Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Teveel kunst wordt vanzelf kitsch

Laatste update:

We schrijven 23 juni 2012. Spanje heeft zojuist de kwartfinale van het EK voetbal met 2-0 van Frankrijk gewonnen en heeft de eerste serieuze horde richting de eventuele prolongatie van de EK-titel genomen. Toch werd deze strijd tussen twee Europese voetbalgrootmachten niet het spektakel waar alom op gehoopt werd. Het werd zelfs een redelijk slaapverwekkende wedstrijd, en dit om een simpele reden: Spanje domineerde.

/

Na vier wedstrijden op het EK in Polen en Oekraïne staat Spanje op één gelijkspel (tegen Italië) en drie overwinningen. In deze wedstrijden hadden de Spanjaarden een gemiddeld balbezitpercentage van 68,3 procent per wedstrijd. Een ongekend hoog percentage, waarmee ook de andere topfavoriet Duitsland ruimschoots voor wordt gebleven. Desondanks heeft deze Spaanse dominantie op de Europese voetbalvelden zelden tot resultaat dat de kijker bij wedstrijden van la Roja op het puntje van zijn of haar stoel zit. De spelopvatting van Barcelona die bondscoach Vicente del Bosque zo moeiteloos naar het Spaanse elftal heeft weten te kopiëren leidt ertoe dat het Spaanse spel bestaat uit pass na pass, na pass, na pass, tot in het oneindige door.

Ik ben zeker geen tegenstander van passing. Maar al te vaak kan ik meer genieten van een goede assist dan van de afronding ervan. Het Spaanse elftal zou dan toch voor mij een lust voor het oog moeten zijn, met haar Barcelona-achtige voetbal, gekenmerkt door vele passes en een hoog percentage balbezit. Del Bosque heeft deze Catalaanse klasse zonder al te veel moeite naar la Roja kunnen overbrengen: met het gezegende duo Xavi en Andrés Iniesta, en in mindere mate Sergio Busquets en Cesc Fàbregas, heeft de Spaanse bondscoach namelijk de grote denkers achter het veldspel van FC Barcelona in zijn basiself staan. Ook in dit elftal blijven Xavi en Iniesta gewoon doen waar ze goed in zijn. Met name Xavi’s statistieken spreken boekdelen: in de vier EK-wedstrijden die de 32-jarige middenvelder tot nog toe speelde verzond hij maar liefst 734 succesvolle (!) passes. Naast dit kwartet Barcelona-spelers heeft Del Bosque bovendien de beschikking over twee andere spelers die ook onder de beste passers op deze aarde vallen: Xabi Alonso en David Silva. Het Spaanse zestal, dat door Del Bosque dit EK al meerdere malen in zijn geheel werd opgesteld (waarvoor topspitsen Fernando Torres en Fernando Llorente geslachtofferd werden), lijkt zich tot nog toe moeiteloos een weg door elke Europese defensie te tikken en te passen. Echter, de kunst van het passen en domineren, voortkomend uit het hoofdtrainerschap van Josep Guardiola bij Barcelona, heeft voor mij haar glans verloren. Zoals Frank Snoeks het in zijn commentaar tijdens de wedstrijd Spanje – Frankrijk verwoordde: “Kunst is mooi, maar teveel kunst wordt vanzelf kitsch.”

De Spaanse dominantie en het eindeloze gepass drukt zich namelijk niet uit in doelpunten. Waar Spanje vrijwel alle tegenstanders overklast en hen vrijwel geen moment aan de bal gunt, komt het in aanvallend opzicht maar niet verder dan de rand van de vijandelijke zestien. Dan volgt toch al snel dat balletje breed, of dat passje terug: alsof een simpele afronding niet goed genoeg is voor de Spanjaarden. Natuurlijk was er ook in de wedstrijd tegen Frankrijk, maar ook tegen Italië dat ene moment, die ene razendsnelle uitbraak, waarbij na enkele combinaties een mooie goal valt, maar gekeken naar de overmacht die Spanje in deze wedstrijden tentoonstelde is één enkele goal veel te weinig. Soms lijken de Spanjaarden zelfs lichte arrogantie en provocaties te vertonen: het totaal onnodige en ineffectieve passje achter het standbeen langs van Pedro bij een van zijn eerste balcontacten en het vele rondspelen in de Spaanse verdediging als voorbeelden. Naarmate de wedstrijden van het Spaanse elftal vorderen worden zij voor de kijker steeds minder interessant: de Spanjaarden spelen de bal eindeloos rond, maar doen er maar niets mee.

Uit dit probleem volgt natuurlijk de vraag hoe Spanje de grote mate aan balbezit dan wel in doelpunten om kan zetten. Naar mijn mening is de oplossing om van het huidige 4-6-0 systeem af te stappen en het om te zetten naar de 4-5-1 waarmee Spanje dit EK al tegen Ierland en Kroatië speelde. Hiervoor zal dus één van de zes middenvelders geslachtofferd moeten worden, en de keuze is naar mijn mening makkelijk: Fàbregas zal het veld moeten ruimen, daar het controlerende duo Alonso en Busquets essentieel is voor het aanblijven van de Spaanse dominantie op het veld, Xavi het brein achter de Spaanse passing is en Iniesta en Silva voor de dreiging vanaf de flanken zorgen. Ik pleit echter wel tegen het inbrengen van Torres op de spitspositie: mijn keuze gaat hiervoor uit naar Llorente.

Hoewel Torres door zijn goede techniek weliswaar een betere optie in de combinatie is, mist hij de koelbloedigheid die Llorente wel tentoonspreidt. Bovendien heeft Llorente het afgelopen voetbaljaar bij Athletic Bilbao al aangetoond prima als afmaker te kunnen functioneren in een combinerende spelopvatting. Torres heeft daarentegen, hoewel hij zijn vorm weer begint te hervinden, het afgelopen jaar bij zowel Chelsea als het Spaanse elftal al de nodige grote kansen laten liggen. Een andere reden die naar mijn mening de keuze voor Llorente rechtvaardigt is de dreiging die hij met zich meebrengt bij corners en vrije trappen. Een dominerend en dreigend team als Spanje zal deze dode spelsituaties vaak genoeg meekrijgen, en laat het in de Spaanse selectie nou buiten het centrale duo om net ontbreken aan sterke koppers. Hierdoor voegen de Spanjaarden dus nog een extra element aan hun spel toe.

Ondanks dat ik vrees dat Del Bosque ook in de halve finale voor Fàbregas zal kiezen, hoop ik dus op een 4-5-1 systeem met Llorente in de spits. Want al zal Spanje vast weer rond de zestig procent balbezit hebben tegen Portugal, een leuke wedstrijd zal het met Fàbregas als valse tien denk ik niet worden. Laten we dus hopen op of een Portugese topprestatie en een Spaanse uitschakeling, of een grote Spaanse overwinning met veel mooie doelpunten. Laten we het hopen voor de neutrale voetballiefhebber, die het tiki-taka zat is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed geschreven. Er is eigenlijk niets mis met deze Clubexpert, maar het is ook niet erg opwindend. Wel beter dan de mijne trouwens, die over hetzelfde onderwerp gaat. Er staan volgens mij geen typfouten of schrijffouten in. Ik kan geen fouten aanwijzen, dus ga zo door.
Ik vind het spel van Spanje ook slaapverwekkend, maar dat is het niet alleen. Ik wil, als ik naar voetbal kijk, het idee hebben dat ze willen scoren. Maar dat idee heb ik bij Spanje niet. Het lijkt wel alsof ze alleen willen scoren na een steekpass.

26 juni 2012 om 19:14

Bedankt voor je reactie! Ik wilde met het stuk eigenlijk de frustratie verwoorden die ik voelde na de wedstrijd, ik had niet door dat jij al eerder een vergelijkbaar stuk geschreven had. Voor mij is inderdaad ook de drang tot scoren belangrijk, maar die mis ik iets te vaak bij Spanje.

Je hebt een heel prettige schrijfstijl. Het onderwerp waar je het over hebt is echter al uitgemolken. Afgelopen donderdag is er ook een CE geplubiceerd met precies hetzelfde standpunt zoals jij.

Ik wil je eigenlijk 3 sterren geven, maar je schrijfstijl is echt heel goed en daarom geef ik je 4 sterren

26 juni 2012 om 19:15

Dankjewel! Ik wilde vooral m'n frustraties uiten na de kwartfinale van Spanje, ik had helaas het stuk van Azet gemist.

Je mist de belangrijkste reden in mijn ogen!!

Waarom wordt het spel van Barcelona of Spanje saai? Juist omdat de tegenstander zich helemaal terugtrekt op eigen helft, soms zelfs op eigen 16. Dat is de reden waarom het saai wordt. Barcelona of Spanje maakt de wedstrijd niet kapot, maar de tegenstander doet dit door 'niet mee te doen'. Waarom? Als ze wel meedoen dan worden ze scheel getikt, van het kastje naar de muur. Ik moet bekennen dat ik de wedstrijden van Barcelona en Spanje ook saaier vind worden, puur door de voorspelbaarheid en de gigantische overmacht. Het is veel leuker om twee ploegen te zien die aan elkaar gewaagd zijn. Maar om daarom te hopen dat Spanje eruit vliegt???? Van mij mag de beste ploeg winnen en de kans is groot dat dit opnieuw Spanje is. Zij spelen voetbal zoals het gespeeld hoort te worden. Zij willen ook niet dat de tegenstander zich helemaal terug trekt.

Verder heb je duidelijk geschreven, maar is dit onderwerp al veel vaker de revue gepasseerd. Vandaar 3 sterren.

25 juni 2012 om 19:05

Niet met je eens. Engeland speelde gisteren tegen Italie ook ontzettend defensief. Toch wist Italie de neutrale toeschouwer te boeien en hebben ze redelijk wat kansen gecreeerd.

'zij spelen voetbal zoals het gespeeld hoort te worden' vind ik ook niet juist. Ze spelen om de bal zoveel mogelijk in bezit te hebben. Niet om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Na de 1-0 hebben ze geen poot meer uitgestoken om meer kansen te creeeren. Dan speel je niet zoals het gespeeld moet worden.
Ook hebben de spelers steeds vaste looplijnen. Bij Italie zag ik tenminste echte, doelgerichte, creativiteit. Spelers die om hun as draaien, niet om in balbezit te blijven, maar om het spel te openen naar de andere kant.

25 juni 2012 om 22:19

Tot aan de 1-0 speelde Spanje met veel druk naar voren, veel positiewisselingen en een hoog tempo. Daarna hebben ze op 50 procent gespeeld en was Frankrijk absoluut niet in staat om de controle over te nemen.

Spanje heeft 2 dagen minder rust dan Portugal en na een lang seizoen is het niet onlogisch dat de spelers zich niet onnodig in gaan spannen als dat er voor zorgt dat ze fitter de halve finale in kunnen gaan.

Ook ik vond het de 2de helft zeer saai maar als je zonder noemenswaardige inspanning toch nog een paar klassses beter bent dan een ploeg zoals die van Frankrijk zou het waanzin zijn om meer energie te verspillen dan vereist.

Om je potentieel ten volle te benutten moeten de omstandigheden daar ook naar zijn en zoiets heeft Spanje nog niet meegemaakt. Portugal zou de eerste beproeving moeten zijn. Daarna kan je eventueel een conclusie trekken.

Italie was geweldig tegen Engeland maar ook zij speelden met 5 passers en een bewegelijke spits zoals Balotelli. Daarnaast is Engeland minimaal een klasse minder dan Frankrijk (als Frankijk zich had ingespannen hadden ze makkelijk over de Engelsen heen kunnen walsen, maar ze geloofden het wel) en heeft Italie absoluut meer geldingsdrang dan Spanje, ze moeten immers iets goed maken ten opzichte van 2010.

Spanje wordt gewoon amper op de proef gesteld en het is te hopen dat Portugal daar wel in toe staat is. Portugal is op dit EK fitter en mentaal sterker dan Frankrijk dus het lijkt er op dat Spanje voor het eerst dit EK zich volledig in gaat spannen. Hopen op spektakel dus want Spanje - Frankrijk was werkelijk slaapverwekkend.

25 juni 2012 om 21:35

Waarom wordt het spel van Barcelona of Spanje saai? Juist omdat de tegenstander zich helemaal terugtrekt op eigen helft, soms zelfs op eigen 16. Dat is de reden waarom het saai wordt. Barcelona of Spanje maakt de wedstrijd niet kapot, maar de tegenstander doet dit door 'niet mee te doen'. Waarom? Als ze wel meedoen dan worden ze scheel getikt, van het kastje naar de muur.

Is het dan niet een beetje logisch dat ze zich ingraven? je spreekt jezelf een beetje tegen vind ik...

26 juni 2012 om 10:10

@ Totti-10

Omdat in de column hierboven wordt gesuggereerd dat Barcelona of Spanje het voetbal saai maakt. Dat is niet het geval. De tegenstander maakt het saai. Dat ze dit doen is volkomen te begrijpen.
Waar zie je dan dat ik mezelf tegenspreek?

26 juni 2012 om 10:13

barcelona en met name spanje beschikken allebei over exceptionele spelers die je bijna nooit een actie een vooruit ziet maken of iets gek ziet doen maar telkens spelen ze op safe en tikken ze rond. Zeer effectief maar totaal niet vermakelijk. vind ik.

26 juni 2012 om 10:38

@ Totti-10

Hahahaha. Nooit een actie vooruit zie maken? Messi? Iniesta? Silva? Barcelona en Spanje spelen alleen maar vooruit. Het lijkt dat ze safe spelen, omdat de tegenstander geen druk zet. De tegenstander zorgt er dus voor dat het saai begint te worden, wat beiden immers doen is het moeilijkste en meest spectaculaire wat je in het voetbal kunt bereiken. Nagenoeg totale dominantie.

26 juni 2012 om 10:59

ze maken wel een actie maar als ze bij de 16 van de tegenstander zijn gaat de bal vaak terug of weer breed, ik snap de taktiek wel maar het begint gewoon zwaar te vervelen met name voor de neutrale toeschouwer weinig aanvallen via de flanken met een voorzet, weinig afstandsschoten of andere spectaculaire pogingen het is altijd maar hetzelfde balletje breed driehoekje etc etc.
Met de spelers die spanje heeft kan het gewoon veel beter dan dat.
Spanje heeft dit ek nog geen 1 wedstrijd haar niveau gehaald. aangezien spanje nummer 1 van de wereld is zal iedere ploeg zich aan hun aanpassen dus als spanje het spel speelt wat ze nu spelen zullen ploegen zich vanzelf ingraven en dan krijg je zulke wedstrijden als tegen frankrijk. gewoon niet om aan te zien van beide kanten. Maar ja ik vind het zowiezo al een zeer teleurstellend ek.

26 juni 2012 om 19:20

Daar komt de persoonlijke voorkeur dus naar voren; ik vind het heel knap als een team die totale dominantie kan bereiken, maar ik vind het niet tot leuke wedstrijden leiden. Ik kijk ook nauwelijks wedstrijden van Barcelona meer, ondanks hun geweldige voetbal, puur omdat er vrijwel nooit meer spanning in de wedstrijd zit. En dat is voor mij het belangrijkste element van een voetbalwedstrijd.

26 juni 2012 om 19:40

ja precies het is ook niet meer dan een kwestie van smaak en je haalt de woorden uit mijn mond als je zegt dat het uiteindelijk voor een kijker om spanning draait.

26 juni 2012 om 14:12

dus jij wil zeggen dat als een team voetballend niet mee kan met de tegenstander ze dat dan toch maar moeten doen zodat het publiek meer plezier heeft dat is leuk gedacht maar voetbal is en blijft een resultaat sport en er moet gewonnen worden dus dan moet het mindere team een tactiek verzinnen zodat hun toch het voor hun gewenste resultaat kunnen behalen. en ik heb ook wedstrijden gezien waar een 2 verdedigende ploegen heel mooi voetbal spelen alleen dat spel is veel directer en niet 400 keer overpassen tussen de middenvelders omdat de tegenstander geen druk zet. ik ben trainer en mijn visie is dan ook vanuit een gesloten verdediging met 5 -6 passes rond de tegenstanders 16 te zijn en dan en dan door loop acties een bal de 16 in te steken waardoor je de wedstrijd op een heel hoog tempo speelt en spanje haalt het tempo uit het spel en blijven net zolang spelen tot dat de tegenstander zijn geduld verliest.

26 juni 2012 om 16:29

@ mastaaban

Lezen blijft voor sommigen blijkbaar erg moeilijk. Soms zelf zo moeilijk dat ze conclusies zien die er niet zijn. Waar heb ik dat gezegd?

26 juni 2012 om 21:20

Waarom wordt het spel van Barcelona of Spanje saai? Juist omdat de tegenstander zich helemaal terugtrekt op eigen helft, soms zelfs op eigen 16. Dat is de reden waarom het saai wordt. Barcelona of Spanje maakt de wedstrijd niet kapot, maar de tegenstander doet dit door 'niet mee te doen'

met deze zinnen zeg je het eigenlijk min of meer wel. maar ik moet je ook gelijk geven je zegt in je verdere reactie ook weer wat dingen die dat ontkracht. mijn excuses. ik had mijn reactie iets beter moeten uit werken het was niet mijn bedoeling om jou het gevoel te geven dat ik jou aanval op jou mening

26 juni 2012 om 19:18

Bedankt voor je reactie hen_nie! Ik zat helaas al aan de 1000 woorden dus ik kon niet alles zo ver bespreken als ik wilde. En natuurlijk is het ook meer dan terecht als de beste, en dat is Spanje nou eenmaal, opnieuw zal winnen. Maar voor mij is juist de onvoorspelbaarheid van het voetbal hetgene dat het spannend maakt. Daarom hoop ik dan toch eigenlijk dat Spanje er uit vliegt, ook al verdienen ze het zeker niet, maar ik hoop op 1 juli echt op een spannende finale, en ik vrees er gewoon voor dat dit bij een finale met Spanje niet het geval zal zijn. Al geef ik de Duitsers nog wel kans van slagen als ze een goeie dag hebben.

26 juni 2012 om 21:48

@ Dirk010

Het mooie is dat de elementen die je opnoemt gecreeerd moeten worden door twee ploegen. Spectaculariteit en onvoorspelbaarheid. Ik wilde met mijn reactie vooral aangeven dat Spanje en Barcelona er juist een enorm aantrekkelijke wedstrijd van willen maken. Echter, een tegenstander is eigenlijk altijd overgeleverd aan de wil van Spanje en Barcelona. Daardoor graven ze zich in en worden die wedstrijden inderdaad saai. Hier kan Barcelona of Spanje niks aan doen.

Ik ben het wel met je eens dat ik ook liever meer ploegen zou zien die dicht tegen dat niveau aan zitten. De concurrentie/tegenstand is voor Spanje en Barcelona eigenlijk onvoldoende.

Goede Ce!

Het is makelijk om te lezen, en ook geen spelfouten. Ik vind het spel van Spanje nu ook wel 'n beetje saai worden. Ze zoeken echt alles combinerend. Er komt bijna nooit 'n voorzet vanaf de zijkanten, echt alles gaat combinerend.

Mijn eerste keuze van de formatie is eigenlijk 4-2-3-1, en m'n tweede keus bij Spanje is 4-5-1.

Als ik 4-2-3-1 zou spelen bij Spanje, dan zou dit m'n opstelling zijn:-

Casillas.

Arbeloa / Ramos. - Martinez / Ramos. - Pique. - Alba.

Alonso. - Busquets.

Iniesta. - Xavi. - Silva.

Fabregas / Torres.

En de 4-5-1 formatie is ongeveer hetzelfde.

Nogmaals, goede CE. Ik geef je 4 sterren.

26 juni 2012 om 19:21

Bedankt voor je reactie! Maar je opstelling is nu wel dezelfde als die del Bosque gebruikt. Hoe zou jij dan willen dat Spanje gaat spelen?

Jij schrijft echt heerlijk, ik hoop iig dat ze in de halve finale snel een tegengoal krijgen zodat ze zelf meer initiatief moeten nemen. Maar denk jij dat als je met twee middenvelders op de vleugels gaat spelen dat je dan het spel een beetje breed kan houden. Er zitten nu niet echt spelers vastgeplakt aan de lijnen. Daarom hoeft de verdediging van de tegenstander vaak veel minder breed te staan en kunnen ze compacter staan, gevolg dat Spanje er amper doorkomt. Ik denk dat als ze dus met een echt flankspeler (zou zo gauw niet weten wie) zouden spelen dat ze dan gelijk meer kansen krijgen omdat die flankspeler 1 of 2 spelers uit de 16 vandaan haalt.

26 juni 2012 om 19:22

Bedankt voor het compliment! Jij zou dus liever Navas en Cazorla op de flanken zien? Het zou inderdaad best tot meer diepgang kunnen leiden, maar dan moet je dus Xavi, Iniesta of Silva slachtofferen.. en ik vind Iniesta en Silva zelf ook goed spelen vanaf de zijkant.

26 juni 2012 om 20:02

Ik zou inderdaad allebei of één slachtofferen en dan denk Navas neerzetten op de flank, dan houd je het spel wat breder en kom je er makkelijker door, wat waarschijnlijk resulteert in meer kansen.

Aan je schrijfstijl is niets aan te merken. Goed geschreven stuk maar het is allemaal nogal 'obvious' wat je hier zegt. Daarnaast is er pas geleden nog een CE verschenen op deze site met dezelfde inhoud ongeveer.

' met het gezegende duo Xavi en Andrés Iniesta, en in mindere mate Sergio Busquets en Cesc Fàbregas, heeft de Spaanse bondscoach namelijk de grote denkers achter het veldspel van FC Barcelona in zijn basiself staan.'

Sergio Busquets is minstens even belangrijk als die andere twee in het speelsysteem van Barcelona, dat wil ik nog wel even aanmerken.

26 juni 2012 om 19:24

Bedankt voor je reactie! Ik wilde vooral even mijn frustratie uiten over de kwartfinale, ik had helaas niet doorgehad dat Azet kort hiervoor ook al een vergelijkbare CE had geschreven.

Wat Busquets betreft, dat is natuurlijk een immens belangrijke schakel in het spel van Barcelona, maar naar mijn idee vooral in de combinatie met Xavi en Iniesta, waardoor de bal in de ploeg blijft. Ik zie Xavi en Iniesta meer als de spelers die de aanval op- en uiteenzetten.

Je hebt gelijk, dat eindeloze getik begint saai te worden. Mooie schrijfstijl.

26 juni 2012 om 19:24

Bedankt voor je reactie!

Je schrijft echt heel lekker. Het is goed leesbaar, alleen wel een uitgemolken onderwerp. Ik vind dat toen je over Barcelona begon had je wel even over Messi kunnen beginnen. Die zorgt namelijk dat het Barcelona voetbal leuker is om naar te kijken dan het Spaanse voetbal.
Ik geef je 4sterren, omdat het mooi is maar niet perfect.

26 juni 2012 om 19:25

Bedankt voor je reactie! Ik zat helaas al aan de duizend woorden, dus ik had helaas geen tijd meer om Messi in het stuk te betrekken. Ik snap namelijk precies wat je bedoelt!

Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb oom soms het gevoel dat ze alleen willen shieten als ze weten dat hij erin gaat. Alsof je alleen maar mag scoren als je één op één staat met de keeper.

26 juni 2012 om 19:26

Dankjewel voor je reactie! Dat vind ik dus ook; het wordt gewoon een beetje saai hier en daar, en soms ook een beetje arrogant met alle hakjes. Heel mooi, maar soms geldt gewoon: less is more.

Goed geschreven, en 't leest snel door.
Alleen, je titel... die heb je zwaar van de commentator over genomen
van spanje - frankrijk. haha

26 juni 2012 om 12:42

Dat zegt hij toch ook?
"zoals Frank Snoeks het in zijn commentaar tijdens de wedstrijd Spanje – Frankrijk verwoordde: “kunst is mooi, maar teveel kunst wordt vanzelf kitsch.”

ON: Over je Ce:
Goed geschreven, alleen in je inleiding staat: "toch werd deze strijd tussen twee Europese voetbalgrootmachten niet het spektakel waar alom op gehoopt werd."
Ik zou kiezen voor werd gehoopt, omdat ik dat beter vind klinken, maar verder weinig fouten.
Niet helemaal perfect, maar het scheelt niet veel. Daarom toch de 5 sterren.

Over de opstelling van Spanje:
Ik denk dat Spanje het best met 3 verdedigers kan spelen en dan Alba doorschuiven naar het middenveld. Achterin zet je dan Busquets erbij voor meer voetballend vermogen. Spanje domineert toch altijd. Ook hoef je er geen spelmaker uit te halen om een afmaker toe te voegen. Dan laat je Alonso ook van afstand schieten, omdat hij dat goed kan en Llorente/torres er dan is voor de rebound. De opstelling:
Casillas
Ramos-piqué-busquets
Silva-xavi-alonso-iniësta-alba
Fabrégas-torres/llorente

26 juni 2012 om 19:28

Dankjewel, als ik het zo teruglees staat dat inderdaad beter. Ik denk eigenlijk dat Busquets achterin niet echt nodig is; Spanje heeft de bal eigenlijk altijd op het middenveld in bezit, dan moet je echt verdedigers hebben staan die 100% CV zijn en dat is Busquets dan weer niet. Alba staat in principe door de Spaanse dominantie altijd al op het middenveld; het enige wat Spanje echt mist is een goede aanvallende rechtsback. Misschien is Azpilicueta een optie als hij zich goed doorontwikkelt.

26 juni 2012 om 19:26

Bedankt voor je reactie! Ik had het er inderdaad al bijgezet.

Goed stuk, maar ik ben het niet helemaal met je eens. Ik hoop dat Spanje wel verder gaat met het tikkie-takkie voetbal, maar dat het tempo wordt opgeschroefd en Spanje Portugal met 4-0 of 5-0 overklast. Dan moet Spanje inderdaad gewoon afwerken en geen balletje breed. Ik geef je vier sterren.

26 juni 2012 om 19:28

Bedankt voor je reactie! Dat bedoel ik ook te zeggen, ik vind het knap als een team kan domineren, maar als dat zich niet uitdrukt in doelpunten worden de wedstrijden gewoon saai voor mij.

Goede CE, maar het was niet uitmuntend. Wel moet ik toegegeven dat het een zwaar onderwerp is, daarom is het knap lastig om een perfect stukje te schrijven.

Ik deel jouw denkwijze volledig. Domineren is leuk, maar het moet geen irritatie opwekken en waar is de B-plan van del Bosque? Antw: Is er niet! Hij heeft Llorente en Negredo ter beschikking, maar ze spelen niet?

Vragen, vragen en nog eens vragen.

Al met al 4 sterren!

27 juni 2012 om 00:29

Dank voor je reactie boefje!

Hoop van harte dat Spanje wordt uitgeschakeld. Niet omdat ik een hekel aan Spanje heb, maar na al die jaren aan de top mag het best eens wat minder gaan. Hoop dat Ronaldo weer erg goed is. Maar ik vrees het ergste. Prima Analyse trouwens!!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren