Onvoorwaardelijke steun, onvoorwaardelijke liefde

Dit was een week die alleen in Rotterdam-Zuid voorkomt. Op zondag met 10-0 een pak op de broek krijgen van PSV, woensdag 3-0 winnen van VVV-Venlo en vervolgens op donderdag de vlag uithangen na een aandelenoverdracht. Dat maakt allemaal deel uit van de hectiek rondom de grote volksclub. Het is nooit rustig rondom Feyenoord, maar de supporters blijven komen.

Na de harde afstraffing in Eindhoven verwachtte de selectie een onvriendelijke sfeer bij de trainingen en wedstrijden. Dat raakte mij best wel in het hart. De spelers moeten als geen ander weten dat wij onvoorwaardelijk de ploeg steunen. Ook al lijkt het alsof Mario Been elke keer als hij met zijn selectie de bus instapt op een schoolreisje gaat, wij staan er voor ze. Onvoorwaardelijke steun, onvoorwaardelijke liefde. Het was woensdagavond het motto van Het Legioen. Feyenoord till we die! Het geeft de doorslag op ons normale leven, Feyenoord beheerst ons. En juist in deze tijden leer je je echte vrienden kennen, namelijk Het Legioen. Samen staan we enorm sterk in het leed dat we over ons heen zien komen. Niemand kan ons wat maken, hand in hand kameraden. Het klinkt ook machtig als we gezamenlijk het Mijn Feyenoord inzetten. Het gevoel dat zich dan van ons meester maakt is niet te verklaren. Net als bij de magische woorden van You'll Never Walk Alone massaal de sjaaltjes de lucht in gaan, het is automatisme en liefde.

Ik vraag me het ook wel eens af. Hoe vol zou De Kuip zitten mocht Feyenoord degraderen naar de Eerste Divisie? En eigenlijk weet ik het wel zeker. Ook dan zou de voetbaltempel aan de Maas vol zitten met tienduizenden knotsgekke Feyenoord-supporters. Wij zijn niet weg te houden bij onze club. Onvoorwaardelijke steun, onvoorwaardelijke liefde. Wat er ook gebeurt, wij houden van Feyenoord.

Het was enorm hartverwarmend, vond Mario. Enkele honderden supporters wachtten zondagavond de spelersbus op en scandeerden enkele minuten: “Mario, Mario, Mario!” Ook al maakt Been af en toe de nodige fouten, hij blijft in onze armen gesloten. En hij weet dat en waardeert ons. Zelfde voor de selectie, het maakt helemaal niets uit of André Bahia een bal knullig inlevert bij een PSV'er. We blijven hem toezingen.

Over André Luiz Bahia dos Santos Viana gesproken. Dit is de man die het allemaal wèl begrijpt. Waar een Georginio Wijnaldum zich verbaasde over de steun van het machtige Legioen, wist André waar het over ging. Als een god klom hij op de schouders van zijn medespelers en kuste hij het Feyenoord-logo voor de neus van Vak X. André snapt zoiets wel, hij is een cultheld aan het worden. Sommige spelers proberen het te forceren zoals Stefan Babovic. Maar bij André is het natuurlijker en echt. Geen woorden, maar daden. Hij snapt het wel. Het zou me niets verbazen als hij á la Patrick Pothuizen een tatoeage laat zetten met het Feyenoord-logo. Hij weet het, Feyenoord till we die. Onvoorwaardelijke steun, onvoorwaardelijke liefde.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 20 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2000+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door sluipcoach)
29 oktober 2010 om 14:19

Idem hier

Een mooi stukje waar je zo doorheen leest. Vind het prettig lezen en je gevoel komt zwaar naar boven. Echter kan dit negatief zijn als je niet oppast. Je laat de titel drie a vier keer terugkomen in de tekst: Onvoorwaardelijke steun, onvoorwaardelijke liefde. Voor mij persoonlijk doet dit wat af aan de kracht van de titel. Dat vind ik jammer. Daarnaast heb ik ook lichtelijk het gevoel dat je dit stuk misschien iets te geforceerd geschreven.

Ondanks mijn negatieve punten geef ik je gewoon drie sterren.

29 oktober 2010 om 12:56

Ik vind het juist wel wat hebben. Door de titel continu naar voren te halen benadruk je het alleen maar. En het zorgt ervoor dat er voorbeelden zijn van onvoorwaardelijke steun, onvoorwaardelijke liefde. Vind het zo wel duidelijk geschreven eigenlijk.

goed stuk en ik ben helemaal met je eens!

als ik terugdenk aan hoe bahia zn goal vierde, echt een kippenvelmoment

geweldige opmerking over: 'het schoolreisje', verder kippenvel, hoe je het bahia-moment beschrijft, nu helaas net iets minder als op dat moment zelf in de kuip.
doet niks af aan dat ik het een geweldig stuk vind, 5 sterren!

Bedankt voor alle, positieve en negatieve, kritieken. En wat de titel betreft. Zoals Dennisdew zegt, ik bedoelde het om het continu te laten terugkeren. Zodat duidelijk is dat het om onvoorwaardelijke liefde en steun gaat. En Dutchmen, ik heb het stuk in één ruk geschreven en zeker niet proberen te forceren. Ik ben blij dat het goed (lijkt) te vallen. Geeft me zeker motivatie voor meer Club Experts.

Wel leuk stukje maar (in mijn ogen) totaal niet origineel, dat vind ik jammer.

29 oktober 2010 om 14:08

Onderbouw je mening eens met argumenten. Ik wil wel weten namelijk wat er volgens jou moet veranderen. Dan kan ik dat eventueel weer meenemen in volgende stukjes.

29 oktober 2010 om 14:30

Hij geeft aan dat hij het stuk niet origineel vind. Daar kan ik hem eigenlijk ook geen ongelijk in geven, aangezien het stuk al flink uitgekauwd is. Echter beoordeel ik de stukken op zichzelf.

29 oktober 2010 om 17:40

Dat ik al 348 columns hier heb gelezen die allemaal over hetzelfde onderwerp gaan (over hoeveel jullie wel niet van feyenoord houden ondanks dat het zo slecht gaat en dat jullie je club altijd zullen blijven steunen). De jouw is in mijn ogen er een van.

Waar was trouwens al die steun in liefde in de klassieker, tegen de gehate aartsrivaal notabene, toen de ooit kolkende Kuip maar voor 3/4 gevuld was?

29 oktober 2010 om 18:22

Die wedstrijd staat op zich. De prijzen waren bij Feyenoord-ajax zo ontzettend duur dat het niet reëel was voor de gewone man om de wedstrijd bij te wonen. Ik geloof dat je voor een normaal kaartje al minimaal 40 euro kon ophoesten. Ik denk dat dat de meest voorname reden was van de lage opkomst bij de Klassieker. Verder laten de Feyenoord-supporters gewoon zien dat zij altijd achter hun ploeg blijven staan. Dat is dan ook wat de schrijver van dit artikel duidelijk wilt maken met zijn column.

ik ben totaal geen feyenoord fan maar ook ik vond het prachtig om te zien

Goed en mooi geschreven, leest makkelijk weg. En bahia, was inderdaad kippenvel, fantastisch en recht uit zijn hart.

Kort maar krachtig. Deze column geeft goed het gevoel weer van de Feyenoord supporters. Dat stuk over Bahia ben ik het helemaal mee eens, niet zo geforceerd, maar hij staat er wel altijd, al 6 jaar lang en dat vergeten sommige mensen wel eens.

Goede column, 5 sterren.

Mooi stuk. Geeft goed de totale Feyenoord gekte weer die onder vele Feyenoordfans heerst. Hoop dat je door blijft schrijven!

Leuk stuk, je laat je gevoel over Feyenoord goed blijken en het is lekker om te lezen.

5 sterren.

Mooi stukje, ik lees er zo doorheen.
Je beschrijft precies goed hoe de Feyenoordsupporters zijn.

5 sterren.

Zo hoort het! mooi stukje

1: Ik mis een echt slot en je verwijzing naar de titel is slap (zie o.a. punt 3).
2: Het onderwerp is zo slap, zo vaak besproken en zo uitgemolken dat het eigenlijk de moeite van het lezen niet waard is.
3: Het is geen vers, je hoeft niet tot 2x toe je titel in het stuk te herhalen.. dat stoort.

29 oktober 2010 om 16:57

Ben het volkomen met je eens
Een onderwerp waar elke dag een nieuw column over verschijnt. Ja we weten nu wel dat feyenoord het niet gemakkelijk heeft. Dit stuk staat niks nieuws in dan wat ik woensdag tijdens de samenvattingen heb kunnen zien. Ook vindt ik het stuk vrij kort.

30 oktober 2010 om 01:22

mierenneuker. wat een zeikerd. als je de titel vaker naar bocen haalt benadruk je alleen hoe waardevol het is. je moet ook oordelen op schrijfstijl enzevoort. jou argumenten zijn kort door de bocht en meer een lachertje te noemen. als je dit een ster waard vind adviseer ik jou om je Duplo er maar weer bij te pakken want deze reactie slaat alles.

ontopic. prima stuk, jammer dat het al vaak naar voren is gehaald maar vind deze toch wel zeker het mooist om te lezen de 5 sterren van my.

30 oktober 2010 om 02:30

ha, het mooie is dat ik niet lager dan een ster kan geven. Wat vind jij nou zo goed aan zijn schrijfstijl als ik vragen mag..? En je reageert niet op mijn argumenten je valt mij persoonlijk aan, niet dat ik daar iets om geef..
Jij suggereert dat het slot een voldoende scoort?
Jij stoort je totaal niet aan de herhaling van de titel, dat leest vlot weg?
Jij stoort je totaal niet aan de herhaling van het onderwerp?

En wat is er mis met duplo? (En waarom zou ik mijn oude duplo hobby oppakken vanwege mijn reactie?)

Ik vind het niet slecht geschreven, leest lekker weg

Ik vind het inderdaad wat jammer dat de titel toch redelijk vaak word herhaald. Maar ik las erdoorheen en het heeft wel geboeid. Je verteld niks nieuws maar dat hoeft ook niet altijd. Ik zie ook geen spelfouten of iets in die trend dus van mij krijg je 5 sterren.

Kippenvel.. Ook hier. Mooi geschreven!

5 sterren, goed gedaan.

30 oktober 2010 om 01:24

als zelfs maarten het goed vind is het ook echt goed haha

Ik kan me er volledig in vinden, de steun van ons, Feyenoorders.

Zoals de wedstrijd tegen psv, 10-0 maar we bleven zingen, we bleven schreeuwen, you'll never walk alone!

29 oktober 2010 om 18:34

maar wat vind je van het stuk?
Hoe het geschreven is? Klopt het inhoudelijk? Geen fouten in de tekst?

Ik krijg tot echt het gevoel dat je 5 sterren geeft omdat je het eens bent met de schrijver en niet omdat het stuk nou zo goed is.

Goed stuk, maar totaal niet origineel. Dat vind ik jammer. Er valt zoveel over Feyenoord te schrijven, maar op de een of andere manier blijven de club-experts het maar hebben over hoeveel ze wel niet van Feyenoord houden en dat ze altijd achter hun club blijven staan. Niettemin goed geschreven, maar je moet een stuk toch beoordelen op de originaliteit en hoe lekker je het leest.

2 sterren, meer kan ik er niet van maken.

off topic:
Ik snap trouwens niet waarom zoveel mensen, bij zoveel verschillende stukken, 5 sterren geven. Echt niet elk stuk is even goed, en ik vind dat je alleen de absolute top stukken met 5 sterren moet beoordelen. Het zal wel aan die clubliefde liggen dat er zoveel sterren worden gegeven (en daar bedoel ik niet alleen dit stuk mee).

Niet origineel, maar goed dat mag niet mijn mening beïnvloeden dat het een zeer sterk stukje. Het eerste stuk over Feyenoord wat ik wel in één adem uit heb gelezen.
Ga zo door.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder159
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller1510
L. SinisterraAanvaller147
A. JahanbakhshAanvaller131
J. BijlowKeeper120
C. DessersAanvaller114
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren