Özbiliz sluit droomweek in stijl af en debuteert met goal voor Armenië

Woensdag, 29 februari 2012 om

Aras Özbiliz heeft zonder twijfel de mooiste week uit zijn nog jonge loopbaan achter de rug. De aanvaller van Ajax scoorde donderdag op Old Trafford tegen Manchester United, was drie dagen later ook trefzeker tegen Excelsior en maakte woensdagavond zijn debuut voor de nationale ploeg van Armenië. Ook in de oefenwedstrijd tegen Canada wist Özbiliz het net te vinden.

De aanvaller benutte in blessuretijd een strafschop, die was gegeven na een overtreding van Mike Klukowski, en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3. Canada was nog wel beter aan het oefenduel begonnen en kwam al vroeg op voorsprong dankzij aanvoerder Kevin McKenna, die in de vijfde minuut profiteerde van defensief geklungel bij de Armenen.

De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en kwamen al snel weer op gelijke hoogte, dankzij een treffer van Milan Borjan. Armenië bleef hierna de bovenliggende ploeg en dankzij doelpunten van Marcos Pizzelli (uit een counter) en Özbiliz (benutte strafschop) wonnen de gasten met 1-3. Özbiliz hoopt zondag weer te kunnen scoren voor Ajax, dat dan bezoek krijgt van Roda JC Kerkrade.Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door hkki)

Mooi voor hem, hij heeft een uitstekende week achter de rug, en in deze vorm is het een hele meerwaarde voor Ajax is. ik hoop dat hij dit nog lang volhoud.

als aras zo door gaat zie ik hem wel basis staan bij ajax.

29 februari 2012 om 21:08

Uhm.....dat staat hij al!!

On:
Goed bezig die jongen. Gelukkig ziet de Boer nu ook dat Ebecilio nutteloos is.

29 februari 2012 om 23:41

Ik vraag me wel af hoe Frank hem gaat gebruiken als Boerigter terug komt

1 maart 2012 om 04:57

Nou heel simpel. Sulejmani eruit. Die voegt echt helemaal niks toe

Dacht dat hij een nederlander was o.0

On:
Hij is de laatste weken echt goed bezig, zowiezo veel beter dan Ebecilio.

29 februari 2012 om 20:53

Dubbel paspoort zal die wel hebben. Hier (geboren?) opgegroeid, en kon nog kiezen voor Turkije, maar Armeniërs kiezen echt niet voor Turkije....

29 februari 2012 om 21:27

@carlosz

Can Arat is ook Armeens en die is in het verleden ook uitgekomen voor Turkije, dus die vlieger gaat niet op. Leuke week voor Aras!

29 februari 2012 om 20:56

Het is ook een Nederlander, maar van Turkse en Armeense komaf.

ON: zou nog best een goede kunnen worden!

29 februari 2012 om 21:58

waarvoor is die eigenlijk Nederlander kan je me dat uitleggen?

29 februari 2012 om 22:20

Opgegroeid in Nederland. Ik dacht even dat hij ook hier geboren was, maar niet dus. Meer weet ik er ook niet over.

29 februari 2012 om 20:56

Hij heeft ook een hele Nederlandse achternaam ja Nee, even serieus. Hij zal ook vast wel een Nederlands paspoort hebben, maar hij is blijkbaar ban Armeense afkomst.

29 februari 2012 om 21:02

Geboren en getogen in Turkije maar hij is zelf geen turk,
hij is pure christen ( katholiek ) en voelt zich een gewone Armeniér.

Hij kon kiezen voor

- Turkije
- Nederland
- Armenie

Armenie was eigenlijk de laagste van die 3 keuzes.. Maar hij koos toch voor zijn vaderland en we zijn trots op hem.. Want hij kon makelijk voor Oranje kiezen, misschien zou hij daar niet veel spelen, maar dan speelde hij wel in een top elftal..

29 februari 2012 om 21:09

Hoe bedoel je geboren en getogen in Turkije? Volgens mij woont hij het grootste deel van z'n jeugd in Nederland of is hij pas sinds kort naar Nederland gehaald vanuit Turkije?

29 februari 2012 om 21:33

Aras Özbiliz (bakırköy, Istanboel, Turkije, 9 maart 1990) is een Nederlands profvoetballer met een Armeense achtergrond. Özbiliz staat onder contract bij Ajax.

29 februari 2012 om 22:42

maakt nietuit waar hij is geboren! opgegroeit in amsterdam en een echte ajaxied!!! al dat gedoe om nationaliteit,

29 februari 2012 om 23:12

schrijf het dan op zijn minst goed; Ajacied!

29 februari 2012 om 23:24

Getogen in nederland, geboren in turkije en zn ouders zijn armeens

1 maart 2012 om 00:20

O dacht toch echt dat hij uit Hoorn komt. Maar lekker voor araz. Hoopt echt op hem dat hij het goed zou doen. Zij. we in ieder geval van inbicilio af in de basis.

1 maart 2012 om 08:49

Hij is geen katholiek..

Heerlijke wedstrijd van Ozbiliz hij speelde met heel zijn hart voor Armenie was een paar keer iets te enthousiast maar goed het was zijn debutwedstrijd.

Armenie gaat nog lang genieten van deze parel van een speler

1 maart 2012 om 17:59

Iets te voorbarig vind je niet? In de voetballerij is alles mogelijk het kan maar zo zijn dat hij een ernstige blessure krijgt en weer een paar maanden niet kan voetballen.

Maar goed dat terzijde hij ontwikkeld zich de afgelopen weken goed en is zeker weten beter dan de 16 miljoen waardige Sulejmani, als die zo blijft presteren kan de Boer niet meer om hem heen.

Als hij deze vorn vasthoud en hij blijft zo doelgericht mag hij van mij wel de plek van micky overnemen als Boerighter weer terug is tot die tijd mag micky wel op links blijven hangen

Goeie wedstrijd, alleen moet hij dit niveau vast houden en dan komt alles goed.

Armeniê (l)

29 februari 2012 om 20:54

Komt er toch nog een verslag! Misschien hebben zij wel geluisterd naar jou;

on: nummer 41 tegen nummer 71 van de wereldranglijst, toch wel een stabiele zege voor Armenië. In dit elftal zit wel toekomst.

29 februari 2012 om 20:57

Ba vonc axperes ze hebben tuurlijk naar me geluisterd, We moeten alleen meer trainen op beter afmaken en meer combineren..

Deze jongen heeft toch wel talent! Kan me nog herinneren dat hij in hetzelfde rijtje werd gezet als Ebicilio door sommige mensen

1 maart 2012 om 11:16

Hij heeft gewoon heel veel pech gehad met blessures. In de A-junioren bijna een jaar geblesseerd geweest, kwam toen fenomenaal terug na zijn blessure en werd toen volgens mij zelfs uitgeroepen tot talent van de toekomst. Net toen er kansen lagen in het eerste door het vertrek van Suarez, raakte hij weer geblesseerd, waardoor Ebecilio de kans kreeg.

Als je hem de afgelopen week ziet voetballen is hij gewoon in alles een betere dan Ebecilio. Hij is sneller, heeft een betere passeeractie, meer overzicht en een beter schot. Concurrentiestrijd tussen die twee lijkt me al bijna een uitgemaakte zaak.

Weet je wat ik het rare vind aan De Boer. Hij zei vorig jaar nog in een interview dat Ozbiliz altijd als een groter talent werd gezien dan Ebecilio. Waarom heeft De Boer hem vorig jaar nooit het vertrouwen gegeven en Ebecilio wel? Ebecilio deed het vorig jaar voor zijn doen best redelijk, maar je kon toen al zien dat hij weinig inzicht/overzicht had, en zijn basis techniek niet al te best was. Ik denk dat Ozbiliz best een aardige speler voor Ajax kan worden. Geen internationale topper, maar zeker van het niveau van der meyde in zijn goede tijd.

29 februari 2012 om 20:58

Waarom geen internationale topper als je tegen Man Utd zo goed kan spelen?

29 februari 2012 om 21:52

internationale topper ziet ik het niet worden. Hij is wel snel maar niet heel snel, heeft een goede dribbel maar zijn overzicht is niet beter dan de gemiddelde speler van Ajax en daarnaast kan hij vrij weinig met rechts. Maar wie weet...

29 februari 2012 om 22:12

Vanavond had hij super overzicht. Had een paar leuke steekpasjes en dribbelde nog op het middenveld 2 man zoek en creerde gelijk een schot. en was nog 1 x heel erg dichtbij een doelpunt.

1 maart 2012 om 00:26

Ozbiliz is 2 benig volgens mij. En hij is pas 21 en speelt net een paar keer in de basis. Hij is altijd technisch geweest. Hij heeft alleen vaak een blessure gehad.

29 februari 2012 om 21:00

kort gezegd: blessures.

daardoor speelde hij tot nu toe bar en bar weinig.

ligt het aan mij, of is het niet zo moeilijk om tegen Canada te scoren

29 februari 2012 om 21:04

En wat bedoel je daarmee?

29 februari 2012 om 21:11

Ik vind het gewoon raar dat ze een heel artikel schrijven als Ozbiliz tegen Canada scoort en als hij scoort tegen Manu is daar geen heel stuk van

29 februari 2012 om 21:30

Het gaat nu meer dat het zijn derde goal in een week is. De eerste keer kan het nog een toevalstreffer zijn.
Daarnaast is het misschien niet moeilijk als Nederlands elftal om te scoren tegen Canada, maar vergeet niet dat Armenië ook niet een wereld elftal heeft. Dus Canada een prima tegenstander voor Armenië en dus ook prima dat hij scoort. Zeker omdat het zijn debuut is!

1 maart 2012 om 16:13

Maar om met een penalty te scoren heb je geen goed team nodig

altijd geweldig als je debuteert en scoort

Hopen dat de Boer hem nu gewoon tijd laat staan. Leuk voor die gozer, topweek zo voor hem.

Zeker een goede week voor hem, 3x scoren in 3 wedstrijden is toch een heel goed gemiddelde voor iemand die weinig vertrouwen kreeg.

Deze jongen gewoon in de basis houden bij Ajax en hopen dat hij deze lijn voort kan trekken.

Een foutje van voetbsazone. Pizelli scoorde ook het eerste doelpunt. En het is toch best vreemd dat Armenië 2 oefenduels heeft is 2 dagen.

29 februari 2012 om 21:53

de jongens willen gewoon graag aan hun conditie werken, gooo armeniaaa

Die Ozbiliz begint langzaam beter te worden , altijd lekker als je scoort voor je land maar ik dacht echt dat hij een turk was

Haha dacht even dat hij een Turk was, maar hij kan wel Turks praten
Hopelijk laat hij dit week in week uit zien, want we hebben zo'n speler nodig

29 februari 2012 om 21:33

Het is een Armeen. Dat hij een Turkse achternaam heeft, is omdat hij Turkije is geboren. En in Turkije moet iemand die op papier Turks is, een Turkse achternaam hebben. Basiskennis, als Turk zijnde hoor je dit te weten.
Mooi resultaat voor de Armenen, die de laatste jaren steeds beter beginnen te spelen. Die genaturaliseerde Braziliaan doet het ook erg goed. Scoort veel doelpunten. Ik gun het onze buren wel om ooit een keer op een eindtoernooi te spelen!

29 februari 2012 om 21:38

Gekwetst? Ga 'ffe ergens anders huilen

29 februari 2012 om 21:40

Zeer volwassen gereageerd. Waar ik aankom met argumentatie, reageer jij alsof je op je kleine teentjes bent getrapt.

Maar goed. Kun je me uitleggen waarom we zo een speler als Ozbiliz nodig hebben?

29 februari 2012 om 21:47

@semihkaya

Hij reageert altijd off topic wanneer die uitgeluld wordt, hoef je je niet over te verbazen.

on: inderdaad wat jij zegt klopt, hierdoor heeft hij een Turkse achternaam. Maar hij is wel volbloed Armeens.

29 februari 2012 om 21:51

Inderdaad, maar hij spreekt zoals Cabral al aangaf vloeiend Turks. Toen Ajax op bezoek kwam in ons nieuw stadion om de openingswedstrijd te spelen gaf hij een interview aan de Turkse zender. Daarin gaf hij aan een supporter van Galatasaray te zijn, qua interland keuze wist hij nog niet of hij tussen Nederland of Turkije zou kiezen.

Ik ben blij dat hij zijn hart heeft gevolgd, dat duidelijk klopt voor Armenië. Kun je me wat meer vertellen over die Marcos Pizelli? Scoorde vandaag weer twee doelpunten. Wordt het geen tijd voor een overstap naar een Europese club?

29 februari 2012 om 21:56

Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar deze Marcos Pizelli speelt, maar hij schijnt vrij veel goals te maken voor Armenië de laatste tijd.

29 februari 2012 om 22:17

Marcos speelt voor Kuban Krasnodar in Rusland. Prima speler, maar niets speciaals, speelt dan ook veel meer als een Armeniër dan als een braziliaan. Hij speelt in een aanvallende rol en is doelgericht, heeft goede wedstrijden gespeeld voor het Nationale elftal maar er zijn betere spelers bij het Armeens elftal.

En overigens is de keuze tussen Nederland en Turkije uit het verband gerukt. Hij heeft zelf aangegeven dat de Turkse pers dit verdraaid heeft, voor redenen dat ik jou denk ik niet hoef uit te leggen zou hij nooit voor Turkije kiezen.

29 februari 2012 om 22:20

Hij speelt voor kuban krasnodar in de russische competitie

1 maart 2012 om 17:43

armenchik
Haha jij bent diegene die telkens gedist wordt door mij, dus deze keer hoef je je woede niet te uiten

Semihkaya
Hij speelt voor Ajax en Ajax heeft zo'n speler nodig. Logisch toch kneus

Da's leuk voor hem, speelt prima de laatste weken en is sowieso stukken beter dan Ebecilio, die volgens mij nog nooit goed heeft gespeeld. Voor je vaderland uitkomen lijkt mij toch nog steeds het mooiste wat er is en dan ook nog scoren bij je debuut, beter kan niet!

Mooi dat ze een debutant een penalty laten nemen. Laat toch wel een beetje zien dat die armenen met die jongen weglopen en hem misschien wel als een groot talent beschouwen.

Ik heb afgelopen week genoten van Ozbiliz, hij toonde zich als de aanvallende inspiratie bij Ajax. Ik heb de wedstrijd Canada-armenie niet gezien, maar hij scoort dus weer, uit een penalty dan, maar hij doet het wel in z'n debuut. Leuk om hem op de Nederlandse velden te zien spelen!

29 februari 2012 om 22:23

tegen nac, nec , manchester en excelsior en nu weer canada was hij gevaarlijk en scoorde hij en had assist dus zeker een stijgende lijn. en hij speelt ook nog maar 6 x in de basis dit jaar bij ajax en nu 1e interland. Doet het goed na 2 verschrikkelijke blessures.

Hoevaak moet ik het nog roepen ! Op de trainingen dribbelt hij iedereen voorbij zelfs toen suarez er was.. Wanneer komt het beest los?

Laten we hopen dat hij zijn vorm aankomende zondag voortzet. Had nooit eigenlijk een hoge pet van deze jongen, maar hij begint in goede vorm te komen. we zullen zien waar dit naartoe gaat, hopelijk naar het kampioenschap van ajax!

Ik dacht dat ie voor Nederland zou gaan spelen! Baal ik wel van, zag in hem een grote voor de toekomst.. Kan hij eigenlijk nog voor Nederland uitkomen als hij een oefenwedstrijd heeft gespeeld voor Armenie?

1 maart 2012 om 00:21

Dat kan wel, alleen gaat hij dat niet meer doen. Nederland heeft zoveel goeie spelers. Hij twijfelde op het begin heel erg en koos uiteindelijk voor jong oranje. Toen de trainer van Armenië hem had overgehaald heeft hij toch voor Armenië gekozen. En laten we eerlijk zijn als je vertrouwen krijgt en zowiezo interlands kan spelen dan doen je dat toch ook? Hij is geen Robben ofzo, maar heeft wel potentie om te groeien.

1 maart 2012 om 01:02

Hij kan nog voor Nederland kiezen omdat hij nog geen toernooi heeft gespeeld voor Armenié, een oefenduel maakt niet veel uit.

Maar denk niet dat hij nu plotseling ineens voor Nederland kiest, het kan wel maar doet hij zeker niet.

Deze jongen is pas 21 en boerrighter al 25 geloof mij dat hij 100x beter als boerrighter gaat worden

Wat een wedstrijd van Aras zeg. Eerste half uur werkelijk fantastisch, laterna wat zelfzuchtig maar uiteindelijk toch zijn doelpuntje meegepikt + assist. Mooie week heeft hij achter de rug!

Ik heb het gevoel dat hij eindelijk zijn talent laat zien op het hoogste niveau. Hij stak in de jeugdelftallen mrt kop en schouders boven iedereen uit. Maar in het eerste elftal kwam het er nooit echt uit. Als hij deze vorm volhoudt is hij gewoon de eerste rechtsbuiten volgend jaar. Met boerrigter en sigthorsson op de andere plaatsen gaat t dan een stuk meer gescoord worden dan dit seizoen. Sulejmani kunnen we beter verkopen en de Sa en Fischer bij de selectie als reserve.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Armenië

FIFA ranking: 101
47 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Taron VoskanyanVerdediger50
Gaël AndonianVerdediger50
Hrayr MkoyanVerdediger50
Kamo HovhannisyanMiddenvelder50
Aras ÖzbilizMiddenvelder51
Voor de complete selectie: Clubpagina Armenië.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren