Update: Koevermans houdt tot vrijdag conditie op peil bij FC Den Bosch

Donderdag, 7 juli 2011 om

Danny Koevermans heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot eind 2013 bij Toronto FC. De club uit de Major League Soccer, het hoogste niveau in de Verenigde Staten, staat onder leiding van trainer en technisch directeur Aron Winter. "Ik ben bijzonder blij met deze overstap, ik ben door de club op een geweldige manier ontvangen. Ik hoop dat ik een grote bijdrage kan leveren dit seizoen."

/

"Ik ben blij dat alles rond is, Danny is mijn eerste grote aankoop", vertelt Winter op de website van Sport-Promotion. "Ik ben ervan overtuigd dat hij voor de nodige goals zal gaan zorgen." Toronto FC heeft behoefte aan versterking. Het team van Winter staat laatste in de Eastern Conference en maakte in achttien duels slechts zestien doelpunten. De laatste competitiezege dateert van 7 mei.

Koevermans startte zijn loopbaan in Nederland bij Sparta Rotterdam en belandde via AZ bij PSV. Over interesse had de aanvaller na zijn transfervrije vertrek bij de club uit Eindhoven niet te klagen. Clubs uit binnen- en buitenland probeerden Koef te strikken. Uiteindelijk gaf Toronto hem en zijn gezin het beste gevoel.

Frings
De Duitser Torsten Frings gaat ook bij Toronto FC aan de slag, eveneens transfervrij. De defensieve middenvelder had een aflopend contract met Werder Bremen, waar hij in totaal twaalf jaar speelde. De 34-jarige middenvelder maakte twee WK's en een EK mee. Zijn laatste interland dateert van februari 2009.

Update 16:36 uur - Koevermans houdt tot vrijdag conditie op peil bij FC Den Bosch
Danny Koevermans gaat aan de slag bij Toronto FC maar reist pas zaterdag naar Canada. Opvallend feit is dat de aanvaller, die de afgelopen vier seizoenen onder contract stond bij PSV, zijn conditie niet op peil houdt in Eindhoven. Koevermans doet dat tot en met vrijdag bij het FC Den Bosch van trainer Alfons Groenendijk. Die is maar wat blij met de spits. “Het is fantastisch om een dergelijke speler bij FC Den Bosch aan het werk te zien”, laat de trainer optekenen in het Brabants Dagblad. “Onze jonge talentvolle groep kan zich hier aan optrekken en veel van hem leren. We zijn ook blij dat we Danny hiermee een dienst hebben kunnen bewijzen en wensen hem veel succes toe bij Toronto.”55 reacties (laatste reactie door mvl83)

Super voor Koef. Hij zal een beetje de Sergio van Dijk van Amerika worden denk ik. Hij heeft er het talent voor en de speelstijl.

Ik ben blij dat hij nu bij deze club aan de bak kan. Ik blijf erbij dat als hij eenmaal het vertrouwen krijgt van de trainer en de voorzetten er komen, hij een echte top spits is. Helaas mocht het de afgelopen seizoen niet echt werken bij PSV met hem.

De Koef je bent een echte modelprof, succes in Toronto!

Toch raar dat die jongen niet naar Feyenoord wilde komen en nu in een niet veelzeggende competitie zijn laatste wedstrijden zal gaan spelen. Is toch een leuker laatste kunstje Feyenoord dan Amerika neem ik aan.

29 juni 2011 om 23:40

Even ter verduidelijking: zeg je nu dat Feyenoord een leuker kunstje is dan Toronto?

29 juni 2011 om 23:43

Ik zou het ook wel weten hoor als ik Koevermans zou zijn. Canada is een mooi land waar veel oud-topspelers voetballen, zoals Henry, Beckham en Marquez en ze zullen ook wel een vorstelijk salaris betalen (in ieder geval een stuk meer dan bij Feyenoord).
Het is een ervaring die hij nooit meer zal vergeten.

29 juni 2011 om 23:52

Toronto ligt in canada, dat is ook een mooi land. Misschien dat koevermans gewoon even iets heel anders wilde en weg uit dit gehaaste land en nu naar een land gaat waar het allemaal net iets rustiger gaat.

30 juni 2011 om 00:31

Toronto voetbalt wel gewoon in Amerika.

30 juni 2011 om 01:40

Toronto is Canada ja maar daar voetballen Beckham (LA Galaxy, VS) niet en Henry (new York Red Bulls, VS) niet hooguit paar keer per jaar. Hoop dat je de MLS bedoelde

30 juni 2011 om 02:08

Ik denk dat jij nog ff goed moet kijken wat je zeg want er klopt geen bal van!

30 juni 2011 om 02:28

vervang Canada voor MLS en Land voor competitie en het klopt

7 juli 2011 om 16:47

Het salaris zal daar een stuk hoger liggen en het is natuurlijk een leuk buitenlands avontuur. Verder heeft Koevermans aangegeven niet meer in Nederland te willen voetballen door alle kritiek die altijd over hem heen valt (met name RTL 7 zei hij er nog bij).

On: Een van de betere profs van het hedendaagse voetbal. Als voetballer technisch niet de meest begaafde speler maar hij pikt wel altijd zijn goaltjes mee en daar gaat het toch om als spits.

succes koevermans
het is je gegunt
lekker in amerika spelen
geniet ervan

hij zou gezien zijn met hans nijland D van FC Groningen ben blij dat hij naar deze club gaat want ik zit hier niet op hem te wachten, ik zie liever jonge talentvolle spitsen dat is het beleid wat succesvol is bij Groningen en dat moet zo blijven

Mooe zaken voor Psv. Nu Koef weg is, kan er voor een spits gezocht worden die Toivonen bij blessures kan vervangen of een goede pinchitter

29 juni 2011 om 23:14

koevermans is transfervrij weggegaan, hij was dus al weg bij psv,

Die kerel, hoe anti-voetballer hij in sommige opzichten ook oogt, maakt toch altijd weer zijn doelpuntjes. In Amerika dus waarschijnlijk ook weer. Veel succes gewenst en bedankt voor de jaren bij Psv.

Goede keuze van Koevermans om naar Amerika te gaan, Engeland was niks geworden, te fysiek voor hem, op zijn leeftijd. Ik denk dat hij in Amerika best veel goals kan gaan maken, misschien volgend seizoen wel topscoorder, hij zou bij heel veel clubs in de eredivisie een versterking zijn!

En ik maar denken dat Koevermans inmiddels naar Engeland was vertrokken... hoewel het voetbal daar zeker niet de belangrijkste sport is, is Toronto een geweldige stad en ik geloof meteen dat hij en zijn gezin zich daar goed voelen. Hopelijk gaat hij nog wat goaltjes pakken in de Mls, het mag dan geen topcompetitie zijn maar je kunt het veel slechter treffen!

Leuk toch? Je woont in Amerika en verdiend nog een lekker zakcentje ook. Lijkt me een prima avontuur.

29 juni 2011 om 23:22

Ik kan het mis hebben, maar ik denk dat hij eerder in Canada zal gaan wonen.

Lijkt me idd een leuk avontuur.

Mooi avontuur voor de boeg net als David Beckham en Thierry Henry actief in Amerika!

Haha wel grappig, op de site van Toronto FC hebben ze het over de grote aankopen Torsten Frings en Danny Koevermans, en dan zetten ze er een foto van Erik Pieters bij
torontofc.ca/news/2011/06/frings-koevermans-join-t...

29 juni 2011 om 23:19

Hahah, inderdaad, wel een geniale blunder...

Begint al lekker ,dat avontuur daar in Canada.

Even voor de duidelijkheid, Toronto ligt dus in Canada

29 juni 2011 om 23:31

Er staat ook nergens dat dat niet zo is, ze spelen alleen in de Msl.

OT: Ik wens Koevermans veel succes daar, het is hem gegund.

30 juni 2011 om 00:15

nja doe maar MLS

Hoop egt dat Koevermans het daar goed doet. Aantal trouwe dienstjaren, veel bankzitte, toch belangrijk voor ons geweest dus ja. Veel succes

30 juni 2011 om 09:32

Nee, maar voor alle mensen dei zeggen dat hij nu in Amerika woont

Torsten Frings ook naar Toronto Fc.
Die club is wel wat van plan.
Ik gun het Koevermans trouwens van harte, ik denk ook dat hij voor het avontuur heeft gekozen. En laten we eerlijk zijn, Canada is mits je rijk bent, een prachtig land om je tijd door te brengen.

Toronto begint steeds verder af te zakken. Een jaar of 2 geleden was het een van de sterkere teams in de MLS met een aantal goede spelers en nu moeten ze het doen met afgekeurde jeugdspelers en types zoals Koevermans.
Ik vind de MLS geen competitie voor Koef. Amerikanen zien graag snelle dynamische spitsen of goalgetters. Koef is geen van beide.
Torsten Frings daarintegen vind ik een prima aankoop.

Toronto heeft nog een paar hele goede spelers voor MLS begrippen:

Conway
Frei
Cann
de Guzman
de Rosario

de rest is i.m.o. erg matig zelfs voor de Mls

30 juni 2011 om 00:34

De Rosario heeft TFC een aantal maanden geleden al verlaten.

30 juni 2011 om 08:35

Sorry, mijn fout, in het vervolg beter mij huiswerk doen

Erg weinig goals afgelopen seizoen, dus gebrek aan scorend vermogen. Ik vind dat Koevermans absoluut geen geniale voetballer is, maar hij staat wel altijd goed voor de goal. Lijkt me een goede aankoop voor Toronto, en hoop dat Danny het goed gaat doen daar

Mischien dat hij dat nivo(wat ik erg bedenkelijk vind) nog een tweetal jaren aan.het is hem gegund.
Off topic ie winter denkt ook niet echt aan de jeugd

Toronto haalt in ieder geval een speler in huis die doelpunten kan maken, zijn moyenne ligt namelijk tussen de 0,5-0,6 per wedstrijd

Nou ja weet je. Tot 2013 lekker cashen en dan effe terugkomen naar Nederland en dan nog een jaartje bij plakken en dan ermee stoppen. Prima gedaan van Koef. Die zal het wel naar zijn zin krijgen daar hoor. Die zal wel gaan spelen.

Voor de duidelijkheid, Toronto ligt in Canada maar TFC speelt in de Mls, een voetbalcompetitie waar zowel clubs uit de USA als Canada samen spelen.

Lekker Koevermans, goed dat je voor ons hebt gekozen! Spelen en wonen in Canada is echt fantastisch. Ook heel mooi dat Torsten Frings heeft getekend bij FC Toronto. Canada Day kan niet beter beginnen, met deze aankopen!

30 juni 2011 om 17:42

haha;d. Zeer mooie aankopen inderdaad! Maar versterking was ook absoluut nodig. Nu mogen er toch betere prestaties worden verwacht en toch mooi dat er weer een Nederlander komt. En het is een uitstekende keuze van ze, want ben het helemaal met jeens dat je er fantastisch kunt wonen en de sfeer in stadions is ook perfect!

Wat doodzonde dat psv hem niet zoveel heeft gebruikt.!
Elke wedstrijd als die bijna inviel of in de basis begon scoorde die wel.
Wat bezielde psv het om hem niet erin te zetten,
Marcus Berg was echt niet beter als Koevermans hoor!

En dit zeg ik dan nog als Ajacied!
Koevermans had van mij wel naar ajax gemogen.

7 juli 2011 om 16:53

Ik begrijp ook niet waarom Rutten zolang aan Berg vast bleef houden.
En volgens mij zijn we niet de enige! Zo wel, graag reacties!

Koevermans had veel eerder het vertrouwen moeten krijgen en hem gewoon laten staan voor enkele wedstrijden.

2 goede versterkingen voor Winter, hoop dat de Koef er een hoop gaat maken in Amerika!

Koevermans is wel afgezakt, kreeg weinig speeltijd bij Psv, de club Toronto ken ik wel alleen ik weet er niet veel over, maar ik denk dat hij daar wel speeltijd krijgt en daarna e.v.t weer hogerop komen, maar ik denk dat hij beter naar feyenoord had moeten gaan. Nou ja het is zijn eigen keuze, dus succes.

Slechtste spits van Nederland aller tijden!!
Zijn beste seizoen was 2006/07 bij AZ, verder heeft ie niks bijzonder laten zien!!

7 juli 2011 om 16:50

Dat is natuurlijk onzin wat je zegt, alleen omdat psv hem geen kans gaf noem jij hem een slechte spits. Op een gegeven moment was hij de enige die nog kon scoren bij psv, zelfs met zijn 10 minuutjes die hij meestal kreeg was hij nog gevaarlijk en prikte hij er nog vaak eentje in. Denk dat jij ook niet veel zou scoren als je alleen de bank warm mag houden!

@ viera12

Schei nou toch even uit man het is echt een hele beperkte voetballer die zijn hoogtepunt beleefde bij Sparta voor de rest nergens gezien.

7 juli 2011 om 17:36

Koevermans is bepaald geen 2e Bergkamp te noemen maar wat mij betreft had hij niet weg gehoeven bij Az en van Gaal heeft hem ook niet weggestuurd maar die is in jouw ogen misschien wel een beperkte trainer net zoals de technische staf die Koevermans binnenhaalde.
Koevermans liet nooit het koppie hangen en ook nu had ik hem wel op willen vangen bij de poort van AZ, helaas wilde hij niet meer in Nederland spelen en kan AZ hem waarschijnlijk ook niet betalen. Succes in en bij Toronto Danny en bedankt voor je inzet bij Az.

7 juli 2011 om 17:47

Ach overal waar Koevermans speelde scoorde hij. Zelfs als bankspeler. Overal waar hij speelde zat hij rond de 1 op 2. Dat is gewoon netjes. Zeker voor een, in jouw ogen, 'beperkte' voetballer.

Lekker Koef!
Hoop dat je daar sportief een mooie afsluiter hebt. Koef heeft geleefd als een prof met een top mentaliteit. Ondanks dat hij zeker niet in het rijtje van top spitsen thuis hoort van PSV vind ik hem een geweldige gast.
Het ga je goed!

raar dat hij niet zn conditie op pijl houd in eindhoven. Dan zal hij mss toch wel een enorme hekel hebben gehad aan rutten en/of psv

8 juli 2011 om 10:06

Of hij kent de trainer nog van FC Den Bosch (alfons Groenendijk). Maar dat weet ik niet zeker. Maar het kan allerlei redenen hebben. Hij hoeft niet direct een hekel te hebben aan rutten of psv. Daar is Koevermans proffesioneel genoeg voor zijn denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Fran Sol kan Willem II inruilen voor Celtic of Rangers FC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren