AS Roma moet Champions League vergeten, Napoli bibbert nog

Zaterdag, 28 april 2012 om 22:45Erik van Dam • Laatste update: 00:05

/

AS Roma lijkt deelname aan de Champions League op haar buik te kunnen schrijven. De Romeinen hadden zaterdagavond drie punten nodig tegen Napoli om nog serieus mee te doen om een ticket voor het miljoenenbal, maar speelden gelijk op eigen veld (2-2). Marquinho maakte voor rust nog wel 1-0, maar in de tweede helft was het de beurt aan Juan Zuniga en Edinson Cavani om te schitteren. Fabio Simplicio bezorgde Napoli uiteindelijk een kater door toch nog 2-2 te maken.

Met Bogdan Lobont onder de lat voor de geblesseerde Maarten Stekelenburg ging Roma op jacht naar de tweede zege dit seizoen op Napoli. Trainer Luis Enrique ruimde een spaarzame basisplaats in voor Bojan Krkic, maar de ex-aanvaller van Barcelona imponeerde niet en liet twee kansen gaan in de eerste helft. Na acht minuten had Napoli al een 0-1 voorsprong kunnen nemen, ware het niet dat een schot van Juan Zuniga werd weggehaald door de voor rust verdienstelijke spelende rechtsback Aleandro Rosi.

/

Uit de hoekschop die volgde waagde Federico Fernandez een volley, die door Fernando Gago werd geblokt. Achterin bij Napoli trad Morgan De Sanctis reddend op, door een stevige poeier van Rodrigo Taddei te pareren. Luttele tijd later duwde de keeper een afstandsschot van Francesc Totti zo in de loop bij Gago, die het presteerde voor open doel te missen. Roma bleef pogingen van afstand wagen, maar het was combinatievoetbal dat de 1-0 opleverde. Vier minuten voor rust kwam de bal via Rosi en Totti bij Marquinho, die met buitenkant links het doel vond voor i Giallorossi.

In de tweede helft oogde Napoli sterker en poetste het in 25 minuten de nadelige marge weg. Eerst maakte Zuniga op aangeven van Marek Hamsik de 1-1 en daarna was het de beurt aan Cavani om na een pass van Goran Pandev voor de voorsprong te zorgen. Fabio Simplicio voorkwam een afgang door nog de 2-2 aan te tekenen, maar Champions League-voetbal is en blijft ver weg voor Roma. Napoli staat nu in punten gelijk op plaats drie met Lazio, dat echter nog een duel voor de boeg heeft. Roma blijft slechts zevende. Tegen Chievo, Catania en Cesena moet het seizoen nog 'gered' worden.

Bekijk hier de samenvatting van AS Roma - Napoli:Poll

Napoli slaagt er nog in een Champions League-ticket te veroveren


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door 035feyenoord)

Eigenlijk zijn na dit duel dat in een gelijkspel eindigde zowel Roma als Napoli de verliezers. Waarom? Zowel Udinese, Lazio als Inter kunnen hiervan profiteren en kunnen de clubs hierdoor verder onder druk zetten voor plek 3. Echter zal Lazio de winnaar van de speeldag zijn als we winnen.

Maar goed, Roma toch.. Vooral in de eerste helft een pak beter dan Napoli. Maar wat een kansen verprutsen ze zeg. De misser van het jaar in de Serie A gaat dan ook wat mij betreft naar Gago. Keeper geklopt en alsof slaag je erin om die bal bij zo’n belangrijk duel ernaast te trappen. Het had voordat die 1-0 stond allang 2-0 moeten staan, gelukkig voor Roma scoren ze vlak voor rust de 1-0 via Marquinho.

In de tweede helft was Napoli vooral qua kansen een pak beter dan in de eerste helft en waren zij ook gevaarlijker dan Roma. Twee fantastische doelpunten waar Lobont niet veel aan kon doen. Eerste een pegel van Zuniga in de rechterhoek en vervolgens Cavani met een mooie plaatsbal in dezelfde bovenhoek. Gelukkig scoort één van de meest dramatische spelers van Roma alsnog de 2-2, al schieten ze er niet veel mee op.

Het was een degelijke partij om naar te kijken maar beide beseffen echt wel dat ze nu alles moeten winnen willen ze nog een kans maken op Champions League volgend seizoen.

28 april 2012 om 22:58

Hoe speelde Stekelenburg?

28 april 2012 om 23:00

Hij krijgt de laatse tijd wel veel doelpunten tegen. Is die verdediging zo slecht?

28 april 2012 om 23:01

Laten we maar zeggen dat hij vandaag geen doelpunt heeft geslikt; Hij is toch geblesseerd, ik vernoem toch Lobont als doelman bij Roma?

28 april 2012 om 23:02

Stekelenburg is geblesseerd, Lobont stond in het doel.

28 april 2012 om 23:18

@ Sa2juve

Napoli geldt niet zozeer als verliezer, Roma wss wel. Napoli staat momenteel, met deze wedstrijd meegerekend, op plaats 4, met evenveel punten als nummer 3 Lazio (die nog een duel tegoed hebben). Nummer 6 Inter (momenteel 52 punten) zou bij winst tegen Cesena mee op die 3e plek kunnen komen, naast Napoli en Lazio. Nummer 5 Udinese (momenteel 52 punten) moet nog thuis tegen Lazio. Deze wedstrijd wordt zeer interessant, daar Udinese bij winst mee op die 3e plek komt, naast Lazio, Inter en Napoli. Bij verlies loopt Lazio verder uit en staan Napoli met 55 punten gelijk. Wordt nog spannend!

Uiteindelijk is alles nog mogelijk voor Napoli, net als voor Udinese, Lazio en Inter.

(met Lazio, Napoli, Inter en Udinese op de 3e plek bedoel ik uiteraard evenveel punten, nl 55)

28 april 2012 om 23:43

Tsja Napoli schiet met dit punt ook helemaal niets op dus.. Lazio is zo'n onberekenbare club die ook zomaar alle matchen vanaf nu kan winnen, echter moeten zij wel nog tegen Internazionale, dat kan misschien in het voordeel spelen van Napoli. Het nadeel van Napoli is dat in Italie rekening wordt gehouden met onderling duel en dat is in het voordeel van Lazio (spijtig genoeg).

29 april 2012 om 00:07

maar het had ook erger gekund uiteraard. Roma had kunnen winnen, en bij winst van Inter en Udinese zou Napoli ineens 6e komen te staan. Nu hebben ze nog een goeie uitgangspositie, zelfs als Udinese en Inter morgen winnen. Want dan hebben ze alle 4 even veel punten, maar Napoli is beter op onderlinge confrontaties met Inter en Udinese. Ze worden enkel wel geklopt door Lazio, maar di hebben zoals jij aangeeft nog een moeilijk wedstrijd tegen Inter.

Dus Napoli staat er vrij goed voor en hebben niet een echte topper meer voor de boeg ( buiten mss Palermo). Inter heeft nog Lazio en AC, Udinese nog Lazio (en eventueel Genoa) en Lazio uiteraard nog eerst Udinese en daarna Inter. Ziet er allemaal nog vrij rooskleurig uit voor Napoli ivm deze andere teams.

29 april 2012 om 07:53

Ik ben het helemaal eens met je analyse. Napoli is alleen ten op zichte van AS Roma de morele winnaar, omdat ze AS Roma niet dichterbij hebben laten komen.

De gemiste kans van Gago gaan we nog vaak terug zien op diverse dvd's en compilaties van bloopers.

Ik denk zelf dat AS Roma nu geen kans meer maakt op de CL. Daarvoor zijn ze echt te wisselvallig. Ik denk dat wij al blij mogen zijn met EL na zo'n wisselvallig seizoen.

We hebben niets te zoeken in de CL met onze slechte verdediging. Roma moet zich nu concentreren op Europa League. En Simplicio met een mooie actie, hij ging na zijn goal ff de tribune op naar zijn zoontje. Zoiets heb ik nog nooit gezien.

Terechte uitslag.
Een paar dingen die ik kwijt wil:
- De goal van Zuniga ontstond uit een onterechte hoekschop, Cavani raakte de bal als laatste aan en niet Kjaer.
- Hoe kon Gago die kans in godsnaam nou missen?! Hoe zou de wedstrijd zijn verlopen als hij die bal had ingetikt..

28 april 2012 om 22:55

dat van simplicio is toch belachelijk.... het staat toch pas gelijk.. het was niet eens de winnende

29 april 2012 om 00:00

Kjaer had gewoon die bal moeten wegkelen in plaats van die verder te laten rollen en zo twijfel te laten. Die gast is zo'n klungel. Een Burdisso zou wel weten wat te doen.

29 april 2012 om 08:09

De uitslag was zeker terecht. De eerste helft was AS Roma beter en de tweede helft Napoli.
Ik heb een leuke en vermakelijke pot gezien. Helaas hebben wij eigenlijk niet veel aan een gelijkspel.

De gemiste kans van Gago gaan we nog vaak terug zien. Zo'n blooper komt geluk niet elke wedstrijd voor. Alhoewel Kjaer het elke wedstrijd voor elkaar krijgt om een paar grove fouten te maken. Die Kjaer heeft ons dit seizoen al zeker 10 punten gekost. En het erge is dat AS Roma heeft komend seizoen ook nog wil houden. Daar snap ik dus echt helemaal niks van.

AS Roma is dit seizoen zo wisselvallig dat er nog vanalles mogelijk is in de strijd om de EL.
De CL zullen we niet meer halen denk ik. Want dan hadden we de afgelopen drie wedstrijden geen 0 punten moeten pakken.

Daje Roma.

29 april 2012 om 08:31

Als je goed kijkt in de herhaling, zie je dat Kjaer de bal als laatste aanraakt met zijn rechterscheenbeen. De corner was dus wel terecht.

Prachtige goal van Cavani de 2-1 echt een klasse spits, precies een speler die barcelona nodig heeft.

wat een vreselijke wedstrijd zeg !!!!!! mischien zijn jullie het er niet mee eens maar het zijn toch allemaal lange halen naar voren en lange loopacties.... dan maakt die mafkees van een simplicio een goal en loopt het publiek in alsof ie alle tijd heeft..... ze staan toch pas gelijk... je wil toch winnen thuis as je AS roma bent ???

28 april 2012 om 23:27

Dat van Simplicio vond ik ook een schande inderdaad. Goed gezegd.

Het was eigenlijk een foutenfestijn van jewelste, op het middenveld was er veel balverlies van beide kanten, en er werden ongelofelijke kansen gemist. Die van Gago was werkelijk beschamend, hoe kan je die in godsnaam misschieten? Lichtpuntjes aan de kant van Roma waren Totti en Bojan. Totti blonk vooral uit in zijn passingsvermogen, terwijl Bojan met gevaarlijke acties eigenlijk bij bijna elke kans voor Roma betrokken was. Napoli was in de tweede helft een stuk beter dan de eerste, wat ze uiteindelijk de voorsprong oplevert. In de slotfase schiet Simplicio Roma nog naar het verdiende punt. Toch leuk om Bojan nog even te zien spelen, alleen zie je gewoon dat hij zonder vertrouwen speelt, Enrique moet hem vaker een basisplaats gunnen, dat betaald hij zeker weten terug!

28 april 2012 om 23:33

Vind het ook onbegrijpelijk hoe er met Bojan omgegaan wordt. Dan wil je als Luis Enrique zijnde het Barcelona voetbal min of meer naar Rome brengen, en dan laat je je enige speler met een Barcelona verleden hele fasen van de competitie op de bank wegrotten. Dit terwijl het toch een speler is met ongekende potentie. Zoals jij al zegt, als je hem de kans blijft geven betaald dat zich echt wel uit, daar ben ik heilig van overtuigd!

28 april 2012 om 23:43

Juist, een jongen die je kent uit La Masía, die daar nota bene 1000 goals heeft gemaakt in de jeugdelftallen, moet je toch gewoon een eerlijke kans geven? Een jongen die op zijn negentiende Zlatan Ibrahimovic uit de basis speelde, maar nu net even speeltijd nodig heeft om zijn talent er helemaal uit te laten komen, die laat je toch niet stikken? Begrijp me niet verkeerd, ik vind Luis Enrique een geweldige coach, zeker in zijn tijd bij Barça B, maar Bojan verdiend een betere behandeling!

29 april 2012 om 08:13

Lamela speelt minstens zo goed als Bojan. En het is goedkoper om Lamela definitief in te lijven dan Bojan. Dus ik vind het logisch dat Lamela meer speeltijd krijgt dan Bojan.

Bojan pikt regelmatig zijn goaltje mee als wisselspeler. En de coach weet echt wel hij hij in huis heeft.

Drie woorden heb ik maar nodig om het falen der Romeinse beleidsmakers van het hele seizoen krachtig samen te vatten.

Simon Kjaer. Waarom?!

28 april 2012 om 23:42

Slechtste man bij Roma was toch echt Fernando Gago vandaag.

29 april 2012 om 01:07

Op punten nipt misschien, maar Gago heb ik tenminste nog een paar goede dingen zien doen tijdens de rest van het seizoen. Ik kan er echt met mijn pet niet bij dat ze het contract van Kjaer willen verlengen, ik erger me zo ontzettend kapot aan die gozer. Ik snap dat de echte verdedigers niet beschikbaar zijn, maar dit is toch echt geen serieus alternatief meer. Enkeltje Duitsland en iets anders zoeken in de zomer... Gago geef ik het voordeel van de twijfel nog.

29 april 2012 om 08:16

Het valt jou dus ook al op. En het ergste is dat ze die Kjaer volgend seizoen ook nog in de selectie willen houden. Deze speler heeft ons dit seizoen al meer dan 10 punten gekost. Kijk de samenvattingen er maar op terug. Hij krijgt het iedere wedstrijd wel voor elkaar om de tegenstander drie opgelegde kansen te gunnen.
Ik wordt echt niet goed van deze waardeloze speler. Deze spelers doet ons telkens de das om.
Met zulke prutsers is er geen beginnen meer aan.

29 april 2012 om 17:09

roma heeft ook wel pech met juan en burdisso die zo ongeveer het hele seizoen geblesseerd zijn

AS Roma heeft ook niets in de CL te zoeken met dit team. Leuke namen, maar geen machines. Ik denk dat ze het maximale er uit hebben gekregen dit seizoen tot nu toe.

Het einde van de samenvatting hier boven doet me pijn. Waar je de fans van Roma ziet tegen Totti.
Alsof Totti hier de schuldige van is en je ziet ook als Totti weg loopt aan zijn gezicht hoe pijn het hem doet!
Mij doet t echt pijn als ons fans zich keren tegen hem. Hij heeft heel zijn leven gegeven voor Roma en dat doet hij nog steeds. Misschien boeit t de rest van de elftal dit niet maar aan Totti en De Rossi is vooral tezien dat ze met hun hart spelen! En als t niet goed gaat zijn zij de schuldige?! Ik schaam me hier diep voor mijn eigen supporters! Bah!

29 april 2012 om 00:48

Tjah, echte supporters laten zich juist kennen in slechte tijden! Wil niet zeggen dat de supporters fake zijn, maar ze moeten wel achter hun team gaan staan en niet verwachten dat ze hoger zouden staan dan bijv. Milan of Juventus. Een kampioenschap zit er niet in op dit moment dus moeten ze geduldig zijn.

29 april 2012 om 00:54

ik zeg niet dat t fake fans zijn, ik zeg dat ik me ervoor schaam! een man als totti dat heel zn leven heeft gegeven en dan dit? ligt de resultaten aan hem? dacht t niet zo'n dramatische verdediging waar t ook aan ligt dat Burdisso & Juan er niet zijn ons normale centrale verdedigers.

29 april 2012 om 08:42

Mij doet het ook pijn als de fans zo tekeer gaan tegen een clubheld als Totti. Maar de fans reageren uit emotie en het is echt niet persoonlijk gericht tegen hem maar op de wanprestaties van het team. Totti snapt de reacties van de fans ook wel en weet dat zij reageren uit emotie.
Maar ondanks dat blijft het niet leuk om te zien natuurlijk.

29 april 2012 om 12:22

Het publiek reageerde niet op Totti persoonlijk, maar gewoon op de toestand in het algemeen. Daarom dat Totti ook naar hen kwam luisteren.

Dit is een mooie uitslag voor Inter. Morgen moet Inter winnen en hopen op een gelijkspel van Udinese-lazio. CL is nog haalbaar.

Als Maarten Stekelenburg prijsgericht is en niet naar geld kijkt had hij Ajax nooit moeten verlaten.
Ach ja, ook begin Edwin vd Sar dezelfde fout.

AS Roma heeft in de Europaleague al weinig te zoeken, laat staan in de Cl.
Overigens ben ik alsnog wel redelijk onder de indruk wat ze gepresteerd hebben, ik had ze nog veel lager ingeschat aan het begin van het jaar, 10e ofzo in de Italiaanse competitie.

Wat een spannende wedstrijd was dit zeg, het kon echt alle kanten op, beide ploegen hebben een heel goede aanval en middenveld en een slechte verdediging.
Kjaer is inderdaad drama, maar aan de goals van zuniga en cavani kon hij vrij weinig doen, die werden gewoon perfect ingeschoten. Verder snap ik niet dat de supporters zo klagen, ik bedoel 2-2 thuis tegen napoliis nou niet echt een dramatische uitslag voor roma. Ik hoop dat napoli of inter 3e gaat worden, want udinese en lazio hebben echt niks te zoeken in de champions league.
Blijf het jammer vinden voor roma, wat ze spelen echt leuk en goed aanvallend voetbal onder luis enrique alleen laat de verdediging ze bijna elke week in de steek. Hopelijk komt juan snel terug!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Atalanta4318
5.Juventus4213
6.AS Roma3810
8.Lazio367
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
H. MkhitaryanMiddenvelder223
J. VeretoutMiddenvelder224
Rui PatrícioKeeper230
T. AbrahamAanvaller2210
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

235 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren