Arsenal legt voormalig Ajax-proefspeler Miyaichi vast

Zaterdag, 18 december 2010 om

Arsène Wenger heeft weer een talent aan zijn stal toegevoegd bij Arsenal. The Gunners melden op hun officiële website dat zij na de jaarwisseling versterkt wordt door Ryo Miyaichi, een Japanse aanvaller die in de zomer ook nog stage liep bij Ajax. In Amsterdam brak hij echter zijn kuitbeen, waardoor die proefperiode al snel afgebroken moest worden.

De inmiddels achttienjarige Miyaichi was voor zijn stage bij Ajax ook al op proef geweest bij Arsenal en liet destijds een goede indruk achter op Wenger. Nu de aanvaller weer zo goed als fit is, heeft de Fransman besloten om de Japanner een contract aan te bieden. In januari 2011 zal hij naar Engeland trekken; Miyaichi komt over van de Chukyodai Chuyko High School.

“Ik ben blij dat Rio in het nieuwe jaar naar ons toekomt”, zei Wenger op het digitale thuis van zijn werkgever. “Hij liep in de zomer stage bij ons en heeft veel potentie, wat bij meerdere clubs in Europa was opgevallen. Ik kijk ernaar uit om hem te helpen met het verder ontwikkelen van zijn talent.” Het is niet bekend of Miyaichi ook direct voor het eerste elftal gehaald wordt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door Tombzer)

Pijnlijk voor Ajax als dit dalijk een toppertje wordt. Waarom laten ze hem dan niet terugkomen als hij weer fit is? Dan zullen ze wel geen groot talent in hem hebben gezien.
Trouwens niks van gehoord dat hij destijds bij Ajax op proef was.

18 december 2010 om 14:30

ja hij is net fit en arsenal is er als de kippen bij om een contract te geven dus terughalen is geen optie natuurlijk...
waarom zou je nog ergens stage gaan lopen als je een contract bij arsenal kunt tekenen?

hier is ajax niets te verwijten...

18 december 2010 om 14:42

Dit is een meesterzet van Arsenal. Zoek die jongen maar even op, geweldige voetballer. Die kan echt alles met een bal, Ajax heeft enorme pech gehad dat hij toen geblesseerd raakte want elke club zou zo'n geweldige speler een contract aanbieden. Echt heel slecht nieuws want ondanks dat Ajax zo'n jongen nooit langer dan 3 jaar zou kunnen behouden zou die echt veel geld opleveren. Ik ben zelden zo lyrisch over een speler als over deze Japanner, supertalent.

18 december 2010 om 14:44

Waarom pijnlijk, ken je feiten.

Bij Ajax heeft hij, los van zijn opgelopen beenbreuk, geen indruk kunnen maken. Als je dan twijfelt moet je hem, hoe gecharmeerd Arsenal ook is, gewoon niet halen. Uiteindelijk staat hij jongens van je eigen kweek in de weg en dat zijn tegelijk ook je cultuur bewakers. Persoonlijk zie ik liever een Nederlandse jongen doorbreken op zijn plaats dan dit Jappertje die toevallig een stage komt lopen en nog eens een dik salaris gaat opstrijken. Ik denk dat bij Ajax men hetzelfde er over denk. Bij Arsenal heeft het nog nooit een reet uitgemaakt waar iemand vandaan komt terwijl zij ook eens aan wat Engelse invloeden zouden mogen gaan denken.

18 december 2010 om 14:57

Heel leuk wat je schrijft, maar om dan op het eind er weer zon dom cliché tegenaan te gooien (een totaal onterecht cliché ook nog), daar doe je jezelf en Arsenal wel erg tekort mee zeg.

Alles wat Wenger heeft gedaan in al die jaren dat hij er nou zit, is juist gericht op terugkeren naar de eigen jeugd met Engelse invloeden. Ik zou haast zeggen, ken je feiten ; )

18 december 2010 om 19:57

''bij Arsenal heeft het nog nooit een reet uitgemaakt waar iemand vandaan komt terwijl zij ook eens aan wat Engelse invloeden zouden mogen gaan denken. ''

Nee da heeft bij arsenal nooit iets uitgemaakt, mede omda we momenttel nog altijd in een multiculturele samenleving leven. Waar jedan wel fout in bent is in het feit da arsenal engelse invloeden mist
1. Arsenal is als een van de weinige engelse topclubs nog in engelse handen
2. Over engelse spelers moet je je ook geen zorgen maken
als je over wilshere, gibbs,walcott, eastmond,lansburry (uitgeleend momenteel), en ramsey beschikt en daarbij ook nog eens over een inde toekomst twee grootste engelse talenten aneke en afobe... dan ontbreekt het bij arsenal toch ook niet aan engelsen hoor..eenmisvatting die herhaaldelijk opgezet wordt... Oke, ze spelen niet allemaal samen meestal, da komt door tactiek, blessureleed , etc...

18 december 2010 om 14:33

Een speler heeft nog altijd zelf de keus . Arsenal volgt hem al langer dan Ajax en die waren al snel gecharmeerd van hem, dat hij vervolgens nog bij Ajax stage loopt zegt niet zo veel. Weinig pijnlijks aan...

18 december 2010 om 14:46

Zoals je zelf al zegt een speler kan altijd zelf kiezen, betekent dus dat hij niet gblesserd raakte ook voor Ajax had kunnen kiezen.bij Ajax heb je een betere kans op meer speeltijd als het echt zon talent is.

18 december 2010 om 14:36

Ajax was heel enthousiast over zijn functioneren tijdens zijn stage. Alleen door de blessure konden ze hem niet goed genoeg beoordelen. Arsenal had eigenlijk direct al aangekondigd om hhem een kans te geven. Als Ajax zijnde ben je dan al eigenlijk kansloos als je moet concurreren met Arsenal. De keuze van onze japanse vriend stond allang vast. Dus dit is jammer voor Ajax. Je kan dus niet spreken van pijnlijk voor Ajax.

18 december 2010 om 15:15

Dit heeft Arsenal al enkele maanden geleden geregeld toen hij daar stage heeft gelopen. Alleen vanwege zijn leeftijd kan hij pas in de winterstop overkomen. Ajax heeft hem ook een contract aangeboden, alleen heeft Miyaichi gekozen voor Arsenal. Hier kan Ajax weinig aan doen.

Is nog steeds geen garantie dat het een goede speler wordt, die een meerwaarde zou zijn. Het zou ook een hoop geregel mee brengen met een tolk en kosten... Hier moet Ajax niet rauwig om zijn, stage liep verkeerd af, dus ze kunnen hunzelf niets verwijten

18 december 2010 om 14:32

Het is ook nog maar de vraag of deze speler echt een topper word. De ontwikkeling die elke jeugdspeler onder Wenger maakt is natuurlijk fantastisch maar bij Ajax zou hij misschien hopeloos falen. Daarbij moet Ajax aan dit soort spelers niet eens willen beginnen joh. Hun eigen jeugd is echt wel goed genoeg, als je ze maar op de juiste manier gebruikt. Frank De Boer heeft met jeugd gewerkt dus die weet wel hoe dat het beste kan. En liever eigen jeugd die van C1 of E1 al spelen in de Ajaxopleiding dan allerlei buitenlandse spelers in A1 zetten en laten rijpen in Jong Ajax om vervolgens te laten debuteren in het eerste. Daar moeten ze juist vanaf.

18 december 2010 om 14:37

Precies, hopen dat er eens een goede aanvaller doorbreekt bij Ajax. In mijn geheugen is de laatste nog altijd Patrick Kluivert geweest, maar die was dan ook gewoon een alleskunner.

Ze moeten in de jeugd eens gaan kijken naar spelersontwikkeling. Het is natuurlijk leuk als je elk jaar alles wint, maar ze moeten vooral klaar gestoomd worden voor het eerste team en vooral de eigen ontwikkeling moet beter begeleid worden. De laatste jaren is er nog niet echt een gouden speler door gebroken, de laatste was Sneijder.

18 december 2010 om 14:45

Klopt ben ik helemaal met je eens. Ik denk dat ze door al het geld wat ze hebben verdient. gewoon in verkeerde zaken hebben gestoken. In de technische staf, in de salarissen, bonussen, premies, lease auto's en ga zo maar door. Ze hadden beter alles kunnen steken in de jeugdopleiding om die nog beter te maken, want bijna elk jaar brak er wel een speler door die van meerwaarde was voor het team. Nu heb je die twijfelgeval spelers waarvan je je afvraagt of ze het wel gaan halen.

Ik hoop toch dat Rodney Sneijder de kans gaat krijgen om te spelen. Heb hem aantal keren zien spelen, die man heeft vind ik zo ongelooflijk veel potentie.

Omdat ajax genoeg jeugd heeft die voorang moeten krijgen,

18 december 2010 om 14:39

Als je het leest komt het omdat hij zijn kuitbeen brak dus het had gekund dat hij hier zou spelen als hij zijn kuitbeen niet brak maarja japanners enzo in Ajax. Suk was ook wel zogenaamd geweldig maar wat doet hij nu. Je hoort niets meer van hem. ik zeg dan liever niet.

Ik weet ook niet hoe het gegaan is, misschien ging Miyaichi sowieso wel liever naar Arsenal.

18 december 2010 om 14:38

natuurlijk dat is een aansprekende competitie met een geweldig salaris, zonder echt over de toekomst en de kansen in het eerste na te denken.

18 december 2010 om 14:46

Ook het toekomstperspectief is niet mis bij Arsenal, je traint met de allerbesten, in een grote club waar vaak jeugd doorstroomt en mocht je het niet redden bij het eerste elftal zijn er altijd nog degelijke clubs die je graag willen hebben.

18 december 2010 om 14:55

niet met je eens, je traint namelijk niet met de allerbeste.je traint met 2 wereldtoppers in de vorm van cesc en van persie (mits eindelijk eens fit).trainen doe je wel met een trainer die weet hoe je aanvallend talent moet opleiden.ik denk wel dat de eredivisie wat dat betreft een beter platform is voor talenten dan de PL.

18 december 2010 om 15:00

Heel leuk dat je altijd alleen maar negatief kunt doen over Arsenal, maar een beetje objectiviteit zou je niet misstaan.

Volgens jou kun je dus maar naar 1 club gaan, omdat er maar 1 beste is? Nogal zwart wit. Ik denk dat Cesc, Nasri, Arhavin, van Persie, Sagna, Rosicky enz. wel degelijk toppers zijn, wereldtoppers zelfs.

En als er 1 trainer is die aanvallend talent stimuleert is het Wenger wel lijkt me.

Tsja dit is natuurlijk wat pech voor Ajax wat betreft die blessure. Maar als ze hem ook wilden hebben is het nog maar de vraag of ze van Arsenal hadden gewonnen. Beide hebben een goede naam qwa jeugd alleen verdien je in London natuurlijk gelijk 2x zoveel...

18 december 2010 om 14:40

ajax heeft ook goede jeugd maar die kan tegenwoordig niet tippen aan die van arsenal hoor

arsenal en barcelona hebben de beste jeugd
van de hele wereld
maar dat is mijn mening

18 december 2010 om 14:49

Beste Joshie dat is geen mening maar een feit. Ik vind eerlijk gezegd de jeugd van Arsenal nog beter dan die van Barcelona. Bij Arsenal breekt er in mijn optiek veel meer door die het niveau gelijk aan kunnen in de Epl. Bij Barca heb je maar 3/4 teams die echt weerstand kunnen bieden. Dus dat zijn dan de wedstrijden waarin je kan zien of die spelers het niveau aankunnen.

Ik hoop echt dat die nieuwe lichting van Engeland waar Wenger en Ancelotti het over hadden snel zal doorbreken. Niks is leuker dan eigen jeugd hebben en ook nog met de nationaliteit van het land waar ze in de competitie zullen gaan spelen.

18 december 2010 om 14:54

Nou heeft Barca natuurlijk wel een veel betere lichting jeugd achter de rug. Maar bij Arsenal komt er nu (in mijn optiek) zon lichting aan. Wilshere is hier een prachtig voorbeeld van.

Het zou natuurlijk ideaal zijn als er in de toekomst het hele elftal uit eigen jeugd bestaat, maar dat is een utopie denk ik. Aanvullen met jeugd van elders vind ik zelf ook mooi, wat culturele diversiteit is nooit mis. Ben ook erg benieuwd naar wat deze Miyaichi gaat doen.

18 december 2010 om 15:06

Betere lichting, mwoaah. Ik vind van niet, Wilshire, Gibbs vind ik in potentie al zoveel beter dan Busquets of Keita. Wat een techniek en overzicht hebben deze 2. En het leuke is Arsenal blijft gewoon produceren, de ene jeugdspeler na de andere. Bij Barcelona is het nu deze lichting maar het gaat weer een tijdje duren voordat zo'n lichting weer is.

En ja nouja ik moet zeggen dat Frank de boer op dit moment erg goed bezig is. Ik zie hem wel uiteindelijk enkel eigen jeugdspelers van Ajax opstellen. En ik denk dat dit talent het niet ver gaat schoppen. Teveel concurrentie die al een veel grotere voorsprong hebben. Hij zal worden uitgeleend om '' ervaring '' op te doen. En uiteindelijk denk ik word ie verkocht voor een leuk bedrag.

18 december 2010 om 15:14

Dat is onzin de jeugd van ajax kan makelijk mee met de jeugd van arsenal.
Kijk eens wat er bij arsenal speelt wat ze echt zelf hebben opgeleid?
En dan bedoel ik vanaf 14 jaar naar de top.

18 december 2010 om 15:17

Met die lichting bedoel ik Xavi, Iniesta e.d. En vergeet ook niet dat Cesc ook uit die opleiding komt. Pique is ook een wereldtopper uit eigen jeugd, ga zo maar verder. Dat bedoel ik met die lichting. Het zal moeilijk worden om die te evenaren denk ik, dat is gewoon geluk hebben.

En Arsenal is op dit moment zeker goed bezig, maar ik denk dat de écht toppers er nu pas aankomen. Ik verwacht heel erg veel van Jet, Aneke en Afobe vooral. Allemaal zelf opgeleide Engelsen die in de jeugd/reserves echt geweldige dingen laten zien.

En ik denk niet dat het mogelijk is om met alleen jeugdspelers te spelen. Je mist altijd wel iets, of je kunt altijd wel iets beters krijgen. Heel veel jeugdspelers is mooi, maar bij de wereldtop zul je het moeten aanvullen, de vijver om uit te vissen is gewoonweg te klein anders denk ik.

18 december 2010 om 15:22

wve en die lopen bij ajax nu ook rond >? En dan heb ik het niet over stekelenburg etc. En voor jouw speciale lijstje dus gibbs jet wilshere zijn daar al heel lang bijvoorbeeld. Er zijn nog een paar maar weet ze niet allemaal uit me hoofd. Maar ben benieuwd naar deze miyaichi heeft toch wel veel potentie als ik het zo van iedereen hier hoor.

18 december 2010 om 15:25

Oh zo, ja in dat geval wel. Maar vergeet niet dat Pique nog een tijdje heeft gespeeld bij Man United in de jeugd. Dus alle credits aan Barca geven voor hem vind ik ook wat tever gaan. Daarbij vind ik hem erg overschat maar dat is mijn mening natuurlijk.

Inderdaad, bij Chelsea heb je nu ook Mceachran. Heb je hem toevallig zien spelen ? Wat een speler. Dit word de opvolger van Lampard ik weet dat 100% zeker !

En dat is waar maar het kan wel. Bedoel kijk naar Ajax in het verleden. Als je een goede trainer hebt, Ala Wenger, Ferguson, Mourinho dan kan het echt wel. Is een stuk moeilijker maar des te groter de uitdaging en credits die je zult krijgen als het lukt.

18 december 2010 om 15:32

Arsenal leidt de meeste spelers niet zelf op, maar haalt ze op de leeftijd waarop al redelijk duidelijk is of iemand het gaat halen of niet. Het is slim, maar of je het aan de jeugdopleiding kan hangen? Ik denk zelf eerder aan goede scouting. Daarbij is het een werkwijze die veel kleine clubs pijn doet.

18 december 2010 om 15:34

Ja ik weet dat Pique bij united heeft gespeeld, en Cesc speelt nou bij Arsenal, maar ze komen toch bij Barca weg. En of hij goed is of niet valt over te twisten, ik ben persoonlijk wel gecharmeerd van Pique als speler.

En ja ik heb Mceachren wel eens zien spelen, niet heel vaak, maar heb een beetje het gevoel dat hij een Wilshere het Engelse middenveld gaan maken na Gerrard en Lampard. Maar zo zijn er nog veel meer spelers die ook bakken met talent laten zien, hopen voor Engeland dat het er uit komt uiteindelijk.

En Ajax in het verleden vind ik wel anders, in de tijden van nu (waar topclubs zoveel investeren) is het erg lastig denk ik. Dat het zeker voor een overgroot deel mogelijk is ben ik met je eens, en ook dat je dan zeker volle credits krijgt ook. Ik betwijfel echter of het voor 100% kan.

18 december 2010 om 15:47

@ Afcaxx,

Dat is niet waar. Dat was zeker het geval in de jaren die achter ons liggen, maar tegenwoordig niet meer. Dat kopen van zoveel jeugd was puur bedoeld om het gat op te vullen, wat ontstond toen Wenger de jeugdopleiding volledig op de schop namen.

Dat is nou plus minus 10 jaar geleden, en je ziet nou dan ook dat er spelers doorkomen die wél helemaal zelf opgeleid zijn. Zoals een Wilshere, die al op 8 jarige leeftijd bij de club kwam, of Gibbs, Jet, Lansbury enz. Dat Wenger nog toeslaat als er exceptioneel talent beschikbaar is van buiten de club, vind ik niet raar en ook niet kwalijk. Ik ben er van overtuigd dat je je jeugd altijd voor een (klein) gedeelte zult moeten aanvullen met spelers van buitenaf, om bij te blijven bij de toppers.

Blessure of niet, Miyaichi had in Londen schijnbaar al genoeg indruk gemaakt. Dus ook al had hij nog een duelletje extra mee gedaan bij Ajax. Grote kans dat hij bij Arsenal getekend had.

Niet alleen goede speler, leuke opening voor Arsenal naar de Japanse voetbalmarkt.

misschien de''park''van arsenal

dus volgend jaar arsenal-manchester united 1-0 arsenal doelpuntenmaker rio miyaichi

hopelijk een goed talent daarbij eens leuk dat er eens een ander talent komt dan een fransman

Het is sowieso al slim om een Aziatische speler te hebben vanuit een commercieel perspectief. Ik ben benieuwd wat deze jongen gaat laten zien, maar dat heb ik bij elke speler die naar Arsenal komt natuurlijk.

En schokkend nieuws: Nordtveit gaat vertrekken. Waar iedereen hem zag als een van de toekomstige topverdedigers voor Arsenal, heeft hij zijn contract niet verlengd, en zal Arsenal hem verkopen aan borussia mönchengladbach. Bron : Youngguns.com

Hier ben ik wel rauwig om zeg, ik had veel verwacht van deze man en vind het dan ook zeer teleurstellend dat hij niet bij wil tekenen, ondanks alles wat Arsenal voor hem gedaan heeft.

18 december 2010 om 14:56

@ porter : dat is altijd met talenten ze willen spelen,maar voordat ze tekenen denken ze alleen maar aan die club die naam
nordtvleit is zeker een talent en kan ook een goede worden maar
gibbsjourou,vermaelen, kolcieny,sagna,clichy zijn gewoon beter en die kun je er niet gewoon uitzetten

18 december 2010 om 14:56

Ongeduldig zelfoverschat talentje dus. Laat hem maar naar Mönchengladblach gaan. Wordt het alleen nog maar moeilijker om de top te halen. Nu móet Wenger wel een verdediger halen. Subotic pleaaaase!

Ontopic:
Apart dat zo'n, naar verluidt, groot talent toch relatief gemakkelijk is gehaald; ik vraag me af of er überhaupt wel een transfersom is betaald. Ik denk dat hij op dezelfde manier als Ramsey gehaald is. Eerst een jaartje bij de Reserves en dan je kansen krijgen in het eerste. Laten we hopen dat hij echter níet een Shawcross te verwerken krijgt.

18 december 2010 om 15:10

@ Joshie,

Clichy en Gibbs hebben er niks mee te maken, hij speelt Rb/cv/vm. En je kunt hem natuurlijk niet meteen de eerste plek geven, maar wat speeltijd in de CC had als het aan mij ligt niet misstaan, i.p.v. Squillaci of Koscielny, hadden ze ook best Nordtveit naast Djourou kunnen laten spelen. Of op VM. Maar ze waren in onderhandelingen en lieten hem daarom ook niet spelen.

@ kevinarsnl,

Dat hij ongeduldig is, is misschien waar, maar ik zou hier niet zo luchtig over doen. Het is echt een groot talent, en ik baal er van dat hij weg gaat. En hij heeft al ervaring in de duitse competitie, dus hij zal het daar ook wel goed gaan doen.

En Wenger moet helemaal niks, denk je dat hij Subotic gaat halen omdat er een jeugdspeler weg is? Ik denk het niet namelijk. Als we geluk hebben komt er een ander talent voor terug. Misschien ook niet, aangezien Miquel ook steeds ouder wordt, en Bartley er ook nog is.

18 december 2010 om 15:19

Aan een ontevreden speler heb je ook niets, en dat blijkt hij al het hele seizoen te zijn. Nou, laat hem dan maar lekker weggaan. Erg zonde, maar bij Arsenal gaat hij het toch niet waarmaken door zijn ontevredenheid.

Dus dan hebben we een geblesseerde Vermaelen, Koscielny, Squillaci en Djourou. De rest vd spelers die daar kunnen staan zijn (op dit moment) niet goed genoeg om daar te spelen of het is niet hun voorkeurspositie. Ik denk dat Wenger het niet aandurft om met 4 cb's te gaan spelen, en terecht.

18 december 2010 om 15:37

Ik hoop dat hij het niet aandurft, maar ik betwijfel het. 4 Cv's is genoeg om bij 2 blessures nog een centraal duo op te stellen, volgens mij vind Wenger dit wel prima, om dan jeugd te gebruiken als het echt nodig is.

Een extra (top) Cv zou in mijn ogen ook niet verkeerd zijn, al is het al omdat ik Squillaci niet hoog heb zitten, maar ik zeg alleen dat ik niet denk dat Wenger het gaat doen.

En iedereen is wel eens ontevreden. Voetbal is zo opportunistisch dat kan zo weer omslaan. Als hij bijgetekend had, dan had hij zomaar wat kansen kunnen krijgen, en was hij misschien zo weer gelukkig geweest met zijn positie binnen de club. Hoe dan ook, ik baal er flink van, had deze jongen erg hoog zitten.

18 december 2010 om 17:50

Ja klopt. Hij kreeg geen kans omdat hij niet wilde bijtekenen. Als hij zijn krabbel had gezet had hij zijn kansen heus wel gehad.

Jammer dat ze er niet bij vertellen dat hij al afspraken had staan met topclubs toen hij bij Ajax stage liep. Men doet nu net alsof Ajax een potentiele topper laat gaan, maar de mogelijkheid was er niet.. Hij was al met zijn gedachte bij Arsenal.. Niet onbegrijpelijk natuurlijk!

Arsenal staat erom bekend dit soort spelertjes weg te halen op vroege leeftijd, Cesc Fabregas tekende ook op 16 jarige leeftijd een prof-contract bij Arsenal, Wellington Silva komt in 2011 ook over van Fluminese hij is ook 16 jaar en een spits, ze hebben gewoon een gehaaid scoutingsapparaat bij The Gunners.

18 december 2010 om 15:12

Hij is bijna achttien (silva) niet 16. Europese clubs mogen volgens mij sowieso geen Brazilianen onder de 18 aantrekken. Hij heeft ook geen werkvergunning gekregen, dus hij zal een paar jaar uitgeleend moeten worden (spanje waarschijnlijk) of er moet in beroep nog een werkvergunning gewonnen worden. Ik hoop van wel, want hij laat een bult talent zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Barcelona staat op het punt om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Karim Adeyemi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren