemeen bekend dat Wenger niet mag investeren van het bestuur. Ook namelijk 1 van de redenen dat het bestuur noooit Wenger zou ontslaan, omdat ze weten dat zij degene zijn die Wenger beperken in het samenstellen van de selectie.

Nee ik vind dit heel goedkoop scoren.

4 november 2012 om 17:03

Zola, je hele stuk is prima, maar ik zou één nuance willen toevoegen. Het bestuur zegt niet tegen Arsene dat hij niet mag investeren. Er is namelijk geld beschikbaar en Arsene weet dit ook wel. Het is alleen dat Arsene vanwege zijn economische kennis ontzettend loopt te twijfelen wanneer hij een aankoop van twintig miljoen gaat doen, want economisch gezien is het een enorme investering en zijn er allerlei risico's aan verbonden. En dat is het hele probleem; je moet wenger niet laten nadenken over de financiële gevolgen. Het bestuur moet ingrijpen en zeggen tegen Wenger luister, deze selectie is gewoon te matig. Doe jezelf en de fans een lol en koop bijvoorbeeld Isco voor 25 miljoen. Financieel gezien zoeken wij het wel uit hoe we dat doen. Zo ging David Dein in ieder geval te werk; die had het bestuur en Wenger in zijn zak. En zo een type CEO missen we nu.

5 november 2012 om 03:31

Beste Zola,

jij mag, net als ieder ander, gerust een mening hebben.
Graag geef ik jou dan ook een terugkoppeling op je reactie/betoog.

Ik zeg nergens dat het slim is om 30mln te betalen voor Rvp. Waar zie jij dat?
Ik geef wel aan dat Saf/manu geld durven uit te geven aan een speler die boven de 25 is, en er direct staat. Dit zijn dan ook spelers die qua merchandising en marketing hoog scoren, en dus de vele miljoenen die worden gespendeerd voor een groot deel kunnen terugverdienen.

In mijn optiek is de magie van Wenger uitgewerkt. Hij heeft de laatste seizoenen een minder gelukkige hand in de transfers met spelers die doorstoten naar de top. Tevens ben ik van mening dat wanneer hij aanwezige, twijfelende topspelers heeft die voor de prijzen willen gaan, dat hij die dan niet tevreden houdt met paniekaankopen zoals Andre Santos en Per Mertesacker.

Ik roep geen loze kreet, ik geef mijn mening en onderbouw deze en noem 2 eventuele opvolgers. Ik zeg ook nergens dat een nieuwe trainer wel een Zlatan of Sanchez kan/zal halen. Verder zeg ik ook niet dat een andere coach meer geld mag uitgeven. Wel ben ik van mening dat een andere coach met een nieuwe insteek wel het budget dat er is durft uit te geven aan 1 a 2 topspelers, ipv 3 tot 4 middelmaat spelers.

In hoeverre moet ik mij verder/beter laten informeren wanneer ik een opiniestuk schrijf?
En ik hoef niet te googlen over Wenger contra bestuur. Wellicht geeft het bestuur geen strobreed toe, wellicht is Wenger teveel overtuigd van zijn geloof dat jonkies de wereld kunnen veroveren. Velen zullen het antwoord niet weten.

Nogmaals, dit opiniestuk is een mening, onderbouwd en al. Wees het ermee eens, wees het er niet mee eens. Het is een vrij land.
Dank.

5 november 2012 om 14:34

Het is onderbouwd zeg je, maar dat is het eigenlijk niet. Je geeft aan dat je geen clubkenner bent, en dit wordt ook redelijk duidelijk. Dit geeft niks, aangezien je later in je verhaal verder gaat op een ander onderwerp (een nieuwe manager), maar ik snap Zola's reactie heel goed.

Je zet naar mijn idee vraagtekens bij totaal verkeerde zaken. Verder doe je assumpties als "arsenal is gezond en hoeft niks te verkopen" terwijl dit gestaafd is op clichés en misvattingen, i.p.v. daadwerkelijk onderzoek of feiten. Je zou zo de jaarcijfers van de afgelopen jaren kunnen bekijken, en tot de juiste conclusie kunnen komen.

Ik waardeer je poging en de moeite, maar met alle respect, je bent geen clubexpert als het Arsenal betreft. Dit wordt trouwens ook al duidelijk met hoe je je verhaal begint, waar je eigenlijk meer vraagt om antwoorden, dan dat je antwoorden geeft.

Ik neem het VZ ook kwalijk dat ze clubexperts maar in het wilde weg aanwijzen en laten aanmodderen. Ikzelf had erg graag geschreven over de financiele status van Arsenal, maar kreeg te horen dat er al genoeg clubexperts waren. Als ik dan hier assumpties lees over deze financiele status, van iemand die er geen benul van heeft, dan vraag ik me af wat het beleid is.

Mijn complimenten voor je poging, vooral in je tweede deel. Maar je had in mijn ogen met een beetje onderzoek er veel meer van kunnen maken.

5 november 2012 om 15:15

Beste Porter,

ik waardeer je kritiek, waar je op sommige punten gelijk hebt.
Maar nogmaals, het is een opiniestuk waar ik ruimte laat voor meningen en discussies.
Ik hoef geen jaarverslag over de cijfers van Arsenal te presenteren daar ik in dit stuk, zie ook mijn eerdere reactie, doel op de bewuste aankopen die Wenger heeft gedaan en die wellicht anders gedaan zouden zijn door een manager met een nieuwe visie.
Ik was niet op zoek naar een artikel waarin zeer veel cijfermatige research zou komen, dat zou het subjectieve van dit geschreven stuk niet ten goede komen.
Ik hoef niet aan te halen dat Arsenal nog negatief staat ivm de hypotheek op het stadion. Ik hoef ook niet aan te halen dat Arsenal het belastingvoordeel tot 31 mei bijna heeft verdrievoudigd tov 2011. Ik hoef ook niet aan te halen dat er over 2012 gunstige cijfers doorgerekend worden ivm de verkoop van Rvp, Song en het onroerend goed aan Queensland Road.
Dat is namelijk niet het doel van deze Ce.

Overigens ben ik ook van mening dat VZ bijzondere keuzes maakt met clubexperts, maar dan eerder met een grens stellen hoeveel er mogen zijn.
Jouw sneer dat ik niet kan/mag schrijven omdat ik onvoldoende weet over de financiële staat raakt kant noch wal puur omdat daar dit stuk grotendeels niet over gaat. Het zou kwalijk zijn als je 1 klein onderdeel eruit vist om als vingerwijzing over een hele CE te gebruiken.
Maar, dat is uiteindelijk wel je goed recht, it is a free world.

5 november 2012 om 17:54

stofwolkje

Je zegt wederom het trucje is uitgewerkt, ik vraag jouw elk trucje? Hij haalt altijd CL voetbal, verkoopt sterren voor mega bedragen. Zoals ik zeg komen nu Engelse talenten van Arsenal, die jaja technische vaardigheden hebben,

Engelse spelers met techniek? Weet je hoe bijzonder dat is!!!

Het trucje is niet uitgewerkt de focus ligt nu op afbetalen en Engelse spelers opleiden. Akkoord soms hij heeft hij middelmatige spelers erbij maar elke club en zo ook Guardiola en Fergie hebben die.

Dus niks bijzonders, je belicht het verhaal teveel van 1 kant en er zit geen enkele nuance in, daarom heb ik er heel veel moeite mee.

Zoals Porter terecht opmerkt:

Je zet naar mijn idee vraagtekens bij totaal verkeerde zaken. Verder doe je assumpties als "arsenal is gezond en hoeft niks te verkopen" terwijl dit gestaafd is op clichés en misvattingen, i.p.v. daadwerkelijk onderzoek of feiten. Je zou zo de jaarcijfers van de afgelopen jaren kunnen bekijken, en tot de juiste conclusie kunnen komen.

Je zegt dingen die niet of nauwelijks kloppen en op basis daarvan ga je beargumenteren waarom je vind dat er iemand anders moet komen. Daar heb ik veel moeite mee...

5 november 2012 om 18:18

Nogmaals, met zijn magie is uitgewerkt doel ik op het behouden van zijn topspelers. Dat ging hem vroeger beter af dan tegenwoordig.
Uiteraard belicht ik het verhaal van 1 kant, namelijk mijn kant.
Ik zie graag Wenger vervangen worden, ongeacht zijn staat van dienst.
Mbt jouw aanhaal bij Porter, lees het aub opnieuw in mijn repliek. Daar staat nog een en ander toegelicht. Overigens klopt er wel het een en ander aan. Wenger die zijn topspelers behoudt? Nee. SAF (in dat stuk vergelijking) die zijn topspelers behoudt? Ja. SAF die durft veel geld aan een oudere speler te spenderen, die er direct staat? Ja.
Verder zeg ik nergens in het stuk dat Wenger er niks van kan, ik ben van mening dat een nieuwe visie geen kwaad kan bij Arsenal. En hoe dat samengaat met het bestuur, ligt ook vaak aan het karakter en de overredingskracht van de trainer.

En Engelse spelers met techniek is inderdaad prettig, maar daar gaat dit hele opiniestuk niet over. Overigens is het maar de vraag hoeveel er daadwerkelijk gaan doorbreken, het blijven Engelsen, die vaker negatief dan positief ontwikkelen.

6 november 2012 om 14:06

Het was ook een sneer naar Vz, stofwolk, niet naar jou. Daarom complimenteer ik ook met je poging, wat ik wel zeg is dat je het eerste deel feitelijk correcter had kunnen maken, en dat je in mijn ogen de vraagtekens op verkeerde plekken zet. Verder zie ik ook dat het een subjectief stuk is, en daar heb ik dan ook geen commentaar op.

6 november 2012 om 14:08

Trouwens, topspelers behouden ligt natuurlijk aan financiën en succes (wat ook weer afhankelijk is van financiën). In hoeverre kun je dat Wenger kwalijk nemen?

Saf durft meer geld uit te geven zeg je, maar SAF heeft dat geld waar Wenger het niet heeft.

Als ik geld heb durf ik wel een keer een duur glas Whiskey te kopen, met het risico dat het niet te zuipen is. Heb ik dat niet, drink ik braaf mijn veilige biertjes. Minder risico, maar ook minder kans op iets geweldigs.

5 november 2012 om 14:38

Ik vraag me af of dat van Persie verhaal waar is. Heb het ook gelezen, maar mocht het echt waar zijn dan zet ik toch mijn vragen bij de koppigheid van Wenger. De echte waarheid van dit verhaal, en vergelijkbare verhalen zullen we waarschijnlijk niet te weten komen. Hoop echter dat het niet waar is, van Persie verkopen uit trots of koppigheid is/was een grote fout. Met hem erbij had dit elftal wat leuks kunnen doen, helemaal in de komende jaren. Nou mis je een wereldtopper.

5 november 2012 om 17:49

Ik denk wel dat Wenger dit heeft doorgezet, Vooral omdat hij gezien de situatie waarin het is vergaan, Wenger ook een punt moest maken naar zijn eigenlijk selectie die wel wou blijven. Anders zouden zelfs spelers als Gervinho of Arshavin over hem gaan lopen...

V. Persie heeft gegokt en verloren (met Wenger door stoer te roepen dat hij niet gaat verlengen nog voordat Wenger uberhaupt kon investeren).

Alle krediet is hij nu kwijt bij de club waar hij 8 jaar lang onderdeel was van de familie. Best idioot in mijn ogen, maar goed, dat is weer een andere discussie

8 november 2012 om 15:42

Op het moment ligt heel Arsenal in the ditch. Bestuur ligt overhoop, Wenger's functie staat wel degelijk ter discussie en de spelers schijnen de hoop hebben opgegeven. Laat ik zeggen een Feyenoord 2.0. Er wordt steeds meer geschreeuwd om het opkomen van Usmanov en het aftreden van Peter Hill-wood & Kroenke. Wenger schijnt de spelers niet meer te kunnen motiveren en zo zouden Sagna, Walcott, Szczesny met de club om de tafel zitten ivm een vertrek. Schijnen nog 3 spelers daarbij te zitten maar wie is nog een raadsel, zouden wel om spelers die bij de eerste 15 zitten te gaan. Het geld is er wel degelijk, Wenger wilt het uitgeven, het bestuur vindt het niet verantwoord. Shareholders van Arsenal zouden schijnbaar bezig zijn om Usmanov op het moment meer macht te geven zodat er vóór de FFP nog grote namen binnengehaald kunnen worden.

Ik vrees echt voor een Feyenoord 2.0. Daarmee bedoel ik, slechte resultaten, de rest van de goede spelers gaan weg voor een schamel bedrag, coach wordt ontslagen, bestuur wordt veranderd en een hoop jeugdspelers erin. En ik kan je alvast vertellen, mocht dit gebeuren, dit gaat écht fout.

We zullen zien!

Over het stuk nog even, je schrijfstijl is prettig, je Nederlands is prima in orde en je brengt heldere punten naar boven. Wat ik echter mis is een duidelijke conclusie. Ik had het gevoel dat ik echt nog niet klaar was met lezen en dat er nog wat achteraan hoorde te komen. Bijvoorbeeld ook wáárom je deze coaches graag zou zien, wat je van ze verwacht en wat je in de toekomst van Arsenal verwacht. Je brengt feiten naar buiten maar je eigen mening zie ik niet heel duidelijk naar voren komen. Dat zou ik voortaan graag willen zien.
ik wil wel even toevoegen een manager die ik ook graag zou willen zien, mocht Wenger eruit gaan: David Moyes. Uitstekende coach die met een klein budget, héél veel kan doen en spelers duidelijk beter maakt.

9 november 2012 om 09:36

Ik heb inderdaad niet geheel mijn eigen mening verkondigt, was in de veronderstelling dat ik al op het max. woorden zat, maar goed.
Ik ben heel benieuwd wat er bij Arsenal gaat gebeuren de komende tijd, zeker als de prestaties ondermaats blijven...
Moyes is een topcoach, alleen vind ik hem iemand die goed bij Manu past, waarom weet ik niet maar gewoon een gevoel.
Overigens zou ik zelf graag een heel onverwachte naam bij Arsenal zien, bv O'leary dus, ben wel liefhebber van oud-spelers die ook goed coachen, en dan bij de club die ze lang gediend hebben.

Wat ik vreemd vind, en daarin ben ik het deel met je eens dat het betsuur ook geen volledige schuld heeft, is dat Arsenal gewoon goed speelde tegen liverpool chelsea en city. Ik weet gelijkgespeeld bij City en thuis verloren van Chelsea maar het spel was goed er waren kansen en op een gelukkiger dag hadden ze gewonnen van city en gelijk gespeeld of misschien gewonnen van chelsea.

Waarmee ik niet wil zeggen dat Arsenal veel beter is dan deze ploegen, zeker niet. eht enige dat ik wil aangeven is dat de psoities die zijn veranderd ten opzichte van die wedstrijden en de debakels vs norwich, schalke en Manu die van Gibbs en Diaby zijn. (en ox maar die speelde minder geregeld)

persoonlijk denk ik dta er iets heel erg mis is in de groep op dit moment of dat die ruzie tussen wenger en bould is of iets anders weet ik niet. anderzijds zie je ook dat sinds Gibbs niet meer speelt Poldi onzichtbaar is geworden. Hij moet veel meer meeverdedigen met de zwakkere Santos(die ik overigens wel mag vanwege zijn inzet, hij ligt ook duidelijk erg goed in de groep helaas is hij gewoon slecter dan Gibbs) en hij vind denk ik daarom zijn maatje Cazorla niet waarmee hij in de eerste weken een uitstekend koppel vormde, die twee vonden elkaar blind. maar misschien dat Diaby met zijn runs ook wel voor meer dreiging zorgde waardoor Santi meer vrijheid kreeg maar dat zie ik minder duidelijk vooral om Wilshire tegen Norwich wel behoorlijk dreigend speelde.

Tot slot zie je aan de Manu game wel wat een absoluut onderschatte kracht Arteta wel niet is. SAF had het door en zet Rooney! als mandekker op hem. wat een briljante zet bleek. Ik ou na de wedstrijd tegen Manu ook zeggen Arteta Captain hij is onze meest constante speler Vermaelen kan de druk niet aan of hij zit teveel in een dipje je wil nu echt koscielny een kans geven naast mertesacker want dat is nu toch onze meest constante verdediger. Ik heb ook vertrouwen dat Vermaelen wel weer terug komt maar misschien is hij gewoon geen type als captain wat geen schande is.

speculaties anyways maar ik hoop toch dat dit middenveld van Arteta Wilshire Cazorla gaat draaine want dan heb je echt drien mannetjes die net zo goed hu eigen bal mee kunnen nemen op zaterdag. En als je Gibs weer hebt om Poldi te steuenen en over hem heen te gaan denk ik dat je nog wel iets moois van dit seizoen kan maken. Het is me helaas volstrekt onduidelijk wat er na het laatste interlnadwindow is gebeurt dat deze spelers zo heeft aangedaan hopen voor een goed resultaat in Duitsland!

Mooi stuk, ik had weinig weet van de situatie bij Arsenal en je vertelt het in een mooie stijl.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
10.Everton59-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaMiddenvelder325
B. LenoKeeper350
G. XhakaMiddenvelder311
A. LacazetteAanvaller3113
P. AubameyangAanvaller2910
N. PépéAanvaller2910
S. BouldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren