Huntelaar maakt elfde doelpunt in tien officiële wedstrijden

Zaterdag, 9 oktober 2010 om 08:04Bart Kruyt

Klaas-Jan Huntelaar blijft maar scoren. De aanvaller speelde vrijdagavond zijn tiende officiële wedstrijd van het seizoen en maakte tegen Moldavië zijn elfde doelpunt, waardoor zijn gemiddelde van meer dan één op één in stand bleef. De goal van Huntelaar was bovendien beslissend voor het uiteindelijke resultaat: 0-1.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Klaas-Jan Huntelaar moet altijd spelen bij Oranje


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door Etoo11)

Klaas-jan bewijst maar weer wat voor een geweldige spits hij is. Jammer dat hij in milaan geen echte kans heeft gekregen anders had ik hem daar wel zien slagen.. Hoop dat die dit niveau vol kan houden!

9 oktober 2010 om 11:16

En bij real ook niet.als hij daar nou eens zou doorbreken, dan zou het fantastisch zijn!

9 oktober 2010 om 14:39

Als hij nou gewoon niet meteen naar een topclub was gegaan en naar een subtopper in maakt niet uit welk land was hij nu al stukken beter geweest en denk ik dat hij daarna die stap naar de echte top wel kon zetten. Jammer genoeg heb je dan zaakwaarnemers die zo een jongen vertelt dat hij het Niveau van Madrid aankan dat kon die misschien ook wel maar hij had gewoon geen grote naam toen hij erheen ging heel jammer dat zijn carriere zo moest lopen

9 oktober 2010 om 16:16

Juist ja. En dat moet niet gebeuren bij Dost.

Hij miste gisteren ook wel een paar grote kansen, maar mooi dat hij heeft gescoord.

Hij had er gisteren eentje meer mogen maken. Huntelaar is net niet de absolute topspits, maar hij zit er zeker dicht tegenaan, dat zie je aan al zijn gemiddeldes.

In een woord Fenomeen. Ongelooflijk dat hij niet gewoon vanaf 2008 onze eerste en vaste spits is in oranje. Nu maar hopen dat van Marwijk het uit zijn hoofd laat Van Persie in de spits te zetten. Van Persie is een (misschien) een betere voetballer dan Huntelaar maar zeker weten geen betere spits !

Huntelaar is qua afmaken een van de betere van de wereld, hij is echt een killer pur sang.
Hij is net niet goed genoeg voor de absolute top, maar daar net onder is hij goed op zijn plek, ik denk dat hij bij Bayern ook goed had gepast.
Misschien had hij die kans tegen Spanje op het WK wel afgemaakt, omdat hij een echte Spits is, maarja Als, Als.
Huntelaar heeft in ieder geval zijn plekje verdient, het wordt nog een flink luxeprobleem als V.persie en Robben weer terug zijn.

Overal waar Huntelaar heeft gespeeld heeft hij een goed gemiddelde en soms zelfs een enorm goed gemiddelde.

9 oktober 2010 om 14:41

Waarom luxe probleem? Ik zou gewoon zo gaan spelen. Naar mijn mening heb je dan echt een bizar goede opstelling. Met Sneijder en VdV achter elkaar op het middenveld heb je meer voetbal dan met de Jong. Vervolgens haal je van Persie naar links zodat hij voor diepgang kan zorgen samen met Robben op rechts. Hüntelaar in de spits als echte afmaker die het met de aanvoer van van Persie, Robben, Sneijder en VdV moet doen.

Steek
van der wiel
heitinga
matthijsen
???
VdV/Sneijder
van Bommel
Robben
VdV/Sneijder
v. Persie
Huntelaar
9 oktober 2010 om 16:21

Het enige nadeel is dan wel weer dat Huntelaar te weinig ballen krijgt.
Van Persie en Robben zijn beide egoistische spelers, dus zal er weinig toevoer zijn vanaf de vleugels. De enige manier waarop deze opstelling kan werken is dat je van der Vaart op 10 zet en Sneijder naast van Bommel. Als je de wedstrijden bekijkt van Sneijder en van der Vaart is het grote verschil tussen beide dat Sneijder het liefst de steekballen richting de vleugels geeft en Van der Vaart in 90 van de 100 gevallen eerst de spits zoekt.

9 oktober 2010 om 16:25

???= Is volgens mij Pieters plaats!

9 oktober 2010 om 18:53

nee ik hoop bouma.. of.... drenthe! maar drenthe is beter als vleugelaanvaller.

Dit moet zijn jaar gaat worden. Hij is perefect op zijn plaats bij het mooie Schalke, dat jamme rgenoeg slecht tot matig draait. Hij is dara ene grote naam, maakt een lekkere start (sterk aan de bal, scherp voor de goal) en de Duitsers zijn sowieso al gek van de Nederlandse spelers. Indien Schalke gaat draaien kan Hntelaar binnen 2 jaar een van de bepalende gezichten van de Bundesliga worden.

Hhahaha had ik dit maanden geleden al niet voorspeld!!!!

Ineens begint heel NL zijn mening over KJH te veranderen, precies net als bij Stekelenburg, die tegenwoordig ook ineens geweldig worxdt gevonden door iedereen, terwijl 1,5 jaar geleden heel NL om vds schreeuwde!!

Van Persie moet zich echt zorgen gaan amekn, want het lijkt erop dat hij de nieuwe vdv gaat worden!

De spits-positie is hij nu (gelukkig) defintief kwijt en voor op de flanken heeft Robben (die gewoon beter is) en Kuyt (die altijs peelt bij BvM en zeer belangrijk is om ver te komen in een toernooi.

Hierdoor lijkt het einde van rvp zijn basisplaats nabij, kijken of hij nu nog steeds met zijn voorkeursopstellingen komt

9 oktober 2010 om 11:19

Jij zou de voorkeur geven aan Kuyt in plaats van van Persie? Sorry hoor, maar dan moet je wel je ogen dicht hebben gehouden gisteren.

Hij brengt veel te weinig in de aanval, liep de eerste helft alleen maar de ruimte voor van der Wiel dicht, kwam bijna alleen naar de bal toe, maakte één passeeractie in anderhalfuur voetballen, gaf nauwelijks voorzetten en als hij voor de goall kwam had hij twee keer een slechte controle en verprutste hij de kans. En van zijn tomeloze inzet heb ik al tijden niet veel gezien, in ieder geval niet meer dan van andere spelers voorin.

Nee, het is een godswonder dat hij niet gewisselt is want hij was de slechtste man aan Orjanjes kant.

9 oktober 2010 om 11:23

Het klopt dat Kuyt gister bagger speelde, maar tegen toplanden is hij van vitaal belang.
¨
ik zal nooit vergeten hoe hij Maicon het spelen onmogelijk maakte, toen pas raakte ik defin tief overtuigd van Kuyt zijn meerwaarde.

Hoewle je het gister niet zag, zorgt hij er normaal gesproken ook voor dat de back die achter hem zat veel meer aanvallende dreiging kan tonen, iets wat toch de grootste krahcht van van der Wiel is.

van Persie is mij zeer tegengevallen na zijn slechte prestaite op het WK en (nog erger) het natrappen de hele tijd zoals bij die wissel en bij interviews.....

9 oktober 2010 om 11:47

Waarom zou je Kuyt opstellen tegen Moldavie? Dan heb je geen werker op de flanken nodig, maar een speler die een actie kan maken en een voorzet kan geven.

9 oktober 2010 om 12:01

Dit is al 100x herhaald door bvm...

Hij wil automatismen creeren, hij wel werken met een vaste 11, waardoor het elftal zeer ingespeeld op elkaar raakt en ze gewoon veel sterker zullen zijn.

Steeds van tactiek veranderen vertraagt het proces en is dus gewoon slecht voor het elftal op de langere termijn.

Het is gewoon heel logisch, maar de meeste zijn hier veel te kortzichtig voor.

9 oktober 2010 om 12:14

BvM heeft 2 opties voor het verloop van Oranje qua spitsen.
- van Persie in de spits. Dat betekend dat je niets hebt aan voorzetten dus zou je Kuyt erin kunnen zetten.
- Huntelaar in de spits, toch meer een echte goalgetter. Deze jongen heeft voorzetten nodig, en dus heb je buitenspelers nodig die een actie in huis hebben en een voorzet.
Deze combinatie van Kuyt en Huntelaar is een zeer zwakke combinatie, dus is het zinloos om zo te spelen. Dat heeft niks met automatisme te maken. Want als je Huntelaar opstelt omdat van Persie er niet is kan je net zo goed de flankspeler ook voor een keer veranderen. Als je Huntelaar opstelt omdat je plannen met hem hebt als vaste man moet je Kuyt sowieso niet opstellen.

9 oktober 2010 om 18:59

Het probleem is dat er met robben vanaf rechts nauwelijks meer voorzetten komen. Robben draait naar binnen en schiet.. of gaat heel soms de combinatie aan. Maar als je de rechterflank van het NL elftal vergelijkt dan dat van barca zie je dat bij barca bijna alle voorzetten van dani alves voet afkomen. Bij het nederlands elftal met robben op rechts en van der wiel erachter komen er nauwelijks meer voorzetten. Oorzaken: robben trekt 9 van de 10 keer naar binnen. Van der Wiel stoomt wel goed op langs de zijlijn maar tikt eigenlijk altijd dan het balletje weer terug of breed. Waarom? Te bang ofzo misschien? geen idee maar bij van der wiel zouden heel veel voorzetten af Kunnen komen...

Iedereen in de spits had wel gescoord tegen landen als San Marino, Moldavie. Ik kijk meer uit naar wedstrijden zoals tegen Zweden, daar moet Huntelaar laten zien dat hij in de basis hoort. Nu zegt iedereen dat Huntelaar in de basis hoort, maar van Persie heeft het daar ook gewoon geweldig gedaan, behalve op 't WK maar daar was 't ook niet makkelijk voor hem om gelijk te presteren na zo'n lange blessure.

9 oktober 2010 om 12:46

Tegen Finland stond hij er ook en hij zal ook tegen Zweden belangrijk zijn.

9 oktober 2010 om 12:49

Finland is allang niet meer een topland. Ik bedoelde eigenlijk meer van: tegen landen zoals San Marino en Moldavie die niks voorstellen, kan iedereen in de spits spelen want na 60 minuten zijn ze dood op en krijg je toch kans na kans. Maar tegen Zweden dat goed kan voetballen, moet Huntelaar bewijzen dat hij een goeie spits is, want daar krijgt hij niet zo makkelijk 5 doel kansen.

9 oktober 2010 om 13:17

Hij bewijst zich toch in de Bundesliga en Champions league ? Als je daar bewijst dat je veel kan scoren, waarom zou dan, met alle respect, Zweden nog een graadmeter zijn ?

Deze man bewijst maar weer eens dat hij tot nu toe, waar die ook speelt veel doelpunten maakt. Heerenveen, Ajax, Real, Milaan Schalke en NL, hij scoort altijd en overal. Jammer dat hij na Ajax bijna nergens vertrouwen krijgt. Want in welke competitie dan ook, hij maakt er meer dan 20 met vertrouwen!

Een groot deel zegt: Huntelaar is geen topspits, Huntelaar is een hele goede spits voor clubs zoals Tottenham, Schalke 04 etc. Maar waarom is hij geen topspits?

Als je hem vertrouwen geeft, maakt hij zoals je ziet altijd goals. Of het nou bij Ajax is, bij Real madrid speelde hij ook nog goed hoor! ik meen 8 goals in 20 wedstrijden waarvan er waarschijnlijk 7 tot 9 bij waren waar hij heel kort inviel. Bij AC Milan heeft hij geen eens kansen gekregen dus ja. Maar je ziet nu wel weer dat hij bij Schalke 04 en het Nederlands elftal gewoon een topspits is!

GO Huntelaar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren