Stille kracht

Dinsdag, 26 juli 2011 om 14:35 door HullCityAFC

"Hi, my name is Nick Barmby, and I hope I can wear my tiger-striped shirt with pride." Dit zijn de woorden die de huidige nummer acht van Hull City spreekt als hij als nieuwe aankoop aan het publiek wordt gepresenteerd. De uit Hull afkomstige middenvelder begon zijn profvoetbalcarrière in Londen, bij Tottenham Hotspur. Via Middlesbrough, Everton, Liverpool en Leeds United is hij nu terug in de stad waar hij op 11 februari 1974 het levenslicht zag: Kingston upon Hull.

Velen vinden hem een sobere voetballer. Hij valt niet op in het veld. Je zult van hem ook geen spectaculaire akka’s zien en hij zal niet zoals Messi vijf man passeren. Maar om te zeggen dat het een sobere voetballer is, dat gaat mij te ver. Ik kom sinds mijn vierde levensjaar in Hull. Mijn oom heeft me aangestoken met het 'Tigervirus'. Natuurlijk heb ik de vroegere tijden niet heel bewust meer meegemaakt, daar was ik te jong voor. Maar ik maakte het moment dat Barmby gepresenteerd werd wel bewust mee. Nick Barmby, een jongen uit Hull die bij het grote Liverpool had gevoetbald, die 23 caps achter zijn naam had voor het Engels nationale team, hij zou the Tigers komen versterken.

Samen met mij was iedereen die Hull City een warm hart toedraagt enorm enthousiast. De dag dat bevestigd werd dat Barmby naar Hull zou komen belde mijn oom vanuit Engeland naar mijn vader hier in Nederland. "Did you hear, mate? Did you hear? Nick Barmby signed for Hull City today!" Ik, die aan de andere kant van de bank zat, hoorde de stem van mijn oom Jeremy door de telefoon heen. Mijn vader liep de kamer uit, zoals hij altijd doet wanneer hij belt. Toen hij terug de kamer in kwam had hij een grote glimlach op zijn gezicht. "Is Allison bevallen?", vroeg mijn moeder. "Beter nog!", zei mijn vader. "Nick Barmby komt voor Hull spelen." Hoe mijn moeder precies reageerde weet ik niet meer. Het enige wat ik weet is dat ik de hele avond enorm blij was.

Voor mij is Barmby de elektromotor van Hull City. Je merkt alleen dat hij er is, doordat hij zijn werk perfect uitvoert, zowel aanvallend als verdedigend. Hij zet teamgenoten vrij met een goed bekeken steekpass of haalt het tempo uit een aanval van de tegenstander door uitstekend positie te kiezen en zo een medespeler in staat te stellen de bal te onderscheppen. Hij is niet meer een van de jongsten, maar speelt zijn wedstrijden gewoon op de volle honderd procent. Hij is de leider van het team. Niet een leider die met vele handgebaren en overdreven geschreeuw probeert zijn medespelers op hun plek te zetten, maar een leider die overzicht heeft op het veld en met een paar woorden aan kan geven wat een medespeler moet doen.

Het jaar 2001 was voor Barmby een geweldig jaar. Hij won met Liverpool de FA Cup, de League Cup, de UEFA Cup en het FA Charity Shield, nu beter bekend als het Community Shield. Maar mede door blessureleed moest hij na het successeizoen van the Reds in het seizoen 2001/02 vertrekken bij de Merseyside-club. Hij werd verkocht aan Leeds United. Vanaf daar is het met de carrière van Barmby eigenlijk bergafwaarts gegaan. Hij kon niet voorkomen dat Leeds steeds verder afzakte in de Premier League en werd verhuurd aan Nottingham Forest. Toen besloot het bestuur van Hull City om hem terug te halen naar zijn geboorteplaats.

De rest is verteld. Hij aardt goed in de stad in het noordoosten van Engeland. Hij kent de mensen, is betrokken bij de club en 'last but not least': speelt goed voetbal. Hij laat zijn teamgenoten beter voetballen, zorgt ervoor dat ze op de goede plek staan. "Jimmy, two steps left. Andy, pressure. Craig, pass back, move on." Zomaar een paar woorden die Barmby aan zijn medespelers meegeeft. Ze volgen ze op en vaak gebeurt er wat hij in zijn hoofd heeft. Jimmy Bullard die een pass onderschept, Andy Dawson die druk zet op zijn man, die gedwongen wordt de bal te spelen waardoor deze onderschept wordt, Craig Fagan die de bal terugspeelt om hem vervolgens in de loop weer mee te krijgen en zo zijn man kwijt is. Barmby heeft het door. Hij ziet alle details die nodig zijn om kansen te creëren. Dit is misschien ook de reden waarom mijn oom zo’n grote fan van hem is. Uncle Jeremy houdt ontzettend veel van voetbal. Maar dan wel het soort voetbal waar een idee achter zit. Niet het blind naar voren peren van een bal, maar een goed bekeken opbouw.

Een paar dagen later belt mijn oom weer. Hij belde deze dagen wel vaker, om mijn vader op de hoogte te houden over het voetbal in Hull. Maar dit keer was anders. Aan de reactie van mijn vader kon ik aflezen dat het dit keer niet over voetbal ging. Zoals altijd loopt mijn vader de gang op. Hij blijft lang weg dit keer. Ik besteed er in eerste instantie niet veel aandacht aan, want ik keek naar de televisie. Na wel bijna drie kwartier kwam mijn vader terug de woonkamer in. Tegen beter weten vroeg ik: "Is er weer een nieuwe speler?" "Zo zou je het wel kunnen noemen, ja", antwoordt mijn vader.

Na afloop hoorde ik dat mijn tante Allison is bevallen van een jongetje. Zijn naam? Nick.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 24 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1900+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door Geeronimo)

Mooi verhaal over toch een legende uit Hull. Mooi gecombineerd met een gedeelte van je eigen leven en in mijn ogen prima in elkaar gezet. Echter denk ik dat je misschien iets meer over zijn krachten zou kunnen vertellen, maar laat ik dat nou niet zo zwaar meetellen. Zeker niet met de woordenlimiet die er bestaat. Verder vind ik dat je een goede schrijfstijl hebt en je hebt tenmiste mij toch een leuk stuk laten lezen.

26 juli 2011 om 16:24

Dat vond ik misschien nog wel het lastigste. het verhaal over Nick Barmby combineren met het mijne. Fijn om te lezen dat het bevallen is! Over zijn krachten kan ik je wel gelijk geven. Daar had ik meer uit kunnen halen. Gelukkig blijft er zo altijd ruimte voor verbetering

Bedankt voor je reactie!

26 juli 2011 om 16:30

In mijn ogen is het uitstekend gelukt. Ook aan de andere reacties zie ik, dat je combinatie toch uitstekend is overgekomen.

Tja, vrijwel alles zal wel beter kunnen, maar dit is gewoon een geweldig stuk en van mij verdien je de vijf sterren.

Briljante laatste alinea, you fooled me mate.

26 juli 2011 om 16:22

Haha bedankt!

Dit had ik van tevoren nog niet zo ingepland, maar het kwam ineens bij me op. Toen ben ik gaan schrijven en ik vond het zelf wel geslaagd.

Bedankt voor je reactie!

Wederom een goed stuk!

Het is lastig om over een bepaalde speler te schrijven, zeker als de speler in kwestie, met alle respect, bij Hull City speelt. Ook al heeft hij bij Liverpool gespeeld.

Hulde! 5 sterren.

Leuk stuk om te lezen! 5 sterren krijg je van mij.

Had(shame, shame on me) geen idee dat Barmby nog voetbalde als ik eerlijk ben. Net als voor Hull-supporters is Nicky ook voor Liverpool-fans een held vanwege zijn rol in de briljante Treble van 2001 en natuurlijk omdat hij Everton liet zitten voor ons. Bedankt voor dit geweldige stuk. Als het om Ce's gaat zou jij de avatar van Expert4life meer verdienen dan hijzelf of eigenlijk bijna iedereen op voetbalzone. Maar dat zal je wel niet willen en da's begrijpelijk :P

26 juli 2011 om 16:20

Vind het geweldig om te lezen dat Nick Barmby bij de Liverpool supporters ook nog steeds zeer geliefd is! Haha, erg graag gedaan! Het was alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste CE schreef en vind het elke keer opnieuw weer een uitdaging om te doen.

Ik zal niet ontkennen dat ik het mooi vind dat ik een hoge beoordeling haal en dat mensen mijn stukken mooi vinden, maar ik zal zeker niet gaan zeuren om het feit dat ik van niet iedereen die vijf sterren krijg. Aan de andere kant vind ik tegenover Expert4life niet eerlijk om achter zijn rug om over zijn avatar of wat dan ook te praten. Ik ben van mening dat zijn commentaren op de frontpage altijd zeer gepeperd zijn, maar je kunt niet ontkennen dat hij ze niet goed onderbouwd. Het enige minpunt is dat 'ie erg overtuigd is van zijn gelijk, terwijl hij dat niet altijd heeft. Toch heb ik wel bewondering voor de manier waarop hij met zijn kritiek omgaat.

Bedankt voor je reactie!

26 juli 2011 om 18:17

Ik snap best dat Expert4life weerstand oproept , maar net als Hullcityafc , vind ik niet dat opmerkingen over hem hier thuis horen.
Hier heb je het over de Ce van Hullcityafc en niet over welke andere reageerder dan ook.

Een heel leuk stukje en heeft me weer een stuk wijzer gemaakt. Ook het einde was briljant, zo maakte je van je CE een goed geheel. Respect!

5 sterren.

26 juli 2011 om 17:55

Ik ben blij om te lezen dat mijn tekst je wat opgeleverd heeft!

Bedankt voor je reactie!

Lastig om een CE over een speler die in Nederland, mwah, niet héél erg bekend is (en velen die hem wel kennen, dan alleen van naam), een verhaal te maken dat blijft boeien. Komt omdat ik denk relatief weinigen op deze site zich met Nick Barmby zullen kunnen identificeren en zich herkennen in je teksten. Maar toch heb je het voor elkaar om van begin tot eind te boeien! In de eerste plaats al omdat je start met te zeggen wat Barmby allemaal níet is. Daardoor lees je verder en wil je weten: wat is er dan wél zo bijzonder aan Nicky Barmby.

Als je het mij vraagt ook een goeie keus van je dat je een 'persoonlijk verhaal' erin verwerkt. En de uitwerking daarvan die je maakt in de laatste alinea is eigenlijk perfect!

Tenslotte merk je aan alles dat je een echte Hull City fan bent en je brengt dat cluppie op deze site op een hele goede manier onder de aandacht

26 juli 2011 om 17:58

Allereerst bedankt voor je reactie!

Ik vond het, om eerlijk te zijn, ook geen gemakkelijke tekst om te schrijven. Maar ik ben blij met je feedback. Had het nog niet eens bekeken op de manier waarop jij het deed: ''maar toch heb je het voor elkaar om van begin tot eind te boeien! In de eerste plaats al omdat je start met te zeggen wat Barmby allemaal níet is. Daardoor lees je verder en wil je weten: wat is er dan wél zo bijzonder aan Nicky Barmby. ''

Ik ben zeker een fan, en ik ben blij dat dat te merken is!

Nogmaals: Hartelijk bedankt voor je reactie!

Hhahaha prachtige laatste Alinea, hahah heb er wel even om moeten lachen

Verder mooie CE. Veel van opgestoken. Orgineel onderwerp. leest lekker, Mooi gecombineerd.

5 sterren

26 juli 2011 om 19:28

Ik vind het fijn om te lezen dat deze CE iets opwekt bij mensen. Verder bedankt voor je compliment en je reactie!

26 juli 2011 om 19:33

Graag gedaan, komt er nog een volgende CE. Ben wel benieuwd

26 juli 2011 om 19:38

Het is wel de bedoeling dat er weer een nieuwe komt. Echter weet ik nog niet wanneer dat zal zijn, omdat ik de tijd neem om een onderwerp te bedenken en het zo goed mogelijk uit te werken. Het kan dus even duren, maar ik hou je op de hoogte.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit van hem gehoord heb, maar jij hebt mij in dit stukje dus iets nieuws geleerd. De flinke dosis humor maakt het helemaal af. Schrijfstijl is erg goed, en ik kan zo snel geen spelfouten vinden. Hulde!

26 juli 2011 om 21:27

Net zoals hierboven aangegeven staat, ben ik blij om te lezen dat ik iemand iets heb kunnen leren. Jammer dat je nooit van hem gehoord hebt, maar waarschijnlijk komt dat omdat zijn hoogtijdagen bij Liverpool waren.

Bedankt voor je compliment en voor je reactie!

Ik vind het mooi dat je je persoonlijke ervaringen koppelt aan deze speler, daaruit kan ik zien dat je er echt enthousiast over bent. Je stuk leest dan ook heel lekker weg. Ik ken deze speler (of ja , ik heb hem zien spelen) en ik vind dat je hem goed beschreven hebt. Geen poespas, gewoon doen. Daarnaast zag hij het spelletje best goed. Het einde vind ik origineel, echt een leuke kwinkslag (om het een beetje oubollig te zeggen) Ik vond het inhoudelijk goed, ik kon je mening er goed uithalen en ik heb er dan ook weinig op aan te merken. Misschien dat de speler zelf nog iets meer centraal had mogen staan, maar dan zou dat ook weer afbreuk doen aan je persoonlijke verhaal er om heen.
Ik geef je geen 5 sterren, want bij mij staat dat voor perfectie (lijkt me onmogelijk) maar je verdient er mijns inziens zeker 4 (wat heel goed betekent voor mij) Ik hoop nog meer van je te lezen!

28 juli 2011 om 13:50

Ik vind het inderdaad een geweldige speler. Wat je zegt, geen poespas, maar mouwen omhoog en werken.

Bedankt voor je compliment over de laatste alinea! Zoals eerder aangegeven wist ik van tevoren nog niet dat ik die zo zou neerzetten, maar ik ben blij dat het goed opgevat wordt!

Bedankt voor je reactie!

Ben ik nou de enige die die laatste alinea had verwacht? Maar verder leuk stuk!

28 juli 2011 om 11:35

Haha, nee je bent niet de enige... Maar dat is niet erg, want zonder opbouw had het hele argument nergens op kunnen slaan.

@hullcityafc Ik heb maanden geleden jouw eerste CE gelezen en was totaal niet onder de indruk. Tot vandaag heb ik verder geen stukken van je gelezen, maar het is duidelijk te merken hoe sterk je jezelf ontwikkeld heb als ''columnist''. Hulde daarvoor, het toont dat je wat doet met de opbouwende kritiek en aan je eigen reacties te zien heb je er op deze manier ook veel meer plezier in. Ik vond het ook aangenaam om te lezen, prima CE, ga zo door, waarbij 1 advies:

Probeer niet de hele club Hull uit te melken, alleen omdat je daar fan van bent. Ik zou het eerlijk gezegd wel eens leuk vinden om wat meer over het Coca Cola Championship in het algemeen te lezen, aangezien ik het totaal niet volg, maar wel altijd goede verhalen erover hoor. Uiteraard is het aan jou om je eigen onderwerpen te kiezen, maar het is een suggestie. Misschien levert het inspiratie

28 juli 2011 om 13:58

Ik heb net even mijn eerste CE gelezen en dat was inderdaad niet veel soeps. Om het even netjes uit te drukken. Ik ben blij om te lezen dat de verbetering toch duidelijk zichtbaar is. Vind ik heel prettig om te horen. Bedankt voor je compliment in deze!

Met je advies ga ik zeker aan de slag. Het is niet dat ik inspiratieloos ben, maar vind het leuk om met ideeën van anderen aan de slag te gaan. Ik hou je op de hoogte.

Bedankt voor je reactie!

Good job! geweldige stuk ben zo ook meer te weten gekomen over Nick Barmby. Leuke artikel mooi gecombineerd met je eigen leven geweldig!

28 juli 2011 om 16:29

Bedankt voor je compliment!

Leuk om te horen dat je iets van mijn stuk hebt opgestoken

Bedankt voor je reactie!

Een leuk stukje, ik heb niks met Hull en ook niet met Barmby, maar vond dit een erg leuk stuk om te lezen.

Gefeliciteerd met je 5 sterren en gefeliciteerd met de geboorte van je neefje Nick!

28 juli 2011 om 18:39

Fijn om te horen! Zeker als je niks met Hull of Barmby hebt

Bedankt en bedankt haha!

Ik vind het toch maar wat mooi, dat in dit land, mensen gewoon van de onbekendere buitenlandse clubs fan kunnen zijn. Zelf ben ik ook Hull City fan, omdat ik daar een aantal jaar geleden gewerkt heb, en mensen kunnen zeggen over Hull wat ze willen, ik vond het hele bijzondere stad met fantastische mensen (hoewel ze er meer van rugby houden dan van voetbal ). En normaal gesproken moet ik zoeken tot in de krochten van de Bbc-website om een stukje in te diepte over Hull te lezen, en kijk aan, op mijn favoriete Nederlanse pagina kom ik ze gewoon ook tegen. Dat is toch cool!

Ik vind het heel mooi dat Barmby er nog is nu de weg naar boven weer is ingezet. De nieuwe eigenaren, het kunnen halen van nieuwe, talentvolle huurlingen, daarbij een paar ervaren jongens, een lepe doelpuntenmaker in Matty Fryatt en een trainer die weet waar hij het over heeft: de tweede seizoenshelft van vorig jaar voorspelde al veel goeds ik ben heel hoopvol gestemd voor komend seizoen (alleen financiële molensteen Bullard nog even proberen te lozen, al is het nog zo'n goeie knul). En Barmby daar als speler/assistent-coach bij, dat kan die jonge knullen alleen maar beter maken. Mooi stuk om te lezen, ga zo door en veel succes komend seizoen in de Humberside maat!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Hull City

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
Romelu Lukaku is het met Internazionale eens geworden over een weeksalaris van 200. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren