Update: Fortuna haalt na aanvaller ook verdediger en middenvelder

Zaterdag, 18 juni 2011 om

De zomerstop is weliswaar aangebroken, maar bij Fortuna Sittard is men achter de schermen nog altijd druk bezig om de club weer op te bouwen tot een solide vereniging. Daarvoor is, naast een kwalitatief goede selectie, ook de juiste balans nodig qua financiën. In beide opzichten lijken de Limburgers de goede weg in te hebben geslagen.

In sportief opzicht werd gemeld dat de club rond is met Kevin Diaz. De aanvaller komt over van SC Cambuur, waar hij de afgelopen twee seizoenen veel wedstrijden heeft afgewerkt. De 28-jarige spits, die eerder uitkwam voor FC Eindhoven, speelde 61 duels voor de Friezen en wist daarin tien keer het vijandelijke doel te vinden.

“Kevin stond bovenaan ons lijstje van potentiële versterkingen in aanvallend opzicht. Het is een speler met snelheid, diepgang, een goede voorzet en scorend vermogen. Omdat Kevin met Cambuur aan de play-offs heeft deelgenomen en momenteel nog van zijn vakantie geniet, sluit hij pas maandag aan bij de groep”, aldus trainer Wim Dusseldorp aan de Limburger.

Daarnaast was er ook nog positief nieuws te brengen over de financiën bij de club. Dinsdag is de begroting van Fortuna Sittard ingediend. De totale begroting stijgt van 2,1 miljoen euro naar 2,4 miljoen euro, waardoor de hoogste begroting in jaren werd ingediend. Door middel van een ‘financieel verantwoord beleid’ hoopt de club weer een solide positie te verkrijgen binnen het betaalde voetbal.

Update 12:25 uur - Fortuna haalt na aanvaller ook verdediger en middenvelder
Fortuna Sittard heeft er in één week tijd drie nieuwe spelers bijgekregen. Donderdag werd Kevin Diaz aangetrokken voor de voorhoede; inmiddels is ook duidelijk dat de Limburgse club de beschikking krijgt over een extra verdediger en middenvelder. Achterin komt Marc Wagemakers de boel versterken. De 33-jarige Belg komt transfervrij over van Sint-Truiden. Daarnaast wordt linkermiddenvelder Richard Stolte een seizoen gehuurd van SC Heerenveen.


Poll

Fortuna Sittard staat volgend seizoen in het linkerrijtje van de Jupiler League


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door justinhafc)

Goed nieuws voor FSC en een mooie aankoop. Hopen dat ze volgend jaar sportief gezien ook een stap voorwaarts kunnen zetten.

16 juni 2011 om 12:54

Dit is idd niet veel maar 2 seizoenen geleden stond Fortuna met 2,3miljoen nog ergens in het midden van de JL. qua begroting. Tel daarbij op dat veel ploegen sindsdien flink hebben moeten bezuinigen en Fortuna al een kleine voorsprong had door het fusie-debacle/overname door het nieuwe bestuur.

Begrotingen clubs Jupiler League, seizoen 2009-2010 (in miljoenen euro's)

RKC Waalwijk 5,5
Vvv-venlo 5,2
RBC Roosendaal 3,6
FC Zwolle 3,6
Mvv 3,4
Cambuur Leeuwarden 3,4
Go Ahead Eagles 3,2
FC Emmen 3,2
FC Den Bosch 3,1
Helmond Sport 2,6
FC Omniworld 2,5
Agovv Apeldoorn 2,5
Fortuna Sittard 2,3
Telstar 2,3
Excelsior 2,2
BV Veendam 2,1
TOP Oss 2,1
FC Dordrecht 2,1
Haarlem 1,8
FC Eindhoven 1,5

16 juni 2011 om 13:06

RKC en VVV speelden toen in de eredivisie.

16 juni 2011 om 13:53

Dan zal het een jaar eerder zijn geweest. Bedoelde aan te geven dat het idd niet veel is maar voor JL begrippen niet erg slecht en zeker aangezien de rest bijna allemaal moet bezuinigen terwijl Fortuna juist vooruit gaat.

16 juni 2011 om 14:05

Dat zal zeker een jaar eerder zijn geweest en het lijkt me niet logisch om de situatie van komend seizoen te vergelijken met de begroting (dus nog niet eens de werkelijke cijfers) van drie jaar daarvoor.
Dat Fortuna nu eindelijk weer vooruit kan is mooi, maar dat komt natuurlijk vooral omdat ze de voorbije jaren flinke stappen achteruit heeft moeten zetten, daar hebben veel andere clubs veel minder last van gehad.

18 juni 2011 om 12:29

Daar stond RBC nog 3e met 3,6 mil, en nu zijn ze Failiet, zie je toch weer wat er in een korte periode kan gebeuren...

16 juni 2011 om 12:45

Edit:

On: erg tevreden over de komst van Diaz. Het is alleen geen spits maar een Linker vleugelspeler.

Onder de beleidsmakers van TOF is de club weer op de goede weg. Eerst volledige opruiming en proberen te overleven, dat was een gok en is twee jaar op rij goed uitgepakt. Nu is het zaak langzaam maar zeker omhoog te kijke, de begroting steeds iets op te krikken, net wat betere spelers proberen te halen door slim te handelen en wellicht wat huurcontracten met Eredivisieclubs af te sluiten. Verder is de afbouw van het stadion i.c.m. de Sportzone Limburg en het gebied eromheen ook van belang. Dat gaat binnekort dan eindelijk officieel van start, hoewel je daar hier nooit zeker van kan zijn.

Goed bezig, mooie club met veel historie.

leuk voor Fortuna! ze hebben de het de laatste jaren erg zwaar gehad! mooie opsteker

Mooi nieuws, erg tevreden met Diaz als aanwinst, en in een seizoen waar vele clubs een stapje terug moeten doen schroeven wij de begroting met meer dan 10% op. Het ziet er goed uit zo, ben benieuwd naar het aankomende seizoen

Goed nieuws van Diaz en ook goed dat de club Secerovic heeft laten gaan! Een speler die niet bij ons wilt spelen zijn we liever kwijt dan rijk!

Fortuna heeft een slimme zet gedaan met Diaz. Een zeer nuttige speler die bij Cambuur meestal op de linksback positie speelde. Maar van nature een aanvaller is. Hij is snel , behendig en kan een goal maken. Hoop dat Fortuna Sittard veel plezier aan hem mag beleven

Leuk voor Fortuna en ook erg slim om Diaz te halen.. Goede speler waar Fortuna veel plezier aan gaat beleven!

Tof!

16 juni 2011 om 13:10

Is het feit dat hij bij jullie vrij weinig gescoord heeft te verklaren doordat hij veelal linksback heeft moeten spelen? Denkelijk door een betere speler op de linksbuiten/linkshalf positie.. Verder denk ik ook wel dat Diaz een prima versterking is voor Fortuna. Een extra middenvelder en rechtsbuiten zou er nog wel bij kunnen, 2 spelers die wel echt iets toevoegen (huurlingen uit de Eredivisie wellicht?)

16 juni 2011 om 13:14

Ik vind iemand die 6 keer scoort en 4 assists geeft toch al een waardevolle aanwinst. Zeker als ik lees dat hij veelvuldig als linksback heeft moeten spelen bij Cambuur. Komt natuurlijk mee op terwijl de Vries de bal controleert en doorspeelt op de inkomende speler.

16 juni 2011 om 13:27

Speelde vooral laatste seizoen als linksback.. Was een reden ja!

Diaz is zeker een erg nuttige speler. Was de laatste 2 seizoenen 1 van mijn favorieten bij Cambuur. Jammer dat hij niet blijft. Gaat Fortuna veel plezier aan beleven.

Diaz zocht een club in het zuiden/belgië las ik net. Dan hebben wij geluk gehad hiermee. Een speler die ons aanvallend een stuk sterker maakt, zeker vergeleken met wat wij op die positie de laatste jaren daar hebben zien rondlopen. Hopelijk komen er nog een aantal van deze versterkingen bij, dan hoeven we ons volgend jaar eens niet bij de degradatiekandidaten te scharen. De geluiden zijn in ieder geval positief. Gezonde bedrijfsvoering begint dan toch z'n resultaten op te leveren.

Are you watching Hans Erkens?

16 juni 2011 om 17:26

Ik vraag me ook altijd af wat Erkens denkt als hij zo'n berichten leest. Volgens hem zou Fortuna failliet gaan en was een fusie de enige mogelijkheid. Nu de financieen al bijna 2 jaar goed onder controle zijn hoop ik dat Fortuna dit jaar ook op het veld eens van zich af gaat bijten. Het aantrekken van Diaz lijkt in elk geval een goede stap in die richting.

Mooi voor Fortuna, sympathieke club. Diaz is volgens mij een goede voetballer, hier in Den Bosch was hij in ieder geval altijd wel gevaarlijk. Ik had hem ook graag hier zien spelen.

''de zomerstop is weliswaar aangebroken''

Hier is een zomerstop toch voor?

Ik hoop echt dat Fortuna snel weer ''mee gaat doen'' in de Jupiler Leaugue. Want elk jaar spelen tegen degradatie is ook niks.

18 juni 2011 om 12:52

Dat zal met stappen moeten gaan, aangezien Fortuna niet opeens van plaats 16 naar plaats 6 zal gaan. Heb echter wel het idee dat er dit seizoen redelijke spelers komen naar Fortuna, en met Wagemakers heb je weer wat ervaring erbij in een zeer jonge spelersgroep. Ik verwacht dat hij samen met Ricksen de ploeg op sleeptouw gaat nemen. Ik denk dat de verdediging nu wel redelijk staat, maar er zullen zeker nog een paar kwalitatief goede spelers moeten komen, vooral op het middenveld.

Ongelooflijk wat het bestuur van Fortuna allemaal paraat maakt, hiervoor niets dan lof! Hopelijk dat we nu eindelijk omhoog kunnen

Stolte was vaste wisselspeler bij FC Emmen, is alleen snel maar kan voor de rest weinig tot niks. Fortuna zet hem niet in verdediging dat kost je allemaal tegendoelpunten..

Ik ben zo trots op mijn club. Vorige jaren kwamen altijd van die buitenlandse proefspelers. Niemand wist iets van die speler en 2 weken daarna vertrokken ze weer omdat ze afgetest waren. NU in 1 week tijd heeft Fortuna 4 spelers erbij gehaald en is Fabio Carraciolo vertrokken bij Fortuna en is naar Vise gegaan(belgische 2de klasser).

Fortuna is op de goede weg maar we zijn er nog lang niet.

Stolte die ken ik niet echt maar Diaz en Wagemakers zijn goede versterkingen voor Fortuna. Vooral Wagemakers heeft veel ervaring op het hoogste niveau in Belgie. Hij speelde vorig jaar nog meer dan 20 wedstrijden voor Sint Truiden dat in de middenmoot van Belgie eindigde.

Diaz een goeie versterking voor fortuna en die wagemakers is denk ik ook niet zo slecht en heeft een hele boel ervaring ik vraag me af waar fortuna zal eindigen volgend seizoen .

Leuk voor Fortuna dat ze enkele versterkingen erbij krijgen. Hoop dan ook dat is de play offs voor promotie halen. En als dat dit jaar die lukt dan maar volgend jaar.

Verder moet ik zeggen dat ik Fortuna de stoerste goals van de hele Nederlandse profcompetitie hebben! Ik houd echt van die goals! Maarja, dat is wel een beetje off topic.

18 juni 2011 om 15:46

De mooiste goals? Als in doelpunten? Of Doelen?
Wat is er zo mooi aan?

Fantastisch beleid hebben ze de afgelopen jaren gevoerd.
*geen cent uitgegeven die ze niet hadden,
*plannen gemaakt voor verschillende scenario's
*spelers die ondanks de waarschijnlijke ondergang trouw zijn gebleven een jaar de kans gegeven om te blijven, gevolgd door een nieuwe selectieronde deze zomer.

Wel jammer dat ze nu op redelijk amateuristische wijze afscheid moeten nemen van de spits(wel verstandig) en dat tot op heden het sportieve succes minimaal was.
Wat niet is kan nog komen

De poll. Hoezo Fortuna Sittard in het linkerrijtje ze zijn bijna gedegradeert en die aankopen zijn niet goed genoeg om Fortuna in het linkerrijtje te krijgen maar natuurlijk m welooi nieuws, erg tevreden met Diaz als aanwinst, en in een seizoen waar vele clubs een stapje terug moeten doen schroeven wij de begroting met meer dan 10% op. Het ziet er goed uit zo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 16 november
Internazionale heeft een bod van van Manchester United op Milan Skriniar geweigerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren