FA weigert uit protest te gaan stemmen voor nieuwe voorzitter FIFA

Donderdag, 19 mei 2011 om

De Engelse voetbalbond (FA) zal op 1 juni, als bekend gaat worden wie zich de komende vier jaar de voorzitter van de wereldvoetbalbond mag noemen, geen stem uitbrengen. Beide kandidaten, huidig FIFA-preses Sepp Blatter en uitdager Mohamed Bin Hammam, zijn volgens de Engelsen ongeschikt.

/

“Het bestuur van de FA heeft vandaag besloten om zich te onthouden van stemmen voor het voorzitterschap van de FIFA”, luidt donderdag het officiële statement van de Engelse bond. “Er zijn verschillende voorvallen, zowel in het recente verleden als momenteel, die het voor de FA moeilijk maken om voor één van beide kandidaten te kiezen”, aldus de Engelsen.

Engeland viste achter het net in de strijd om de organisatie van het WK in 2018, naar verluidt omdat er vanuit Groot-Brittannië veel kritiek was op de FIFA en op enkele leden van het uitvoerend comité, dat uiteindelijk bepaalde in welk land het toernooi om de wereldtitel zal plaatsvinden. Engelse media beschuldigden FIFA-leden van corruptie, hetgeen onlangs werd herhaald door voormalig FA-preses Lord David Triesman.


Poll

Wie zou de nieuwe voorzitter van de FIFA moeten worden?


35 reacties (laatste reactie door Peerk)

Ik vind het erg flauw om tegen iemand te stemmen omdat jezelf, om wat voor reden dan ook, een verkiezing niet hebt kunnen winnen. Dan ben je in mijn ogen net zo slecht als de Fifa zou zijn.

19 mei 2011 om 16:34

Dus ? Beide kandidaten vinden zij ongeschikt dus dan maar niet stemmen logisch toch. Je wilt niet iemand hebben die er enkel zit om aandacht van de pers te krijgen, je wilt ook niet iemand hebben die nog in het stenentijdperk leeft en weigert de modenisering van voetbal toe te laten.

FA staat bovendien totaal in haar/zijn recht. Nu de rest nog het voorbeeld volgen.

Zeg nou zelf alles beter dan Blatter ..

19 mei 2011 om 16:34

Wat je zegt klopt niet...
Ze stemmen totaal niet dus ook niet tegen iemand...

19 mei 2011 om 16:36

Ik heb het verkeerd getypt. Maar ik hoop dat je de strekking van mijn mening begrijpt.

19 mei 2011 om 16:38

gelukkig kan je je reactie aanpassen...
dan snapt iedereen het

19 mei 2011 om 16:44

Als ze nu iets verder lezen dan zullen ze het ook begrijpen.
Niet stemmen of tegen stemmen om deze redenen is voor mij eigenlijk hetzelfde in deze situatie. Ze hebben gewoon problemen met de Fifa en ze laten zich hierdoor gewoon kennen. Qatar en Rusland hebben de Wk's gekregen en daar moeten ze gewoon mee leren leven in plaats van een wrok te koesteren.

19 mei 2011 om 16:36

Anders lees je het artikel nog eens.... De FA stemt op geen van beiden.

OT: Tja, ik weet niet hoe het precies zit maar het is hun goed recht om niet te stemmen toch. Tenzij ze verplicht zijn, maar dat weet ik niet.

19 mei 2011 om 17:48

Ze vinden beide kandidaten ongeschikt. Dus ze gaan niet op iemand stemmen omdat ze tegen de andere zijn.
Ik dacht ook waarom stemmen ze dan niet tegen hun, maar in de tekst staat de antwoord al (ze vinden beide ongeschikt)

Het zou echt waanzin zijn als Blatter nu nog herkozen gaat worden, dan moet echt het geloof in de Fifa worden opgezegd en gewoon zelf een organisatie maken met de grote landen.

19 mei 2011 om 16:34

Ja en dan zul je zien dat Blatter het nog voor elkaar krijgt om daar met een paar zakken geld de baas van te worden.. Die man is niet weg te krijgen..

ik kan het me wel voorstellen.. als gewoon meer landen dit voorbeeld volgen ziet de Fifa misschien eindelijk in dat het zo niet verder kan. Hoe meer landen zich net zoals Engeland (toch geen 'kleintje') gaan gedragen zal er alleen maar sneller iets veranderen lijkt mij

Ik heb al tijdenlang hier op VZ verkondigd dat alle bonden zich niks meer van de Fifa moeten aantrekken. Gewoon lekker je eigen competitie beginnen met je eigen regels. Je neemt van iedere club de voorzitter en meest vooraanstaande supporter en die mogen dan je land of bond vertegenwoordigen.

De regels etc heb je al je kunt ze dan zelf aanpassen en stemmen over welke regel wel of niet blijft of word aangenomen. Op die manier zal je een akkoord bereiken waar iedereen tevreden mee is en je hebt geen stomme mensen die vinden dat het voetbal voetbal moet blijven ofzo. Want voetbal van vroeger is geen voetbal meer van nu.

Zodra je die samenwerking hebt en de Fifa gewoon laat vallen kunnen zij geen inkomsten meer generen en zullen zij zich dus moeten aanpassen en zijn de rollen ineens omgedraaid. Het enige aan dit leuke fantasie plaatje is dat niemand het tot noch toe heeft voorgesteld want blijkbaar zijn ze allemaal (behalve de FA) er tevreden mee.

Weg met de Fifa en gelduitzuigende mensen die corrupt zijn maar niet worden aangepakt omdat er niemand is die de Fifa controleert. Ben het allang zat met hun.

Nouja

Ik vind ze beiden ook erg ongeschikt, maar je kan je ook niet onttrekken aan het feit dat Engeland zich niet erg geloofwaardig maakt met deze actie door het verlies afgelopen December.
Engeland zou eigenlijk een broederschap moeten vormen met andere groten voetbalorganisatie om tegen de Fifa te getuigen want op deze manier werkt het niet.

Goede titel VZ. dat mag ook wel is gezegd worden als we verder altijd alleen maar lopen te janken over slechte kopen.

on:
Ik vind het een begrijpelijke beslissing. Blatter is corrupt en wat moeten we nou met iemand uit een voetbal ministaatje om fifa president te worden?

Het maakt ook inderdaad niks uit wie van de twee wordt gekozen.
Het zijn de mensen achter deschermen die alles bepalen, niet de mensen die je op tv ziet.
Of het nu Blatter, Balkenende, Obama of Lionel messi is, er verandert niks aan de fifa zolang alle mensen om blatter heen er nog zitten.

Inderdaad is een nieuwe organisatie beginnen het beste, maar de Fifa is invloedrijk genoeg om dit te stoppen.

Engeland heeft al sinds 1974 moeite gehad met de Fifa toen Rous door Havelange werd verslagen voor het voorzitterschap. Ze zien zichzelf nog steeds als bakermat van het voetbal en leiden daar een bevorrechte positie uit. Probleem is dat et één lid-één stem principe nu geldt waarmee de Engelse FA exact evenveel te vertellen heeft als Samoa om maar iets te noemen. Daar heeft Havelange en vervolgens Blatter handig op in gespeeld. Zo heeft Havelange de Fifa defintief veranderd van een redelijk fatsoenlijk (zij het nie transparant) insituut in de faincniële corrupte machine die het nu is. Hij is er behoorlijk veel beter van geworden en zal het verraad van Blatter allicht hebben aanschouwd als vadermoord, maar kan niet klagen want doordat Blatter er zit zal Havelange voor altijd uit de wind worden gehouden (terwijl er voldoende bewijs is tegen hem wegens fraude, corruptie, omkooppraktijken en het fixen van wedstrijden).
Blatter trekt zich simpelweg niets aan van de FA of de Europese bonden. Hij kan ze nauwelijks paaien met dure tripjes, ontwikkelingstrajecten en leuke Dsa-tjes. Hij zal hier dus neit wakker van liggen.
Wat mij een beetje stoort ana de houding van de FA is dat het niet geheel gemotiveerd is door het belang van een schone bond. Er zit veel rancune achter. Als de motivatie echt een schone bond was, dan had men ten tijde van de verkeizing voor het WK 2018 niet zo krampachtig gedaan omtrent de Panorama documentazire end an had men die extra stap gezet door een gewichtige tegenkandidaat in de strijd te gooien.
Kortom, het lijkt leuk voor de bühne, maar heeft geen enkel effect en niemand die er wakker van ligt.

Misschien hadden de Engelsen zélf een kandidaat kunnen voordragen. Van Blatter weten we inmiddels zeker dat hij ongeschikt is!! Maar als ik het goed begrepen heb gaat de Knvb deze Zwitser opnieuw steunen; zijn die knvb-bobo's ook uit op een leuk baantje (geschonken door Blatter)?? Bah bah wat een corrupte organisatie, die fifa. En de knvb doet er vrolijk aan mee!

Engeland en FA tonen zich door dit gedrag gewoon een slechte verliezer.

Ofwel legt men zich neer bij de door hen nadelige uitslag, ofwel komt men hele concrete duidelijke bewijzen dat er wel degelijk gesjoemeld werd met de toewijzing van de Wk's.

Opgedondert met die Blatter, kogel door zijn kop moet ie hebben, is heel de wereld blij, behalve afrika dan.

Het zou me niet eens verbazen als blijkt dat Blatter Mohamed gevraagd heeft om zijn tegenstander te zijn, zodat het lijkt dat er concurrentie is. Mohamed was dan wel licht kritisch zijn over Blatter, maar dit kan onderdeel van het spel zijn. Ik vind het namelijk te toevallig dat de enige 'vijand' van Blatter komt uit Qatar.

19 mei 2011 om 17:01

Dat is nou precies wat ik ook dacht.

Het schijnt dat deze 2 dikke maatjes zijn. Blatter heeft er voor gezorgd dat het wk in qatar terecht komt en dan zou het echt een mes in de rug zijn dat Bin Hammam hem opeens van de troon wil stoten. Als het Bin Hammam het niet lukt om hem van de troon te stoten, dan zou Blatter hem hard terug kunnen pakken door het WK toch niet door te laten gaan in qatar vanwege de ''warme weersomstandigheden''.

Nee ik denk echt zoals Jelle zegt dat het doorgestoken kaart is en iedereen trapt er in behalve de FA. Jammer dat de rest van de voetbalbobo's het voorbeeld van de FA niet volgt en zijn mond open trekt.

Ben het helemaal met de FA eens, de Fifa is naar mijn mening gewoon een corrupte bende dat alleen geld ruikt!

Als ze het allebei geen geschikte mannen vinden, zoek dan zelf iemand die je naar voor kan schuiven als kandidaat.

Moet wel zeggen dat Blatter niet meer serieus is te nemen. Dus ben zelf ook erg tegen de Fifa en er moet een land opstaan die iemand anders naar voor schuift.
Maar die zal toch niet winnen door de corruptie.
Als ik er zo over nadenk is het best een laatste kwestie.

Niemand wil Blatter, maar door corruptie blijft hij en iemand anders kandidaat stellen is ook geen optie want die wint toch niet met de corruptie. Het word dus wachten totdat deze man zichzelf eindelijk te oud vind om door te werken.

19 mei 2011 om 17:00

Hoeveel mensen telt ons aardkloot?

Nou, pak die er allemaal bij, trek er daar een van af en je hebt het aantal meer geschikte kandidaten.

19 mei 2011 om 17:01

Maar er zijn volgens mij een hoop regels om je zelf kandidaat te stellen.

Goed dat er eindelijk iemand wat doet tegen deze corrupte organisatie, erg jammer dat het de enige is zo ongeveer.

Prachtig dit. Ik hoop dat de Knvb en andere associations dit voorbeeld volgen en niet stemmen. Want een corrupte Zwitser en een Qatari zijn beiden natuurlijk ongeschikt om de Fifa te leiden.

Weetje wat het probleem is? Er zijn ongetwijfeld een aantal zeer goede kandidaten aanwezig, maar niemand haalt het ook maar in z'n hoofd om aan het roer te staan van een smerige corrupte bende! Wie wil er nou voorzitter zijn van de Fifa? Je wordt dan gewoon een uithangbordje van een corrupte bende.

Ik vind het gewoonweg schandalig dat er nog steeds geen camera beelden worden gebruikt bij wedstrijden. Dit gebeurt al jaren in de NBA en het heeft keer op keer aangetoond dat het objectief is en gewoon ongelofelijk goed werkt. Maarja, er valt geen winst mee te maken voor de heer Blatter, dus laten we het maar gewoon uitstellen tot nooit. Wel zo winstgevend. Oh maar dan wordt iedereen toch ontevreden? Nou, dan zegt meneer gewoon elk jaar 'camerabeelden en apparatuur te zullen overwegen', om er vervolgens niks meer mee te doen of te zeggen dat de 'techniek nog niet goed genoeg is'.

Jullie hoeven het niet met mij eens te zijn, maar van mij mag de hele Fifa opdonderen!

Blatter was toen niet blij met die beschuldiging over corruptie, maar heeft die miljoenen (wellicht gekregen van Poetin) besteedt aan onderzoek van Interpol naar corruptie. Blijkbaar als je de waarheid zegt over de Fifa kost het je een WK.

Jammer dat de rest helemaal niks doet. Ze praten dat ze tegen de Fifa zijn maar achteraf stemmen ze allemaal op Blatter. Als iedereen zoals FA deed zou het gewelldig zijn van de (bijvoorbeeld) 500 stemmen zijn er alleen maar 50 stemmen gegeven.

Calimero-gedrag van de FA, maar ze hebben zeker een punt. Fifa is corrupt en dat weet de hele wereld.

19 mei 2011 om 19:40

Als ze een punt hebben, rot dan op met je Calimero-gedrag. Wees blij dat ze tenminste een standpunt innemen en niet hun kop in het zand steken.

Superactie van de FA. Jammer alleen dat zij de enige nationale bond zijn met ballen.

Kijk, dat zouden meer bonden moeten doen. Als alle invloedrijke voetballanden die hele Fifa nou eens massaal links zouden laten liggen, echt volkomen negeren. Niet opdagen bij oefeninterlands, toernooien boycotten, helemaal niks meer voor ze doen. Dat corrupte bolwerk pak je alleen aan door ze de macht simpelweg niet te laten uitoefenen.

Goede actie van de FA, al doen ze het misschien meer omdat ze nog steeds teleurgesteld zijn dat ze het WK niet hebben. Toch mooi dat er in ieder geval een bond is die tegen de Fifa ingaat. Er zouden meer bonden moeten zijn die dit voorbeeld volgen, maar daar zullen ze wel weer te laf voor zijn, want dan krijgen ze geen centjes van Ome Sepp.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Manchester United is bereid om aankomende zomer mee te werken aan een transfer van Paul Pogba naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren