Boateng levert contract in: 'Alleen lekker weer is niet voldoende'

Donderdag, 9 juni 2011 om

George Boateng blijkt een echt onvervalst voetbaldier te zijn. De voormalig Oranje-international verruilde vorig jaar zomer de Premier League om in Griekenland de nadagen van zijn voetbalcarrière te beleven. Veel lol heeft Boateng daar echter niet beleefd en zodoende levert hij na één seizoen zijn tweejarige contract alweer in. “Alleen lekker weer is niet voldoende”, aldus de middenvelder.

In gesprek met Voetbal International laat hij weten spijt te hebben van de overstap. “Het niveau, de mentaliteit, het was gewoon niet wat ik verwachtte. De club had er wel begrip voor. Voor iemand die jarenlang in de Premier League heeft gespeeld is het verschil te groot. De Griekse topclubs zijn van goed niveau, maar de rest is gewoon minder”, zo heeft Boateng (35) hoogstpersoonlijk ondervonden.

Ook buiten het veld voelde Boateng zich in Griekenland allesbehalve op zijn plek. “Alles valt of staat met het voetbal, maar Xanthi ligt wel erg ver van alles vandaan”, aldus de Rotterdammer. “Voor een stadsmens die Londen of Rotterdam gewend is, is alleen lekker weer niet voldoende. Wat ik mezelf verwijt is dat ik vooraf te weinig onderzoek heb gedaan, bij een volgend avontuur zal ik die fout niet meer maken.”


Poll

Feyenoord moet proberen om George Boateng terug te halen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door FasjeGago)

feyenoord moet hem benaderen, en Fer verkopen!

9 juni 2011 om 10:56

Wat dacht je als vervanger voor Meeuwis, en Fer ernaast?

9 juni 2011 om 11:02

George is over the hill. Die moet je niet meer binnen willen halen. Hij is niet meer de George van vroeger.

9 juni 2011 om 17:52

Ik heb begrepen dat Meeuwis a) te duur was, b) feyenoord met de terugkeer van El Ahmadi en Clasie teveel middenvelders heeft en c) meeuwis zou de ontwikkeling van jonge talenten in de weg staan.

Boateng is misschien goedkoper dan Meeuwis, maar is ook een middenvelder en zou ook de ontwikkeling van talenten in de weg staan dus het zou erg vreemd zijn als ze Boateng halen.

9 juni 2011 om 11:10

Als hij de Griekse competitie te slecht vind, waarom zou hij dan voor de Nederlandse competitie kiezen? Die is niet veel beter als de Griekse.

Overigens zie ik hem met zijn ervaring wel graag op het middenveld spelen.

9 juni 2011 om 12:28

Hij gaf in het intervieuw met Feyenoord magezine aan dat hij graag zijn carriere bij Feyenoord af wil sluiten. Hij lijkt mij ook wel een aanwinst, voor op de bank. George brengt veel ervaring mee en dat is wel nodig aangezien alle ervaren mensen vertrekken.

9 juni 2011 om 12:25

hij is 35.....

Ik weet niet hoe goed hij nog is, aangezien ik hem het afgelopen jaar niet heb zien spelen. Maar in zijn tijd bij Feyenoord en in de PL was hij zeker een goede voetballer.
Misschien wat oud en over the hill, maar mocht dat niet zo zijn is het welliht toch interessant voor Feyenoord om hem aan te trekken in de rol van Meeuwis zeg maar. Ervaren kerel erbij op het middenveld, die de jonge jongens op hun plaats zet.

Wel vraag ik me af wat hij nog aan salaris wil verdienen, maar aangezien hij zijn contract inlevert en lekker wil voetballen zal dat wel meevallen.

9 juni 2011 om 12:24

Als Meeuwis al te duur is voor Feyenoord, zullen ze het salaris van Boateng ook niet op kunnen brengen lijkt me. Daarbij is hij al 35 dus hadden ze beter Meeuwis nog een jaartje kunnen huren.

9 juni 2011 om 12:33

Je weet toch niet wat Boateng in wil leveren? Hij levert zijn contract in bij een club omdat hij nog lekker wil voetballen. Wellicht wil hij wel een hoop inleveren om zo af te sluiten bij zijn oude club!

Come oann George, doe nog een jaartje FR !!

George Boateng beschikt over genoeg ervaring waarmee hij dit jonge Feyenoord prima zou kunnen sturen. Vooral nu ook Tomasson gestopt is. Laten we eerst maar eens zien wat Boateng verder nu zelf wil.

9 juni 2011 om 09:57

Zelf wil hij graag terugkeren bij Feyenoord. Heb ik laatst nog gelezen in Feyenoord magazine waar een interview in stond met hem. Hij gaat zichzelf alleen niet aanbieden omdat hij vind dat dat niet hoort. Feyenoord moet hem benaderen en dan komt hij zo goed als zeker want volgens mij hoeft hij niet eens zoveel te verdienen dan.
Owja hij voegde er nog aan toe: Kan ik ook eens met de helicopter het veld op gebracht worden, desnoods betaal ik die helicopter zelf

9 juni 2011 om 12:18

Lijkt me goed voor Feyenoord om hem erbij te hebben. Een brok ervaring en hoewel ik hem afgelopen jaar niet heb zien spelen kan ik me niet voorstellen dat hij het niveau niet meer heeft om in de eredivisie te spelen.

9 juni 2011 om 11:11

Ervaring is niet genoeg, hij moet ook nog fysiek sterk zijn en het team nar een hoger nievau kunnen pompen. Ik betwijfel of hij dat nog kan.

Feyenoord moet zeker weer niet in de fout gaan door oudere spelers te kopen.
Kijk naar Tomasson, heeft niet alles meer kunnen brengen en alleen geld gekost.
Feyenoord moet blijven bij hun standpunt en gewoon jonge jongens de kans geven.

9 juni 2011 om 10:00

Met alleen jonge jongens red je het niet. George kan voor dit Feyenoord nog heel belangrijk zijn, zoals Meeuwis dat ook redelijk is gebleken. Zowel op als naast het veld.
Daarnaast wil George graag terugkomen. Hij is transfervrij en hij heeft zn schaapjes al op het droge..

9 juni 2011 om 10:00

deze speler is gratis af te halen...
en een beetje een oudere speler kan geen kwaad!

9 juni 2011 om 10:19

@jaxxie.. Jah feyenoord begon op een bejaarde huis te lijken met al die oude helden die terug kwamen.maar daar win je niks mee,feyenoord moet eens omgaan met de jonge spelers en gewoon 1 hooguit 2 oude spelers erbij laten en af en toe mee laten doen om mentaal sterker te worden en meer niet.

9 juni 2011 om 11:18

@djami, hoeveel oude spelers lopen er nu nog rond nu Meeuwsis weer is vertrokken en ook de Cler, v Dijk en Tomasson zijn vertrokken?

Boateng mag wat mij betreft best gecontracteerd worden indien Fer vertrekt, eerder heb je hem niet nodig.

9 juni 2011 om 11:34

Niet relevante vraag als je las wat ik zei.
Feyenoord Begon op een bejaarden huis te lijken,betekent dus niet dat ze er nu nog zijn he'.
Maar er zijn dus alleen 2 spelers nog over boven de 30.de cler 31,en V.dijk 41.


Boateng mag van mij ook naar feyenoord want ik zei al 1 of twee oude spelers erbij zou goed zijn.

9 juni 2011 om 16:10

De Cler en Van dijk zijn ook weg Dus de oudste speler is nu denk ik Dani Fernandez? Die is ergens rond de 28 jaar, dan heb nog Vlaar (26), Bahia (25/26), El Ahmadi (25), Cisse (25) dan houd het wel op met de ervaring.. George kan je er nog wel bij gebruiken voor een jaartje als die weinig salaris vraagt, zie Denny Landzaat, Kenneth Perez die haalde het niveau ook nog makkelijk de laatste jaren op 34/35 jarige leeftijd

9 juni 2011 om 10:50

@jaxxie Ik ben het 100% met je eens! Deze man is al 35, zal heel misschien nog 1 jaar meekunnen, maar op welk niveau is niet duidelijk. Het is namelijk niet voor niets dat hij bij een totaal onbekende Griekse club speelde. Het niet als Cocu, Rijkaard of Stam die terugkwamen van Barcelona en AC Milan.
Ik denk tevens dat Feijenoord erg moet oppassen dat ze niet weer de fout ingaan zoals 4 jaar geleden. Toen werd de ene na de andere bejaarde naar de club gehaald, miljoenen zijn uitgegeven aan salarissen en wat hebben ze ermee bereikt? Niets...
Ik zou als ik Feijenoord was deze man lekker links laten liggen. Er zijn vast betere geroutineerde spelers die nog langer meekunnen, beter zijn en ook voor Feijenoord willen spelen.

9 juni 2011 om 12:30

@ Jaxxie

Inderdaad, het is nog maar net geleden dat al die oudjes naar Feyenoord kwamen voor onverantwoorde salarissen, dat is mede de oorzaak van de situatie bij Feyenoord nu. Met die gebeurtenissen in het achterhoofd begirjp ik niet dat men nu pleit voor de komst van een 35 jarige speler die nu bij een Griekse onbenul speelt en daarvoor bij Hull City zat. Heus, de PL is een hele sterke competitie maar als je bij een degradatiekandidaat speelt daar dan is dat ook niet alles. Hij is allang over zijn top heen.

Petersen:

Heel slim, jong talent verkopen !! Heb jij Boateng het laatste jaar zien voetballen ?? Ik niet in ieder geval. Feyenoord heeft de laatste jaren veel succes gehad met het kopen van oudere voetballers niet. Gewoon zo door blijven gaan dan komt Feyenoord er nooit bovenop !!

9 juni 2011 om 10:11

Het voornaamste probleem bij die oudere spelers was het salaris dat ze opstrijkten. Als Boateng bereid is concessies te doen mbt de financiën, dan kan hij zeker wat toevoegen aan de selectie van Feyenoord. Na de lozing van de oudere, dure generatie is er gebrek aan ervaring en dat kan hij mooi opvullen. Dit hoeft niet ten koste te gaan van Fer, want dat ben ik met je eens: die moeten ze nog houden.

9 juni 2011 om 10:15

Wat moet je dan???? Met alleen jeugd, hoe goed ook, ga je het niet redden.
En ook als Boateng niet veel zou spelen, kan hij met zn ervaring, de jonge jongens beter maken.
En niet geheel onbelangrijk...............hij is gratis!
Zou het een goede optie vinden als Fer vertrekt.
Ik denk dat petersen dan ook bedoeld, dat het een mooie optie is, als Fer niet wil bijtekenen, dat je hem dan beter nu kan verkopen, en dat je boateng dan gratis op kan halen.

9 juni 2011 om 10:20

juistem jij snapt m!
alleen als Fer niet bijtekent moet je hem verkopen!
als hij wel bijtekent heb je een mooi blok, boateng-fer, dat zie ik wel mooi in...

9 juni 2011 om 17:55

Feyenoord presteerde met oudere spelers als Makaay, van Bronckhorst, Hofland en Tomasson beter dan met de jonge groep van afgelopen seizoen. Het probleem van het halen van oudere spelers zijn echter de kosten

Iemand enig idee hoe hoog de schuld van Feyenoord op dit moment is? Als je 5-6 Miljoen voor Wijnaldum krijgt is die volgens mij al bijna afbetaald of heb ik het bij het verkeerde eind?

9 juni 2011 om 10:15

Was het maar zo'n feest. helaas is de schuld nog steeds er hoog. Volgens mij sowieso nog meer dan 20 miljoen. Met het verkopen van spelers schiet Feyenoord kwa schulden last ook niet heel veel op tenzei er echt grote bedragen betaald worden. Probleem is dat bijna alle eigen jeugdspelers nog in talentpools zitten waar mensen in geinvesteerd hebben. Een groot deel van de transfersom gaat dus naar deze mensen toe.

9 juni 2011 om 11:13

De mensen krijgen alleen hun inleg terug, alleen is dat wel tweeëneenhalve ton. Maar je houdt bij een verkoop van Wijnaldum voor zes miljoen echt wel een paar miljoen over.

Ik denk dat er voor hem nog weinig avonturen in het verschiet liggen. Misschien het einde van zijn carriere bij Feyenoord maken. Het zou een mooi afscheid zijn voor dezer speler.

Ik ben geen Feyenoordfan maar ik zie er persoonlijk wel heil in voor Feyenoord om hem te halen, ligt er een beetje aan hoe het afgelopen jaar voor hem is gegaan daar in Griekenland maar in zijn laatste jaar in Engeland vond ik hem erg goed, hij was ook erg belangrijk daar en ik snap ook niet dat hij daar moest of wou vertrekken.

Bel die man op, laat hem een weekje meetrainen en baseer je dan op zijn fitheid, naar aanleiding van mijn ervaring met hem in de PL vind ik dat zijn voetballend vermogen op zijn positie en zijn mentaliteit buiten keif staat, dat is ook wel nodig als je in de PL bij een degradatiekandidaat hebt gevoetbald.

Ik ben niet echt bekend met de financien van Feyenoord.. Maar als ze hem kunnen betalen, is het denk ik wel een goede speler. Een speler met een bak ervaring. Kan natuurlijk ook nog wel aardig een balletje trappen, hij heeft niet voor niets in de PL gespeeld.

Zolang deze jongen niet teveel eisen heeft is het een prima versterking en verlengstuk voor Mario been richting die jonge jongens, hij weet precies hoe de voetbalwereld in elkaar zit naar die jaren in Engeland,.

daarnaast kan die misschien al een begin maken met zijn trainersdiploma als die daar behoefte aan heeft.

Het artikel is niet zo handig opgesteld. Ik weet nog steeds niet bij welke club in Griekenland Boateng zat. Er wordt alleen maar gesproken over Xanthi (stad/dorp) en Griekenland, maar nergens staat een vermelding van de club (het logo kan ik helaas niet herkennen)

9 juni 2011 om 10:44

Zo heet ook de club ook, AO Xanthi.

9 juni 2011 om 10:57

Alright, thnx. Toch vind ik dat het in het artikel had moeten staan.

9 juni 2011 om 11:34

Rechts in beeld (onder je inlognaam) staat een competitieschema.
Daar kun je ook zien over welk team het gaat, in dit geval is de naam van de club: AO Xanthi dikgedrukt.

Boateng tja ik weet niet of hij Feyenoord nog een niveautje hogerop kan brengen.
Overigens denk ik dat zijn salaris ook niet mis zal zijn.

9 juni 2011 om 12:19

Dat zie ik niet op mijn mobiele telefoon

Ik zou hem best eem jaartje in utreg willen zien spelen kijken wat ie nog kan misschien een presatiecontract annbieden

Feyenoord, geef deze beste man een pay if you play contractje. Heeft de nodige ervaring in een topcompetitie, en denk dat de jonge jongens daarom erg tegen hem op kijken. Momenteel is er in de Feyenoord selectie na het stoppen van Tomasson namelijk niemand meer die in een top competitie heeft gespeeld.

Research... Had hem idd een hoop elende kunnen besparen.
Laat dit een les zijn voor andere spelers

Misschien kan hij bij een Eredivisionist tijdens de voorbereiding van het nieuwe seizoen meetrainen.
Dan weten de clubs meteen hoe het met zijn kwaliteiten en conditie gesteld is.

Ik zie dat meerdere leden hier Feyenoord noemen.
Opzich is dat geen slecht idee, maar natuurlijk niet als de ''grote vervanger van Fer''.
Daar is hij te oud voor.
Een vervanger moet je halen met oog voor de toekomst en George zit aan het einde van zijn loopbaan lijkt me.

Waar hij ook heen gaat, wens hem iig veel succes.

Feyenoord!?? Pak AUB de kans om wat ervaring binnen te halen.boateng mooi fungeren als Mentor...remeber Frank Rijkaard bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AO Xanthi

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. KarasalidisVerdediger130
M. TerkiMiddenvelder130
SturgeonMiddenvelder122
A. KovačevićMiddenvelder121
EduardoMiddenvelder123
L. SosaVerdediger110
V. RennellaAanvaller110
Voor de complete selectie: Clubpagina AO Xanthi.

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Zinédine Zidane wil ver gaan voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren