Update: 'Rijkaard is niet van plan uit eigen beweging op te stappen'

Donderdag, 1 maart 2012 om

Frank Rijkaard is er niet in geslaagd om de droom van de voetballiefhebbers uit Saudi-Arabië werkelijkheid te maken. De Nederlandse oefenmeester hoopte met het Arabische land naar het WK 2014 te kunnen, maar ruim twee jaar voordat het eindtoernooi in Brazilië van start gaat, is zijn ploeg al uitgeschakeld in de kwalificatiecyclus. In Melbourne verloor Saudi-Arabië woensdag van Australië.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

73 reacties (laatste reactie door fctinsider)

Ik ben benieuwd waar die heen gaat. Misschien een clubje uit Qatar?

29 februari 2012 om 13:05

Psv?

29 februari 2012 om 13:07

Nieuwe trainer van Psv? Ik vind het jammer dat dit soort trainers lauter voor het geld gaan.

29 februari 2012 om 13:20

Haha en dan degraderen met Psv ,omdat hij ene kluns van ene trainer is ,nee dankje.

29 februari 2012 om 13:33

Geef eens argumenten? Deze man heeft wel met Barca de champions legeau gewonnen hoor. En dat was in een tijd dat het helemaal niet zo geweldig draaide allemaal!

1 maart 2012 om 12:36

@theo_: Dat is het probleem een beetje met Rijkaard. Hij heeft alleen met Barca wat neergezet, voor de rest heeft hij nergens iets laten zien. PSV heeft niet dezelfde mogelijkheden als Barcelona. Er is dus geen enkel argument te bedenken waarom Rijkaard bij PSV met beperkte middelen wel succes zal halen. Bovendien hoor ik vaker dat Ten Cate een groot aandeel had in het succes van Barcelona.

1 maart 2012 om 13:51

+ halve finale Oranje? dacht ik.
++ CL Barcelona
+++ (lijkt me als mens wel erg oke)

- uitschakeling wk 2014
- - zeer matig/ slecht in Turkije (galatasaray) gepresteerd.
- - - gedegradeerd met Spata

1 maart 2012 om 18:36

En waarom is - - - gedegradeerd met sparta? ik bedoel sparta is nou niet echt van vaste waarde in de Eredivisie he, het is tevens hardstikke moeilijk om je te kwalificeren voor het WK 2014 met een land als Saudie Arabie, en laten we eerlijk zijn Turkije zal hij ook wel gezeten hebben voor het geld, en ik denk dat hij blij was toen hij doe opstappremie kreeg.

29 februari 2012 om 14:40

Hij zal voor het geld kiezen maar de man presteert overal zwak tot slecht en had bij barca de mazzel dat ten Cate er bij was, toen Ten Cate weg ging klapte Barca in. De spelers konden goed overweg met ten Cate

Wat een klote poules zijn dat ook zeg, de kwalificaties hier in Europa moeten nog beginnen en daar is het alweer voorbij voor een aantal. Lekkere agenda's bij de Fifa.

29 februari 2012 om 13:12

Is Rijkaard trainer van Oranje ?

29 februari 2012 om 14:28

Overal behalve Europa zijn de kwalificaties al begonnnen. Dat komt omdat de andere werelddelen veel minder landen naar het wk mogen sturen dan Europa.
Je hebt zoveel landen in Azie en daarom is het verstandig dat ze nu beginnen zodat de grote landen overblijven.

29 februari 2012 om 14:50

Ik snap dat ook wel maar ze lullen altijd maar over de charme van het voetbal. Ik vind dat je dit niet kunt maken tov de "kleinere" landen. Zo blijven altijd (bijna altijd) de "grote" landen over. Hoeft niet altijd een voordeel te zijn, soms spelen de "kleine" landen verrassend goed en op deze wijze kunnen de kleintjes nooit groot worden. En zal het Afrikaanse en Aziatische voetbal achterblijven. Vind het wel mooi als er een ploeg doorgaat waar niemand van heeft gehoord of ze nou goed zijn of niet. Vind dat je het verdiend op basis van een goeie reeks en niet op basis van naam.
De kleine landen worden alleen maar groot door ook tegen sterkere tegenstanders te spelen. Nummer 200 zoveel speelt nu voornamelijk tegen hooguit nummer 190 en zal bijna nooit tegenover pak hem beet nummer 100 spelen. Allemaal door die vele poules van 4, maak er dan gewoon grotere poules van 6 of 7.

1 maart 2012 om 12:47

De kleintjes moeten god op de blote knieen danken dat ze dit zo doen. Als we een kwalificatie hadden gehad met alle landen vanaf het begin door elkaar . Ook alle werelddelen door elkaar gehusseld was het WK een veredeld EK geweest. Een EK toegevoegd met een zestal landen buiten europa. De kleine landen worden niet groot door tegen grote landen te spelen. Ze worden helemaal afgeslacht als ze tegen de grote landen spelen en daar zit niemand opte wachten. Als je als land (bijvoorbeeld nr 200) een goede lichting hebt dan win je met 2 vingers in de neus van de nummer 190 en duurt het helemaal niet lang voordat je tegen de nr 100 speelt. De beste 32 landen gaan al lang niet allemaal nar het WK. Het Afrikaanse en Aziatische voetbal zal inderdaad altijd achter blijven maar dta heeft met het systeem niets te maken. Bovendien woon ik in Nederland dus vind ik dat ook prima. Het eerlijkst zou zijn om europa nog minimaal 3 extra plaatsen toe te wijzen en die van mindere continenten af te halen zoals Azie en Afrika . Zo krijg je de beste landen op het WK en dat is wat je wil volgens mij. Op het laatse WK deed Honduras, Nieuw Zeeland, Noord Korea en Algerije mee. Ik kan met gemak 4 europese landen opnoemen die niet na het WK gingen die veel beter zijn dan die landen.

1 maart 2012 om 17:53

Ik ben het totaal niet met je eens, ja Europa is nr1 als het om voetbal gaat ( vooral door het geld) maar dat wil niet zeggen dat er zomaar opeens extra landen moet komen.

De laatste WK waren er van de 13 Europese landen maar 6 doorgegaan naar de 1/8 finale. Nieuw-zeeland dat vooraf kansloos was in hun poule bleef als enige land onverslaanbaar door 3 keer gelijk te spelen plus ze hielden wereldkampioen Italie onder hun in de poule.

Grootmacht Frankrijk werd net als Italie kansloos laatste in een poule.
Dus zo groot is Europa nou ook weer niet. De toplanden van Europa zijn echt top, ( Duitsland, Spanje en Nederland) maar de rest kan gewoon verliezen van Amerikaanse ,aziatische of Afrikaanse landen.

ze kregen 3 goals tegen in 2 minuten. Terwijl ze met 2-1 voorstonden.

Misschien vraagt Cruyff hem wel om bij Ajax te komen. Ik hoop het van harte.

29 februari 2012 om 13:11

Samen met onervaren Frank

29 februari 2012 om 13:17

Vragen kan altijd, maar Rijkaard kennende komt hij alleen als je hem een torenhoog salaris aanbied.

Wow en ik dat mijn nl niet al te best was!

Snap werkelijk waar niet waarom hij hier in is gestapt,kan niet anders dan geld zijn net als guus.
Wie kan mij vertellen wat hier leuk of uitdagend aan is.....ik zie het niet.

tegenwoordig kiezen alle spelers/trainers kiezen voor het grote geld het voetbal gaat hier door echt acheruit

Saudi-arabië heeft ook niets te zoeken op zo''n toernooi. Lekker thuisblijven en wachten tot je in Qatar mag aantreden. Op die omstandigheden zijn zij bijna als enige voorbereid.

Ik denk dat de crediet van Rijkaard al zo'n beetje op is, hij had zijn leuke tijden bij FC Barcelona en Chelasea maar nu is het tijd om weer onderaan te beginnen om te bewijzen dat ie het nog in zich heeft

29 februari 2012 om 14:49

Wat heeft Rijkaard bij Chelsea gedaan?

29 februari 2012 om 14:56

Ja je hebt gelijk ik had em even verwaard. Ruud Gullit trainde Chelsea niet Frank Rijkaard

29 februari 2012 om 15:00

Dacht al even dat ik gek was

Jammer dat het hem niet is gelukt bij Saudi-arabië, wat wordt z'n volgende club? Ergens in Libië ofzo?

ik wist eigenlijk niet dat hij daar zat. En ook geen goed resultaat dus.

En wie zal hem benaderen? Psv?

29 februari 2012 om 13:32

Op zich zou dat wel lachen zijn, nog een van de lichting van 88 die trainer is in Nederland. Vraag me alleen af of hij niet te zachtmoedig is net als Rutten en of PSV dat nu nodig heeft.

29 februari 2012 om 13:34

je hoort ook zo vaak dat het Ten Cate was die alles regelde bij Barca. In hoeverre is dat waar? Ik heb geen idee. Maar zou leuk zijn, weer een van 88 in Nederland.

29 februari 2012 om 14:06

Tja solo is het Ten Cate ook niet gelukt, dus wat is inderdaad waar. Vind dat PSV als we toch de 88 toer opgaan beter in zee kan gaan met Van Aerle hehe.

Kan mij nog een fantastisch Nederlands elftal herinneren op het EK van 2000 onder leiding van Frank Rijkaard. Daarnaast veel succes gehad met Barcelona. Waar hij minder mee scoorde was Sparta, Galatasaray en Saudi Arabie.

Mijn conclusie:
Geef Frank goede spelers en hij laat ze fantastisch voetbal spelen. Geef hem kwalitatief mindere spelers en ze bakken er niets van. Misschien omdat ze Frank niet begrijpen of niet snappen wat hij van ze vraagt of dat het gewoon onuitvoerbaar is. Neem nou een Verbeek of Mourinho die haalt het maximale uit een groep, hoe beperkt ze ook zijn zij passen hun voetbalvisie aan op de spelers die beschikbaar zijn.. Een Guardiola, Wenger en een Rijkaard zijn voor hun visie op hoe voetbal gespeeld moet worden gewoon te veel afhankelijk van de kwaliteiten van de spelers. Daarom bakt ook Frank de Boer er niet zoveel van op dit moment.

Een club zou dus veel meer moeten kijken naar wat ze echt willen. Resultaat voetbal of attractief voetbal. Voor dat laatste is Rijkaard een hele goede trainer maar dan moet je wel de spelers ervoor hebben. Ik denk dat PSV deze spelers heeft en Rijkaard hier veel uit kan halen.

29 februari 2012 om 14:43

Rijkaard heeft gewoon een goede assistent nodig en dan lukt het ook wel zie euro 2000 en Barca met ten Cate. Maar als Rijkaard zelf alles gaat leiden dan word het niks. Hele overschatte coach die alles voor geld doet

Ik denk dat hij dadelijk ergens trainer word in Italië of Rusland

1 maart 2012 om 12:28

Bij Acmilan met van Basten als assistent, of andersom.

italie past het best bij rijkaaard misschien udinense of inter

Jammer voor Frank, maar of hij daar wakker van ligt. Had t al eerder ver.... bij Galatasaray en nu dus weer....

Rijkaard is als trainer niet echt super. Oranje was vaak niet veel. En met Sparta degradeerde hij. Om prijzen met Barcelona te pakken is geen kunst. Zet daar Stevens neer of Koeman of Maaskant. Die pakken allemaal prijzen met deze club. In Turkije ging het ook niet goed als trainer. En nu dit weer. Niet alle grote spelers worden grote trainers!

29 februari 2012 om 19:06

Rijkaard is 1 van de meest overschatte trainers en je haalt het paard van troje in huis. Meneer heeft gigantische eisen en zijn prestaties laten de wensen over. Bij Galatasaray weten ze er nu ook van. Die hadden blijkbaar niet door dat ten Cate veel invloed had op de resultaten van Barca

Die is ontslagen, ik weet niet wat ze erger vinden in Saudi, dat ze niet naar het wk gaan of dat het ze het hebben moeten afleggen tegen kleine broertje Oman, de dagen van Rijkaard zijn geteld, in 2 minuten alles weggeven

1 maart 2012 om 12:27

Ik denk dat rijkaard er overigens vrij weinig om geeft, die krijgt zometeen gewoon in 1 keer al z'n salaris mee en hij moet er nog minder voor doen ook.

Dat snap ik, als je ontslagen wordt dan is de oprotpremie een stuk hoger ;

Zou ik ook niet doen, want een ontslagpremie is een stuk warmer gevoel dan een warme handdruk.

Ik denk dat we mogen concluderen dat Rijkaard niet geschikt is voor een land/club onder de absolute top. In de absolute top hoef je de jongens niet te leren voetballen; je moet puur coachen, bijsturen en zorgen dat de sfeer goed is. Dat lijkt Rijkaard dus echt te kunnen; een slechtteam beter maken kan hij dus gewoon niet.

Laat Rijkaard Milan maar proberen.

Er word gedaan alsof er word verwacht dat frank rijkaard ook maar iets zou kunnen halen met saudi arabie ...

ook gewoon weer een goed voorbeeld van hoe die domme oliesjeiks niks weten van voetbal.

1 maart 2012 om 14:35

Met alle respect, maar in Azie zijn alleen Japan,iran,australie en Zuid Korea beter dan Saudi Arabie, de rest bestaat uit oliestaatjes als Qatar,bahrein,jordanie en Oman.. Dus uw hollandse trainer heeft keihard gefaald en kan er geen pepernoot van

1 maart 2012 om 14:58

Hij is niet mijn hollandse trainer ik ben algerijns en niet dat wij er veel van kunnen maar ik denk dat rijkaard meer kans had op kwalficatie met algerije dan met saudi arabie

1 maart 2012 om 15:19

Algerije had zich toch niet gekwalificeerd voor de Afrika Cup in Gabon dit jaar? Met Rijkaard zou het dus dan al helemaal niet lukken, ook al heeft Algerije betere spelers, maar Rijkaard kon ook met goede spelers in vergelijking met de rest Galatasaray vs die hele zwakke turkse competitie en Saudi Arabie vs Oman en Thailand niet overtuigen, alleen Barca, maar dat kunnen wij 2 ook

ik heb die wedstrijd zitten kijken.
australie was de eerste helft niet bij machte om die arabieren klem te zetten, ze werden bij vlagen helemaal scheel getikt door S.a. en rijkaard zat te glimmen in zijn dug-out
tweede helft leek er niets aan het handje tot opeens australie uit het niets gelijk maakte en binnen vier minuten nog twee keer scoorde, de blik van rijkaard zei genoeg, die wist het ook niet meer...........
vraag me überhaupt af wat hem,buiten het financiele verhaal, bezielde om daar heen te gaan.
sportief valt daar weinig eer te behalen.

'rijkaard is niet van plan uit eigen beweging op te stappen'

Nee natuurlijk niet als de geld binnenstrromt

Zo...iemand moet nu even zijn zandkastelen kapot maken en dan pas zie ik hem weer richting Nederland komen.
Rijkaard + Cocu bij Psv? Dat zou helemaal Geweldig zijn!!!

nee natuurlijk niet, waarom zou hij naar dat land gaan?
juist, om geld en dan zou het wel erg krom zijn als je dat gratis op wil stappen
rijkaard moet nu lekker een goede club uit gaan zoeken voor zijn carrière, geld heeft hij nu wel zat, nu de rest nog! (zou geweldig zijn als hij naar de eredivisie zou komen maar ik denk niet dat hij dat nu al zal doen)

In de aanloop naar de interland van Jong Oranje hadden de heren van VI over de mogelijkheid om Rijkaard voor de job bij PSV te interesseren. Omdat hij eigenlijk een beetje uit beeld is geraakt, had ik helemaal niet aan hem gedacht. Maar zeker voor de situatie waarin PSV zich bevindt - twee jaar overbruggen tot Faber en Cocu het overnemen - lijkt hij mij een ideale kandidaat. Hoewel ik persoonlijk een Ajax-verleden geen enkel probleem vind, kan ik me voorstellen dat Rijkaard minder 'ajax' uitstraalt dan Louis van Gaal. Rijkaard is een rustige, gebalanceerde persoonlijkheid die met zijn ervaring en uitstraling PSV - en in het bijzonder deze jonge groep en aanstormende coaches - veel kan brengen.

Van de andere kant denk ik dat PSV ook een leuke uitdaging is voor Rijkaard. Natuurlijk heeft Rijkaard na zijn korte verblijf bij Sparta bij roemruchte clubs als Barcelona en Galatasaray gewerkt. Maar de Nederlandse top is voor hem nog onbekend terrein. Een ander terrein, waar hij nog erg veel kan leren. Het moet toch een gemis voor Rijkaard zijn lijkt me, nog nooit als coach voor de prijzen te hebben gevochten in Nederland. Verder denk ik dat Rijkaard - in mijn ogen een beetje een vrijbuiter - het wel aanstaat dat de termijn bepaald en beperkt is. Zeker gezien de overige opties lijkt mij Rijkaard de ideale kandidaat. Van Gaal wordt het sowieso niet vanwege een gebrek aan draagvlak en Advocaat is een oude, voor de hand liggende keuze waarmee PSV wederom weer voor zekerheid kiest in plaats van eens lef en bereidheid tot vernieuwing te tonen...

Finncieel gezien zal die blijven inderdaad maar het zou hem sieren om dan het contract uit te dienen zonder behoud van loon

Natuurlijk, Rijkaard is schaamteloos, dit is de slechtste prestatie van Saudi ooit(1ste kwalificatieronde eruit, dus niet eens de 2de ronde, laat staan de play offs!!)

Ik hoor hier Rijkaard-cocu?? Dan kan je net zo goed Cocu naar voren schuiven, Rijkaard doet niks heb ik het gevoel. de linies tussen verdediging en aanval waren ongelofelijk groot, vooral in de 2de helft zag je goed dat er 4 in de aanval waren, 1 op het middenveld en 5 in de verdediging

@bago

Alsof Europa alleen maar toppers heeft even opsommen:
Liechtenstein, Luxeburg, Faroer Eilanden, Andorra en Malta nee dat is echt zware concurrentie. Mag ik even je geheugen opfrissen dat het WK waarover jij spreekt dat Japan tog mooi Denemarken heeft verslagen. Of dat Zuid-korea de Grieken helemaal van de mat hebben gespeeld. Of last but not least dat China het land dat niet eens mee deed aan het WK tog Frankrijk versloeg, Dus hoezo Europese continent is veel sterker dan de Aziatische. Eigenlijk zou de fifa Europa minder landen moeten geven en aanvullen met meer Afrikaanse en Aziatische landen simpelweg je zegt zelf WK Wereld kampioenschap maar nu doen van de 32 land 20 landen van europa mee terwijl ze niet dusdanig sterker zijn. In 2010 deed Iran bijvoorbeeld niet mee terwijl ze tog in het lijstje thuis horen maar met een beetjje pech kom je in een verkeerd poule waardoor je uitgeschakeld wordt kijk maar naar Nederland wk 2002'.

Optie A: Zelfstandig opstappen zonder een rotte cent of
Optie B: ontslagen worden en een vette oprotpremie incasseren.

Ik denk dat bijna iedereen neigt om de 2de optie te kiezen maar het zou van grootsheid getuigen indien Rijkaard vrijwillig opstapt en de eer aan zichzelf houdt. Hij hoeft financieel zich normaal geen zorgen te maken in dit leven en de volgende 20 levens daarna dus waarom niet.

Misschien word hij dadelijk de opvolger van Cor Pot bij Jong Oranje?
of heeft hij te veel dollars tekens in zijn ogen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Saudi Arabia

FIFA ranking: 69
5 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Yehya Al ShehriMiddenvelder83
Voor de complete selectie: Clubpagina Saudi Arabia.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Saudi Arabia.

In de wandelgangen

Zondag 20 januari
Paul Scholes wordt de nieuwe manager van Oldham Athletic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren